Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

MystiQ napísal:to asi tym, ze ked zadrziava vodu, tak ta voda regeneruje svaly
:)
1/voda svaly neregeneruje
2/glutamin nezadrziava vodu
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lewis »

svalove bunky sa skladaju 60-80% z vody , to si uz niekedy pocul?

// glutamin je velmi vhodn ypre dalsiu tvorbu svalovej hmty a hlbkovu regeneraciu organizmu. Takto presne znie jedna z definicii vyznamu glutaminu.Vobok Atp nutrition CREATIN-GLUTAMIN

// Naposledy, nepis niekolko prispevkov po sebe, ked sa daju napisat do prispevku jedneho, prip. vyuzi moznost editacie- tlacitko UPRAV!!! Tomasito
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Glutamin je neesencialna aminokyselina,ktora je vo svalovych bunkach zastupena najpocetnejsie. Ak je v bunke vysoka hladina l-glutaminu, bunka nepodlieha katabolickym procesom,prave naopak-glutamin podmenuje vstup dalsich aminokyselin do bunky pomocou transportnych systemov, pri ktorych sa do bunky sucasne dostavaju kationy sodika a s tym je spojena aj hydratacia bunky (osmoticke javy) a teda ti ciastocne davam za pravdu s tym, ze pocas suplementacie glutaminom je v bunke vyssia hladina vody akurat, ze ta sa meni v priebehu niekolkych minut,rovnako ako hladina glutaminu...
Ale naco to tu vypisujem,ked vidim,ze ty sa aj tak riadis zasadne "definiciami" z etikety, teda informaciami, ktore su objektivne asi ako spravy v nasich mediach :)
Lewis
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lewis »

neriadim sa etiketami, ale priznavam ze vela odbornych clankov nemam prestudovanych, ale to je jedno hlavne je ze suplementacia creatinu a glutaminu je velmi prospesna.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Holubar napísal:to nieje pravda,dokaz to!
Nyní se zaměřme na náš sport a položme si otázku: proč způsobuje kreatin nárůst hmotnosti? Zde se obecně udávají tři důvody. Tím prvním je, že spolu s kreatinem se do svalu dostává voda, tj. dochází k hydrataci buněk... Zdroj http://www.ronnie.cz/c-202-Creatine-Monohydrate.html
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Rec bola o L/glutamine,o kreatine je to stara znama pravda
ibbi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

creatin vs. antibiotika

Príspevok od používateľa ibbi »

mozem brat creatin ked berem antibiotika prosim poradte
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: creatin vs. antibiotika

ibbi napísal:mozem brat creatin ked berem antibiotika prosim poradte
Tak to sa porad radsej s lekarom...Ale ked beries ATB , tak asi nebudes 100% zdravy (momentalne) tak naco chces teraz brat kretin?Radsej sa daj dokopy a ked budes fit,nasad plnu objemovku aj s cyklom kreatinu
ibbi
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ibbi »

no tak ti to powem presne aby si vedel o com je rec ja totiz berem newem ci poznas roacutane to je taky liek na akne a musim to brat 5 mesiacov ja newem ci to je take klasicke silne antibiotikum mozno by sa s tym creatin dal brat kua ja newem nechce sa mi tolko cakat kua kym to doberem na leto sa cem trocha dat do poradku aby sa cajocky dobre balili
vendermarch
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vendermarch »

pom napísal: teraz ma cca 20-21 a v pohode robi serie na prsa zo 160kg
Fujha a čo to žere? :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ibbi napísal:no tak ti to powem presne aby si vedel o com je rec ja totiz berem newem ci poznas roacutane to je taky liek na akne a musim to brat 5 mesiacov ja newem ci to je take klasicke silne antibiotikum mozno by sa s tym creatin dal brat kua ja newem nechce sa mi tolko cakat kua kym to doberem na leto sa cem trocha dat do poradku aby sa cajocky dobre balili
tak sa nauc poriadne jest a cvicit a naberies aj bez kreatinu.Co sa tyka tych ATB,radsej ti nebudem radit,nevyznam sa az tak v problematike,bolo by dobre poradit sa s lekarom...ale ako zase poznam lekarov,tiez toho moc nevedia a povedia ti,ze nie,ze to je zakazane aj ked nebudu mat sajn,ci to nejako spolu interaguje...a to len preto,aby sa ti nahodou nieco nestalo. Ale mozno najdes profika,co sa fakt vyzna a vysvetli ti to.
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

