Romovia na Slovensku
Aryan Angel suhlasim stebou až nato že o cigansky odpad sa posrata bieli a o bieli sa nepostara nikto
//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2008, 14:38 )
//autoeditácia príspevku ( 28 Oct 2008, 14:38 )
a ten cigan si bude dalej žiť ako by sa nič nestalokali520 napísal:http://www.beo.sk/multikulturalizmus/76 ... ny-ciganom
Český vlastenec na smrť dobodaný cigánom
-
Začiatok Konca
Professional
Je mi ľúto mladého života.. No nikto nevie, čo bolo skutočne za tým.. Ten cigáň by musel byť strašne pri*ebaný, keby sa niečo také stalo.. a celé mi to nejako nesedí.. Všetko je tam vykreslené, že nacionalista nič, ale cigáni všetko. Neobhajujem cigáňov, sám ich nemám v láske, ale toto sa mi zdalo veľmi prifarbené...
Aj tak škoda mladého človeka...
No to tazko povedat, ale dovod preco som to sem dal bol najma tento:ZitePunkom napísal:Je mi ľúto mladého života.. No nikto nevie, čo bolo skutočne za tým.. Ten cigáň by musel byť strašne pri*ebaný, keby sa niečo také stalo.. a celé mi to nejako nesedí.. Všetko je tam vykreslené, že nacionalista nič, ale cigáni všetko. Neobhajujem cigáňov, sám ich nemám v láske, ale toto sa mi zdalo veľmi prifarbené...
Reakcia masmédií bola typická ako v týchto prípadoch býva. Český server Novinky.cz úplne zamlčiava rasový kontext vraždy a píše o „mladíkoch“. Taktiež zakázal diskusiu k tomuto článku. Televízia Nova uviedla, že „V ranných hodinách pri bitke zrejme dvoch kamarátov zomrel dvadsaťsedemročný mladík. Útočník ho dobodal.“ V skutočnosti však nešlo o žiadnu bitku, nikto sa nehádal ani nebil – cigán Jana rovno prebodol.
Všetci tí, ktorí si po vražde Daniela Wreströma mysleli, že násilie rasových menšín je len niečo vzdialené, že je to doména krajín viac na západe, či sa po zavraždení Braňa Slámku utešovali, že ide len o „náhodu“, musia teraz jasne pochopiť, že takéto udalosti sú sprievodným javom multikultúrnej spoločnosti, ktorá má byť podľa politických garnitúr súčasnosti naším cieľom.
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
DNA Mystery: Search for Adam
Prosím, pozrite si dokument od National Geography - DNA Mystery: Search for Adam
// A este, je mi na zvracanie z tejto spolocnosti
http://kron.blog.sme.sk/c/169508/Manzel ... am-to.html
Prečo máme predsudky voči iným rasám, keď sme v skutočnosti všetci vzdialená rodina?National Geographic napísal:Where did we all come from? Could we all be descendants of Adam? And if he existed, who was he, where did he live and what did he look like?
It is a mystery that intrigues us all and questions like these have been asked time and time again, but nobody has got close to the answer - until now. Spencer Wells, a leading geneticist and National Geographic explorer-in-residence, is setting out on a quest to discover if there was an "Adam" from whom all humans are descended.
Wells uses the latest in DNA testing technology to take us on an extraordinary journey across the globe as he traces humanity's family tree. Following the Y-chromosomes backwards through the generations the branches begin to coalesce into a single trunk, pointing to a single Adam. Is every man in the world related?
// A este, je mi na zvracanie z tejto spolocnosti
http://kron.blog.sme.sk/c/169508/Manzel ... am-to.html
-
MakeFake
Spammer
- Kontaktovať používateľa:
Biely prejavuju skoro neustale rasizmus a diskiminaciu na ciganoch. A to hlavne sprosti nackovia.
Poznam dost slusnych ciganov ,ktory dostali na hubu len preto lebo su cigani.
To ako sa niektory cigani spravaju je kvoli ich vychove v detstve a kvoli tomu ,ze ich rodicia tiez neboli poriadne vychovani.
Je to smutne ked podla nejakeho neprisposobiveho cigana si urobi clovek obraz o celom ciganskom narode.
Poznam dost slusnych ciganov ,ktory dostali na hubu len preto lebo su cigani.
To ako sa niektory cigani spravaju je kvoli ich vychove v detstve a kvoli tomu ,ze ich rodicia tiez neboli poriadne vychovani.
