Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilovanie
Ja mám takú otázku. Ako som už písal chodím plávať a je to tak 3-4x do týždňa chcel by som chodiť cvičiť popri tom, ale teraz neviem aký tréning si zvoliť , čo je pre mňa vhodné ísť podľa možnosti s veľkými váhami alebo naopak. Cieľom je získať podľa možnosti čo najviac atletickú postavu(ano ano viem životospráva).Je niečo vhodné na nete? A ako kombinovať plávanie s cvičením? Chodiť plávať viac a cvičiť menej alebo ako ? Ak by som šiel do týždňa 2x cvičiť tak 6x do týždňa dať telu zabrať nie je veľa?
Ďakujem : )
Ďakujem : )
p3bo vsetko je to vec priorit. Plavanie je skor aerobna cinnost zyvysi sa ti telesna kondicia, zrychli metabolizmus atd atd... Lenze cim viac taketo cinnosti budes vykonavat tym pomalsie aj budes naberat nejake svaly v posilovni.
Ak chces nabrat nejaku hmotu co najrychlejsie to plavanie by som obmedzil na minimum resp uplne vypustil a sutredil sa skor na posilovnu. Tu hmotu naberes rychlo ale nevyhoda je ze stratis na kondicii a pribudne s hmotou aj nejaky tuk.
Jednoducho povedane cim viac do toho to plavanie budes davat tym sice pomalsie budes naberat hmotu ale zase nebudes mat tak velke problemy so stratou kondicie alebo narastom tuku. Aku cestu si zvolis to sa uz musis rozhodnut sam.
A inak celkovo k tejto teme by som tu teraz chcel rozvirit debatu resp temu ktora sa tu este za cely ten cas neriesila a to je posilovanie a alkohol.
To ze alkohol a posilovanie nejdu dokopi mi je uplne jasne, mam toho uz kadeco precitane aj na roznych forach a podobne... jednoducho alkohol je spatny.
Co ale by ma zaujimalo je ze ako sa snazite vyhnut resp obijst tomu neziaducemu ucinku alkoholu (okrem nepitia alkoholu), nejake typi triky, finty fň atd atd...
Mne osobne sa celkom dost osvedcila metoda neustaleho nalievania sa cistej mineralky jak pocas piti alkoholu tak aj po piti (napr cestou domou autobusom liter mineralky treba do seba naliat
), potom pri posteli ked idem zalahnut mam este jednu nachystanu
.
Pocul som este o moznostiach pit napr dzusvodky, ale zase nie som nejaky teplos ze by som taketo somariny pil takze som to ani neskusal a okrem toho sa mi nezda ze nejaky dzus by mi mal nejak extra pomoct udrzat v tele vodu, skor tak dorby dunihlav by som z toho mal. Tiez som este uvazoval nad kavou po piti kedze kofein udrziava hladinu vody v tele.
No na roznych poslivoacich forach je o tomto kadeco popisane a kedze tu sa to este nikdy neresilo tak som to dal aj sem. Aj ked nas tu je asi tak 4 a pol co nejak zodpovednejsie cvicime mozno ma niekto prekvapi zaujimavimi radami alebo nazormi na tento problem.
Ak chces nabrat nejaku hmotu co najrychlejsie to plavanie by som obmedzil na minimum resp uplne vypustil a sutredil sa skor na posilovnu. Tu hmotu naberes rychlo ale nevyhoda je ze stratis na kondicii a pribudne s hmotou aj nejaky tuk.
Jednoducho povedane cim viac do toho to plavanie budes davat tym sice pomalsie budes naberat hmotu ale zase nebudes mat tak velke problemy so stratou kondicie alebo narastom tuku. Aku cestu si zvolis to sa uz musis rozhodnut sam.
A inak celkovo k tejto teme by som tu teraz chcel rozvirit debatu resp temu ktora sa tu este za cely ten cas neriesila a to je posilovanie a alkohol.
To ze alkohol a posilovanie nejdu dokopi mi je uplne jasne, mam toho uz kadeco precitane aj na roznych forach a podobne... jednoducho alkohol je spatny.