vendermarch napísal:Fujha a čo to žere? :D
neviem ale je to poriadne velke ""HOVADO""

cvici uz dost davno a par rokov nic ine nerobil len cvicil, kazdy den a viac krat. proste uplny fanatik

ma psov (stafforov) aj tych trenuje, dava im behat so zavazim, alebo velke vzdialenosti, krmi ich specialnymi pripravkami ...

proste fanatik

edit: mohli by ste poradit ako by som sa mal stravovat? ake jedla jest atd atd atd ... ?
mam 75kg, 183cm cize s vahou nemam v ziadnom smere problem ani nad ani pod. teraz robievam serie na prsia z 80kg zavazim, a cvicim cca pol roka. co by som mal jest a asi ako casto. alebo povezte vy ostatny ze co jete, ako casto .... kolko ... atd atd atd
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Radsej sem napis,co jes ty
pom
Light Star
Light Star

Holubar napísal:Radsej sem napis,co jes ty
zvykavam jest cca. kazde 3hod.

rano: chlieb/rozky so slaninou/sunkou/salamou/atd... + nejaka zelenina
inokedy:vacsinou meso so zemiakmi/ryzou,obcas omacky(kapusta,kel,spenat), polievky nievelmi(nemam ich rad)
obcas nejaka ta pizza asi 3-4X do tyzdna + dost vela sladkosti hlavne cokolady
sytene napoje nievelmi, vacsinou relax cierne rybezle 25%,ice tea,cappy ice fruit atd atd atd... pocas/pred/po cviceni cca 2L vody spolu.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No dam sem moj objemovy jedalnicek z posledneho skuskoveho obdobia(januar (2006):
v den treningu:
ranajky:(9:00)Ovsene vlocky, hrozienka,granko, nizkotucne mlieko
na to ranny trening, okamzite po treningu 25g srvatkoveho koncentratu (80%)+40g gainer (35% protein,65% glukoza)+5g kreatin.
cca hodinka po treningu obed:co je doma navarene,vacsinou maso (kuracie alebo bravcove)k tomu dost velka porcia ryze alebo zemiakov
-cca 3 hodky po obede(15:00) 40g susene vajecne bielky+40g gainer vo vode
-17:00 Spagety so syrom a omackou z konzervy...ak bolo tak aj kusky kuracieho masa
-18:00 vacsia porcia polievky s rodicmi (tradicia, do toho radsej nerypem :P)
-19:00 vecera (to co na obed)
-21:00 5g kreatin,25g srvatkovy koncentrat+20g gainer
-23:00 250g tvarohu, nizkotucne mlieko, granko

V den volna,som namiesto vlociek zvykol jest prazenicu (asi 5 vajec) a medzi ranajkami a obedom som dal este jednu porciu susenych vajecnych bielkov s gainerom a nejake ovocie (jablko,banan...co bolo doma)

Trening 4 krat do tyzdna. menej opakovani, vyssie vahy a intenzita

Za cca mesiac som isiel z 68kg na 74kg, ktore si v pohode drzim aj teraz cez semester. Jasne, ze to neboli ciste svaly, ale aj nejaky tuk, ale gate este viem zapnut :)
pom
Light Star
Light Star

preco prave nizkotuce mlieko a nie plono, alebo polotucne???

kde kupujes a akej znacky, srvatku/gainer/susene vajecne bielka???

