spoluziacka ma proti mne asi nieco

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
pesinko2468
Expert
Expert

spoluziacka ma proti mne asi nieco

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

pomozte mi pls ... toto bude dlhsi pribeh...som v Cesku na VS 2. rok, no som mladsi od ostatnych o 1-2 (skor tie 2) roky, je to tym ze som bol na 8-rocnom gympli a v CR sa 8-rocnym gymplom neskracuje skola o rok, ale k teme: vacsina spoluziakov ma hodnoti podla mojho veku, jasne beru ma medzi seba ale citim ze to obcas s niektorymi akosi neni ono...teda konkretne 2 holky a este konkretnejsie 1 z nich, napr. ked od nas 1 chalan nespravil skusku z anatomie tak som na spoluziakov (spoluziaci.cz -> nasa trieda) na nastenku napisal ze nespravil, ako to u neho prebiehalo atd...viem ze jemu by to nevadilo (aj som sa ho to potom spytal, odpovedal mi ze mu je to fu*k), a ta holka na mna hned vybafla ze preco takto prezentujem nieci neuspech...viem, niekto to nema rad, ale predsa len to nebolo nijake posmievanie a bolo videt ze som chcel LEN a LEN pomoct ostatnym (na co si maju davat pozor atd) a teraz, 2. krat, sa stalo: bol karneval a vcera som si od nej vypytal na USB fotky...pozrel som si ich a uploadol som ich na nasich spoluziakov a teraz dostavam spravu: (citujem) "kur*a Palo koukej dat pryc ty fotky z netu. Jak si dovolujes prezentovat cizi fotky a jeste tam napsat nase jmena...uz mi psalo par lidi, kterym se to teda vubec nelibi, tak s tim koukej neco udelat a rychle...ti zas priste neco dam.Jak s malym ditetem,fakt!!!"...tie fotky boli stiahnute 1x, nema sancu ich videt nikto iny ako niekto z nasho rocniku, a nemyslim si ani zeby niekto bludil u nas na spoluziakoch z ineho kruzku...1. rocnik sme drzali za 1 povraz...az do skusok, to vsak chapem, kazdemu sa zmeni vtedy nalada, ale citim ze je to len tym ze som o 1-2 roky mladsi, myslite si urcite ze som na vine ja ale viete ako ...za dobrotu na zobrotu...urcite je viac ludi ktori tie fotky zhanaju a nemozu sa k nim dostat ako tych ktori ich nechcu videt (ak nejaky je vobec...)
P.S. su to take holky ze sa furt tiahnu za 1 chalanom, urcite sa im paci...trochu sa tak "ku*via", mne je to uplne jedno, ja sa ich nesnazim zbalit ani nic podobne, len chcem aby sa udrziavali priatelske vztahy v nasom kruzku
P.S.2: este k niektorym ostatnym: raz sme mali 4 chalani+1 baba taku debatu v bare, ze o kazdom uplnu pravdu, na mna od 1 chalana(resp. od dvoch, 1 nepresiel rocnikom) veta: Palo, si uplne super chalan, v tvojej vek.kategorii by si bol uplne super kamos a clovek na kt. sa da spolahnut, ale si este decko...tam som 1.krat doslova a dopismena pocul ze je to o veku...preto asi nie som 1 z tych ktory MUSI byt zavolany von ked sa ide ozrat....je zase pravda ze na 80% je to tym ze nefajcim a tito vsetci spomenuti ostatni ano(hmm...to uz bez tych cigariet je fakt clovek strateny??...ale fajcit kvoli tomu urcite nezacnem)...jasne, zavolaju ma von aj prehovaraju, ale nie v 100% pripadoch a nie tak jak ostatnych
P.S.3: zvysne 2/3 triedy (kruzku) nemaju proti mne absolutne nic, su uplne v pohode, beru ma medzi seba (to su taki ti polomudrejsi, co radsej sedia pred knihami...)
uffff....tot asi vse, potom pripisem...helpnite mi pls :cry:
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

neviem co riesis ,proste nehovor ostatnym kto nespravil,nedavaj cudzie foto na net a zijes dalej :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Asi tak.. je jedno, ako si to Ty myslel, dôležitejšie je, ako to pochopia ostatní..
pesinko2468
Expert
Expert