Co ale by ma zaujimalo je ze ako sa snazite vyhnut resp obijst tomu neziaducemu ucinku alkoholu (okrem nepitia alkoholu), nejake typi triky, finty fň atd atd...
Mne osobne sa celkom dost osvedcila metoda neustaleho nalievania sa cistej mineralky jak pocas piti alkoholu tak aj po piti (napr cestou domou autobusom liter mineralky treba do seba naliat
Pocul som este o moznostiach pit napr dzusvodky, ale zase nie som nejaky teplos ze by som taketo somariny pil takze som to ani neskusal a okrem toho sa mi nezda ze nejaky dzus by mi mal nejak extra pomoct udrzat v tele vodu, skor tak dorby dunihlav by som z toho mal. Tiez som este uvazoval nad kavou po piti kedze kofein udrziava hladinu vody v tele.
No na roznych poslivoacich forach je o tomto kadeco popisane a kedze tu sa to este nikdy neresilo tak som to dal aj sem. Aj ked nas tu je asi tak 4 a pol co nejak zodpovednejsie cvicime mozno ma niekto prekvapi zaujimavimi radami alebo nazormi na tento problem.
kavu pit pocas chlastania ti neodporucam zacne ta susit este viac... a dzus avodka nejdu k sebe aj ked to pomaly kazdy pije... myslim ze ta mineralka je original...
-
P3Bo
Guru wannabe
Práveže mne ide o to skôr schudnúť než nabrať hmotu ...nabrať tvar. Ja sa už veľmi dlho pohybujem na rovnakej úrovni (asi rok) a či som cvičil alebo nie pociťoval som veľmi malý progress pred časom sa mi podarilo zlomiť zápastie a aj napriek tomu že som dlho necvičil som nešiel príliš dole jednak na sile a ani výzorom a jednoducho ma to tak naštvalo že som si povedal že chcem niečo iné pre seba a po pár mesiacoch plávania som videl efekt, ja neviem či to je tak že na nováčikov všetko super pôsobí alebo sa mi to len zdá ale chcel by som dosiahnuť skôr rys než objem zo stagnácie ma prešla chuť zdvíhať železo.kali520 napísal:...o plavani
Vraj dva deci vody na poldeci by ta malo uplne zavodniť. Mimochodom robil som 3 roky barmana a oplatí sa ti zapíjať citronádou normálne do litra vody šupnúť citrón (dve sú ešte lepšie) ta citronáda vskutku kriesila z mŕtvych a nebolí hlava ďalší deň(chladná a nesladená). Ak ti nerobí problém dať "ručnú brzdu" tak ísť sa vyvracať nie je až taký zlý nápad. A neviem ako u vás ale najlepšie asi piť vodku čistú , po absinthových večeroch a rôznych kombách je tento zemiakový zázrak asi najlepší.kali520 napísal:o chľaste
Ja keď cvičím, tak nepijem vôbec. Potom to vykrývam medzi plánmi.
A čo treba ? Treba jesť, treba piť aj nealko (a dosť) a niektorí sa aj naschvál vygrcajú.
Ja mám železný žalúdok, mne nie je nič. Teraz mám za sebou 2-dňovú chatu a úplná pohodka. Ale tak niekedy zvyknem pred spaním vypiť liter vody, aby neboli sušáky.
A čo treba ? Treba jesť, treba piť aj nealko (a dosť) a niektorí sa aj naschvál vygrcajú.
Ja mám železný žalúdok, mne nie je nič. Teraz mám za sebou 2-dňovú chatu a úplná pohodka. Ale tak niekedy zvyknem pred spaním vypiť liter vody, aby neboli sušáky.
