Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa pinco »

A ja by som odporučil full body trening namiesto splitu. Pre začiatočníka určite.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

To záleži na tom, aký je jeho cieľ. Ja by som skôr povedal, že full body tréning je pre pokročilejších, pretože pri fullbody musíš mať perfektne zvládnutú techniku cviku nakoľko robíš 1-2 série/partia, ktoré musíš spraviť technicky čo najlepšie. Ak toto všetko ovláda, môže ísť fullbody. No myslím si, že s fullbody tréningom nikdy nenabere tak, ako so splitmi. A fullbody tréning je náročnejší na regeneráciu, čo pre začiatočníka tiež nemusí byť najlepšie..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

M4RoS3K napísal:No myslím si, že s fullbody tréningom nikdy nenabere tak, ako so splitmi. A fullbody tréning je náročnejší na regeneráciu, čo pre začiatočníka tiež nemusí byť najlepšie..
Toto mi prosimta niecim potvrd, lebo podla mna a vsetkych fyziologickych a biologickych mechanizmov ludskeho tela je to jednoducho hlupost.
FullBody ma omnoho vacsiu hormonalnu odozvu, zatazuje sval castejsie, co pri dobe rastu velkych skupin max 48hod a mensich max 24 je neporovnatelne lepsi rastovy stimul, tak isto split vedie casto k zbytocnej prilis velkej jednorazov zatazi svalovej partie co ma za nasledok vyplavovanie kortizolu a prave obmedzovaniu jej rastu, etc...split ako si ho ty napisal je strasny prezitok, hlupost a absolutne pre bezneho cvicena nevhodny trening.
Moze mat vyznam u profi kulturistov, ktory trenuju tri krat denne split a ktomu ficia na steroidoch a ich telo nie je schopne reagovat na bezne podnety, no to je nieco co pre bezneho cvicenca skutocne nehrozi
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

48 hodín na veľký sval a 24 na malý a to je práve ten problém. Nemá tak veľa času na to, aby poriadne zregeneroval. Myslím poriadne (minimálne 8 hodín spánku a vyváženú stravu). Koľko začiatnočníkov ovláda pojmy technicky zvládnutý tréning, regenerácia a vyvážená strava? Začiatočník nemusí vedieť tak rýchlo zregenerovať. Sval nebude zvyknutý na takú námahu a môže ľahko prísť k pretrénovaniu. Preto by som radšej odporúčal splity. Oťuká sa a potom nech pre mňa za mňa cvičí aj GVT tréning. A prečo splity? Lebo je to rokmi overené. Načo vymýšľať keď tu je niečo čo už dlhé roky funguje? Tiež som niekoľko rokov išiel splity a pred nedávnom som dokončil HST tréning. Pozri, každý sme iný, na každého platí niečo iné, treba skúšať, hľadať takisto ako hľadá začínajúci týpek, ktorý písal vyššie.

A keď už spomínaš kortizol. Ten sa vyplavuje pri každom tréningu, nakoľko tréning sám o sebe je katabolický stav pre svaly. Svaly rastú doma a nie v posilke. Ak chceš zamedziť katabolický stav, dáš si po tréningu proteín, aminokyseliny alebo neviem gainer (príp. počas tréningu BCAA). Split nevyzdvihujem do nebies, ale myslím, že je to lepší začiatok ako hneď hupnúť do fullbody
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite nie split. Ten je totálne nevhodný pre začiatočníka a žijúcich dôkazov sú plné fitká. Samozrejme, sú výnimky vždycky a poznám aj takých, čo vždy šli split a sú veľkí. To si treba uvedomiť - nič nie je všeobecne platné v posilňovaní. Ale držíme sa práve tej generalizácie, keďže sotva možno predpokladať, že zrovna tuto nejaký dotyčný bude genetický supertalent.
ColdRain
Addict
Addict

Ja si práveže myslím opak, telo je veľmi šikovne vytvorený a fungujúci "stroj" a najlepšie reaguje na zmeny, čiže to, že začiatočník začne posilovať je zmena, na ktorú zareaguje telo rastom a prispôsobovaním sa...fullbody samo o sebe nie je nič strašné, keď sa pôjdu primerané váhy nie je dôvod na to aby sa necvičilo kýmkoľvek...Nehovoriac o tom, že telo je určené nato aby fungovalo ako celok, nie po partiách. Takže vždy je pre telo prirodzenejšia celková záťaž a viackĺbové cviky ako izolované ničenie svalu
M4rek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa M4rek »

Neviete poradit nejaky web, pripadne videa, kde je kompletny cvicebny plan pre zaciatocnika, ktory chce zacat cvicit doma a len s vlastnou vahou ?

