Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Zas treba chápať, že sacharidy sú veľmi dôležité, hlavne po tréningu. Ale samozrejme ej určite lepší variant proteín + malta.
Anem
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Mne príde dosť nepochopiteľné ako niekto môže brať po chvíli cvičenia kreatín a až teraz sa tu bude vypytovať na gainer.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

mne príde nepochopitelné to tvoje rozmýšlanie. Kreatín som bral pred rokom a ako je známe nie každému to niečo robí a až tak krátko som ho nebral :)
tak zatial vám ďakujem za rady :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ešte by si mohol prezradiť, ako si ten kreatín dávkoval a čo si robil pre to, aby si niečo nabral. čo ja poznám chalanov z posilky (málo ich veru nie je) tak každý jeden, ktorý kreatín bral z neho mal úžitok. inač som ešte v príspevku predtým zabudol poznamenať, že kreatín som bral spolu s glukózou. vždy ranná dávka a dávka po tréningu bola 20g glukózy a 5g kreatínu.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Moje rozmýšľanie? :roll: Základom je proťák(niekto gainer), ktorý sa odporúča začať brať po nejakom čase cvičenia a všetko ďalšie je už ďalší stupeň. Kreatín pokiaľ viem zvyšuje silu a teda sa berie najskôr po roku ak stagnuješ. Kamarát začal brať po mesiaci cvičenia proteín, gainer aj kreatín a keď má teraz pauzu s kreatínom tak sa cíti polovičný.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Poznám chalana, ktorý bol jasný ektomorf. Začal brať proteín a krátko na to kreatin. V priebehu pár týždňov šiel na váhe skoro 15 kg hore. Samozrejme makal na sebe. Teraz, keď vysadí kreatín, tak vypustí vodu a ide s váhou dole minimálne. Takže ja v tom až tak veľký problém nevidím, ak niekto chce pribrať a nechce čakať rok, kým bude mať čo to odcvičené. Samozrejme dôležitá je strava a pravidelný tréning.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja mám 73kg takmer čistého svalstva a tukov mám minimálne, čo spálim aj za PC
Túto hlášku som si predtým nevšimol. Že 73 kg takmer čistého svalstva. Pozri sa na Adama Cibuľu, ktorý má 60 kg čistého svalstva a porovnaj to so sebou.

Ty máš 73 kg kostí, tuku a šliach.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Treba si ohladom toho kreatinu uvedomit jednu vec: kreatin funguje priblizne na takom
principe, ze nataha do svalovej bunky viacej vody a tym padom zasobuje svaly vecsim
mnozstvom zivin ako za beznych okolnosti.
Ale!
zakladnym predpokladom je ale to, ze tie ziviny clovek do seba aj dostal, ze jedava
dostatok bielkovin, sacharidov atd.
Ak clovek je iba slabo, nekvalitne, tak kreatin nemoze mat vobec ziaden efekt.

hughito

hej, ja som sa tiez na tom pobavil, ked som to videl :D
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak hughito klasika, píše len kde sa dá rypnúť že? samozrejme som to nemyslel doslova a to tvoje prirovnanie logicky nesedí.
Kreatín som bral preto, lebo som chcel posilniť, odporúčali mi to kedže som hľadal metódu ako zosilniť. Dávkoval som to tak ako mi to odporučili. Neriešil som či sa to bere tak alebo inak a na dávkovanie si už nepamätám no čo si pamätám je že som to užíval viac krát denne, ale to už bolo dávno a bral som to max 3 mesiace
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Zdravím po dlhšej odmlke : )
Chcel by som vedieť či mi niekto vie poradiť kde robím chybu. Momentálne je to už asi 8 mesiac čo chodím na kickbox / box (mma som vylúčil ) . A fungujem na tréningoch 6-7 krát do týždňa hodinu a pol piatky obvykle aj vyše dvoch hodín aj keď nie naplno.

