Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Ono aj každý sme iný, niekomu ide chudnúť ľahšie, niekomu ťažšie, záleží od genetiky/metabolizmu. Poznám ľudí, čo vykonávajú aj dostatok pohybu, aj si strážia stravu, počítajú kalórie a nejde to ideálne. V niektorých prípadoch za tým môže byť aj iný zdravotný problém.
Čítal som niekde štúdiu že otázka "roztahaného" žaludku je mýtus, že ide o psychiku a nie fiziologiu. Mám to však len z jedného zdroja, preto túto informáciu nepíšem ako fakt, ale skor dohad, alebo tému k diskusií 
netusim preco by mal byt "roztahany zaludok" mytus. Ked jem dlhodobo velmi vela,tak sa mi zvysuje apetit a na obzerstvo si zvyknem.Ked chudnem tak prijimam iba malo potravy a zo zaciatku som stale hladny ale akonahle si zaludok zvykne na mensi objem stravy tak uz hlad nepocitujem.
Kto sportuje tak bude chudnut rychlejsie pretoze aktivizuje svoj metabolizmus-latkovu vymenu. Problem je ze zivotny styl mnohych ludi je od zakladu nezdravy: vysoky kaloricky prijem,sedave zamestnanie, minimum pravidelneho pohybu. Vela tuku sa moze nachadzat aj vo vnutornych organov cloveka a ten potom akonahle zacne cvicit a dietovat moze byt sklamany pretoze tento tuk nie je vidiet a preto sa zda ze dotycny dlhdobo stagnuje a zda sa mu ze je to "zahada".
Ja napr. jem uplne hocico,mastne, kopec sladkeho a pritom vela nikdy nepriberiem, pretoze si to potom upravim v ramci kalorickeho prijmy celeho dna. Napr obed mam energeticky velmi vydatny, tak veceru si dam iba malu a tym sa to vyrovna. A samozrejme pohyb, sport-aspon trochu.
Kto sportuje tak bude chudnut rychlejsie pretoze aktivizuje svoj metabolizmus-latkovu vymenu. Problem je ze zivotny styl mnohych ludi je od zakladu nezdravy: vysoky kaloricky prijem,sedave zamestnanie, minimum pravidelneho pohybu. Vela tuku sa moze nachadzat aj vo vnutornych organov cloveka a ten potom akonahle zacne cvicit a dietovat moze byt sklamany pretoze tento tuk nie je vidiet a preto sa zda ze dotycny dlhdobo stagnuje a zda sa mu ze je to "zahada".
Ja napr. jem uplne hocico,mastne, kopec sladkeho a pritom vela nikdy nepriberiem, pretoze si to potom upravim v ramci kalorickeho prijmy celeho dna. Napr obed mam energeticky velmi vydatny, tak veceru si dam iba malu a tym sa to vyrovna. A samozrejme pohyb, sport-aspon trochu.
Zdravím, som začiatočník, tak by som bol rád keby ste ma nevysmiali, ale poradili mi... Dosť som googlil a spravil som si jedálníček na nabranie svalovej hmoty. Nechcem ísť príliš do objemu, takže radšej pomalšie s váhou hore a aby som zbytočne nenaberal sadlo... Vážim 65kg a zvolil som takýto jedálníček:
1. Raňajky: vločky + banán s jogurtom, alebo mliekom / Poprípade omeleta - 4 vajíčka aj so žltkom
2. Desiata: Pripravím si do školy celozrný chlieb so syrom, šunkou a zeleninou
3. Obed: Kuracie prsia (alebo iné mäso, ktoré nie je mastné) buď s ryžou, zeleninou, alebo zemiakmi
4. Olovrant: Tu je toho viac na výber, buď tuniak, parenica, cottage chesse, vajíčka, celozrný chlieb, tvaroh. Takže vyberiem niečo z toho. Napr. tuniak + celozrný chlieb.
5. Večera: to čo na obed, alebo niečo z olovrantu (napr. tvaroh)
+ Zeleninu zjem aj hocikedy medzi tým napr. paradajku etc. A ovocie pred tréningom, po tréningu 30g proteinu...
Myslíte, že to je dobrý jedálniček ? Snažím sa ho takto dodržiavať už týždeň. Lenže po týždni som schudol tak 0,5kg (možno aj viac) a ja by som chcel pribrať na svalstve a nie chudnúť... Viem, že je ešte priskoro robiť závery, ale nie som si istý či to je dobré...
Na internete som sa dočítal, že treba prijať denne 4 až 6 g sacharinov na kg váhy a pri tomto jedálničku mi tie sacharidy nevychádzajú...
Porcie jem tak podľa oka, no väčšinou napr. obed je viac ako 100gramov aj mäsa aj prílohy...
