Verite v posmrtny zivot?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

?

ano
124
55%
nie
55
24%
neviem
47
21%

Celkom hlasov: 226

A7X
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa A7X »

nauraa napísal:Hm, nechcem byť zlá, ale toto si skôr vykladám ako neschopnosť mi to vysvetliť :) Nepotrebovala som to rozoberať na dve strany a neverím, že sa to nedá zhrnúť. Len ma stručne zaujímalo, ako to vidíš, no.
vykladaj si co chces nevyprovokujes ma...fakt nemam cas
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ano. Dufam, ale najprv si odzijem zivot tu na zemi co najlepsie, a potom sa uvidi. :D
quancej
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quancej »

urcite ano, neviem si predstavit, ze by sa moja dusa len tak stratila ako prd.
taktiez som presvedceny o existencii neba a pekla. je to len na nas kam sa svojimi skutkami dostaneme... v nebi nebudeme obklopeni pannami ako to slubuje arabska propaganda atentatnikom :D, ale budeme vecne spokojni.
tot moj nazor
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

"Posmrtný život" je pre mňa len postupné rozplývanie vnútorných svetov a ich ukladanie do mysle druhých, do ich svetov a do "ničoty"...
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

Ano verim, kedze som krestan katolik.
sola
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sola »

verim v to, ze nieco po smrti je, ale ze by som to zrovna nazyvala zivot...skor nie
d4nt3
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Toť ťažká otázka, osobne by som to vyjadril takto.: Môj osobný život, bezduchý a prazdny , sa mi zdá príliš fádny , aby to bolo všetko ...Hoci som odpoved označil áno, veriaci som čoraz menej, a ak aj v posmrtný život verím, je to viera z donútenia vlatsnej mysle alebo nutnosti veriť,lebo toto mi jaksi nestačí 8) :D
RedDragoNN
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa RedDragoNN »

Ja som veľmi nepochopil otázke.Ako kto verí v posmrtný život ako že sa človek znova narodí alebo že sa dostane do neba/pekla? :) Ak si mal na mysli to druhé,tak jednoznačne nie!
Haslerka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Haslerka »

Nevedomost ludstva mi v tomto ohlade velmi sputava ruky...az tak, ze sa mi momentalne nechce nad tym rozmyslat...treba si sadnut s niekym kto sa trocha vyzna a rozvijat debatu...to by slo
Osobne by som oproti sebe posadila katolickeho farara (ehm s jednym som sa rozpravala a takmer som sa stala mniskou :) avsak "zide z oci,zide z mysle" som sa pomaly vratila do normalneho zivota) a cloveka uplne odvrateneho od akejkolvek viery...rada by som si vypocula ten slovny battle
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Môžeš počítať s tým, že ateista by hovoril o materialistických veciach a farár zase o duchovných, ale v konečnom dôsledku by sa k výsledku nedospelo, nakoľko by obidvaja hovorili síce o tom istom ale z dvoch odlišných uhlov pohľadu...... Nenašli by spoločnú reč..........
Haslerka
Light Star
Light Star

Vsak prave ten farar,s ktorym som sa rozpravala nevravel len duchovne veci...veci farari nie su hlupaci,ktori myslia len na vieru a nad ostanym zatvaraju oci... Co si pamatam tak vravel aj nieco o fyzike...vzdialenost slnko-mesiac-zem a ze vsetko je tak presne vypocitane atd
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Tak ono farári sú blbí neni, to je pravda........ ale zase druhá vec je, že si z vedeckých poznatkov radi vyberajú tie, ktoré ich náboženské povery môžu podporiť....... Ale to je myslím pochopiteľné.......

V každom prípade, čo sa týka posmrtného života, aspoň ja osobne som presvedčený, že je to nezmyslom........ Treba prežiť tento život kvalitne a využiť čas, ktorý je nám daný........ Spomínaní farári sľubujú po smrti raj v nebi a podobné veci........ Ale nakoľko im neverím, tak to radšej budem riešiť tak, že ten raj si urobím pre seba na tomto svete a budem mať pokoj..... :twisted:
Haslerka
Light Star
Light Star

Pinhead napísal:Tak ono farári sú blbí neni, to je pravda........ ale zase druhá vec je, že si z vedeckých poznatkov radi vyberajú tie, ktoré ich náboženské povery môžu podporiť....... Ale to je myslím pochopiteľné.......

V každom prípade, čo sa týka posmrtného života, aspoň ja osobne som presvedčený, že je to nezmyslom........ Treba prežiť tento život kvalitne a využiť čas, ktorý je nám daný........ Spomínaní farári sľubujú po smrti raj v nebi a podobné veci........ Ale nakoľko im neverím, tak to radšej budem riešiť tak, že ten raj si urobím pre seba na tomto svete a budem mať pokoj..... :twisted:
lol ano dobre si to vyriesil, aj ja sa toho uz dlhy cas drzim :)
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Haslerka napísal:Nevedomost ludstva mi v tomto ohlade velmi sputava ruky...
Ak tato veta neplati len pre temu posmrtneho zivota tak to musis mat sakra tazke na tomto svete...
Haslerka
Light Star
Light Star

reznick napísal:Ak tato veta neplati len pre temu posmrtneho zivota tak to musis mat sakra tazke na tomto svete...
napisala "v tomto ohlade" takze to plati hlavne pre tuto temu(nechcem napisat "iba" lebo sa nejde par podobnych tejto)
expo-br
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa expo-br »

neviem posudit. rozum mi vravi ze ee. ale vzhladom na to ze z ineho uhla pohladu sme isty druh energie a energia sa nemoze stratit ale sa moze zmenit na inu energiu, tak je to pravdepodobne.
cumel30
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cumel30 »

Verím,som veriaci. :smt034
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

uz som nad tym neraz rozmyslal ale VERIM !
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

neverim je to hrozne tazke pre niekoho si uvedomit ze po smrti nic nie je..ale som presvedceny ze to tak je.
dbbz
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dbbz »

Myslim si ze vsetko sa vyvija k lepsiemu az k dokonalosti - od tej ma clovek velmi daleko, takze reinkarnacia sa mi zda ako fajn napad.
Urcite sa nebojim teorii ako zivot cerva a vecnost v nebe a pekne - extremy zneju vzdy lepsie ako pomaly a postupny vyvoj;)
A ze po smrti nic nie je - to mi pride ako nazor ludi, ktori maju v sebe hlboko zakotvene "to co nevidim, neexistuje" a to je od pravdy velmi velmi daleko:)
Napísať odpoveď