Najlepšia GPS navigácia (software ) pre symbian ?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Najlepšia GPS navigácia (software ) pre symbian ?

Príspevok od používateľa Luxo »

Potreboval by som poradiť, aký by bol dobrý soft na navigáciu do symbianu na nokii 6220 Classic.

TomTom,Garmin, alebo nejaký úplne iný ? Moc sa v tom nevyznám :? + aké mapy
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

odporucam tomtom viac info na stranke www.symbianmania.sk tam sa zaregistruj a pozri si tam forum
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zo svojich skusenosti ti odporucam Sygic McGuider
pepppe
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pepppe »

pridavam sa sygic je naj zatial...skusal som aj garmin aj tom tom... :!:
mr_b0mbas71c
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mr_b0mbas71c »

Jednoznačne Garmin. Je to tam trošku prácnejšie dostať avšak má najpodrobnejšie mapy. V maličkých dedinkách do 1000 obyvateľov, má kompletnú cestnú sieť, dokonca aj poľné cesty a to najdôležitejšie je to že Garmin nevyrába iba cestné mapy ale aj námorné, turistické a letecké. A väčšinou z nich si vieš tiež do telefónu nahodiť.
TraiTor
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TraiTor »

sapler napísal:odporucam tomtom viac info na stranke www.symbianmania.sk tam sa zaregistruj a pozri si tam forum
jasne ;) pre symbian TomTom ;)
stormo5
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stormo5 »

mr_b0mbas71c napísal:Jednoznačne Garmin. Je to tam trošku prácnejšie dostať avšak má najpodrobnejšie mapy. V maličkých dedinkách do 1000 obyvateľov, má kompletnú cestnú sieť, dokonca aj poľné cesty a to najdôležitejšie je to že Garmin nevyrába iba cestné mapy ale aj námorné, turistické a letecké. A väčšinou z nich si vieš tiež do telefónu nahodiť.
Presne tak, Garmin je najlepsi...Tiez ho pouzivam na N6220c
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

stormo5 napísal:Presne tak, Garmin je najlepsi...Tiez ho pouzivam na N6220c
:D Doplním tie tri bodky: Garmin je kur*a najväčší žrút batérie. Vybíja Vám baterku a ani o tom neviete :D

Ako často nabíjate mobil s GMXT ? predpokladám, že vydrží 1 - max. 2 dni Nokia E66, N95, ..... :lol:
mr_b0mbas71c
Amateur
Amateur

Garmin je kur*a najväčší žrút batérie

Príspevok od používateľa mr_b0mbas71c »

plním tie tri bodky: Garmin je kur*a najväčší žrút batérie. Vybíja Vám baterku a ani o tom neviete

Ako často nabíjate mobil s GMXT ? predpokladám, že vydrží 1 - max. 2 dni Nokia E66, N95, .....
To je pravda, ale nejde o Garmin ale o podsvietenie ktoré máte navolené. Ale aj pri navigáciách či je to Garmin, Mio, alebo akákoľvek iná batéria pri max. podsvietení vydrží ani nie 2 hodinky. Preto treba nabíjačku do auta :D .
Gtjozef
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Gtjozef »

Nie nepochopil si :)

Garmin mobile XT vybíja baterku aj keď nie je zapnutý !!!! nanaviguje, nesvieti, nerozprava ..... ale baterku vybíja.
Ja sám som si to overil na svojom mobile. Je to tak !!!

To znamená vypnutá navigácia Garmin, ale nainštalovaná v mobile Ti vybíja baterku. Je to neuveriteľné ale je to tak.

A čo s tým :lol: :wink:

GMXT je žrútom batérie aj vtedy, keď nie je spustený. Tým žrútom je vlastne proces "tsrautostart.exe" (objaví sa po nainštalovaní GMXT). Ten sa spustí po každom zasunutí SD karty, po každom reštarte telefónu a po každom spustení GMXT.

Aby sa nespúšťal po reštarte alebo po zasunutí SD karty GMXT, tak tomu sa dá zamedziť takto: Treba z SD karty zmazať súbor "cardrunner.dll" v adresári "SD karta/sys/bin/.....".
Pre istotu ja som zmazal aj súbor "Cardrunner.rsc" z SD karty z adresára "SD karta/Resource/Plugins/.....".

Baterkožrútsky proces "tsrautostart.exe" však ostane spustený aj po používaní GMXT a skutočne žeria baterku aj po jeho zavretí. Treba ho preto manuálne vždy po ukončení navigácie zastaviť.
Na to Vám dobre poslúži free utilitka zo super názvom
"Jbak TaskMan"

Kód: Vybrať všetko

http://jbak.ru/jbaktaskman_en.php
Citát z fóra, kde na to prišli:
"Another potential battery killer....
A bit of google research shows Garmin XT runs a process called tsrautostart.exe
that can cause significant battery drain. The process loads as soon as the SD
card on which Garmin is installed is loaded. Check your enegery profiler idle
levels with the SD card inserted and with it ejected."

"It is true, GarminXt is battery killer. There is a hiden process that works even
when Garmin is closed. Mine battery lasted 2 days with it but without it it last
fantastic 6 days(GSM, with little or no wlan and GPS)."

"Is there any chance to find and kill that process? I suppose there might be a
"process killer" utility suitable for that."