no problem je v tom ze uz mam take podvedomie ze hocico co spravim "bude pouzite proti mne"..t.j. napr. uz aj keby som niekomu omylom zobral zosit tak bude na mna kukat jak keby som ho chcel umyselne podpalit

este 1 vec ... a toto sa nechcem chvastat, len na porovnanie ze asi nie som na to zvyknuty: doma (posluziaci zo strednej a ini kamosi) si myslim (citim) ze patrim medzi tych velmi oblubenych, lebo sa snazim obetovat preto aby vysli akcie, aby holky v noci o 2 rano nemuseli ist cez pol mesta vyzdvihnut inu skupinu (aby mohli ist rovno domov), volam ludi, zabezpecujem odvoz na chaty (a vidim ze vsetci to vážia...lebo to ani nenic moje auto ale rodicov),.......ako si to tak po sebe citam tak to inac ako chvastanie sa ani nemoze vyzniet ale pls zabudnite na to teraz...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Jedna vec je, že zahraničný medzi nimi. Druhá vec je, že Ťa majú za mladé ucho. Tretia vec je, že Ťa aj kvoli tomuto neberú medzi seba (lebo asi chcú si byť medzi sebou rovní).

To, že napíšeš niekoho neúspech na nástenku sa bez citového podtónu ťažko vysvetľuje - čiže asi práve preto taká reakcia.
Cudzie fotky a tobôž mená vešať na internet jednoducho nemôžeš podľa svojho zaumienenia.

Na mužsku konkurenciu si budeš musieť zvyknúť ... to je už ich bordel, že sa nesprávajú korektne k ostatným chalanom v kolektíve. (neber to ako poľutovanie).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

S tymi fotkami mala pravdu, take veci sa nerobia, pripadne robia iba po vyslovnom suhlase vsetkych zucastnenych.
Nesnaz sa nasilu spajat cely kruzok dokopy, ta 1/3 asi chce byt oddelena, tak sa medzi nich netlac a radsej udrzuj vztahy s tymi, ktorym tvoj vek nevadi a lepsie si s nimi rozumies.
PS: tym fajcenim sa nezaoberaj, ak by si mal byt tercom posmechu za to, ze nefajcis, tak su deti oni a nie ty. U nas (starsich) je to uz tak, ze si srandu robime z fajciarov :)
pesinko2468
Expert
Expert

fikus-kukis napísal:Jedna vec je, že zahraničný medzi nimi. Druhá vec je, že Ťa majú za mladé ucho. Tretia vec je, že Ťa aj kvoli tomuto neberú medzi seba (lebo asi chcú si byť medzi sebou rovní).

To, že napíšeš niekoho neúspech na nástenku sa bez citového podtónu ťažko vysvetľuje - čiže asi práve preto taká reakcia.
Cudzie fotky a tobôž mená vešať na internet jednoducho nemôžeš podľa svojho zaumienenia.

Na mužsku konkurenciu si budeš musieť zvyknúť ... to je už ich bordel, že sa nesprávajú korektne k ostatným chalanom v kolektíve. (neber to ako poľutovanie).
1.)zahranicny ani moc nie som ...SK-CZ a je nas tam dost SK (8/25 tusim alebo tak nejak)
2.)okrem tych 2 dievcat mi nikto zatial nic nepovedal k tymto temam (ten "neuspech" a tie fotky)
3.)tie fotky si mali moznost pozret len ludia z nasho kruzku (skus si predstavit ze by si v nejakej dobrej parte nevymenil fotky z HROMADNEJ akcie
4.) jej mena boli len zo srandy... som tam napisal ze Copyright 2008 by Hanka&Klara
5.)s muzskou konkurenciou nemam problem, to ze ma nevolaju na 100% akcii ani nepotrebujem, ja si svoju pecen vazim, i ked jasne ze si vyjdem von a bavim sa presne jak oni...proste ked uz idem von s nimi, necitim sa byt "iny"
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

