Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa demovic_svk »

http://www.mojalekaren.sk/v-l-carnitin-60tbl/
moze byt ? alebo som nasiel aj vo forme tyciniek
jack!
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jack! »

Ano, karnitin je dobra volba.. kludne mozes aj kreatin monohydrat, aminokyseliny i protein. Ale zaklad je strava, ak nebudes mat dobru stravu, nebudu mat suplementy pozadovany ucinok, samozrejne aj karnitin.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

evilbanana napísal:Kali a co si myslis o tomto cvicit az do vycerpania alebo priklad. Triceps kladka 60kg cvicim cvicim az dokial nevladzem,nato mi hned sparing odoberie dalsich 20 zasa davam a potom dalsich 20 poriadne precitis. sval sa precvici a rastie alebo je to blbost?
Precitaj si toto http://forum.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=126

A inak ten tricpes je zly priklad tak isto ako vsetky ostatne izovlovane cviky, ktore maju sluzit iba ako doplnky. Neviem si predstavit ako by si tuto metodu vyuzil pri drepoch.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Skrátim to: to, čo si napísal o tom cvičení do zlyhania a nejakom odoberaní váhy je absolútna blbosť.

:wink:
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:Skrátim to: to, čo si napísal o tom cvičení do zlyhania a nejakom odoberaní váhy je absolútna blbosť.

:wink:
veru, ani jeden rozumny nazor, tym nehovorime, ze si blby, len, ze v tom nemas moc jasno...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

a keby to tak niekto vysvetlil? :) alebo dal neaky link nato?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tak k tomu carnitinu, ten proste nefunguje, ma isty vyznam v nejakych inych sportovych odvotviach ako zdroj energie atd., ale tuk nespaluje...bohuzial smutnou pravdou je, ze to co sa da kupit v lekarni alebo obchode s doplnkami nefunguje, proste nemoze, to sa mi tu nechce rozvadzat, ale proste nie a na druhu stranu, to co funguje, sa neda kupit v obchode, aj ked v lekarni by sa to urcite naslo, no nie bez predpisu a ani primarny ucel toho nie je spalovanie tukov...je to proste velmi dobry biznis

druha vec tykajuca sa splitov je asi najlepsie vysvetlena tu v ramci clanku :
http://www.kulturistika.com/tbt-total-body-training
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa týka toho splitu, tak ak už niekto cvičí dlhšie tak split nie je zlá voľba, ja som šiel nedávno a super, ale tu ide skôr o to, že ani nie je split ako split. Aj split sa dá urobiť zle no a úplne všeobecné zlo je nízkofrekvenčný split.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

tak hodite link na nejak rozpisany objemovy trening?aktualne koncim Hst
kali520
Darca
Darca

Filipito napísal:a keby to tak niekto vysvetlil? :) alebo dal neaky link nato?
Vsak som ho tam dal.

A vysvetlujem to tu uz asi tak pravidelne kazde 3 mesiace :roll:
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Jednoducho povedane,nie sa rozbit -do zlyhania ale zasa netrenovat nedostatocne. sval potrebuje nejaky podnet na to aby rastol.. takze ja mam trenovat dostatocne tvrdo ale nie do zlyhania ale ani nie blizko zlyhania
kali520
Darca
Darca

evilbanana napísal:Jednoducho povedane,nie sa rozbit -do zlyhania ale zasa netrenovat nedostatocne. sval potrebuje nejaky podnet na to aby rastol.. takze ja mam trenovat dostatocne tvrdo ale nie do zlyhania ale ani nie blizko zlyhania
Ak vezmeme v potaz ten clanok co som sem daval a to co pises tak ano v tej podstate teraz mas pravdu, ale v skutocnosti to neni presne tak a je to ovela komplikovanejsie.

Nechcem ti z toho moc robit gulas ale kazde zlyhanie neni ako zlyhanie. Vsetko to zavisi od typu treningu, momentalnej forme a genetike, od gpp (fyzicka pripravenost) a inych faktorov. Nieco som uz naznacoval v tomto prispevku kde som hovoril o tom ako je telo schopne sa prisposobovat narastajucej zatazi.

Pri zostavovani treningu je velmi dolezite sa ani nie zameriavat na partie ale skor na cviky ake budem cvicit. Nic ma nedokaze viac rozosmiat ako debata dvoch mladych chlapcovh v satni ako sa bavia: "ze co ides dneska? dnes idem cecky a biceps". A potm pridu ku mne ku stojanu na drepy a ked na otazku ze kolko mam este, odpovedam ze asi tak este hodinu, kukaju na mna jak tela na nove vrata. Nezalezi na tom jake partie cvicim, neni to urcujuce, vzdy cvicim cele telo, maximalne to delim na vrch spdook, alebo tahove a tlakove cviky. Ked cvicim viacklbovy cvik, ten cvik nevie ktoru partiu precvicujem. Takze ked robim bench, cvicim cecky ramena a triceps, ked robim mrtvolu cvicim nohy chrbat predlaktie a biceps. A pri tychto viacklbovych cvikoch je velmi tazke, dokonca az nerealne ist do zlyhania aby to nemalo casom nejake zdravotne nasledky. Pri tychto cvikoch je uz aj tak dost velka anabolicka odozva a zlyhanie je len skor kontraporoduktivne ake nejake efektivne riesenie. Zatazuje sa tym CNS a je to najlepsia cesta k pretrenovanosti a naslednej stagnacii alebo nebodaj aj k nejakemu zraneniu, ci uz natiahnnutiu svalu alebo slachy alebo znicenie si klbov.

