Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Saq.utd
Light Professional
Light Professional

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa Saq.utd »

pocujte rozmyslam,ze pred cvicenim zacnem brat niake spalovace,mam toho na vyber dost kedze robim v lekarni,ale otazke znie jasne.oplati sa to vobec a ma to vyznam? nechcem niako chudnut,len popri cviceni by som chcel aby mi viac spalovalo pneumatiku. hm ? :)
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

Akurát som sa vrátil z posilky. Skúsil som si dať do klasického tréningu supersérie. A poviem vám, to je niečo fantastické. Kto to neskúsil a chce sa posunúť ďalej, tak určite odporúčam. Skúsil som len tak cvične zatiaľ benchpress a do toho kliky na bradlách a je to úplný brutál. Dal som 3 takéto série a pri poslednej sa mi klepali už aj nohy a mal som pocit, že im to tam celé zbúram. Bench som samozrejme nedal maximálnu váhu, ale aj tak mám z toho obrovskú radosť, akú som už dlho po cvičení nemal. Najradšej by som sa vrátil do posilky a skúšal ďalej. Hneď, ako dokončím tréningový plán, tak zaradím do nového aj supersérie. Idem hneď niečo naštudovať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Saq.utd

vecsina sportovcov ti povie ze spalovace su zbytocne a hlavne skoro vobec nefunguju.
Ja napriklad uzivam pravidelne CLA a Lecitin, ale to nie su vyslovene ze spalovace, skor pomahaju
udrziavat rychly metabolizmus- vela od toho cakat nemozes. Niekomu dobre slape kofein vo vecsich
davkach, ale ja nie som moc stupencom tejto latky.
damiamarl napísal:Si zabil to som si ani nevšimol to tam mama dala :D :D

Tak sa snažím cvičiť, že robím 4-6 sérií okolo 6-8-10 opakovaní a dbám na dokončenie každého opakovania a každej série. Ak sa nemýlim tak takými viditeľnými znakmi toho, že som cvičil dobre je svalovka a potenie.
Po dlhšej dobe som cvičil chrbát a triceps a nezregenerovalo sa mi to ani za týždeň.
Nie je málo keď cvičím asi 2 max 3 cviky na každú partiu? niekedy sa tak precvičím že už tretí cvik nevládzem a flákam to.

Po dlhšej dobe som cvičil chrbát a triceps a nezregenerovalo sa mi to ani za týždeň
- z tych fotiek je jasne ze mas slabu stravu. To iste plati ohladom toho ze ani po tyzdni sa nevies zregenerovat
z jedneho cvicenia. Neprijimas dostatok kvalitnych bielkovin, takze regeneracia je o nicom, a svalovy rast prakticky nulovy. Takze odporucam teraz moc neriesit serie a opakovania, ale zacat od piky studovat vsetko ohladom kulturistickeho stravovania. Zakladom su potraviny ktore konzumujes, vsetko ostatne je az druhotne.
Ja sam som velmi dlhe roky podcenoval prijem bielkovin, nie ze by som si ich nedaval, ale to mnozstvo bolo
nedostatocne a preto som stagnoval.
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

gogo956: Berieš aj nejaký proteín?
gogo956
Redeemer
Redeemer

hej jasne, to je v podstate nutnost. Momentalne je to suseny vajecny bielok, inac nejaky whey.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ak sa nemýlim tak takými viditeľnými znakmi toho, že som cvičil dobre je svalovka a potenie.
Potiť sa môžeš aj v posteli a svalovica je znakom len negatívnych javov. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

netreba mat svalovicu aby svali rastli. Treba svali sice riadne zatazovat, ale nie zase presilit- to nie je dobre.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

je v poriadku dať rysovačku (sach. vlny), keď beriem kreatín?