"yes - you can do two things:
1. delete cardrunner.dll (for memory its in the sys/bin dir on your SD card). this
will stop tsrautostart.exe starting up every time the phone is restarted or the SD
card is re-inserted or re-detected.
2. install jbak taskman (free and great little app) and use it to kill tsrautostart.exe
each time you finish using garmin xt.
....and say hello to 2-3 times more battery life"
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pred rokom som mal garmin v telefone, ale jeho presnost a spracovanie okolia cesty mi nahrnuli slzy do oci, a to som este netusil ako zlozito sa tam pridavaju mapy... vyskusal som Sygic McGuider a od vtedy na neho nedam dopustit. Je velmi detailne prepracovany, a hlavne mam user-friendly pridavanie map co je obrovska vyhoda.
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš666 »

Gtjozef napísal:Nie nepochopil si :)

Garmin mobile XT vybíja baterku aj keď nie je zapnutý !!!! nanaviguje, nesvieti, nerozprava ..... ale baterku vybíja.
Ja sám som si to overil na svojom mobile. Je to tak !!!
Je to tak, nielenže dokáže veľmi rýchlo vybiť baterku ale mne dokonca rozohrial baterku natoľko že som mal horúci zadný kryt a radšej som vypol telefón nech si oddýchne :D.
To je fakt sila :smt117 .
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mam telefon so Symbian S60 a k tomu si idem kupit LD-3W GPS modul Nokia k telefonu. Aky je dobry program pre navigaciu, ak by som to chcel pouzit ako navigaciu v aute ked niekde idem, ze si zapnem hlasitne rozpravanie, telefon pripevnim na palubovku atd... Napriklad Sygic, TomTom, Garmin? Co je najlepsie z hladiska pokrytia map najma na Slovensku, potom je druhorade pokrytie susednych statov ako Polsko, Cesko, Rakusko a aj Madarsko. Dostal som doporucenie na navigaciu od Sygic, ale neviem ako je to s pokrytim.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

heker.. ak si prečítaš pár príspevkov z fóra, tak sa jednoznačnej odpovede nedočkáš.. každý Ti odporúči zaručene najlepší soft nejaký iný. Čiže doporučujem Ti vyskúšať všetky tri a na základe vlastných skúseností sa rozhodnúť.

Ja osobne som zatiaľ spokojný so Sygicom.. aj keď ono to asi dosť závisí aj od verzie máp..

Na porovnanie.. šli sme so známym cez Budapešť.. obaja sme mali Symbiany so Sygicom.. ja mapy asi spred roka, známy vraj najaktuálnejšie mapy (bolo to niekedy v máji). Nuž sme vyskúšali prejsť centrum Budapešti.. a výsledok: Môj mobil bez problémov z východu na západ, avšak problémy zo západu na východ (začal ma hnať na jednu obchádzku do bočných uličiek). Známeho mobil zase presne naopak.. z východu na západ navádzalo cez bočné uličky a zo západu na východ bez akýchkoľvek problémov napriamo..
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Len podotknem aj nokia maps verzia 3 z je celkom v poho sygic-cu uz nefandim odkedy ma sklamal v BA
heker
Redeemer
Redeemer

A mapy odkial beru tieto programy? Nokia Maps ma tusim mapy TeleAtlas. Ktory ma este ich mapy alepo Navtequ? A inak teba ako sklamala navigacia v Bratislave?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nokia ma teleatlas a sklamala ma no takto :) dalsom novšiu verziu zapol som ok nasla satelity oka ide to ,mobil krasne naviguje, prídem do BA a na dialici zapínam sygic dám si adresu Antolská 11 ok naviguje a naraz iba z ničoho nič sa vypne sama od seba sksal som restartovat telefón a pod a skončilo to pri kue auto mapy na benzinke
heker
Redeemer
Redeemer

Chyba bola sposobena v tom, ze sa GPS nespojil so satelitmi alebo chybne mapy ci chybna v Nokia Maps ako takom?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nie som to zle napisal chyba nebola v nokia ale v sygic satelity naslo super aj kecalo len vzdy sa to vyplo
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Takže moje skúsenosti sú nasledovné...Testované na Nokii N95 8GB. U mňa vyhrávajú Nokia Maps 3.0. Úplne jednoduchá inštalácia aplikácie do telefónu + taktiež jednoduché pridávanie máp cez Nokia Map Loader. Narozdiel od neskutočne komplikovaných inštalácií Garminu a Sygicu. NM 3.0 sú už komplet v slovenčine (aj hlasová navigácia). Rýchly výpočet trasy, prepracovanejší routing, 3D zobrazenie, celkovo svižnejší, niekedy sa stane, že vás povedie poľnými cestami a pod., POI sú na tom dosť zle.

Garmin: velmi pomalé prekreslovanie mapy, úkony trvajú velmi dlho, niekedy zamŕzanie pri komplikovaných križovatkách, dosť málo fráz pri hlasovej navigácií, zlé ovládanie, náročný na telefón, slušné pokrytie SK najmä s mapami Roads 6, avšak tá pomalosť a zlé ovládanie ma od neho odrádzajú.

Sygic: Sygic a SK mapy zatial dosť bieda, dosť slabá detailnosť máp, nemožno meniť výber trasy, dosť často nepochopitelné navigovanie obchádzkami aj keď existuje kratšia a jednoduchšia trasa, velmi pekné spracovanie, návestidla s pruhmi, rýchlo nájde signál, super funkcie, nepadá, určite stojí za vyskúšanie.

Každému vyhovuje niečo iné takže si treba vyskúšať všetky a sám si vybrať ktorá komu najlepšie vyhovuje.
Napísať odpoveď