nj, neviem aky mas objektiv teraz, ale ak nemas ziadny, tak pozri sigmu: napr 18-50mm F2.8 EX alebo 10-20mm F4-5.6 EX DC HSMr2nger napísal:Mam olympus e510. ktory ext. blesk a takisto ktory objektiv je najlepsi na fotenie diskotek, svadieb atd.? som v tom trochu laik, fotil som par akcii ale s vstavanym bleskom to nerobi extra pekne fotky. diki moc za rady
ten 1. ma dobre svetlo, co vyuzijes na diskotekach, 2. mas zas siroke ohnisko, ale clonu uz horsiu.
S bleskom to uz bude horsie, bo tam som nenasiel ziadny okrem original olympus, takze asi ten co odporucil Jin
Ale kazdopadne ti odporucim ak to myslis s fotenim vaznejsie, tak sa toho olympusu co najskor zbav a kup si nejaky Nikon alebo Canon
//autoeditácia príspevku ( 26 Oct 2008, 12:20 )
rozdiel je v sile(silnejsi zablesk, resp. dokazes urobit viac zableskov za sebou)r2nger napísal:dik a chcel by som vediet aky je rozdiel medzi tym bleskom co si mi odporucil ty, teda Olympus FL-36R a medzi Olympus FL-50
a naco je dobra vykyvna a otocna hlava blesku?
a vykyvna a otocna hlava je dobra na to, aby si nefotil priamo, ale aby si blesk odrazal o strop/steny a tym padom mali fotky krajsie svetlo