Pravda, na hrazde som nikdy necvičil. A ani mi to nijako nechýba. Za základ považujem na chrbát príťahy VČ v predklone a mŕtvolu.ColdRain napísal:tak to si niekde spravil chybu
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilovanie
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
možno do hrúbky svalu. do šírky určite nie , hrazdu považujem za dobrý indikátor sily, nie pre srandu je na päťboji.hughito napísal: Pravda, na hrazde som nikdy necvičil. A ani mi to nijako nechýba. Za základ považujem na chrbát príťahy VČ v predklone a mŕtvolu.
Ako s tým tukom ?
A mám si dávať pozor len na obsah sacharidov alebo aj na obsah tukov v jedle ?
Vlastne ešte často cvičievam také príťahy na mašine k hrudi - je to akoby náhrada za zhyb. Zo šírkou chrbtu som spokojný = latissmy sú dobré.
nie je ti ľúto za relatívnou silou? tie korby čo neurobia ani jeden zhyb poriadny ale ledva idú cez dvere sú akoby som to povedal...
Tak sila sa dá nabrať aj bez hrazdy, či nie ?ColdRain napísal:nie je ti ľúto za relatívnou silou? tie korby čo neurobia ani jeden zhyb poriadny ale ledva idú cez dvere sú akoby som to povedal...
-
vendo
Guru
tak ale je sila a silahughito napísal: Tak sila sa dá nabrať aj bez hrazdy, či nie ?
Objasni bližšie.
Aj hrazda sa dá naučiť - ale na to fakt nemám čas sa hrajkať v posilňovni s tým, že budem trénovať silu na hrazdu (navyše, ak sa ten cvik dá sčasti nahradiť).
Treba si uvedomiť, že mám 106-7 kg a to už nie je len tak.
Ešte si pamätám na základnej škole, keď sme robievali na telesnej taký zdvih na hrazde a následné udržanie sa na nej v tej finálnej podobe - to som nikdy nevydržal dlho a bársjakí zdrapláci sa tam zavesili a viseli tam 3 minúty. 
Aj hrazda sa dá naučiť - ale na to fakt nemám čas sa hrajkať v posilňovni s tým, že budem trénovať silu na hrazdu (navyše, ak sa ten cvik dá sčasti nahradiť).
Treba si uvedomiť, že mám 106-7 kg a to už nie je len tak.
-
vendo
Guru
taky hlupy priklad,
jano dviha v posilovni 100kg bench
fero nikdy v posilovni nebol, kopal kanale
obaja dostanu ulohu, nosit tazke tehly z jedneho miesta na druhe pocas 2 hodin a preniest ich co najviac
jano prenesie 100 tehiel, a je zmoreny
fero prenesie 200 a ide dalej kopat kanale
dufam ze podstatu chapes, proste sila nadobudnuta pri presne definovanych cvikoch neni az tak vyuzitelna (okrem posilovne) ako sila nadobudnuta pri nedefinovanych "cvikoch"
(tymto nechcem tvrdit ze vsetky cviky robene v posilovni su nanic)
jano dviha v posilovni 100kg bench
fero nikdy v posilovni nebol, kopal kanale
obaja dostanu ulohu, nosit tazke tehly z jedneho miesta na druhe pocas 2 hodin a preniest ich co najviac
jano prenesie 100 tehiel, a je zmoreny
fero prenesie 200 a ide dalej kopat kanale
dufam ze podstatu chapes, proste sila nadobudnuta pri presne definovanych cvikoch neni az tak vyuzitelna (okrem posilovne) ako sila nadobudnuta pri nedefinovanych "cvikoch"
(tymto nechcem tvrdit ze vsetky cviky robene v posilovni su nanic)
V tomto s tebou úplne súhlasím, len som nechápal to prepojenie s hrazdou.
Aj ja si myslím, že taká tá hrubá sila získaná tvrdou robotu je väčšia ako sila získaná pri kulturistike. Ale aj tu treba uviesť podrobnejšie to, že pri kulturistike sa cvičí na objem, nie priamo na silu. Takí powerlifteri tú silu predsa len mať budú a asi aj väčšiu ako Jano čo nosí tehly.