Je to smutne ked podla nejakeho neprisposobiveho cigana si urobi clovek obraz o celom ciganskom narode.
-
Začiatok Konca
Professional
No tu by si sa mohol trosku viac rozpisat a uviest konkretne pripady.makefake napísal:Biely prejavuju skoro neustale rasizmus a diskiminaciu na ciganoch. A to hlavne sprosti nackovia.
Ale inac ako tak kukam tak okrem politiky si aj expert na socialno etnicke problemy tak by si aj mohol uviest nejake riesenia ciganskeho problemu.
Uz je dost smiesne ako kazdy kto v tejto teme vyjadruje odpor ku ciganom celu uvahu zacne alebo konci vetou nejsom rasista.nič proti slušným cigáňom a spol, nie som rasista Wink
Azda nejake ocistenie od vyjadrenia polticky nekorektneho nazoru alebo systemom vnutena myslienka ktora sa stala jednou z hlavnych fraz pre bieleho cloveka ktory si ju neustale musi pripmonat ja napriek tomu ze pravda ide proti nej.
-
P3Bo
Guru wannabe
Ci chces ci nie kali romov malokedy prijmu do prace a vzdy sa na nich bude pozerat ako na "ciernych" to je hned ten prvy dojem . On smrdi , on je cierny , on nebude pracovat tak ho nevezmeme. Cigan nie je sam od seba lenivy ani pracovity. A ked sa pozries do dejin a myslim ze to vies Kali tak zistis ze cigani pracovali a v tom koci na ktorom sa prevazali kade tade si nemohli dovolit mat 10 deti ,avsak prichodom komunizmu boli donuteni sa usadit a nasledne dostali automaticky pracu. Problem je v tom ze po revolucii netrebalo uz tolko pracovnej sily a ked mas na vyber medzi pofidernym ciganom a belochom tak si vyberies bieleho [ povedz ze ty by si to tak nespravil ja urcite ano ] . Situacia dospela teda do takej urovne ze tu mame na slovensku prvu generaciu romov ktory su zvyknuty nepracovat. Jedinym zdrojom prijmu je robit deti : ) vskutku krasne povolanie vybrali si lachsiu cestu zivotom....ziju tak ako ziju a aj ti "lepsi" sa jednoducho prisposobili. A bude sa to stale len zhorsovat
-
Grim
Darca
No tak ked toto je este len prva generacia, nechcem vediet co bude robit tretia-stvrta. Sak nam pocas prevadzky fabriku rozoberu.P3Bo napísal:Situacia dospela teda do takej urovne ze tu mame na slovensku prvu generaciu romov ktory su zvyknuty nepracovat. Jedinym zdrojom prijmu je robit deti : ) vskutku krasne povolanie vybrali si lachsiu cestu zivotom....ziju tak ako ziju a aj ti "lepsi" sa jednoducho prisposobili. A bude sa to stale len zhorsovat
P3Bo neviem ci si spravne pochopil moj prispevok ale mojim cielom neni dospiet k tomu aby biely chceli zamestnavat ciganov.
K tej historii aj tam sa mylis lebo existuju rozne doklady a pisomnosti ktore zobrazuju cigansku mentalitu rovnako ako v sucasnosti a to je lenivost, zlodejstvo a bordelarstvo.
Ako dokaz mozem uviest napr Jana Baltazara Magina ktory vo svojom diele Ostne alebo obrana pise prave ociganoch ako o etniku ktory sa neda povazovat za narod a kritizuje najma jeho mentalitu ako je neschopnost poctivej prace, kradnutie atd.
K tej historii aj tam sa mylis lebo existuju rozne doklady a pisomnosti ktore zobrazuju cigansku mentalitu rovnako ako v sucasnosti a to je lenivost, zlodejstvo a bordelarstvo.
Ako dokaz mozem uviest napr Jana Baltazara Magina ktory vo svojom diele Ostne alebo obrana pise prave ociganoch ako o etniku ktory sa neda povazovat za narod a kritizuje najma jeho mentalitu ako je neschopnost poctivej prace, kradnutie atd.
-
P3Bo
Guru wannabe
1. pisal som vseobecne ale nevadi mi pripustit ze som zas trosku mimo : )kali520 napísal:P3Bo neviem ci si spravne pochopil moj prispevok ale mojim cielom neni dospiet k tomu aby biely chceli zamestnavat ciganov.