Všetko by to bolo fajn keby ma nesralo že stále nie som schopný vysekať posledný pár tehličiek na bruchu, resp. ináč povedané stále mám na sebe nejaký ten tuk a nie a nie ho spáliť. Nemusím už ani vravieť že som suchý ako palica z 85 som zišiel na 77kg ( po tréningu 76- kilo vody dole ) takže sám neviem odhadnúť koľko reálne vážim.

Keď nad tým rozmýšľam je možné že to z chleba ?
jedálniček
raňajky : amino + džús / o hodinku na to tuniaková bageta z begetérie / cottage
obed - 100g+ kuraciny + celý chleba 400g + ovocie
olovrant - jogurt ak vôbec pred tréningom stihnem
----tréning ---
- proteín džús ovocie
večera 1 : tuniak + chlieb (ako sa poznám tak celý )
večera 2 : tvaroh

A moja druhá otázka s tým príliš nesúvisí ale načo zakladať osobitnú tému
Čo všetko sa mi môže prihodiť pri omlácovaní si holení. Na tréningu nám osobne vraveli že najprv treba nohu znecitliviť šúľaním a až potom si ju okopávať / obíjať, a z internetových debát vyplynulo niečo iné : )
Vsjo
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

To zješ celý bochník chleba? A niekedy aj 2 denne? :shock:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Sladke chleby z Kauflandu tzv psenicno razne - ktore nie su nic ine nez vodove pecivo mozes jest ako zakusok.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

a v tom je ta chyba, sladke chleby, resp vobec pecivo a chleby...vyluc to aj tu bagetu rano...predpokladajme teda, ze vies, ze chudnut sa neda z jedneho miesta, ale celkovo ... takze na tvojom mieste by som jedalnicek upravil asi nasledovne
ranajky: biely jogurt, nizkotucny+ovsene vlocky+banan/lyzicka nutelly (glykemicky index 31-velmi nizky), pripadne ine dochucovadlo ak treba, ked nie si schopny jest vlocky+amino+voda na pitie, ak mas dzus kvoli aminacom tak ho tam nechaj, pripadne urob z toho dzusovy stryk (naried ho vodou)
obed: kura + ryza, najlepsie celozrnna hneda ryza (je to humus) + zelenina, nie ovocie
olovrant: nizkotucny jogurt
po treningu: protein+malta, bez dzusu a ovocia
vecera: kura/tuniak + ryza, najlepsie hneda, ak vazne nie si schopny jest ryzu (kedze si ju nikde nespominal) daj si k tomu grahamovy rozok, len nie ten sladky chleba
vecera 2: tvaroh, ale bez prichute, bez granka, bez nutelly, bez cheatingu :D

takze sumarizacia na zaver:
1, vyrad VSETKO, a tym myslim naozaj vsetko pecivo, ked musis tuniak/kura jest s niecim daj si k tomu dve velke rajciny a 5 redkviciek, polku uhorky, miesany salat atd, ale musis skoncit s pecivom, cez den pouzivaj ako prilohu hnedu ryzu, ked nie tu, tak bielu, klasicku, zisti si ako sa pripravuje, da sa v pohode nosit so sebou v pixlicke, nepokazi sa cez den, ak mozes jest kura mozes aj ryzu...ak nestihas, nepripravil si si ju atd posledna (a velmi zla) cesta je grahamovy rozok namiesto toho chleba ... zaklad je sa natlacit zeleninou aby si nebol hladny, tu mozes jest prakticky cely den

2, ovocie nahrad zeleninou, okrem ranajok, aj tam len napr polku bananu, jedz tej zeleniny tonu, nauc sa robit salaty, ak musis salat dochutit pouzi olivovy olej
3, vyhod ten ovocny dzus
4, po treningu ho vyhod tiez, pouzi poriadny po treningovy napoj, ak mas peniaze daj si do neho aj praskove bcaa a glutamin, kedze takto budes mat nizky prijem sacharidov a musis chranit svalovu hmotu a ako zdroj v nom pouzi maltodextrin, ma nizsi glykemicky index ako dzus a ovocie
5, kedze budes asi hladny, zarad namiesto 100g kurata na obed, aj 200g, to iste tuniak na veceru
6, najhorsi v tom jedalnicku je skutocne ten chlieb
pinco
Darca
Darca