podla mňa sa to nedá osrať, alkohol prosta odvodňuje, keď nechceš byť odvodnený, musíš viacej piť...alkohol sám o sebe je zásaditý, keď chceš vyrovnať PH v žalúdku treba si dať niečo kyslé, teda napríklad vodu s citrónom ako sa spomínalo vyššie, presné množstvo tekutiny vzhľadom na množstvo alkoholu neviem, ale keď sa povedalo 2dcl/0,5dcl nemám dôvod to spochybňovat, je to celkom dosť...ďalšia vec je "ostatný" negatívny vplyv alkoholu na telo, je to záťaž na pečeň, metabolizmus, celkovo oslabí telo, ako odstrániť toto? nezrúbať sa pod obraz 
kofeín by som určite nepil, ten odvodňuje tiež a poriadne
kofeín by som určite nepil, ten odvodňuje tiež a poriadne
No teraz si uvedoujem ze s tym kofeinom som napisal dost blbost, lebo on praveze odvodnuje.roman3338 napísal:kavu pit pocas chlastania ti neodporucam zacne ta susit este viac... a dzus avodka nejdu k sebe aj ked to pomaly kazdy pije... myslim ze ta mineralka je original...
V tom pripade to je zase len o strave.P3Bo napísal:Práveže mne ide o to skôr schudnúť než nabrať hmotu ...nabrať tvar. Ja sa už veľmi dlho pohybujem na rovnakej úrovni (asi rok) a či som cvičil alebo nie pociťoval som veľmi malý progress pred časom sa mi podarilo zlomiť zápastie a aj napriek tomu že som dlho necvičil som nešiel príliš dole jednak na sile a ani výzorom a jednoducho ma to tak naštvalo že som si povedal že chcem niečo iné pre seba a po pár mesiacoch plávania som videl efekt, ja neviem či to je tak že na nováčikov všetko super pôsobí alebo sa mi to len zdá ale chcel by som dosiahnuť skôr rys než objem zo stagnácie ma prešla chuť zdvíhať železo.
Co sa tyka treningu tak moc by som tam nedaval velke volume ale skor zvysil intenzitu na nejakych 85-90% klasicky robil viacklbove cviky. Charakter toho treningu by mal byt skor silovy. Od februara chcem zacat dietu a cvicit budem zrejme tymto sposobom tak uvidme co to da.
No toto asi najblizsie zrejme na silvestra vyskusamP3Bo napísal:Vraj dva deci vody na poldeci by ta malo uplne zavodniť. Mimochodom robil som 3 roky barmana a oplatí sa ti zapíjať citronádou normálne do litra vody šupnúť citrón (dve sú ešte lepšie) ta citronáda vskutku kriesila z mŕtvych a nebolí hlava ďalší deň(chladná a nesladená).
To som si tiez myslel donedavna ale zmenil som nazor. Rozhodne neni dobre pit farebne napoje ako whisky a konaky alebo nieco co ma vysoky obsah cukru, z toho je asi tak na 95% dunihlav. Co sa tyka bielych chlastov je to jedno pokial to je destilat. Akonahle to je nejaka liehovina kde su pridane rozne aromy, dochucovadla a nebodaj este aj ecka tak to rozhodne zaludku ani organizmu moc nepomoze a tu kocovinu este zhorsi. Z vlastnych skusenosti viem ze ak ti je po opici zle tak je to vacsinou z chlastu ktory je ochuteni nejakym pridavkom. Ozral som sa donemoty z domacych sraciek a z toho mi kupodivu vobec nic nebolo.A neviem ako u vás ale najlepšie asi piť vodku čistú , po absinthových večeroch a rôznych kombách je tento zemiakový zázrak asi najlepší.
Jest neni moc dobry napad, lebo alkohol je v tom svina ze takmer vsetky kalorie dava do sadla. Ked si ozraty a zeres je jasne ze ti to do svalov nepojde. Myslim si ze lepsie je len pit nealko mineralku a pokial sa da nejest vobec a rano si do seba rychlo drbnut nejaky protein.hughito napísal:A čo treba ? Treba jesť, treba piť aj nealko (a dosť) a niektorí sa aj naschvál vygrcajú.