Jednu taku stranku poznam, ale tam su v kazdom cvicebnom plane aj cviky s jednoruckami, ktore nemam. Chcem cvicit nejaky ten mesiac aspon doma a potom prejst do posilovne, ale neviem co cvicit, ake cviky a kolko. Dakujem .. a tato tema ma prilis vela stran aby som to tu hladal
pinco
Darca
Darca

Veľa cvikov s vlastnou váhou ani nie je a nejaký komplet tréningový plán riešiť je podľa mňa zbytočné. Jednoducho si nájdi cviky s vlastnou váhou a ich variácie a cvič to dookola. Na nete je toho určite dosť. Drepy, brušáky, kliky, hrazda. Neviem, čo všetko by sa tam dalo vymyslieť. Počet opakovaní a série si urči sám. Napríklad kliky. Daj si 3 série po 30 a uvidíš, či budeš vládať. Ak nie, tak si daj 3x20. Ostatné cviky si napasuj rovnako. Nikto predsa nevie, koľko toho zvládneš, len ty sám, tak poskúšaj a uvidíš. Darmo budeš mať v pláne 100 brušákov, keď už v polovici ťa bude krkvať od bolesti.

Nič proti, každý nejak začínal, ale mňa neskutočne zožiera, keď niekto by aj chcel cvičiť, ale kým nemá podrobný plán a návod, tak ani nezačne a radšej bude o tom lamentovať, ako by niečo poskúšal sám. Proste skúšaj, cvič, spoznávaj svoje telo, svoje hranice.
M4rek
Medium Star
Medium Star

skôr som to myslel tak, že neviem čo všetko cvičiť .. napr. robil by som brušáky, kliky, drepy ... a neviem aké ďalšie cviky by som mal cvičiť aby som precvičil celé telo, alebo aspoň aby som neprecvičoval tie isté partie stále. Ale tak to hej, vyskúšam najskôr tak ako píšeš, že aby som vedel koľko zvládnem.
pinco
Darca
Darca

Na internete je toho kopec. Sprav si zoznam cvikov, dajme tomu 6, ktoré sa ti najviac pozdávajú a tie cvič. Každý deň to isté, všetky cviky. Občas si daj deň pauzu. Sám časom uvidíš, či to má efekt, alebo nie. Ak nie, tak skús pohľadať iné cviky. Už len kliky samotné majú kopec variacii, cviky na brucho takisto, na nohy drepy, výpady, výstupy, stačí pohľadať. Daj si na chrbát batoh a do neho niečo napchaj, vodu alebo tehly, čo len chceš.
obuk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa obuk »

M4rek toto je celkom zaujimava kniha o treningu s vlastnou vahou su tam celkom ucinne cviky aspon na mna funguju: http://www.ulozto.sk/xZHeGjQT/trening-vazna-pdf
M4rek
Medium Star
Medium Star

Vďaka, pozrem vo voľnom čase.
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

M4rek: Dobrá kniha na cviky s vlastnou váhou je aj Convict Conditioning - cviky, ktoré vraj cvičia väzni.
Obrázok je príliš veľký tak tu je odkaz: http://tinypic.com/r/30u3gqg/5

//obuk: nesťahoval som to a názov mi nič nepovedal, sorky :smt006
obuk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa obuk »

hore je link na tu knihu v slovencine
lordssvk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lordssvk »

Na zimu je potrebné naberať svalovu hmotu, na to je Najlepši gainer a creatin.
Do marca je objemovka.
Od marca je rysovacka vtedy treba cvičiť malé váhy po veľa krát.
V skratke
ColdRain
Addict
Addict

lordssvk napísal:Od marca je rysovacka vtedy treba cvičiť malé váhy po veľa krát.
V skratke
Toto je mytus, je to hlupost ktora vedie akurat k ubytkom hmoty. Prave naopak, v diete treba vytvorit stav kedy telo potrebuje zachovvaat svalovu hmotu - jej vyuzivanim. Teda skor velke vahy v nizsom pocte opakovani. Opacne ot vedie k potrebe zmenseniu svlau kedze je potreba prisposobeniu sa vacsiemu vydaju-sval spotrebuva prilis vela energie a kysliku, telo teda reaguje jeho zmensenim aby pracoval efektivnejsie, kedze ma samo nedostatok zivin (kvoli znizenemu prijmu v diete).
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Ahojte, potreboval by som poradit so stravou, ranajkujem cca o 6 potom si dam chleba o 9 dalej idem na obed az okolo 3 a potom este ked pridem domov 6-8 tak sa zase najem polievka a druhe jedlo

mam to uplne na nic mal by som obmedzit to posledne jedlo ?
pinco
Darca
Darca

To čo je za otázka? Si myslíš, že počet jedál je to najdôležitejšie na strave? Akože "jedávam 5x denne, tak to musí byť zo mňa bujak", tak nejak?
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

skor casovo ...a tu veceru ci mam obmedzit alebo co s tym
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

A prečo by si ju chcel obmedzovať?