Verite v posmrtny zivot?
Mate mozog? Ak ano je to super. A ked nie tak tu asi nie ste, a nieste ani nikde inde. Ak verite (inak ako p.Slota), ze po otrceni kopyt pojdete transcendentovat do inej formy zitia resp.zacat "svoj novy serial" dakde inde (mate slobodnu volbu fantazirovat - iny novonarodenec druh clovecina, mucha, pes, stromcek, lesna jahoda ci pasomnica..atd), tak asi nies ste spokojny so svojim mom.vedomim, pohladu na SVOJ svet. Pretoze zivot je LEN jeden, ten "druhy" je Vase existencne ospravedlnenie..
Moj nazor vypliva z toho, ze ten pokrm co nam rozne duchovne zdroje ponukaju (a skryvaju sa za "vazne", argumentacno literarne, mnoho bludofaktamy disponujuce fakty, uprimne svedectva a vizie, korene..blablaaa) ma zabranit sebevrazdam, ziskavat clenov do rozlicnych povodom zvacsa orientalnych siekt, davat nadej na novy vydarenejsi start (vacsiu moc ma viera ako slov.porekadla ci svedomity monolog), a odlucit sa od neustalej povinnosti celit rozlicnej mentalite ludi, ktory su vokol nas vsetkych, spol.situacii a momentov, ocakavaju od Vas davku "normality" aby sme usli pred "trapnostou" a zlyhavajucim spravanim. Jednoducho dalsia volba uniku pred objektivne (jednostranne a "pravdivo") neopisatelnou realitou ktora nam ma zabezpecit pokoj v dusi (ach jaaaj, ked budem vtak budem lietat nad dolinou a obsierat z vysky susedov krajsi pricesok aaaach).
Sorry za komplikovanu strukturu textu, vela kavy..
P.S. No nie je lepsie si zahrat dake fantasy RPG, zamaskovat sa nachvilu za iny charakter (ci formu zivota, boha..nekonecne spektrum hracskych roli) a jede se dal in real life...COOP ma teraz fajn akcie
Moj nazor vypliva z toho, ze ten pokrm co nam rozne duchovne zdroje ponukaju (a skryvaju sa za "vazne", argumentacno literarne, mnoho bludofaktamy disponujuce fakty, uprimne svedectva a vizie, korene..blablaaa) ma zabranit sebevrazdam, ziskavat clenov do rozlicnych povodom zvacsa orientalnych siekt, davat nadej na novy vydarenejsi start (vacsiu moc ma viera ako slov.porekadla ci svedomity monolog), a odlucit sa od neustalej povinnosti celit rozlicnej mentalite ludi, ktory su vokol nas vsetkych, spol.situacii a momentov, ocakavaju od Vas davku "normality" aby sme usli pred "trapnostou" a zlyhavajucim spravanim. Jednoducho dalsia volba uniku pred objektivne (jednostranne a "pravdivo") neopisatelnou realitou ktora nam ma zabezpecit pokoj v dusi (ach jaaaj, ked budem vtak budem lietat nad dolinou a obsierat z vysky susedov krajsi pricesok aaaach).
Sorry za komplikovanu strukturu textu, vela kavy..
P.S. No nie je lepsie si zahrat dake fantasy RPG, zamaskovat sa nachvilu za iny charakter (ci formu zivota, boha..nekonecne spektrum hracskych roli) a jede se dal in real life...COOP ma teraz fajn akcie
-
manager666
Star
treba niecomu verit...ja osobne nejak neviem, aj ked je pekna predstava o niecom krasnom co je niekde dalej, ale na druhej strane je tazko v dnesnej dobe verit niecomu co nieje dokazane...co neznasam tak su huste veci okolo toho, ze niekomu na tom nezalezi, alebo priamo, ze nechce zit...kazdy je natolko sobecky k svojmu zivotu, ze by mal strach prijst on...az na par vynimiek...velmi vynimocnych
Život po smrti????? Veľa ľudí sa nevie zmieriť so svojím vlastným neodvratným koncom a predstava konca ich vlastného "JA" je pre nich nemysliteľná...... A tak vznikajú predstavy o posmrtnom živote.......
Ale dá sa za tým hľadať aj ekonomicko-politická realita v minulosti...... Vtedy totiž ľudia museli pracovať pre svojich panovníkov a tí poverili náboženských funkcionárov aby ľuďom kázali, že v tomto živote treba poslúchať, pracovať a hlavne nebúriť sa, ale po smrti už im bude dobre, už budú bohatí, a pozemskí boháči sa budú smažiť v pekle...... ("Blahoslavení sú chudobní, lebo ich je kráľovstvo nebeské").........
Takže tak....... Ľudský strach a záujem mocných....... nič viac, nič menej......
Ale dá sa za tým hľadať aj ekonomicko-politická realita v minulosti...... Vtedy totiž ľudia museli pracovať pre svojich panovníkov a tí poverili náboženských funkcionárov aby ľuďom kázali, že v tomto živote treba poslúchať, pracovať a hlavne nebúriť sa, ale po smrti už im bude dobre, už budú bohatí, a pozemskí boháči sa budú smažiť v pekle...... ("Blahoslavení sú chudobní, lebo ich je kráľovstvo nebeské").........
Takže tak....... Ľudský strach a záujem mocných....... nič viac, nič menej......
nauraa,
dám Ti taký tajný tip........ a na mnohé veci možno časom prídeš aj sama....... existuje taký svetonázor....... volá sa dialektický materializmus, vykladá veci tak, ako skutočne sú....... Takže skús pochopiť aspoň základné princípy fungovania ľudskej spoločnosti a myslenie jednotlivca........ a potom môžeš začať rozoberať aj psychológiu náboženstva..... a uvidíš, k akým prekvapivým záverom dôjdeš.......
dám Ti taký tajný tip........ a na mnohé veci možno časom prídeš aj sama....... existuje taký svetonázor....... volá sa dialektický materializmus, vykladá veci tak, ako skutočne sú....... Takže skús pochopiť aspoň základné princípy fungovania ľudskej spoločnosti a myslenie jednotlivca........ a potom môžeš začať rozoberať aj psychológiu náboženstva..... a uvidíš, k akým prekvapivým záverom dôjdeš.......
Aha, takže nám to nakoniec všetko vysvetlí tento údajne najslabší článok marxistickej filozofie. Predpokladám, že ho považuješ za úplne nespochybniteľný.Pinhead napísal:nauraa, dám Ti taký tajný tip........ a na mnohé veci možno časom prídeš aj sama....... existuje taký svetonázor....... volá sa dialektický materializmus, vykladá veci tak, ako skutočne sú....... Takže skús pochopiť aspoň základné princípy fungovania ľudskej spoločnosti a myslenie jednotlivca........ a potom môžeš začať rozoberať aj psychológiu náboženstva..... a uvidíš, k akým prekvapivým záverom dôjdeš.......
Osobne by som k podobným prekvapivým záverom došla nerada, mám pocit, že tvoja cesta pochopenia sa niekde zastavila.
Hm, nechcem byť zlá, ale toto si skôr vykladám ako neschopnosť mi to vysvetliť :) Nepotrebovala som to rozoberať na dve strany a neverím, že sa to nedá zhrnúť. Len ma stručne zaujímalo, ako to vidíš, no.A7X napísal:prepac nie ......je to na minimalne 2 strany pisania.....a mam aj lepsiu robotu ako pisat niekomu o zluceni reinkarnaci s posmrtnim zivotom