Pomoc s HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sharcan
Novice
Novice

Pomoc s HDD

Príspevok od používateľa sharcan »

Ahojte,kúpil som new PC a chcem si prekopírovat dáta s disku , ktorý mám v statom PC. Pripojil som teda disk k novemu PC, ale mam jeden problem.
V BIOSE mi ten starý disk nájde ale vo Viste už nie a tak nemožem kopírovať:(
Prosím pomozte dakujem. :cry:
pacho666
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pacho666 »

zaujimave :) o aky stary disk sa jedna??

PS: skus live CD WIndosu XP :) je na lamkach....
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Nové disky nie sú naformátované, takže musíš mu vytvoriť novú partíciu a naformátovať ho..
http://www.hojko.com/post892401.html#892401

//aha.. človek tu každú chvíľu číta otázky, prečo mu nejde nový disk, tak aj automaticky odpovedá.. :D
sharcan
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sharcan »

chalani,aby ste tomu lepšie porozumeli: ja na novom PC mam disku uz zformatovany a uz je na nom aj system(Vista)...len nechapem prečo ho v BIOSE najde, ale v systeme nie. Nemožem teda kopirovat zo stareho na novy:( :?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

zhrniem :) lebo stale v tom nie je absolutne jasno. Mas teraz v kompe dva disky. Novy - systemovy s Vistou, ten ti evidentne funguje, kedze spustis Vistu.
Stary - naformatovany s datami, ktory si tam pripojil (zrejme PATA), ti v biose najde a v systeme (vo Vistach) nie.

Vo Vistach sa nevyznam, preto ti radsej nejdem radit nieco, co by nefungovalo..., ak ti ale ide len o skopirovanie dat, tak by mohlo stacit bootnut nejaku light verziu operacneho systemu a prekopirovat to. Myslim si ale, ze to nie je riesenim problemu, kedze disk by ti mal ist aj vo Vistach.
Napísať odpoveď