Aj ja si myslím, že taká tá hrubá sila získaná tvrdou robotu je väčšia ako sila získaná pri kulturistike. Ale aj tu treba uviesť podrobnejšie to, že pri kulturistike sa cvičí na objem, nie priamo na silu. Takí powerlifteri tú silu predsa len mať budú a asi aj väčšiu ako Jano čo nosí tehly.
-
vendo
Guru
samozrejme, lebo su aj cviky ktore tuto funkcnu silu vyborne zvysuju
a suvislost s hrazdou to ma taku, ze hrazda je jednym z tychto cvikov
a suvislost s hrazdou to ma taku, ze hrazda je jednym z tychto cvikov
A mŕtvola či drep ju nezvyšujú ? Podľa mňa každý cvik s voľnou váhou zvyšuje aj takúto silu. Horšie je to s mašinami, kladkami a pod.
-
vendo
Guru
ano aj tie ju zvysuju (nehovorim ze len hrazda ju zvysujehughito napísal:A mŕtvola či drep ju nezvyšujú ? Podľa mňa každý cvik s voľnou váhou zvyšuje aj takúto silu. Horšie je to s mašinami, kladkami a pod.
a nie kazdy cvik s volnou vahou, ked budes na biceps zdvihat jednorucku aj to je "volna vaha" ale ver mi, velky bicak ti s funkcnou silou moc nepomoze
-
P3Bo
Guru wannabe
všetko čo nesieš v rukách drží biceps pokiaľ to nevisí. Už sa zamotávaš. Mal si to nechať pri tom že hrazda je dobrý cvik + po MT sa považuje za druhý najlepší na chrbát a jednoznačne tromfuje všetko ostatné na horný chrbát. (bodka)
-
audiotrack
VIP
s tým celkom nesúhlasím. Ak to držíš v upažení, tak je všetka váha na tricepsoch a biceps je nezapojený. AK to držíš v zapažení za chrbtom, tak zase všetko nesú prsné svaly spolu s tricepsmi. Biceps sa zapája iba keď máš pokrčené lakte, ale to čo si napísal že všetko čo nevisí je trošku prehnanéP3Bo napísal:všetko čo nesieš v rukách drží biceps pokiaľ to nevisí. Už sa zamotávaš. Mal si to nechať pri tom že hrazda je dobrý cvik + po MT sa považuje za druhý najlepší na chrbát a jednoznačne tromfuje všetko ostatné na horný chrbát. (bodka)
-
nestik
Medium Professional
pri drzani niecoho s vystretymi rukami by som povedal ze sa dost casto zapajaju hlavne aj ramena ci uz v predpazeni, upazeni...
tak je rozdiel medzi absilutnou a relatívnou silou, absolutna je bez ohladu na vlastnu vahu, proste dojdem hodím si na plece tri vrecia cementu a idem, mám síce 120kg a vrecia dokopy vážia 60, ale celá stavba kuká, že jaký som ja macho, potom dojde brigádnik jožko, čo má 70kg, ale vo volnom čase 5x do týždňa robí za sokola olympíjske zápasenie a brigádou si privyrába na tréningy, hodí si na plece dve vrecia a do druhej ruky ešte kufor s náradím čo má 10kg a odnesie...čo ztoho vyplýva? ja som absolútne silnejší ako brigádnik jožko, ale jožko ma neporovnatelne vyššiu relatívnu silu, kedže vzhladom nato, že má o 50kg menej ako ja zvládol dať len o 10kg menej...čiže keby sa do seba opreli jožko a ja, ja jožka prehodím cez stavbu, ale keby sme išli robiť zhyby, ked ja odpadnem jožko sa ešte len bude zahrievať...ďalšia vec je potom svalová výdrž, ktorá závysí od pomeru rýchlych a pomalých svalových vlákien vo svale a je z velkej časti daná geneticky, čiže ked mám ja pomalé svalové vlákna viac zastúpené ako rýchle, budem mocť tie vrecia vláčiť celý deň, ale potom dojde ďalší 120kg roboš Tóno, ktorý si hodí na každé plece dve, čiže jednorázovo odnesie viac ako ja, ale po troch kolečkách padá k zemi polomrtvy zatial čo ja ďalej behám ako fretka
a čo sa týka lifterov, tých profi, tí maju fakt velku silu, ked ti 70kg chalan drepne na súťaži 200 a rovnako potiahne, myslím, že je niekde inde ako všetci tu na fore...
