Pomoc s netom
Pomoc s netom
Zdravím, mám jeden problém s internetom, a to že mi nejdú videá na youtube a tak isto mi ani nefunguje Windows Update, naskočí mi toto (Číslo chyby: 0x80072EE7) ,a ked zase idem na youtube tak mi ho otvorí akoby v nejakom inom režime (viď foto nižšie), Flash player mám tam najnovší a všetko ostatné mi ide len toto nie, a robí mi to na obydvoch PC. Sieťový kábel mám napojený na WiFi router z ktorého ide kábel do PC a v izbe zase chytám internet bezdrôtovo na notebooku cez WiFi. prosím ak viete niekto v čom môže byť chyba poraďte. Ďakujem.
Re: Pomoc s netom
Neblokuje to nejaký antivírus alebo naopak vírus ... ?
------------------------------------------------------------------------
Zo stránky microsoft :
- Kód chyby 0x80072EE7 sa môže vyskytnúť, ak klientsky počítač nemôže nájsť správnu adresu IP pri pokuse o preklad adresy URL webovej lokality Windows Update alebo Microsoft Update.
- Kód chyby 0x80072EE7
Túto chybu môžete odstrániť kontrolou súboru Hosts. (Tento súbor môže mať tiež názov Hosts.sam.) Uistite sa, že v tomto súbore nie sú uvedené žiadne položky statických adries IP pre webovú lokalitu Windows Update alebo Microsoft Update.
Súbor Hosts sa nachádza v priečinku C:\Windows\system32\drivers\etc. Súbor Hosts bude pravdepodobne možné zobraziť až po jeho priradení k programu Poznámkový blok. Postupujte nasledovne:
Pravým tlačidlom myši kliknite na súbor Hosts.
Kliknite na príkaz Otvoriť v programe a potom zo zoznamu programov vyberte Poznámkový blok.
Ak súbor Hosts obsahuje statickú adresu IP, ktorá je priradená k webovej lokalite Windows Update alebo Microsoft Update, pridajte na začiatok položky znak #, čím z nej vytvoríte komentár. Môžete tiež odstrániť celý riadok a potom uložiť zmeny v súbore Hosts.
Poznámka: Položky statických adries IP pre webovú lokalitu Windows Update alebo Microsoft Update môžu do súboru Hosts pridávať programy, ako sú napríklad webové akcelerátory, akcelerátory DNS, obslužné programy pre prácu s vyrovnávacou pamäťou DNS a programy typu Spyblocker. Výsledkom tejto situácie môže byť zlyhanie funkcie Windows Update alebo Microsoft Update.
------------------------------------------------------------------------
Zo stránky microsoft :
- Kód chyby 0x80072EE7 sa môže vyskytnúť, ak klientsky počítač nemôže nájsť správnu adresu IP pri pokuse o preklad adresy URL webovej lokality Windows Update alebo Microsoft Update.
- Kód chyby 0x80072EE7
Túto chybu môžete odstrániť kontrolou súboru Hosts. (Tento súbor môže mať tiež názov Hosts.sam.) Uistite sa, že v tomto súbore nie sú uvedené žiadne položky statických adries IP pre webovú lokalitu Windows Update alebo Microsoft Update.
Súbor Hosts sa nachádza v priečinku C:\Windows\system32\drivers\etc. Súbor Hosts bude pravdepodobne možné zobraziť až po jeho priradení k programu Poznámkový blok. Postupujte nasledovne:
Pravým tlačidlom myši kliknite na súbor Hosts.
Kliknite na príkaz Otvoriť v programe a potom zo zoznamu programov vyberte Poznámkový blok.
Ak súbor Hosts obsahuje statickú adresu IP, ktorá je priradená k webovej lokalite Windows Update alebo Microsoft Update, pridajte na začiatok položky znak #, čím z nej vytvoríte komentár. Môžete tiež odstrániť celý riadok a potom uložiť zmeny v súbore Hosts.
Poznámka: Položky statických adries IP pre webovú lokalitu Windows Update alebo Microsoft Update môžu do súboru Hosts pridávať programy, ako sú napríklad webové akcelerátory, akcelerátory DNS, obslužné programy pre prácu s vyrovnávacou pamäťou DNS a programy typu Spyblocker. Výsledkom tejto situácie môže byť zlyhanie funkcie Windows Update alebo Microsoft Update.
Re: Pomoc s netom
Našiel som si a otvoril ten súbor Hosts a všetko bolo v poriadku, všade som mal znak #, Nechápem len tomu prečo mi to robí na obydvoch PC...Antivírusový program mám Eset 4 s licenciu. a bránu firewall mám vypnutú. Pýtal som sa aj kamaráta, ktorý používa tú istú značku internetu ako ja a robí mu tieš to isté. Tak som zavolal na ústredňu že či maju nejakú poruchu a povedali mi že ked mi ostatné stránky idú tak to nieje ich vina. Ja už vážne neviem čo to môže byť...dnes sa pridal ešte aj Facebook ktorý tieš nejde zobraziť.