-
P3Bo
Guru wannabe
Veď to som predsa napísalkali520 napísal:To som si tiez myslel donedavna ale zmenil som nazor. Rozhodne neni dobre pit farebne napoje ako whisky a konaky alebo nieco co ma vysoky obsah cukru, z toho je asi tak na 95% dunihlav. Co sa tyka bielych chlastov je to jedno pokial to je destilat. Akonahle to je nejaka liehovina kde su pridane rozne aromy, dochucovadla a nebodaj este aj ecka tak to rozhodne zaludku ani organizmu moc nepomoze a tu kocovinu este zhorsi. Z vlastnych skusenosti viem ze ak ti je po opici zle tak je to vacsinou z chlastu ktory je ochuteni nejakym pridavkom. Ozral som sa donemoty z domacych sraciek a z toho mi kupodivu vobec nic nebolo.
sry za debilný slovosledA neviem ako u vás ale najlepšie asi piť vodku čistú ,
Ja som to myslel tak, že keď piješ, tak hlavne pred ale aj počas je dobré niečo zjesť, človek sa tak nenapije (teda, ak nechce) a celkovo to je lepšie, ako chlastať nalačno.Jest neni moc dobry napad, lebo alkohol je v tom svina ze takmer vsetky kalorie dava do sadla. Ked si ozraty a zeres je jasne ze ti to do svalov nepojde. Myslim si ze lepsie je len pit nealko mineralku a pokial sa da nejest vobec a rano si do seba rychlo drbnut nejaky protein.
Inak, ja v poslednej dobe pijem zelenú
ja sa snazim vyhybat tomu pitiu kolko sa len da...aj kamosi uz pochopili,ze posilka je pre mna prednejsia ako chlast a tak ma nikto nenuti...cize bezne uz nepijem.este minule leto som zvykol byt kazdy piatok na mol
ale vzdy som urobil nejaku fatalnu blbost,tak aj to ma mierne odradilo od pitia 
a ked uz je nejaka dolezita udalost(napr. triedna chata),tak sa zrubem
,ale v priebehu dalsieho dna dobehnem tu stratenu vodu,cize to nie je az take hrozne,ked sa nepije kazdy tyzden 
a ked uz je nejaka dolezita udalost(napr. triedna chata),tak sa zrubem
-
millhauZ
Light Expert
to mas pravdu, alkohol dehydruje, dalsia vec je ta, ze napr. take jedno pivo obsahuje okolo 1000kj.. cize kalorii velmi vela a ked mas napr. dietu tak to ti absolutne neprospieva... chlast proste max. raz za 2 tyzdne..OneTouch napísal:ja sa snazim vyhybat tomu pitiu kolko sa len da...aj kamosi uz pochopili,ze posilka je pre mna prednejsia ako chlast a tak ma nikto nenuti...cize bezne uz nepijem.este minule leto som zvykol byt kazdy piatok na molale vzdy som urobil nejaku fatalnu blbost,tak aj to ma mierne odradilo od pitia
a ked uz je nejaka dolezita udalost(napr. triedna chata),tak sa zrubem,ale v priebehu dalsieho dna dobehnem tu stratenu vodu,cize to nie je az take hrozne,ked sa nepije kazdy tyzden
Biely jogurt ma asi viac kalorii ako jedno pivo. Z jedneho piva nepriberies...
Alkohol však celkovo nie je zdraviu prospešný, to je úplne jasné. Aj to jedno pivko vôbec nie je také nevinné.
-
millhauZ
Light Expert
To je pravda, ja som len poukazal kolko ma jedno pivo a ked si vonku v piatok vecer, urcite si nedas len jednokinjeril napísal:Biely jogurt ma asi viac kalorii ako jedno pivo. Z jedneho piva nepriberies...
-
KaptMichal
King
Caute, tak dal som sa aj ja na dvihanie zeleza a po cca 3och mesiacoch som sa kadeco dozvedel a mam z toho v hlave taký väčší mišmaš pretože každý mi hovorí niečo iné, a veľa krát si to čo počúvam principiálne odporuje.
Zatiaľ som sa len okrajovo riadil nejakými konkrétnymi plánmi, chodím do posilky 2x týždenne keďže viac nestíham. No a cvičím tak že jeden deň precvičujem svaly skôr na chrbte a druhý deň svaly na rukách, ramenách ale v podstate sa niektore svaly prekrývajú(lepšie povedané necvičím svaly na chrbte primárne)
. Plus oba razy robím benč, biceps, delty. Nakoniec trávim ešte nejaký čas na bicykli, podľa toho koľko mám času.