A tu sa teraz dostavam k jadru problemu o com bola rec. Ak teda niekto cvici cely tyzden takmer vsetko viacklbove cviky aspon 4x do tyzdna asi by bola dost hlupost tieto cviky chodit do zlyhania. Ono nie ze je to len hlupe, dokonca je to aj nemozne, svaly by mozno zataz uniesli ale CNS a slachy nie (a tu hovorim teraz o dlhodobom treningu). Ale ak ide niekto trening kto vyuziva pri viacklbovych cvikoch aj doplnkove izolovane cviky a ich frekvenica neni az tak moc vysoka (opat velmi relativne, zavisi od fromy, gpp atd atd) neni problem tu vyuzivat zlyhanie. Ono pre telo je dost velky rozdiel ist do zlyhania drepy ako nejake ohybanie zapestia. Pir tom prvom staci ze pojdem len jednu seriu a telo uz nastupuje do takeho anabolickeho rezimu a do akeho sa to druhe nedostane ani po 20 seriach vsetkych do zlyhania.

Snad som to napisal jasne. Ak by boli nejake otazky sa pytajte.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

susene bielka su v pohode, travim ich uplne normalne, odporucam vyskusat- niekto ma z toho desne vetry a niekto ani nie,,. bielok ma najkvalitnejsie bielkoviny ake existuju
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

zdrravím. Konečne v našej dedine rozbehli posilovňu tak tam chcem začať chodiť. Problém je, že som úplný začiatočník. Na nete som našiel tento tréning.

Pondelok
zkracovacky na bricho 2x20
drepy 2x20
pullover 2x12
pritahy jednorucky v predklone 2x12
tlaky na ramena s jednoruckami vsede 2x12
bicepsovy zdvih s velkou cinkou 2x12
vypony na lytka ve stoje 2x12

Streda
drepy 2x12
bench press s velkou cinkou 2x12
francouzsky tlak vleze 2x12
pritahy velke cinky v predklonu 2x12
bicepsove shyby na hrazde 2x12
zdvihy nohou vleze 2x12

Piatok
drepy 2x20
tlaky s jednoruckami na ramena vsede 2x12
shyby sirokym uchopem 2xtolik co dokazes
bicepsovy zdvih s jednoruckami 2x12
zkracovacky se zatezi 2x12
vypony na lytka ve stoje 2x12

je to vhodné pre začiatočníka? Ak áno potreboval by som nejak upraviť jedálniček aby som pribral. Zatiaľ jem nejak normálne. Raňajky, obed, večera. Medzi tym niečo sladké občas pizza.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

ser na to ako som sa uz hore pytal tento nizkofrekvencny trening je slabotka.. skus toto http://posilnovanie.sk/viewtopic.php?t=397
kali520
Darca
Darca

evilbanana napísal:ser na to ako som sa uz hore pytal tento nizkofrekvencny trening je slabotka.. skus toto http://posilnovanie.sk/viewtopic.php?t=397
Pocuj vies vobec co je nizkofrekvencny trening?
evilbanana
Medium Star
Medium Star

aha... az teraz na to pozeram. vsimal som si len tie dni a nie presne co tam mal,, moja chyba
sa54d
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sa54d »

Drepy tri krát do týždňa...keď toto je nízko frekvenčné...Ale tak isto by som išiel bench(resp. nejaké variácie) aspoň dva krát do týždňa.A možno v stredu namiesto drepov mrtvy ťah. 2x20 drepy asi nieje najlpešie, daj 3x10 alebo tak nejako. A aby si pribral...Jedz tak isto ale daj si napr. na olovrant niečo väčšie. Može byť to isté čo máš na obed alebo večeru. Funguj tak dva tri týždne a uvidíš či priberáš/chudneš (ak si doteraz necvičil...kto vie..) potom zväčšíš porcie/pridáš/uberieš. Pi veeeeľa čistej vody. Ide leto takže tie dva litre su fakt minimum.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

doteraz som necvicil :nono: Aaa ešte som sa chcel spýtať. Po akom čase zvyšovať váhu aalebo zvyšovať počet serii. Robí sa to pravidelne? Alebo to až neskôr?
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

odporúčam menej skúseným tieto článočky prečítať , dlhšie aale veľmi čitateľné! http://eastlabs.biz/article/3
Napísať odpoveď