ja teraz takto cvicim na prsa

najprv 2serie s 50kg cca 10 opakovani - na zahriatie
potom 1seria s 62kg cca 5 opakovani - tiez na zahriatie
potom 2serie s 80kg cca 5-6 opakovani
potom 2serie s 75kg cca 5-6 opakovani
potom 2serie s 70kg cca 5-6 opakovani
potom 1seria s 62kg cca 8-10 opakovani - pumpovanie
potom 1seria s 50kg cca 8-10 opakovani - pumpovanie

potom 3 serie s jednoruckou 17kg cca 10 opakovani (Dumbell Press, vid http://www.eas.com/training/animations.asp chest-->dumbell press)

cvicim vzdy pondelok,stredu a piatok po praci cca o 15:30 a jem hned po cviceni, cvicim s kamosom cca 45min +-10min
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To mlieko preto, ze nieje v mojom zaujme prijimat tuky...aj ked v objemovke sa im nevyhybam,jem aj mastne jedla,ale vidi sa mi zbytocne pit cisty tuk v mlieku, je to zivocisny tuk a pri takom vysokokalorickom prijme ako mavam v objemovke by isiel hned do zasoby,takze je to hlupost.
No a tie suplementy:suseny vajecny bielok, srvatkovy koncentrat, gainer, kreatin
Prve tri objednavam priamo z tych stranok,kreatin maju v posilke, iny ako Scitec nekupujem
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

Scitec Nutrition som bral, podla mna je jedna najlepsich firiem na tieto preparaty

cital som vase prispevky a k nim len tolko, ze vela z vas zanedbava ine svaly, inak kolki z vas cvicia predlaktie?mozno jeden dvaja,a o inych ani nehovorim, a take nozky co je zaklad posilnovania (pol vasho tela - najtvrdsi trening spolu s chrbatom - velke svaly), to mozno ani neviete ale ked vyzerate ako ozruta a mate nozicky ako slecna to vyzera uchvatne, vela som takych videl

kto chce pomoct ohladne zvysovania sily piste mne,mam 4 rocny trening siloveho trojboja, ale uz ma to potom nebavilo bo vysoka skola a peniaze isli na uzitocnejsiu vec, a kto by bral steroidy, raz ich musis brat vrcholovo lebo moje telo uz dalej nebolo schopne davat vyssie vahy, vsak to poznate - stagnacie :wink:

a k tym striam , hned ako si ich zacnete vidiet odporucam CONTRACTUBEX

teraz sa venujem uz iba kondicnemu behaniu, co je myslim lepsie ako to dvihanie ciniek kvoli svalom, casom pochopite
pom
Light Star
Light Star

teraz dlhy cas cvicim len prsa, ale pred tym som cvivil chrbat,triceps,biceps,predlaktie,brucho,ramena

je pravda ze na nohy som nesiel, ale planujem v blizkej buducnosti

dobry tip na predlaktie:
na tyc pripevnite spagat,
spagat by mal byt o trochu kratsi ako vyska ramena od zeme,
na spagat pripevnite zavazie
a tocenim tyce zapestim, namotavajte zavazie na spagate
ak sa to robi spravne vysledky sa dostavia dost rychlo

mohli by ste poradit nejaku stranku kde by som zohnal podrobnejsie info o stravovani, ale nieco v ludskej reci, lebo niesom nutricionista
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

pom napísal:teraz dlhy cas cvicim len prsa, ale pred tym som cvivil chrbat,triceps,biceps,predlaktie,brucho,ramena

je pravda ze na nohy som nesiel, ale planujem v blizkej buducnosti

dobry tip na predlaktie:
na tyc pripevnite spagat,
spagat by mal byt o trochu kratsi ako vyska ramena od zeme,
na spagat pripevnite zavazie
a tocenim tyce zapestim, namotavajte zavazie na spagate
ak sa to robi spravne vysledky sa dostavia dost rychlo

mohli by ste poradit nejaku stranku kde by som zohnal podrobnejsie info o stravovani, ale nieco v ludskej reci, lebo niesom nutricionista
kezdemu predspisovat jedz to alebo t oje hovadina, treba jest vsetko co vidis, hlavne nie sladkosti, acidka su vynikajuce, srvatky,tvaroh ryby (toto bolo hlavne jedlo co som jedaval a vo velkom mnozstve ),
a k tym noham: len ich cvic a spolu s chrbatom, uvidis ako ti spevnie telo
Napísať odpoveď