damiamarl napísal:tak hughito klasika, píše len kde sa dá rypnúť že? samozrejme som to nemyslel doslova a to tvoje prirovnanie logicky nesedí.
Kreatín som bral preto, lebo som chcel posilniť, odporúčali mi to kedže som hľadal metódu ako zosilniť. Dávkoval som to tak ako mi to odporučili. Neriešil som či sa to bere tak alebo inak a na dávkovanie si už nepamätám no čo si pamätám je že som to užíval viac krát denne, ale to už bolo dávno a bral som to max 3 mesiace
Prepáč za názor, ale evidentne ti tí dotýční odporúčali niečo, o čom ani sami nemali šajnu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

presne tak, treba obmedzit pecivo, chleba. Proste sacharidy a tuky co najnizsie a drzat bielkoviny.
Glutamin je do rysky fajn, to iste Bcaa.
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl: Nebľabotaj o rýpaní, píšem tu holé fakty. Ako si sa chcel posilniť z kreatínu, keď nemáš žiadne svaly ? Opakujem - treba sa dopredu informovať pred konaním.

P3Bo: To si ešte šiel dobre dole pri takej ohromnej konzumácii chleba. Hádam aspoň celozrnného. Drž sa toho čo napísali kolegovia.

S tými holeňami to čo ? Čo by sa ti malo stať ? Max. tak modrinu očakávaj. :D A k tomu šúchaniu skôr pridaj také báchanie päsťami do holene, proste údery. To je dobré aj na tvár pred sparingom.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

hughito: pýtal som sa od tých, ktorí to berú roky :) Skadial máš že nemám žiadne svaly? aj keď robím vytrvalostne náročnejšie športy a nie som žiaden kulturista no nepíšem sem prvý krát a tiež nie som jediný, ktorý pozná tvoje narážky ktoré si neodpustíš. Viac si mi napísal aký som nemožný ako poradil ale aj tak diky :)

pinco: s tým žial súhlasím :D
pinco
Darca
Darca

Ja už tomu nechápem. V jednej vete napíšeš, že sa ti nepáči, aké má hughito narážky na to, že zjavne nevieš o kreatíne nič (a ani tí, čo ti to odporúčali) a v druhej vete mi potvrdíš, že má v podstate pravdu. Mal by si si to dať celé trochu dokopy. Vykašli sa na suplementy a začni v prvom rade makať. Ako vidím, tak na takéto doplnky musí človek nielen fyzicky, ale aj psychicky dozrieť. Bez urážky.
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl: Keby si ale videl za tie narážky, tak chápeš, čo ti chcem povedať a že ti vlastne radím. A konieckoncov, konkrétne kreatín sme tu rozoberali už nespočetne veľakrát.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

tak teda dobre. Pinco, momentálne sa snažím nabrať čo najviac objemu a cvičím koľko vládzem. Preto chcem poradiť spôsob, akým čo najrýchlejšie naberem objem, nech mám čo rysovať, kedže som už dlho necvičil. Preto som chcel brať proteín, pretože denný prísun bielkovín zo stravy mám malý.
Je jasné že nie som do posilovania odborník, preto sa pýtam. Čiže, poradte ako čo najrýchlejšie viem čo najviac nabrať svalovej hmoty, samozrejme nemyslím tým 2,3 týždne či mesiac ale ako by som si to predstavoval tak za tie 2-3 mesiace. Tiež nechcem kvôli tomu kupovať rôzne suplementy.

Takže, snažím sa cvičiť s najväčšími váhami akými vládzem a podstivo dokončiť každú sériu. Teraz čo beriem ten gainer, začal som ho brať 3x do dňa keď cvičím, ráno po cvičení a pred spaním po 50g.
Približne takto vypadá ako cvičím, ak niečo robím zle alebo mi nejako poradte ako ísť na to :D
Napísať odpoveď