fakticky, s kreatínu sa naberá voda, pri rysovačke poväčšinou spálim tuk takže malo by to byť v poriadku?
gogo956
Redeemer
Redeemer

martinez13

kreatin v rysovacke nema velmi vyznam, pouziva sa v objeme.Ale vyskusaj, mozno Ti to zafunguje..
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

gogo956 napísal:
- z tych fotiek je jasne ze mas slabu stravu. To iste plati ohladom toho ze ani po tyzdni sa nevies zregenerovat
z jedneho cvicenia. Neprijimas dostatok kvalitnych bielkovin, takze regeneracia je o nicom, a svalovy rast prakticky nulovy. Takze odporucam teraz moc neriesit serie a opakovania, ale zacat od piky studovat vsetko ohladom kulturistickeho stravovania. Zakladom su potraviny ktore konzumujes, vsetko ostatne je az druhotne.
Ja sam som velmi dlhe roky podcenoval prijem bielkovin, nie ze by som si ich nedaval, ale to mnozstvo bolo
nedostatocne a preto som stagnoval.
Veľmi dobre viem že strava je základom, to je jasné. Lenže ako som písal, nie som kulturista ani nechcem byť. Jednoducho chcem niečo nabrať. Viem ako čo najefektívnejšie cvičiť, no do stravy viem toho fakt minimum.

hughito: prečo by mala byť svalovka znakom negatívnych javov? Náš telocvikár je v okolí najlepší a jediný schopný atlét a on mi rozprával o svalovke. Chápete, mám plno informácií z viacerých strán na ktorých sa názory a pravdy úplne rozchádzajú. To kde žijem, to údolie dutých hláv :D Neraz som sa tu pýtal na x vecí ale jak to je možné že tu sa dozviem totálne niečo iné k danej veci ako u nás kriste :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

To, že budeš mať správnu stravu ešte neznamená, že chceš byť primárne kulturistom. Chceš niečo nabrať? Tak v tom prípade musíš mať správnu stravu bez ohľadu na to, či chceš alebo nechceš byť kulturista. Za ďalšie je treba vhodné doplnky stravy, ktorými je proteín, kreatín a v neposlednej rade aj aminokyseliny (najlepšie v práškovej forme). Dávky začni užívať tak, ako ti poradia skúsený ľudia, ktorý sa tomu venujú. Hlavne čo sa týka aminokyselín. Ak si kúpiš tie tabletove, tak výrobca ti odporúča cca 3 tablety denne. To je však málo. Pohľadám článok, kde bolo popísané aj dávkovanie týchto aminokyselín. Bolo to minimálne 0,22g/1kg váhy. Čo sa bielkovín týka, tak by si mal prijať aspoň 2g/1kg váhy. Takže ak je tvoja váha 73kg, tak by si mal denne prijať aspoň 146g bielkovín. Len z toho čo si tu popísal ty nepríjmeš ani len 1/3.

//autoeditácia príspevku (14 Máj 2012, 22:24)
A aby som nezabudol. Tu je ten článok ohľadom aminokyselín.

http://new.biomag.sk/show_article.php?id=45
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

ok dikes. Ako mi ešte dávno vraveli, že vždy si nechaj poradiť od takých veľkých čo sú hora svalov, no práve od takého, bývalý kukláč čo sa ledva sprace cez dvere, od neho mám také informácie aké mám, čo som tu aj písal. OK tak diky chlapy keby niečo sem napíšem :D
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Tak zrovna ten človek ti moc dobrým príkladom a radcom určite nebude. Skamaráť sa s chalanmi, ktorý do posilky chodia, na ktorých je fakt vidieť, že sa tomu venujú a makajú na sebe. Vďaka takým ľuďom budeš mať šancu sa niekam posunúť. Napríklad ja som vždy bral kreatín iba samostatne. Spoznal som jedného chalana, fakt korba a ten mi poradil, aby som ho miešal spolu s glukózou. Neviem, či to bol iba psychologický efekt, ale fakt som sa cítil taký silnejší, ako keby som mal viac energie a viac si trúfal čo sa váh týka. Teraz už kreatín neberiem asi 3 mesiace, taktiež som dlho nebol cvičiť a nejako flákam aj stravu. Za ten čas som dokázal zhodiť 4kg váhy. No hádam sa k tomu zasa v priebehu leta alebo po lete dostanem a naberiem späť na svoju váhu a konečne sa dostanem k môjmu cieľu.
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl: Svalovka ako pozitívny jav je nezmysel, nech si hovorí tvoj atletický telocvikár čo chce. :)