Zbuzerujte ma ak niečo robím blbo, na to som písal. A prečo mám v tom taký bordel? Lebo niekde sa dočítam, dopočujem, že trenovanie jedneho svalu,viacerými cvikmi je úplná blbosť a niekde že je to to najlepšie čo sa pre sval dá robiť. Tak isto druhá vec ktorá ma dosť zaujíma je to či je dobré cvičiť aj ten sval, ktorý pred tým sekundárne pracoval. Napr. robím biceps a potom idem ešte aj na tricpes. Momentálne mi ide o objem, naberanie hmoty.
Zatiaľ som sa len okrajovo riadil nejakými konkrétnymi plánmi, chodím do posilky 2x týždenne keďže viac nestíham. No a cvičím tak že jeden deň precvičujem svaly skôr na chrbte a druhý deň svaly na rukách, ramenách ale v podstate sa niektore svaly prekrývajú(lepšie povedané necvičím svaly na chrbte primárne)
Zbuzerujte ma ak niečo robím blbo, na to som písal. A prečo mám v tom taký bordel? Lebo niekde sa dočítam, dopočujem, že trenovanie jedneho svalu,viacerými cvikmi je úplná blbosť a niekde že je to to najlepšie čo sa pre sval dá robiť. Tak isto druhá vec ktorá ma dosť zaujíma je to či je dobré cvičiť aj ten sval, ktorý pred tým sekundárne pracoval. Napr. robím biceps a potom idem ešte aj na tricpes. Momentálne mi ide o objem, naberanie hmoty.
-
millhauZ
Light Expert
Ak ides objem a chces precvicovat vsetky partie mal by si chodit minimalne 3x do tyzdna do posilky..
Ja mam takto: Pondelok - biceps prsia ramena, Streda - chrbat triceps trapezy, piatok: brucho, nohy
Na partiu cvicim 3x t.j. prsia: bench press, zvisly bench press, a jednorucky na lavicke...
Zalezi od Teba co si zvolis...
Ja mam takto: Pondelok - biceps prsia ramena, Streda - chrbat triceps trapezy, piatok: brucho, nohy
Na partiu cvicim 3x t.j. prsia: bench press, zvisly bench press, a jednorucky na lavicke...
Zalezi od Teba co si zvolis...
-
KaptMichal
King
tak bicpes triceps ramena robim este aj doma, a k tomu kliky. Kedže 3x nemôžem.
Prečo to nemôžeš vytiahnuť na tie 3 dni ? 2 dni je málo.
A to čo napísal millhauZ je chu**** na entú, tak určite necvič.
Cvič celé telo.
A to čo napísal millhauZ je chu**** na entú, tak určite necvič.
Cvič celé telo.
-
millhauZ
Light Expert
sak tam je rozpis na cele telo, citaj .. pisal som, ze napr. na prsia 3 cviky, na biceps tiez a pod.. vobec to neni chu****hughito napísal:Prečo to nemôžeš vytiahnuť na tie 3 dni ? 2 dni je málo.
A to čo napísal millhauZ je chu**** na entú, tak určite necvič.![]()
Cvič celé telo.
je to chu**** jak hadie nohy... ked moze len dva krat tak co vyhodi nohy alebo prsia a biceps? ... split je kktina...kazdy trening treba precvicit cele telo, resp minimalne vsetky velke svalove partie...tz jeden cvik na prsia, jeden na chrbat, jeden na nohy, jeden na ramena, jeden na brucho a ked sa mu bude chciet moze si dat este biceps a triceps, podla chuti...takto sa da dosahovat aky taky progres aj ked sa cvici len dva krat do tyzdna, keby cvicil tri krat bolo by to lepsie, ale co sa da robit...
p.s. husto-husta fotka fedora v avatare z teba macha nespravi...
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 23:12)
p.p.s. este k tomu pivo, pivo ma 500-700KJ=150kalorii, ani zdaleka nie 1000
p.s. husto-husta fotka fedora v avatare z teba macha nespravi...
//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 23:12)
p.p.s. este k tomu pivo, pivo ma 500-700KJ=150kalorii, ani zdaleka nie 1000