a ešte k 120kilovým korbám...to už je o prioritách, u nás v posilke je pár takých čo sa ledva zvládnu vyštverať na tú hrazdu a pár takých ktorí robia jeden zhyb za druhým a fakt nemajú menej ako 120, čiže, dá sa...
a čo sa týka lifterov, tých profi, tí maju fakt velku silu, ked ti 70kg chalan drepne na súťaži 200 a rovnako potiahne, myslím, že je niekde inde ako všetci tu na fore...
a ešte k 120kilovým korbám...to už je o prioritách, u nás v posilke je pár takých čo sa ledva zvládnu vyštverať na tú hrazdu a pár takých ktorí robia jeden zhyb za druhým a fakt nemajú menej ako 120, čiže, dá sa...
-
nestik
Medium Professional
A tuto relativnu silu si mozem udrziavat asi prave cvikmi s vlastnou vahou najlepsie, ze ?
ColdRain to dobre opísal a áno, keď sa ešte vrátim k tým voľným váham, nie všetky zaručia aj nárast sily, predsa len, zdvih na biceps s VČ je dosť izolovaný cvik - ten cvik musí byť komplexnejší.
hej, relatívna sila ti ide najlepšie hore s cvikmi s vlastnou váhou, niekomu som tu odporúčal "kúpiť" si na doma program rushfit, od jedného mma zápasníka, sám ho mám a skúsil som si to, a zistil som, že som velmi slabý aj ked časi ked som tlačil ledva 50kg su už dávno preč, ale celá posilka je veľký oser na svalstvo, ako mi povedala raz jedna rehabilitačná doktorka raz, kedže sval ti rastie omnoho rýchlejšie ako jeho sila, čiže ked zrátaš čo priberieš na hmote a čo priberieš na sile, je fajn, že tlačíš 100kg na BP, ale nezvládneš napr stojku, neurobíš "human flag" a kadejaké iné haluze s vlastnou váhou, nehovoriac o tom, že ked zle cvičíš dochádza k mnohým svalovým disbalanciám a pod...týmto samozrejme nechcem pvoedať aby nikto encvičil, sám samozrejme posilujem, len na margo témy absolutna/relativna sila
-
nestik
Medium Professional
A pri zhyboch na hrazde, na uzko, podhmatom sa okrem bicepsu namaha este co najviac ? Lebo pri zhyboch na hrazde pri sirokom a nadhmatovym uchopom spravim o dost menej zhybov ako na uzko a podhmatom, tam mam dost sili.
Inak: viem preco ma to sojove maso po zakladnej priprave uz len 16g bielkovin na 100g vyrobku, pretoze po zakladnej priprave sa maso tak napije stavy, ze to uz nieje 100g ale tych 280g pretoze ak preratame aj 2,8 x 16 tak nam vyjde ta ista hodnota na 100g ako pred pripravou, to maso sa naozaj neskutocne napije, prave som to dojedol a robil som to podla postupu na obale so zeleninou a tak, dal som si to s ryzou a zjedol som mozno tak 3/4 toho masa a som napraskany
ale inak to bolo velmi dobre s tou zeleninou a tak...
Inak: viem preco ma to sojove maso po zakladnej priprave uz len 16g bielkovin na 100g vyrobku, pretoze po zakladnej priprave sa maso tak napije stavy, ze to uz nieje 100g ale tych 280g pretoze ak preratame aj 2,8 x 16 tak nam vyjde ta ista hodnota na 100g ako pred pripravou, to maso sa naozaj neskutocne napije, prave som to dojedol a robil som to podla postupu na obale so zeleninou a tak, dal som si to s ryzou a zjedol som mozno tak 3/4 toho masa a som napraskany