Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa gogo956 »

Filipito

ano ale predpokladam ze nie si zaciatocnik, nemozes sa porovnavat, si uz v inej lige.

Jokky

aj tak sa mi to zda dlho, nebolo by lepsie kratsie ale o to intenzivnejsie?
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Tak ja neviem, aj keby som chcel cvičiť len 1hod tak naspäť mi nič nejde domov, takže nemám moc na výber. A tiež ako Filipito, nestíham odcvičiť za 1 hod všetko.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Takéto neskoré cvičenie už podľa mňa nie je ideálne, lebo jednoducho po tom tréningu sa nestihne dať tá riadna výživa.

Ale tak ak sa nedá inak, tak nie je inej možnosti. Pekne proteín, potom pokojne tie prsia, možno ryže trochu menej a pred spaním tvaroh (ale to asi zas zrejme nevychádza časovo).

gogo:
pockaj, ak to spravne chapem, to si robil vypady a v kazdej ruke si mal jednu 25kg tj 50kg dokopy? - musis byt slusny borec, respect, kolko vazis celkovo ak mozes prezradit?
Áno, v každej ruke 25 kg jednoručky. To som cvičil len tak doma zo srandy medzi plánmi, seriózne by sa to dalo potiahnuť aj na 30 kg podľa mňa. Robieval som 3 série po 6 opakovaní.

Inak mám 108 kg.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Jokky napísal:A ešte sa chcem spýtať, asi pri akej váhe v Mrtvom ťahu mám používať opasok, keď vážim cca 82kg a v apríli som mal 16 rokov.
A pre info moje rekordy v trojboji sú:
Bench Press: 1x 90kg
Mrtvý ťah: 12x 90kg
Drep: 12x 70kg
Na 82kg a 16 rokov to nie su zle vahy. ;)
Ono, nie je nikde napisane, od akych vah treba davat opasok a vlastne, ci je vobed treba.
Ja na MT do 100kg nedavam, ale nad uz hej kvoli istote. I ked je to to hlavne o dobre zvladnutej technike.
Nechcem zbytocne drazdit hada bosou kobrou. Vyvalena platnicka nie je sranda.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja dávam pri MT a drepe furt, proste sa mi s tým lepšie cvičí. Ten spevnený dolný chrbet stojí za to, hlavne pri drepe to pocítiť.
Jokky
Medium Star
Medium Star

No ja som zas počul že na začiatok by sa moc nemal používať opasok, aby si ten chrbát postupne zvykal a až keď bude nejaká väčšia váha, tak vtedy by sa mal. Pretože ak by ste niečo ťažké dvíhali (nie v posilke) tak by vás mohlo seknúť.

Neviem či to je nejaký mýtus, alebo pravda...
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak samozrejme, že keď človek zdvíha 50 kg, tak ho mať nebude. Ale ak robíš bear routine a máš 14 sérií MT, tak už je lepšie mať ten chrbet spevnený. To isté platí napr. pri drepoch s 127 kg.

Začiatočníci by mali spevniť stred tela - teda brucho a spodný chrbet. Lebo tam sa skrýva sila. :) :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

kedy cca odporúčaš ten opasok? po roku cvičenia alebo skôr?
Jokky
Medium Star
Medium Star

Tak asi si ho dám, až keď budem dvíhať nad 100kg.
hughito
Redeemer
Redeemer

Heh, tak to naozaj neviem. Každopádne, ak tie váhy ešte nie sú extra veľké, tak ho netreba. Nejakú hranicu ti neurčím, to telo pocíti aj samo. Každopádne je dobré, keď sa spevňuje aj samo. Rob napr. ťažké brušáky s činkou za hlavou, to je tiež dosť dobré na spevnenie celého stredu tela.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Dnes som si bol kupit 20KG jednorucku za 53,20€. vo FitPlus v BB. Nasledne som siel do Tesca a tam 17KG cinka stala 59€.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

to nie je normalne co za to pytaju kks.. 50e za 20 kg jendorucku ..
SonyPeto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SonyPeto »

CHlapy,hodte sem dake fotky svojej formy aktualnej,chatujete tu atd a ja dako nvm najst dake foto vase ... chcem vediet skym mam tu cest,dajde ku fotke dake parametre,ako dlho makate,kolko vazite a tak :) ...
Inak neviem co je teraz aktualna tema ale tak ja som pouzival rukavice na bicykel,tie sa mi zodreli a roztrhali a teraz pred 2 mesiacmi som si kupil riadne na cvicenie,uvidime co zdrzia,holymi rukami som tiez cvicieval ale dost sa ti ruky potia,ja to hlavne koli tomu pouzivam ...
bobo3
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bobo3 »

cawte...chcem zacat chodit co fitka...co navrhujete cim mam zacat....chcem sa zamerat na ramena,chrbat a brucho...
Jokky
Medium Star
Medium Star

No na začiatok by si si mohol hodiť Fullbody tréning. A cvičiť len ramená, chrbát a brucho je blbosť. Odcvič si celé telo.
Filipito
Darca
Darca

Fullbody, precvičiť sa trocha, a hlavne UPRAVIŤ si stravu
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Point napísal:to nie je normalne co za to pytaju kks.. 50e za 20 kg jendorucku ..
Ja som minule zháňal 10 kg závažia a chceli po mne 60 € za 10 kg. Najlacnejší 10 kg kotúč som našiel za asi 40 €. Tak som zavítal na bazoš, kde chlap ponúkal odlievané železné kotúče -akékoľvek ! - 1kg/1€ tak som zobral 4 x 10 kg + 5€ za doručenie. Spokojnosť.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Aj ja som chcel z Bazosa, ale vsetko len osobne... To sa mi neoplati cestovat 150km.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono by bolo dobre, keby si kazdy zaciatocnik najprv uvedomil, ze bodybuilding ak ma prinasat aj nejake vysledky, tak je dost financne narocny, nakupom zeleza to nekonci, ale iba vsetko zacina. Chodte do tesca pozriet kolko stoji polkila obycajnych kuracich prs, atd.. o cene suplementov ani nehovoriac, ale tie nastastie nie su zo zaciatku nutne. Strava je zaklad, bez toho nema vyznam do toho liezt, a kvalitne produkty su vzhladom k slovenskym prijmom priserne drahe. Takze treba ratat s tym ze penazenka bude pravidelne plakat, alebo sa na to vykaslat, resp. necakat ziadne vyraznejsie zmeny..
Filipito
Darca
Darca

presne tak, kebyže ma to nebaví tak sa na to určite vyprdnem no začal som a zatiaľ ma to veĺmi silno drží, bude to asi aj tým že mám skvelého sparinga...
btw: glukózu si môžem zmiešať s proťákom po tréningu alebo musím obidve osobitne vypiť?
Napísať odpoveď