Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pom
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pom »

chrbat aj brucho sa moze naraz cvicit ???
lebo viem ze triceps a biceps nieje dobre naraz cvicit, lebo su naproti sebe svaly.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

pravdaze sa moze, to by si potom ani nohy nemohol s lytkami cvicit ani prsia s chrbatom, pekna kravina :lol:
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Ked cvicis sucasne protichodne svalove partie,je to nieco ako antagonisticky trening, cvicil tak napr. aj Schwarzeneger (ak sa tak pise), je hlupost, ze by sa nemali...ja kombinacie dost menim,a biceps s tricepsom mam v jednom treningu docela rad. su potom take nafuknute ruky, dobre sa na to pozera :)
pom
Light Star
Light Star

ake su vyhody toho ked naraz cvicim protileziace svaly???
pisali ste ze aj arni tak cvicil
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Najvhodnejšie sa antagonistcký tréning uplatňuje pri tréningu týchto svalových skupín:
biceps-triceps
hrudník-chrbát
quadriceps-biceps femoris
brucho-vzpriamovače trupu

Aby si to pochopil ,svaly klasifikujeme podľa rôznych kritérií. Podľa typu svalových vlákien rozlišujeme svaly s pomalými vláknami (červené) a s rýchlymi vláknami (biele). Podľa mechanického cize fyzickeho pôsobenia pozname agonistické a antagonistické svaly.

pozname aj agonisticke a antagonisticke cviky, aby si vedel

Funkcia agonistu je aktívna, vykonanie pohybu žiadaným smerom. Pôsobenie antagonistu je pasívne, brzdenie agonistu a protismerného pôsobenia. Spolupráca antagonistu a agonistu je nevyhnutná pre správne koordinované pohyby. Zatiaľčo agonista sa snaží vykonávať svojou silou pohyb do maximálneho rozsahu, antagonista kontroluje pohyb a bráni tomu, aby tento nebol vedený za hranice fyziologických možností agonistu a kĺbového aparátu. Pri vykonávaní bicepsového zdvihu, činku zdvíhame silou bicepsu a triceps istí celý pohyb. Zároveň svojím antagonistickým, v podstate protismerným pôsobením brání prestreleniu pohybu.
pom
Light Star
Light Star

tento clanok som si aj ja nasiel na nete, ale este stale nepocitujem potrebu takto cvicit, nevidim v tom vyhody, ale aspon teraz viem ze sa smie takto cvicit
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mam pocit, ze antagonisticky trening sa cvici takym stylom,ze ked dokoncis napr. seriu cviku s bicepsom,hned zacinas seriu na triceps,takze tym uplne odpadavaju prestavky, teoreticky sa zrychli cely treningovy proces,ale znacne sa zvysi intenzita. Vyhoda, je ze skor odides z posilky, ale neviem si to predstavit cvicit v posilke plnej ludi. Proste blokovat sucasne dva stroje, to asi moc ludi tolerovat nebude. Sam nemam rad takych tipkov, co chcu mat vsetko pre seba a este ked sa ich spytam,ci sa mozme striedat,tak sa mu nieco nepaci
ibbi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

rada

Príspevok od používateľa ibbi »

cafte zacal som cvicit pred troma tyzdnami a dost ma to chytilo mam 15 a cvicim 5 krat do tyzdna v posilke je to dobre alebo by som mal ubrat.Newiem ci nepretazim telo alebo tak poradte prosim aby som sa nejak neznicil dakujem
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: rada

ibbi napísal:cafte zacal som cvicit pred troma tyzdnami a dost ma to chytilo mam 15 a cvicim 5 krat do tyzdna v posilke je to dobre alebo by som mal ubrat.Newiem ci nepretazim telo alebo tak poradte prosim aby som sa nejak neznicil dakujem
uber,o chvilu sa pretrenujes,prestane ta to bavit a nadobro s tym skoncis...Teraz moje slova pre teba zneju nerealne,ale potom si uvedomis, ze som mal pravdu. Pogoogli a pohladaj toho co najviac pre zaciatocnikov, je toho na tony,tak si povyberaj.Nebudem ti radit,aky trening je idealny, je to individualna zalezitost,musis si najst ten svoj ideal.
ibbi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

ako ja zatial cvicim klasicky kruhovy trening a o tyzden idem uz postupne partie ale teda mam chodit 4 krat do tyzdna alebo kolko asi tak aby som sa nepretrenoval.
pom
Light Star
Light Star

podla mna staci aj 3 krat do tyzdna

a hlavne neprestavaj, prve 2-3 mesiace ta asi chyti taka depka ze na sebe nic nevidis, ale az potom sa to zacne prejavovat po asi 2-3 mesiacoch.cize vydrz je to hlavne. a vela pi vodu pred pocas aj po cviceni