Pred tým som žral veľa a všetko možné... po zmene jedálnička často cítim hlad aj napr. hodinu po obede a ešte ďalšie 2 hod. musím vydržať takto... No nikdy som nebol tučný a váha stála stále na 65 kg
Vďaka za názory
1. Raňajky: vločky + banán s jogurtom, alebo mliekom / Poprípade omeleta - 4 vajíčka aj so žltkom
2. Desiata: Pripravím si do školy celozrný chlieb so syrom, šunkou a zeleninou
3. Obed: Kuracie prsia (alebo iné mäso, ktoré nie je mastné) buď s ryžou, zeleninou, alebo zemiakmi
4. Olovrant: Tu je toho viac na výber, buď tuniak, parenica, cottage chesse, vajíčka, celozrný chlieb, tvaroh. Takže vyberiem niečo z toho. Napr. tuniak + celozrný chlieb.
5. Večera: to čo na obed, alebo niečo z olovrantu (napr. tvaroh)
+ Zeleninu zjem aj hocikedy medzi tým napr. paradajku etc. A ovocie pred tréningom, po tréningu 30g proteinu...
Myslíte, že to je dobrý jedálniček ? Snažím sa ho takto dodržiavať už týždeň. Lenže po týždni som schudol tak 0,5kg (možno aj viac) a ja by som chcel pribrať na svalstve a nie chudnúť... Viem, že je ešte priskoro robiť závery, ale nie som si istý či to je dobré...
Na internete som sa dočítal, že treba prijať denne 4 až 6 g sacharinov na kg váhy a pri tomto jedálničku mi tie sacharidy nevychádzajú...
Porcie jem tak podľa oka, no väčšinou napr. obed je viac ako 100gramov aj mäsa aj prílohy...
Pred tým som žral veľa a všetko možné... po zmene jedálnička často cítim hlad aj napr. hodinu po obede a ešte ďalšie 2 hod. musím vydržať takto... No nikdy som nebol tučný a váha stála stále na 65 kg
Vďaka za názory
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jedalnicek je celkom v pohode no hned na rovinu ti poviem ze tuk priberies tak ci tak k objemovke to proste patri. Ja davam cca 400g sacharidov denne a cca 200g bielkovin tie sacharidy v tvojom pripade mozu byt z cohokolvek kludne aj cukry. Jednoducho ide o objem nepozeraj sa na to co to obsahuje proste jedz. Znaz sa jest kazde 2 az 3h. Ja napriklad dnes som mal ranajky protein. Ranajky v praci 25deko prazenice. 2h potom 250g tvaroh. 2h potom kuracie prsia a ryzu po obede este balenie piskotov. Za 2 hodky si dam bud cottage alebo tuniaka. A na veceru este uvidim co moja navari
vela stastia ja som nabral za pol roka zo 62kg na 75kg. A veru ze nieje to len cista svalova hmota ale ani vela tuku.
tyzden a 1/2 kila dole je podla mna nic, mozno si sa vazil po
nenapisal si vek, vysku ako dlho cvicis aby ti niekto detailnejsie poradil. Nejak podobne sa stravujem aj ja teda sa snazim
ale ak by som chcel pribrat dal by som tam aj gainer. Inac na kazdeho plati nieco ine, treba sa sledovat a experimentovat a urcite najdes ten spravny recept 
nenapisal si vek, vysku ako dlho cvicis aby ti niekto detailnejsie poradil. Nejak podobne sa stravujem aj ja teda sa snazim
To ovocie pred tréningom nedávaj, je to blbosť. Radšej po.
čo poviete na araŠidové maslo kedy ho dávat na noc po tvarohu ?
Dávaj ho kedy chceš.
Hughito, precoje to ovocie pred.cvicenim somarina ?
Arkaz.stale mam pocit, ze chudnem... z toho pol kila uz je kilo
Aj ked neviem preco.. snazim.sa zrat vela niekedy aj 6x do dna... len mi pride malo ked zjem napr. Parenicu na olovrant, po 30 min uz som zase hladny
A kvoli skole, kedze mam na hovno rozvrh sa niekedy nestiham najest, tak sa najem az doma. Hadam to tak nevadi.... Nejes.ty.az moc ? Prilis vela bielkovin zatazuje pecen ( co oblicky ?) Viem, ze priberiem aj tuk. No chcem hlavne svaly. Chcel by som pribrat do noveho roka z 62 na 67 kg.. neviem ci je to realne..