pesinko2468 napísal:1.)zahranicny ani moc nie som ...SK-CZ a je nas tam dost SK (8/25 tusim alebo tak nejak)
2.)okrem tych 2 dievcat mi nikto zatial nic nepovedal k tymto temam (ten "neuspech" a tie fotky)
3.)tie fotky si mali moznost pozret len ludia z nasho kruzku (skus si predstavit ze by si v nejakej dobrej parte nevymenil fotky z HROMADNEJ akcie
4.) jej mena boli len zo srandy... som tam napisal ze Copyright 2008 by Hanka&Klara
5.)s muzskou konkurenciou nemam problem, to ze ma nevolaju na 100% akcii ani nepotrebujem, ja si svoju pecen vazim, i ked jasne ze si vyjdem von a bavim sa presne jak oni...proste ked uz idem von s nimi, necitim sa byt "iny"
Ehm, a KDE máš ten problém?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pesinko2468 napísal:1.)zahranicny ani moc nie som ...
Tak potom sa na nu vykasli ked je taka precitlivena, mozes sa jej venovat trochu menej a pokojne spolunazivat s ostatnymi, popritom vsak k nej byt slusny, len s nou nemusis rozvijat blizsi vztah a drzat to na urovni akehosi "pracovneho" vztahu, ked si vzajomne vo veciach tykajucich sa skoly pomozete, ale inak si nemate co povedat. Takych ludi este stretnes vela :D
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Spolužiačky majú v niečom pravdu zasa, to musím uznať pretože dávať fotky bez súhlasu an internet nieje najmudrejšie, mal si sa opýtať v triede či to možeš spraviť a uvidel by si. Pokial by si nespravil žiadnu takúto chybu tak možno by sa s tebou rozpravali viacej, a neboli by také podlé k tebe. Ale na druhú stranu, tie spolužiačky su asi moc rozmaznané kedže kvoli každej blbosti majú pripomienky. Osobne mám s takými skúsenosti a najlepšie je sa na ne vysrať a nevšímať si ich a ked budu od teba niečo potrebovať tak sa na ne vyser. Viem že chcete trieda držať pokope ale ja by som to spravil asi takto, kopa nekopa.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Presne tak, lebo boli fotené s myšlienkou, že na ne nebude pozerať šíry svet, akurát tak možno dvaja ľudia. To by sa inak nalíčili, inak inteligentne pokúšali tváriť ... :D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja si myslím, že si niektoré veci berieš príliš osobne. Proste tá baba tak reagovala, lebo to boli jej fotky a mne osobne by sa tiež asi nepáčilo, keby niekto bez môjho súhlasu zverejňoval fotky, ktoré som požičala len jemu. Medzi tými fotkami napríklad mohla byť taká, na ktorej mala tá baba škaredý úsmev, alebo jej trčalo kusok faldíka na bruchu a už mala z toho hysák.... To sú baby :)
Ak na teba reaguje pri viacerých situáciách podobne, tak zjavne má dievčina problém vychádzať s inými ľuďmi. Píšeš, že s ňou nič nechceš mať. No, tak potom ti môže byť šum a fuk, ako sa správa. Ty buď sám sebou a kašli na také baby.
Uvidíš, keď si bol doteraz obľúbený medzi kamarátmi, tak tá chvíľa príde aj v ČR. Chce to jednu vydarenú žúrku a už bude všetko dobré :)

Proste to vôbec nerieš a ži si ďalej.
pesinko2468
Expert
Expert

.:M4jco:. napísal:Spolužiačky majú v niečom pravdu zasa, to musím uznať pretože dávať fotky bez súhlasu an internet nieje najmudrejšie, mal si sa opýtať v triede či to možeš spraviť a uvidel by si. Pokial by si nespravil žiadnu takúto chybu tak možno by sa s tebou rozpravali viacej, a neboli by také podlé k tebe. Ale na druhú stranu, tie spolužiačky su asi moc rozmaznané kedže kvoli každej blbosti majú pripomienky. Osobne mám s takými skúsenosti a najlepšie je sa na ne vysrať a nevšímať si ich a ked budu od teba niečo potrebovať tak sa na ne vyser. Viem že chcete trieda držať pokope ale ja by som to spravil asi takto, kopa nekopa.
diky ale ja sa nedokazem na niekoho vysrat ... nevsimat si ich mozem ale ked o nieco napr. poziadaju na icq (veci do skoly a tak) tak ja som taky typ cloveka ktori nedokaze napisat nemam,nedam
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ja si myslim ze by to vyriesila jedna velmi ostra debata v ktorej by si jej dal najavo ze ti nema skakat po hlave ak nechce skoncit zle. Ked vzdy len sklopis usi, necudujem sa jej ze ju to bavi.
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Tak to povedz v trochu inej forme...napríklad "Prepáč naozaj, tú úlohu som si robil dosť dlho a dosť som sa s tým trápil pokial som na to prišiel, tak keby prepáčiš prosím ťa...nehnevaj sa prosím ťa" :) základny citový oj*b ktorý zaposobi na dosť ludí.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Si altruista a to Ťa stavia do nezávideniahodnej pozície. Mnohé veci si pripúšťaš k srdcu a snažíš sa (až príliš, povedal by som) sa byť s každým zadobre. Pre mnohých ľudí je to ťažko predstaviteľné a preto Ťa majú za čudáka.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Neries debilov (teda debilky). Skus ich ignorovat vtedy ked ta chcu vyuzit, alebo sa k tomu aspon stavaj laxnejsie. A netlac sa tam kde ta nechcu ked mas ist tam kde ta chcu ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

