Na zacatku nemusi investovat krome posilovny prakticky do niceho. Telo zacatecnika reaguje dobre na trenink i bez nejake specialni vyzivy nebo doplnku. Pokud ma alespon trochu dobrou genetiku tak prvni 2-3 mesice se muze dal drzet svych starych stravovacich zvyklosti.
Urcite bych se na zacatku nehnal do nejakych kreatinu, glutaminu, gaineru, aminokyselin apod. Jsou to podle mne pro zacatecnika vyhozene penize. Stejne tak vyziva. Pokud clovek zacina tak je zbytecne nechat se odrazovat nejakymi drastickymi zmenami jidelnicku.
Vsem, kterym jsem kdy delal treninky jsem doporucoval, aby prvnich par mesicu brali jako takovou pripravu na pozdejsi mnohem vetsi zatizeni. Behem tech prvnich mesicu si clovek teprve uvedomi co od treninku ocekava a co do toho chce investovat.
Nekdo potrebuje jen trochu pribrat na svalech, jiny chce shodit tuky no a nekdo by se zase rad stal profesionalem v kulturistice. Proc jim vsem doporucovat nejake drahe diety a suplementy, kdyz to za 3 tydny vzdaji a budou jen litovat vyhozenych penez? Vzdyt mu pro zacatek bohate staci vzit si kazdy vecer pred spanim tady tolikrat zminovany tvaroh
Jak jsem napsal na zacatku, telo zacatecnika reaguje vyborne i bez specialnich jidelnicku