Poradte zacinajucemu grafikovi!

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Poradte zacinajucemu grafikovi!

Príspevok od používateľa Strýco Mat »

dozviem sa konecne aku verziu illustratora si mam vybrat?
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Už ti bolo odpovedané. K tomu aby si sa vedel doučiť nové veci a techniky musíš vedieť aj dobre čítať http://www.hojko.com/post2011623.html#p2011623
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ale ja som sa pytal ci CS3 alebo CS5 a v mojej prvej otazke ohladom toho bolo ze chcem aj dovod preco zrovna ta verzia... Ale asi vidim ze to nikto necita....
Xijo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Xijo »

Odpovedalo ti velmi vela ludi a ze ta nikto nepocuva? CS6 je verzia najnovsia. Tak ak chces medzi tymi dvoma, tak si vyber tu novsiu. DUH!
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

preco najnovsiu? toto je blba logika....
Xijo
Medium Star
Medium Star

Strýco Mat napísal:sakra mam jednu otazku je toto google alebo forum? vzdy ked pridem na forum neznamena ze neviem hladat na google ale google je len vyhladavac (stroj) ja chcem vedet vase skusenosti, ktore google nikdy mat nebude, ale toto co si mi odpovedal je doteraz najhorsia odpoved na fore. Ak s tym nemas skusenosti alebo chut odpovedat alebo len blbo zbieras prispevky kvoli vysokemu ranky na fore tak chod do prdele...
Cital si vobec co som napisal? napisal som VYBER SI TU NAJNOVSIU, povec chlapce, ktora z tych dvoch je novsia? CS3 alebo CS5? Ano CS5 je novsia!!
A ze nemam chut ti odpovedat? cital si moj prispevok na mojej strane? Mal by si si precitat co ti tu kazdy pise a porozmyslat. Vsetky odpovede mas.

//autoeditácia príspevku (13 Aug 2013, 19:12)
Strýco Mat napísal:preco najnovsiu? toto je blba logika....
Najnovsiu preto, lebo ma nove funkcie, rychlejsie reakcie, menej bugov atd
(tieto veci vsak nemozno povedat na vsetky programy, ale pre Adobe suite - chap illustrator, photoshop, indesign a spol. ano)
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no a to bolo tak tazke napisat ten dovod? ja neviem preco sa vseetci registrujete na forum, ked vzdy polovica alebo viac ako polovica hned ako prve odkazu na zasrany google.... a to ma pekne vytaca... aj ked neni som si isty ci je to uz tvoj pripad lebo si presne na tvoj prispevok nespominam ale jeden to sem hned ako prve napisal tak sa nehnevaj ale mne staci jeden takyto prispevok aby ma to dost vytocilo

Ale ospravedlnujem sa ak som niekoho urazil alebo bol prihruby.... taky som a menit sa nebudem :D
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

s pristupom taky som a menit sa nebudem sa daleko neposunies...

ak je gugl blby aky si potom ty? naobsirnejsia databaza odkazov na absolutne vsetko co potrebujes, keby si venoval len 1/100 casu co tu na fore blbym otazkam mal by si ovela rychlejsie zodpovedane otazky...

a vies co, pre teba bude najlepsie cs1... naco najnovsiu.. ved ked si ides kupit nove auto zvycajne si kupis model z roku 1997...

pri tomto postupe... nuz vela zdaru pri tvorbe "grafiky"
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

blbe je neustale odkazovat na google na forumoch kde si ides po radu, kde cakas ze su na fore nejaky experti a nie amateri lebo kazdy blbec vie odkazat na forum ale nie kazdy blbec vie aj poradit na tož aby dobre poradil....

a som clovek otvoreny co povie na plnu hubu co si mysli, to nemienim menit! A za dalsie nie vsetko najdes na google to len nevzdelanec si mysli ze najde vsetko na google

asi si v autach lajk takze toto prirovanie by som si nehal na tvojom mieste pre seba
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ako vies ci je na fore expert a ako si to pripadne overis?

co je na fore co na gugli nie je?

ako vies ze ti na fore dobre poradili?

ten lajk s autami som nepochopil, nie som v autach, som doma a relaxujem za pc...

povedat vsetko na plnu hubu nemusi znamenat mat pravdu alebo robit spravny krok...

co pouzivas ty ked nevies nieco na internete najst? yahoo? 8)

dostal si rady a par stranok na tutorialy ako zacat, no mam pocit ze kedze to nie je podla teba, su tie rady nespravne... ostava len verit ze si dalsi einstein a o par rokov budeme namiesto google.sk zadavat starymat.sk

vela uspechov
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ked neviem nieco najist na google? mam pouzit yahoo? dovol mi zasmiat sa :D

asi nevies citat ja som proti radam nic nemal ale teba zaujimat nemusi chod si radcej yahooovat :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Polo-X - nesúhlasím s Tvojími argumentmi. Prečo by mal zabiť povedzme 100 hodín času hľadaním vhodných tutoriálov, keď mu niekto skúsený hodí echo za pár sekúnd a on sa môže odraziť oveľa rýchlejšie ako si mohol Ty, alebo ja?

Či klasická ľudská vlastnosť, keď som si ja vytrpel, tak musíš aj Ty. Keby takto všetci uvažovali, nikdy by sme sa nikam nedostali...a počkať, preto stagnujeme, lebo takto uvažuje väčšina ľudí a ľudstvo ide do sr*čiek.

