Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
martinez13
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa martinez13 »

zdravím, mali ste už niekto HST tréning?
ak hej sila a objem šli dobre hore? plánujem zmeniť tréning tak sa pýtam

//vďaka za odpovede 8)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Mal som, skvelý tréning. Odporúčam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Detto.
Permonik1998
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Permonik1998 »

no opýtal som sa muscleking-u.sk na to že aké dávkovanie 100% gold whey standard proteíny doporučujú pre 15 ročného chlana a prišla mi takáto odpoveď:

´´Vo vašom veku neodporúčame v podstate žiadné doplnky.

Pre vás je základom uprava stravy a pravidelný pohyb. To že máte spomalený metabolizmus, bohužiaľ zariadila príroda. ALE dnes je 21.storočie a s týmto sa dá bojovať. Musíte byť extrémne poctivý v strave, v tréningu kombinujte intenzívny tréning tela (buď posilňovanie, alebo iné tip tréningu TRX a podobne) s kardio tréningom. Ktorý u vás musí byť vzhľadom na vašu charakteristiku.´´

Ohladne toho metabolismu, áno je to pravda, ja mám spomalený metabolismus kvoli chorobe štítnej žlazy,

A na otázku: možem brať proteíny v mojom veku však? veď čo sa mi može stať od kvalitných bielkovín ktoré sú aj v normálnej strave? ---mi prišla takáto odpoveď---- : : :

Čo sa týka proteínov vo vašom veku:) Je to trochu vpipné čo ste napísali, ale je to v pohode máte 15:)

Vo vašom veku je akýkoľvek nadmerný príjem proteínov kontraproduktívny. Všeobecne v lekárstve ale aj športovej dietológií sa akákoľvek suplementácia veľmi neodporúča. Pre vaše nevyvinuté telo to môže byť veľká záťaž. Konkrétne od tráviaceho traktu, cez zaťaženie obličiek až po zakyslenie vášho organizmu. Niektorí lekári preferujú názor, že práve zakyslenie organizmu spôsobuje okolo 90% orchorení..

U dospelých je telo vyvinuté a reaguje trochu inak aj po hormonálnej stránke, takže sa dá všetko jednoducho zapracovať do jedálnička.

Čo sa týka vás a vášho problému, neodporúčame vám zatiaľ žiadne doplnky kvôli zdravotným problémom (štítna žľaza) a veku (15).

//autoeditácia príspevku (07 Jan 2013, 23:04)
ohľadne tej stravy, nakoľko niesom v objemovke ale v rysovačke pretože obezitu nejde odstrániť tak ľahko tak na desiatu a olovrant si dávam niečo ľahké a moj jedálniček je asi takýto:
Raňajky: ovsená kaša (so škoricou a hrozienkami alebo s banánom atd..), pitná voda
Desiata: vždy ovocie a pitná voda, nakoľko s tréningom vo fitku končím presne o desiatej tak ešte vypijem jeden proteín :).
Obed: Ryža, ojedinele zemiaky, pangasius na pare, morčacie maso a kuracie prsia uvarené vo vode, zelenina, pitná voda.
Olovrant: ovocie si už radšej nedám lebo som potom zbytočne hladný, zvyknem si dať nejaký šalát (grécky) alebo tuniaka s knackebrot nakoľko pečivo či už biele alebo čierne úplne vynechávam, pitná voda :)
Večera: večšinou tvaroh s jogurtom, keď nemám tak 5ks vaječných bielkov uvarených natvrdo s knackebrot, pitná voda :)
Ako ste si všimli tak všetky nápoje vynechávam a pijem len pitnú vodu, akurát proteín si dávam s polotučným mliekom :) možno to nieje dobrý jedálniček ale ja som s ním úspešne schudol, ráno o každý pondelok, stredu a piatok chodím na hodinu do fitka a večer každý deň boxujem do vreca no a výsledky sa rýchlo dostavili, ale najvačší problém bol so stravou, ale dal som to :D to bol moj životopis o schudnutí :D
peter1803
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peter1803 »

chcel som sa popýtať cca 3/4 roka cvičím tak že pondelok(Chrbát biceps) utorok(ramená) Streda voľno Štvrtok(Prsia Triceps) piatok(nohy)a Víkend voľno a nejako nevidím pokrok či si to nemám rozdeliť dáko inak ako napr 3 +1 len by som potreboval poradiť ako .... plus dáky tréning :) alebo dáku zmenu ..... :) za ochotu vopred ďakujem :)
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Nemas to moc dobre. Cvicis v podstate len raz tyzdenne. A napr. neviem co robis cely den na ramenach.Regeneracia a teda aj rast trva niekde medzi 12-36 hodin. Cakat tyzden je zbytocne dlho. Daj si full body nejaky cas a uvidis co to spravi.
peter1803
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

