Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
nestik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Posilovanie
Uz ked sme pri tom kreatine ako to vlastne funguje ze sa to davkuje v strasne malom mnozstve, treba pritom pit velmi vela vody. Popri kreatine sa berie aj nejaky protein alebo iny doplnok alebo nemusi sa brat ? Nieje to nieco ako anabolika ze nabrana hmota sa po ich vysadeni zacne zas "zhadzovat" ? Iked pochybujem ked je to taky vychyreny a oblubeny doplnok ale nieje mi jasne ako to funguje vlastne ?
kreatin sposobuje zadržiavanie vody v bunkách, čím dochádza k ich lepšej hydratácii a zároveň aj lepšiemu zásobovaniu živinami=lepšiemu rastu buniek, ale kedže sa vela vody postupne uskladní v bunkách treba vela piť aby si nebol dehydratovaný, po vysadení kreatinu sa postupne zadržaná voda opať odplaví a celková hmotnosť poklesne, ale svalová hmota ktorá sa nabrala ostane
-
nestik
Medium Professional
aha jasne teda... a beru sa teda popri kreatine aj ine doplnky ?? protein daky ?ColdRain napísal:kreatin sposobuje zadržiavanie vody v bunkách, čím dochádza k ich lepšej hydratácii a zároveň aj lepšiemu zásobovaniu živinami=lepšiemu rastu buniek, ale kedže sa vela vody postupne uskladní v bunkách treba vela piť aby si nebol dehydratovaný, po vysadení kreatinu sa postupne zadržaná voda opať odplaví a celková hmotnosť poklesne, ale svalová hmota ktorá sa nabrala ostane
Samozrejme, že berú. 
-
nestik
Medium Professional
Je tam aj nejaka obmedzena doba ako dlho by sa to minimalne malo brat aby to malo nejaky zmysel ? ci jedno balenie kludne staci? neviem ako dlho to vydrzi a ci je davkovanie ine pri mikronizovanom ako pri tabletovom. Inak tak cisto otazka na vas osobne kto to bral vsimli ste si aj dake viditelnejsie nabranie alebo vykonove zlepsenie pri brani kreatinu ako bez neho len s proteinom ??
berie sa to väčšinou 5-6 týždňov potom to stráca na efekte keďže telo si zvykne, takže treba opať na pár mesiacov prestať brať...dávkovanie máš na balení, najlepší je obyčajný mikronizovaný kreatín monohydrát, žiadne tabletky a podobne reklamné vtákoviny...bral som ho viac krát, naposledy išla hore hlavne sila a to poriadne a pribral som za tých 5týždňov cca 6,5-7kg, po vysadení to kleslo o cca 2kg, čiže prírastok 5kg za jedno balenie na hmotnosti a cca 15% maxká na sile, čiže mne to zašlapalo veľmi dobre, išiel som to s HST programom a bral som ktomu už len protein nič viac
-
nestik
Medium Professional
hmm tak to je velmi slusne za 5-6 tyzdnov okolo 7kg, to si urcite vyskusam iked este tak skoro isto nie
Hlavne si nekupuj žiadne tabletkové sračky.
-
nestik
Medium Professional
Tabletkovy urcite nechcem neznasam uz ked musim stale hltat lieky tabletkove a toto byvaju este tie mega velke ci nie ?
Mikronizovany sa pije normalne ako protein predpokladam a inak kreatin, konkretne mikronizovany mava aj nejake prichute ?
Žiadne príchute, normálne samotný.
(Aj keď tuším existuje aj s príchuťou - je to zbytočné).
-
nestik
Medium Professional
Ako casto a kedy pijete pocas treningu vodu ? Ja vypijem za cely trening asi tak nieco okolo 1 litra, pijem vacsinou hocikedy po 2 seriach napr, niekedy sa mi vsak nechce ani ist k dalsej serii ked mi z tej vody az akoby pride zle ? Kedy je to najlepsie pit? ked si dam vodu dat si aj trosku dlhsiu prestavku alebo ako ? Inak niektore treningy sa ozaj nedaju porovnat, ked mam nohy - drepy tak vypijem alebo som omnoho smednejsi ako pri hocijakych inych partiach, po drepoch si davam vacsinou aj dlhsiu prestavku pred dalsim cvikom, a este hodnu chvilu po docviceni mam spoteny cely chrbat, hlavne chrbat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co poviete na toto? : http://www.zdravie.sk/sz/content/683-45 ... -sval.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co poviete na toto? : http://www.zdravie.sk/sz/content/683-45 ... -sval.html
Cawko mam 18 chcel som zacat cvicit no us od 15-ky mam tu istu vahu 59-61kg poradte nieco na pribratie !
Stáva sa aj vám že po tréningu na vás príde únava? Dnes som bol o druhej a teraz cítim únavu. Mám to skoro po každom tréningu, no len neviem či to je normálne alebo sa veľmi preťažujem alebo niečo iné
Ak ješ pravidelne a dosť veľa a nebriberáš, potom by som siahol po nejakom doplnku .. proteín alebo kreatín ...
Hm, ja prakticky žiadnu únavu necítim ani si nejak nepamätám, že by som nejakú extra "cítiaval."Filipito napísal:Stáva sa aj vám že po tréningu na vás príde únava? Dnes som bol o druhej a teraz cítim únavu. Mám to skoro po každom tréningu, no len neviem či to je normálne alebo sa veľmi preťažujem alebo niečo iné
To fakt len ojedinele - treba veľa jesť, aby bol prísun živín aj cukrov na energiu + kvalitný min. 8 hodinový spánok a tá únava, ak by už mala byť, tak určite len minimálna.
Posilovanie
No je pravda ze vcera som neisiel najskor spat. Btw inak za tie 2 tyzdne co chodime do posilky som nabral 2kg, myslim ze celkom fajn.
-
P3Bo
Guru wannabe
Počujte to akože mi neuškodí keď každý deň budem žrať vaječné bielka ? Nie sú vajcia (rovnako ako všetko vo veľkom) nezdravé? + celá tá kúra ktorá by u mňa tých 6 týždňov mala trvať ako to vplýva na organizmus keď stále žeriem to isté dookola? Teda tvaroh vločky tuniak na ráno si dávam ešte stále aj ovocie a na obed mäso mením. (btw to mám mať akože aj teraz prísun 2g proteinu na kilogram hmotnosti ?)
Posilovanie
Ano to mas mat stale 1,8-2,5 g bielkovin
hej má byť vysoký prísun bielkovín, vajcia su nezdravé vo velkom množstve práve preto, že žltka obsahuju cholesterol, ale žltka ty neješ 
Čo sa týka cholesterolu a vajec, vôbec sa nemusíš báť - je to mýtus.