samozrejme ze nebolo spravne ze si zavesil tie fotky na net. Mne osobne by to nevadilo nech tam vyzeram hocijako, stale som to ja. Ale niekomu to vadit moze a preto si sa mal najskor kazdeho kto je na fotkach spytat ci s tym suhlasi. A na druhu stranu zas ta spoluziacka nemala reagovat tak, ako reagovala. Mohla to povedat aj slusnejsie. A nauc sa povedat nie. Lebo sa moze stat ze si na to zvyknu a ked nahodou budes chciet odmietnut, bude to velmi tazke. Ja osobne by som sa na nu vykaslal po takom prejave aky predviedla s tymi fotkami.
pesinko2468
Expert
Expert

Grim-Reaperka napísal:samozrejme ze nebolo spravne ze si zavesil tie fotky na net. Mne osobne by to nevadilo nech tam vyzeram hocijako, stale som to ja. Ale niekomu to vadit moze a preto si sa mal najskor kazdeho kto je na fotkach spytat ci s tym suhlasi. A na druhu stranu zas ta spoluziacka nemala reagovat tak, ako reagovala. Mohla to povedat aj slusnejsie. A nauc sa povedat nie. Lebo sa moze stat ze si na to zvyknu a ked nahodou budes chciet odmietnut, bude to velmi tazke. Ja osobne by som sa na nu vykaslal po takom prejave aky predviedla s tymi fotkami.
hmmm...no bolo to cez 250 MB fotiek ... to sa mam tych cca 50 ludi opytat ci im to nevadi ?? :D
...a k tomu "nauc sa povedat nie" ... to mi uz hovorila aj mama, aj ja som si to uz dlho tlkol do hlavy ale neviem sa to naucit !!!
Samozrejme, ze si chcem s kazdym vychadzat dobre, lebo viem ake to teraz je so spoluziakmi zo strednej ked sa stretneme (myslim to v dobrom) - velmi radi sa vidime, proste drzime spolu...no a nechcem "zo zaciatku" si spravit zlu reputaciu
na 2. stranu z casti mala aj pravdu, lebo mam obcas pocit ze sa snazim byt akysi moc aktivny...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

pesinko2468 napísal:hmmm...no bolo to cez 250 MB fotiek ... to sa mam tych cca 50 ludi opytat ci im to nevadi ?? :D
...a k tomu "nauc sa povedat nie" ... to mi uz hovorila aj mama, aj ja som si to uz dlho tlkol do hlavy ale neviem sa to naucit !!!
Samozrejme, ze si chcem s kazdym vychadzat dobre, lebo viem ake to teraz je so spoluziakmi zo strednej ked sa stretneme (myslim to v dobrom) - velmi radi sa vidime, proste drzime spolu...no a nechcem "zo zaciatku" si spravit zlu reputaciu
na 2. stranu z casti mala aj pravdu, lebo mam obcas pocit ze sa snazim byt akysi moc aktivny...
je pekne ze sa snazis byt s kazdym za dobre, ale ludia vedia byt svine a zacnu to zneuzivat. Samozrejme ze budu aj taki co ti to budu vycitat preco si taky altruista. A myslim ze dobre vychadzat mozes aj bez toho ze budes kazdemu robit o co ta poziada. Nemusis hovorit zrovna nie, staci ho nasmerovat inym smerom. Napriklad budu chiet nejaky projekt: "Este som to nerobil, ale pocul som ze Lubo to ma uz hotove." No a vsetci sa rozbehnu za Lubom, lebo on to uz ma. A vlastne, mozes sa rozbehnut s nimi a budes aj ty raz na tej druhej strane.
Napísať odpoveď