a dáke cviky na full body ? :D :D :D nehnevajte sa , že som taký otravný , ale nejako som toto nikdy necvičil vybrať tam len najúčinnejšie z celého tela alebo ako ?
peter1803
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

matki napísal:Nemas to moc dobre. Cvicis v podstate len raz tyzdenne. A napr. neviem co robis cely den na ramenach.Regeneracia a teda aj rast trva niekde medzi 12-36 hodin. Cakat tyzden je zbytocne dlho. Daj si full body nejaky cas a uvidis co to spravi.
A inak mohol by si mi napísať ako by si cvičil ty ?.... napr keby si nemal full body..... Dajme tomu Pondelok:Biceps Chrbát Utorok :Prsia triceps Streda: Ramená nohy ..... Štvrtok voľno a to isté zasa .... či ... ?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

ja poslednych par mesiacov idem tiez full body. 3 krat tyzdenne, vzdy davam nohy, prsia chrbat , jeden cvik, snazim sa nejaky komplexny cvik(drepy, mtrvy tah, bench a podobne ) a k tomu striedam biceps, triceps a dalsi krat ramena, lytka. Jemne brucho a spodok chrbta sa snazim tak rozne ako je nalada :D Takto pojdem este dlho, hram sa s vahou, opakovaniami, menim cviky. Nemyslim si, ze by si mal stagnovat kludne rok-dva ak ma stravu dobru a si amater ako vacsina z nas. To je skor problem borcov co su hodne hodne daleko, toho sa neboj.

ale ak ta nebavi fullbody , mozno toto ti pomoze na inspiraciu http://www.posilnovanie.sk/viewtopic.ph ... &start=240
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

na brucho su efektivnejsie sklapacky alebo brusaky?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na brucho treba viac cvikov - na bocne svaly, horne a dolne.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Čo je dobré na spodné brucho? Vrch sa už začína rýsovať, spodok sa nehýbe. Dammit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Napr. ruky v tych gumenych hakoch, visis vo vzduchu a dvihas nohy do kolien, pripadne mas lakte oprete v 90 stupnovom uhle a dvihas nohy. Ak najdem obrazky, tak to sem dam.

Edit: Tak tu to je:
http://www.trener.sk/brucho/prednozovan ... etail.html
http://www.trener.sk/brucho/prednozovan ... etail.html
http://www.e-muscle.sk/pritahy-kolien-k-brade/
Permonik1998
Light Star
Light Star

ten posledný cvik resp. pritahy kolien k brade je najlepsi lebo sa zapajaju aj horne aj dolne brusne svaly, ale ak chces len na dolne tak si lahni, chyt sa niecoho pevneho napr. o rebrinu ak si v telocvicni, a pritahuj kolená k brade, tento sposob sa podoba sposobu aky tu uz uverejnil Hojko akurat v tomto cviku ležíš, dám sem aj link :)

preskoc na 0:52 a tam to máš :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Hensym napísal:Čo je dobré na spodné brucho? Vrch sa už začína rýsovať, spodok sa nehýbe. Dammit.
Dať dole tuk. Zatiaľ čo hore je málo tuku a svaly vybehnú pomerne rýchlo, tak dole sa valí pneumatika a aby bolo vidieť kocky, tak to musíš byť fakt vysekaný. :)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Permonik1998 napísal:ten posledný cvik resp. pritahy kolien k brade je najlepsi lebo sa zapajaju aj horne aj dolne brusne svaly, ale ak chces len na dolne tak si lahni, chyt sa niecoho pevneho napr. o rebrinu ak si v telocvicni, a pritahuj kolená k brade, tento sposob sa podoba sposobu aky tu uz uverejnil Hojko akurat v tomto cviku ležíš, dám sem aj link :)

preskoc na 0:52 a tam to máš :)

Je potreba sa niečoho držať?
Permonik1998
Light Star
Light Star

samozrejme sa nemusíš ničoho pridržiavať ale napríklad aj ľah-sedy alebo slangovo brušáky sa tiež robia ľahšie keď si nohy o niečo prichytíš, napríklad ja sa chytám o kraj mojej postele :D
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Jasné ale nieje lepšie robiť brušáky bez pridržiavania? nieje to efektívnejšie? Ja to robím bez pridržiavania preto sa pýtam :)
Permonik1998
Light Star
Light Star

je to jedno, to pridržiavanie je len preto lebo nie každý dokáže dvihnúť v ľahu jednu polovicu tela bez toho aby o niečo zaprel druhú časť tela :D lepšie to nwm vysvetliť :)
Napísať odpoveď