Kód: Vybrať všetko

13) Svalovka neznamená, že jsi odjel efektivní trénink, a porosteš. Znamená to za A) ze máš hodně porušených svalových vláken a nebo za B) že se vyplavilo hodně kyseliny mléčné/odpadnímu produktu - k obojímu gratulace 
Celkovo odporúčam prečítať tento článok ! :arrow: http://www.body-test.cz/jedine-informac ... jete-vedet

Ak je niekto veľký, neznamená to automaticky, že bude dávať dobré rady. Je to chybná implikácia, vôbec nemusí vždycky platiť z viacerých dôvodov, ktoré tu netreba rozpisovať.

K tomu kreatínu v ryske. Už sme sa tu viackrát bavili o kreatín a jeho účinkoch. Všetky jeho účinky sú využiteľné a potrebné aj pri rysovačke. Neexistuje jeden dôvod, prečo by sa nemal dávkovať aj pri nej. Po skončení rysky vysadíte kreatín a do týždňa sa vyplaví v podobe pár kg aj zadržaná voda a ešte viac vybehnú svaly.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ako vieme, kreatin sa musi cyklovat- ak chceme aby z dlhodobeho hladiska fungoval ako ma.
Preto sa mi nezda uplne najlepsia varianta si ho "vystrielat" na rysovacku, ked ovela viacej da cloveku
v objeme.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:damiamarl: Svalovka ako pozitívny jav je nezmysel, nech si hovorí tvoj atletický telocvikár čo chce. :)

Kód: Vybrať všetko

13) Svalovka neznamená, že jsi odjel efektivní trénink, a porosteš. Znamená to za A) ze máš hodně porušených svalových vláken a nebo za B) že se vyplavilo hodně kyseliny mléčné/odpadnímu produktu - k obojímu gratulace 
Celkovo odporúčam prečítať tento článok ! :arrow: http://www.body-test.cz/jedine-informac ... jete-vedet
Zasa vsetkeho s mierou, tie treningove postupy su dobre, ale nie su aplikovatelne na uplnych zaciatocnikov niektore, kedze drepy a mrtvoly im mozu ublizit, ked nejaky chalan co nikdy necvicil zacne tri krat do tyzdna tahat a drepovat tak si za mesiac odfajci chrbat
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

No áno, treba na to správnu techniku, samozrejme taký, čo má problémy s chrbticou, by tiež mal tieto cviky robiť opatrne, ak vôbec by ich mal robiť, ale ja nevidím nič na tom zlé, že aj začiatočník si ich do tréningu zaradí. Veď nejde predsa hneď driapať 100kg. Ak s tým začne postupne, tak je to poďla mňa v pohode, ak to teda nie je frajer, čo sa chce predvádzať.
159456753852
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 159456753852 »

ColdRain: praveze sqauts a deadlifts su prakticky uplne zakladnymi cvikmi. Najdes ich aj v najznamejsich programoch pre zaciotocnikov ako su SS ci SL.
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite sa netreba báť aj týchto cvikov, ale tak s veľkou mierou, menšími váhami a 100% technikou.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ved hej, len casto u mladych chalanov je prave ta technika a ista pokora a obycajna sebakritika co sa tyka vah dost problem, ale ak ot bereme ze primerana vaha, primerana regeneracia/frekvencia cvicenia a 100% technika tak pochopitelne nie je nic lepsie samozrejme
Napísať odpoveď