Nuž toľko ku veci na margo faktu.
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Dakujem uplink konecne niekto chape zmysel forumu a zhrnul vsetko podstatne do jedneho prispevku!
Xijo
Medium Star
Medium Star

Zhrnul tam ze ludia su rozny a kazdy premysla inak. Na prvej strane tejto temy mas kopec navodou, odkazov, nechapem teda kde je tvoj problem, pred par hodinami ti bolo tazko pozriet na tu prvu stranu aku radu som ti vlastne napisal. Tak to kde sme? A hubu si mozes otvarat. Chcem to ale vidiet pred sefom v robote, tak ta posle do kacky ze az. Mas sa vela co ucit a to nemyslim illustrator.
uplink napísal:Polo-X - nesúhlasím s Tvojími argumentmi. Prečo by mal zabiť povedzme 100 hodín času hľadaním vhodných tutoriálov, keď mu niekto skúsený hodí echo za pár sekúnd a on sa môže odraziť oveľa rýchlejšie ako si mohol Ty, alebo ja?
Up, ale jemu uz radilo x ludi, precitaj si prvu stranu.

To je ako ked ja pridem na nejaky problem alebo bug v programe. Jedna moznost je skusat a skusat kym pojde, druha je pouzit googe/bing/yahoo, az tretia je forum a aj to musi byt to forum specializovane na program + musis cakat x casu kym ti (vobec) odpisu.

Po tolkych radach nezaskodi male uvedomenie sa a naucit sa robit s vyhladavacom.
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Uz sa nebudem vyjadrovat len sa vyjadrim k tomu sefovi, ty ked chces sa nehaj possielat sefom do kacky kolko chces ale ja by som sa nenehal.
A viem, ze zacnes pisat ze by ma vyhodil a dal mi zle refenrencie a uz by ma nikde nechceli a ze s takymto pristupom by som daleko nezasiel, ale taketo rozumy si nehaj pre svoje deti a nie pre mna.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Pocuj trochu pokory by ti nezaskodilo
Xijo
Medium Star
Medium Star

Moje deti si do papule neber.

Ty presne vies co by som ja urobil. Popravde, chcel si ti dobre, ale toto nema zmysel. Prides na to sam.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

uplink pozri si moj prvy prispevok, ma tam aspon 10 kvalitnych odkazov na rozne tutorialy, ktore ja najcastejsie pouzivam...
ak sa v tom uz nevyzna alebo si nevie najst ten ktory potrebuje... potom by mal prehodnotit drahu grafika...

nehovorim ze forum je zle, ale ako xijo pisal, nie kazde forum je plne expertov, nie vsetci su ti ochotni poradit, a neraz musis cakat na odpovede naozaj dlho...

vid toto vlakno, kolko je tu grafikov a kolko mu skutocne poradilo a v akom case...

za ten cas, clovek co vie pouzivat google spravne, a zistujem ze ich nie je tak vela ako by sa mohlo zdat, aby nasiel presne to co hlada, by usetril cas a nestratil a nevytrpel si cestu zaciatkov...

ja som radene nemal od nikoho ale cestu tam kde som som si urcite nevytrpel, bolo to prijemne patranie a vela som sa pritom postupne naucil, takze je to berem skor za pozitivum

ono ten svoj styl si bude musiet aj tak najst sam a podla toho si urci aj weby z ktorych bude cerpat informacie

ja som len narazal nato ako sa sprava... dostal poradene, dostal weby, poradene aby zacal s cs6.. ok mozno jeho masina nestiha, mozno sa mu rozhranie nepaci, aky dovod ma nezacinat s cs6 neviem, no sposob aky odkazuje v inotaji ze sme tupci ked mu nevieme poradit ci cs5 alebo 3 sa mi nepaci...

a ta jeho internetova hrdost mi pripomina silne 13rocne decka spoza internetu so silou supermana a cez vikend sa pozera z okna, pretoze nema kamaratov s ktorymi by isiel von a tak sa ventiluje... to je moj dojem
Strýco Mat
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

hej hodil si mi desat odkazov ale vsetky na hovno lebo boli na photoshop, uplink mi hodil sice iba jeden ale stal za to a bol kvalitny....

ano cs6 mi masina nebude stihat ale minimalne 5x som polozil otazku CS3 alebo CS5 a ja dostanem odpoved CS6 a bez nejakeho dovodu, tak jasne ze som sa nasral....

Aj ked nemam kamaradov to uznavam ale tiez priznavam ze to neni kvoli tomu ze sedim za netom... a mam vsetkych mojich akoze kamaratov na haku a nemam si preto potrebu ventilovat to na nejakych forumoch.....
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ako grafik sa budes musiet vyznat aspon zakladne aj v psku... a nie su tam len pskove tutorialy, vidiet ze si hovno z toho presiel, iba trepes

a nehovoril som ze kamaratov nemas preto ze si za netom ale preto ze si ..... taky aky si...

cs6 ti bolo radene preto ze je to najnovsia verzia, je predsa nelogicke si davat horsiu ak k tomu nie si nuteny, co si samozrejme neuviedol...

a sam sebe sa cudujem ze sa ti to este stale snazim vysvetlit...
Napísať odpoveď