ps. a radsej vsetko rob s mensimi vahami ale spravne
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lewis »

ja zaciatocnikom doporucujem cvicit zakladne cviky a chodit do posilky dva krat do tyzdna. tie cviky su napriklad bench, hrazda, pritahy v predklone , mrtvy tah, drepy, tlaky na ramena , bradla, biceps v stoji s velkou cinkou ak som nieco zabudol tak ma isto niekto doplni, vsak holubar?
takze jeden trening vsetky tieto cviky, potom tri styri dni volno a znova. ale naplno inak je to na...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Lewis napísal:ja zaciatocnikom doporucujem cvicit zakladne cviky a chodit do posilky dva krat do tyzdna. tie cviky su napriklad bench, hrazda, pritahy v predklone , mrtvy tah, drepy, tlaky na ramena , bradla, biceps v stoji s velkou cinkou ak som nieco zabudol tak ma isto niekto doplni, vsak holubar?
takze jeden trening vsetky tieto cviky, potom tri styri dni volno a znova. ale naplno inak je to na...
V tom mas pravdu,ale ja som tusim este nikdy nevidel zaciatocnika na takychto cvikoch. Ked som ja zacinal, tiez som sa ich bal, som siel radsej na stroje...ale keby som mal zacat teraz s tym co viem, tak dam na tvoju radu...Len ich to treba hlavne naucit cvicit, niesu to zrovna najlahsie cviky a pri blbej technike aj dost nebezpecne. Ale neni nad ne,su proste naj,kladky sa mozu schovat
ibbi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

kua tak to som si asi nemal kupovat mesacnu permanentku a mal som sa vas spytat skor cel som ju totiz co najlepsie vyuzit no ale zas znicit sa nechcem.Keby som chodil 4 krat stane sa mi nieco ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ibbi napísal:kua tak to som si asi nemal kupovat mesacnu permanentku a mal som sa vas spytat skor cel som ju totiz co najlepsie vyuzit no ale zas znicit sa nechcem.Keby som chodil 4 krat stane sa mi nieco ?
ja som cvicil podla modelu ze mas 4 dni oznacene ako A, B, C, D v kazdom dni mas urcite cviky. A cvicil vlastne 6x do tyzdna a to A,B,C, volno,D,A,B,volno,C,D,A,volno,B,C,D,volno... nepozoroval som pocas roku ziadne negativne ucinky. Kazdy den som mal tak 3-4 cviky
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja neviem, ci si znicis telo, mal som na mysli skor tu psychicku stranku. Ved stale okolo seba pozorujem v posilke mladych chalanov (15-16)co zacnu s obrovskym nadsenim, su tam pomaly kazdy den,cvicia aj 2 hodiny, odchadzaju domov uplne zniceni a maju zo seba dobry pocit. Taketo nieco vedie k pretrenovaniu a k depresiam a to je aj dovod, preco ich tam neskor uz nevidam vobec. Ak sa ti paci chodit casto,tak si to skus nejak rozumne podelit, aby si cvicil co najkratsie,ale pri tom precvicil vsetky partie rovnomerne. A hlavne sa nedrz hesla, ze musis ist domov uplne rozbity...je to blbost,rast to skor zastavi ako urychli.
Ja v objemovke chodim do posilky 4x,teraz cez semester 3x,je to sice trosku nahustene,ale najdlhsi trening mam 90min,co je pre mna uz ta horna hranica,idealne je tak 60 min s vysokou intenzitou.
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pozrisa ked si chudy a chces nabrat co najviac hmoty, tak cvic tak ako som napisal vyssie dva krat do tyzdna staci a ked to poriadne odries tak vysledky sa dostavia, samozrejme bez kvalitnejsej stravy to daleko nedotiahnes. takze zaklad je aby denny energeticky prijem previsil denny energeticky vydaj.
Plne suhlasim s holubarom, ze su tie cviky narocne na techniku a preto treba zacat takmer s minimalnou zatazou.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Pocuj Holubar. Chcel by som sa ta opytat na tvoj nazor. Moj kamos cvici s tymto: Biotech USA Amino ST 5300. A namiesto 3 tabliet denne berie 6. Moze to mat nanho nejaky neblahy vplyv?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nie,len ho to stoji viac penazi. Su to amiinokyseliny, cize rozlozeny protein,prakticky okamzite sa to vstrebava. Je to dobre dat si hned rano nalacno a na to aerobny trening (v rysovacej faze)
Ale,ak smiem vediet, naco si kupuje aminokyseliny?Je nejaky profik, co by chcel vyrysovat svalstvo?Alebo mu ide iba o objem?Lebo pri objemovke povazujem amino za zbytocne drahe
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ZBITOCNE VACSIA ZATAZ NA PECIENKU.
Napísať odpoveď