Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
S proteinom nepokazis nic, no na tvojvom mieste by som vyskusal kreatin. BCAA mas na regeneraciu svalov.
-ako intezivne behavas? aky ciel chce dosiahnut? Ak to robis kondicne iba pre svoje potesenie, pre zdravie, tak nepotrebujes nic ine iba vyvazenu stravu. Jedina vec ktoru by som odporucil je klbovka a brat ju v podstate nonstop.heker napísal:Oplati sa protein, ked necvicim, ale len behavam? Ide mi najma o kondiciu. Ci si vystacim aj s BCAA na svaly?
Zdravím, poradí niekto z vlastnej skúsenosti ako najlepšie zosilnieť na to aby som vedel robiť zhyby?
díky 
1. veritkálne príťahy - 3x40kMan napísal:Zdravím, poradí niekto z vlastnej skúsenosti ako najlepšie zosilnieť na to aby som vedel robiť zhyby?díky
2. horizontálne príťahy - 3x30
3. zhyby s podloženými nohami - 3x20
4. zhyby s polovičným rozsahom pohybu, polovičné zhyby - 2x15
5. plné zhyby
(samozrejme všetko bez činiek, s hmotnosťou vlastného tela)
P.S.: asi viacerí budú vedieť odkiaľ to mám, no je to dobrý návod/postup ako sa k tomu dopracovať
Treba ich jednoducho robiť - najprv len negatívne a časom pridávať klasické v plnom rozsahu.
-
trivjednom
Light Expert
No ja poznám silno vypracované postavy , ktoré tam trávia 4-5 krat týždenne, vytlačia na lavičke 140 kg na nedvihnu sa ani raz.
Presne to co napisal hughito.
Áno, aj ja zdvíham pomerne veľké váhy a pritom zhyby nie sú moja devíza ani zďaleka. Proste ich treba robiť a venovať sa im, časom človek začne "dávať" čoraz viac, potom môže nastúpiť externá váha a pod. chuťovky.trivjednom napísal:No ja poznám silno vypracované postavy , ktoré tam trávia 4-5 krat týždenne, vytlačia na lavičke 140 kg na nedvihnu sa ani raz.
Zhyby su veru "politika".... tak isto som dával veľké váhy na kladke a na hrazde max. tak 5-6 a "fajront" ..veľa záleží aj od výšky jedinca... Vysokí to majú o hodne ťažšie a to celkovo v cvičení
No práveže vysoký somYogi120 napísal:Zhyby su veru "politika".... tak isto som dával veľké váhy na kladke a na hrazde max. tak 5-6 a "fajront" ..veľa záleží aj od výšky jedinca... Vysokí to majú o hodne ťažšie a to celkovo v cvičení
O to viac budeš musieť na nich zamakať no
...keď budeš cvičiť chrbát začni s nimi a to tak, že daj koľko dáš ..čo aj dva..oddýchni si kus (20-30) sekúnd a znova ...snaž sa ale poctivo, čo aj za cenu menej opakovaní..
Alebo si daj plán, že: 20 zhybov za tréning a proste popri tréningu s i tých 20 zhybov odcvič. Urob 2 - 3 a cvič si svoje.. a pomedzi to aspoň po 1 zhybe. Až dokým nedosiahneš ten plán 20.
To môžeš časom zvyšovať.
To môžeš časom zvyšovať.
No problém je v tom že podhmatom spravím tak 2-3 a nadhmatom žiaden
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2016, 16:41)
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2016, 16:41)
tak rob najskôr horizontálne príťahy. Nájdi si nejakú tyč, ktorá je vysoká po Tvoj pás a cvič, dvíhaj sa. Ako budeš časom silnieť, dávaj tyč stále vyššie až kým neurobíš plný zhyb
Vsak normalne daj si stolicku alebo nieco vyssie a postav sa na to pri hradze, zaves sa na nu, odkopni stolicku a pomaly sa pustaj dole. Chvilu budes robit tieto negatitivne zhyby a potom to pojde.
Mam otazku.. oplatí sa mi zacať posilovat ( ci formou workoutu alebo aj s činkami) ked robim na 3 smeny ?
Vlastne pri práci sa dost nachodím pocas smeny( moze to byt aj 12-15 km denne) a nazdvíham aj 20 kg závazia.
So spánkom taký problem by som nemal pred poobednou smenou by som pospal aj 8 hod urcite.Najhoršie je to pri tej nočnej...so stravou by som nemal mat tiez nejaký problem (vajicka,maso,tvaroh,ovocie,zeleninu mám)..len problem vidim vo vyčerpavajucej práci za ktorou este dochádzam zhruba 24 km.
Tak reku ako mi poradíte?
Vlastne pri práci sa dost nachodím pocas smeny( moze to byt aj 12-15 km denne) a nazdvíham aj 20 kg závazia.
So spánkom taký problem by som nemal pred poobednou smenou by som pospal aj 8 hod urcite.Najhoršie je to pri tej nočnej...so stravou by som nemal mat tiez nejaký problem (vajicka,maso,tvaroh,ovocie,zeleninu mám)..len problem vidim vo vyčerpavajucej práci za ktorou este dochádzam zhruba 24 km.
Tak reku ako mi poradíte?
No čo ti na to napísať? Sám vieš, aká je tvoja práca, či prídeš domov vyčerpaný a padneš od únavy, alebo ti stačí pol hodiny relax, vystrieť nohy, natiahnuť chrbát a môžeš fungovať ďalej. Tiež som robil na 3 zmeny, neskôr dvanástky, denná nočná a všetko v pohode. Tréning som prispôsobil tomu, ako som sa cítil. Väčšinou však ma príchod do posilky prebral a nakopol tak, že som normálne odcvičil. Dodržiavaj poriadne stravu, spánok aspoň 8 hodín, dostatok odpočinku a nevidím problém.
Presne som ocakaval odpoved od niekoho kto mal podobný prac cas, ba dokonca aj omnoho tazší pracovný čas.
Tak uplne od unavy nepadnem, len dost sa nachodím a mám dobre spalovanie.
Ono mne sa nedá pravidelne jest kazdé 2-3 hodiny..kedze v práci sa mozem len raz najest pocas prestávky a potom doma normálne
Momentálne vážim pri 182 cm 76 kg..na konci týzdna vazim 72-73 kg
Tak uplne od unavy nepadnem, len dost sa nachodím a mám dobre spalovanie.
Ono mne sa nedá pravidelne jest kazdé 2-3 hodiny..kedze v práci sa mozem len raz najest pocas prestávky a potom doma normálne
Momentálne vážim pri 182 cm 76 kg..na konci týzdna vazim 72-73 kg
Veď to už isto vieš. Všetko je to prijme a výdaji. Ak prijmeš viac ako vydáš, tak priberáš. A opačne. Kvalitná strava je základ, aby si mal dostatok energie. Ak chceš cvičiť, tak budeš musieť jesť lepšie.
Tymto sa ani neriad. To ze musis jest kazde 2-3 hodiny je bullshit. Pre teba je prvorade prijat urcite mnozstvo bielkovin, tukov a sacharidov ZA DEN. Telo si ziviny bere vzdy z predchadzajuce dna. Takze ci si das 6 malych jedal a dosiahnes dostatok zivin alebo ci si das 3 velke jedla je absolutne nepodstatne. Jedz ked budes potrebovat a nie ked ti niekto napise. Smelo do toho. Drzim palce.Blastbit napísal: Ono mne sa nedá pravidelne jest kazdé 2-3 hodiny..kedze v práci sa mozem len raz najest pocas prestávky a potom doma normálne