Cvicim 4 x do tyzna a 2 x kardio.. A vek 20
Arkaz.stale mam pocit, ze chudnem... z toho pol kila uz je kilo
-
DarkNation
Expert
Cvic 3x do tyzdna, idealne nejake fullbody pre zaciatocnikov. Pokial chces pribrat tak sa na kardio vyser, dost ho budes mat potom v diete. A s tymi bielkovinami to netreba prehanat http://bayesianbodybuilding.com/the-myt ... ybuilders/
NHISPVM, vážiš 62 kg. Ty sa vykašli na nejaké ideálne priberanie čistej svalovej hmoty. Keby si nabral 10 kg tuku, tak to na sebe ani nebadáš. Ver mi. Bol som kedysi na tom dosť podobne. Jednoducho na sebe makaj, poriadne sa stravuj a výsledky sa dostavia. Nejedz len parenice, keď si po nej hladný, len preto, že to odporúča Janko Mrkvička najväčší makáč v posilke. Sprav si k nej ešte poriadnu obloženú bagetu so šunkou, mäsom, zeleninou a ja neviem ešte s čím, aby si nebol hladný po pár minútach. Vykašli sa na kadejaké "toto nemôžeš po cvičení, toto odporúčajú na večer, toto jedz cez štátne sviatky, a bla bla bla". Vôbec sa tým nezaťažuj. Postupne sa do toho dostaneš a sám zistíš, čo ti vyhovuje a čo nie.
Ja keď som chcel pribrať, tak som si kúpil gainer, ten najlepší, ktorý odporúčajú podľa skúseností, a ten som tlačil do seba 3x do dňa a vôbec som ním nešetril a pomaly každý deň som priberal o 1kg. Aj keď to bol zrejme väčšinou tuk, vôbec som ho na sebe nevidel, za to v posilke som šiel na sile hore.
Stále chudneš a sa tomu čuduješ? 4x posilka a 2x kardio, to je ako pri diéte. Kardio vynechaj a cvič 3x do týždňa, ako píše DarkNation.
Ja keď som chcel pribrať, tak som si kúpil gainer, ten najlepší, ktorý odporúčajú podľa skúseností, a ten som tlačil do seba 3x do dňa a vôbec som ním nešetril a pomaly každý deň som priberal o 1kg. Aj keď to bol zrejme väčšinou tuk, vôbec som ho na sebe nevidel, za to v posilke som šiel na sile hore.
Stále chudneš a sa tomu čuduješ? 4x posilka a 2x kardio, to je ako pri diéte. Kardio vynechaj a cvič 3x do týždňa, ako píše DarkNation.
-
DarkNation
Expert
Pre tych co maju problem pribrat odporucam:
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=95
http://new.biomag.sk/show_article.php?id=171
pokial ma niekto 62kg tak nemusi velmi riesit zlozenie stravy ale skor mnozstvo.
Mlady chalan je este v raste naviac ma vela fyzickej aktivity takze ak chce priberat tak bude musiet zvysit prijem energie-jednoducho jest velmi vela. A ze clovek priberie aj tuk? -bez toho to nejde /ak sa bavime o naturaloch/. Preto cela kulturistika funguje na dvoch fazach: objemovka a rysovacka-toto staci si nastudovat a bude vsetko jasne
Mlady chalan je este v raste naviac ma vela fyzickej aktivity takze ak chce priberat tak bude musiet zvysit prijem energie-jednoducho jest velmi vela. A ze clovek priberie aj tuk? -bez toho to nejde /ak sa bavime o naturaloch/. Preto cela kulturistika funguje na dvoch fazach: objemovka a rysovacka-toto staci si nastudovat a bude vsetko jasne
Toto samozrejme treba brať len ako humornú vložku.DarkNation napísal:Pre tych co maju problem pribrat odporucam:
-
DarkNation
Expert
Zaujimalo by ma s cim konkretne nesuhlasis.
Je to fajn satira, ale ako.. môžeš jesť takto:
1. gajner
2. pizza
3. gajner
4. pizza
5. gajner
6. pizza
7. gajner
1. gajner
2. pizza
3. gajner
4. pizza
5. gajner
6. pizza
7. gajner
-
DarkNation
Expert
Myslim ze akurat tu cast nemyslel tak celkom vazne, ale oba clanky su vo svojej podstate pravdive a pre novacikov urcite prinosne.
No je to veľmi preexponované a satirické, proste neviem, či pre úplneho nováčika a laika dobrý štart do problematiky. Inak ako článok je legendárny. 
ten clanok je samozrejme hyperbolizovany ale spravne upozornuje na fakt ze mlady clovek naviac aktivne cviciaci musi prijimat denne velke mnozstvo energie ak chce priberat, co si mnohi zaciatocnici niekedy dostatocne neuvedomuju a myslia si ze ked budu jest nedostatocne a k tomu pridaju nejaky ten protein shake ze z toho porastu-tak to nefunguje..