2. pozri , musis uznat ze jednoducho boli v minulosti nuteny pracovat viac ako su teraz. Ja Romov za narod nepovazujem . Svojim prispevkom som nechcel romov branit , chcel som poukazat na to ze su taky aky su lebo sme si ich takto vychovali.
Zrusit im vsetky dotacie a velmi rychlo by sme vsetci videli ako nasi romsky spoluobcania vedia pracovat a verim tomu zeby nas aj predbehli lebo by potrebovali peniaze : )
Dva protichodne prudy rasisticky [lebo ako si napisal vyzsie preco sa tvarit ze nie sme rasisti ked mame predsudky a to je zaklad rasizmu ] prakticky v kazdom z nas a ten druhy - "antidiskriminacne zakony " sposobili ze romovia na jednej strane pracu nenajdu lebo su cigani a na druhej strane sa o nich musime starat ....
1. zastavam nazor:na Slovensku po slovensky.......neviem preco sa pouziva jazyk romsky v mnohich osadach(az nie vo vsektich)....kolki romomvia nevedia ani po SK......
nehovorim ze vsetci cigani su haved ktoru treba upalit..... ja osobne mam jednu kamaratku romskeho povodu ktora je absolutne super....slusna,upravena,inteligentna no proste kultivovana....takze ta vomne zmenila nazor:
najprv bol moj nazor-kazdy cigan haved
teraz je moj nazor-velkaaa vacsina ciganov je haved.....
podla mna by mali urobit obmedzenia ako su v cine ze tam tusim musia mat iba 2 deti tusim ci co.....ak sa dobre pametam z geografie....
nehovorim ze vsetci cigani su haved ktoru treba upalit..... ja osobne mam jednu kamaratku romskeho povodu ktora je absolutne super....slusna,upravena,inteligentna no proste kultivovana....takze ta vomne zmenila nazor:
podla mna by mali urobit obmedzenia ako su v cine ze tam tusim musia mat iba 2 deti tusim ci co.....ak sa dobre pametam z geografie....
Nemyslím, že ich nemáme radi kvôli farbe pleti, róm patrí medzi bielu rasu. Je síce pravda, že rasizmus je definovaný aj predsudkami voči iným, ale len v prípade, že predsudok pramení s farby pokožky. A myslím, že slováci už mali čas spoznať ich mentalitu, takže vopred odsúdiť róma tu nie je problém a môže byť aj oranžový. Ta odmeranosť vyplýva z ich spôsobu života a správania. Ani sa nečudujem, že ich nechcú zamestnať, kedže málo ktorý skončil aspoň základku. Takého neandertálca by som nepostavil ani ku miešačke a nie ešte prijal do roboty k výrobnej linke. Tento cigánsky problém sa dostal do akéhosi status quo a fakt ma ani nenapadá riešenie. Začať by trebalo asi zmenou ich myslenia a prístupu... Ale cigána zmeniť? To sa dá?P3Bo napísal: Dva protichodne prudy rasisticky [lebo ako si napisal vyzsie preco sa tvarit ze nie sme rasisti ked mame predsudky a to je zaklad rasizmu ] prakticky v kazdom z nas a ten druhy - "antidiskriminacne zakony " sposobili ze romovia na jednej strane pracu nenajdu lebo su cigani a na druhej strane sa o nich musime starat ....
no za 1. ty tieš dobre nevieš ako pozeram po slovensky (ale to je jedno ani ja nvm ?D )A7X napísal:1. zastavam nazor:na Slovensku po slovensky.......neviem preco sa pouziva jazyk romsky v mnohich osadach(az nie vo vsektich)....kolki romomvia nevedia ani po SK......
2. to stymi deťmi som už pisal davno
3. je to jedno pretože my stym nič nespravime jedine politici ale ty to maju na haku lebo ta HAVED im dava hlasy
Slovo vychovali by som upravil na dali sme im priestor na ich sebarealizaciu.P3Bo napísal: pozri , musis uznat ze jednoducho boli v minulosti nuteny pracovat viac ako su teraz. Ja Romov za narod nepovazujem . Svojim prispevkom som nechcel romov branit , chcel som poukazat na to ze su taky aky su lebo sme si ich takto vychovali.
Nie raz tu uz bolo spominane ze cigan svoje chovanie ma v krvy a pod. a to je cista pravda, lebo ak nie tak za ten cas co su tu by cisto vzplinuli s prostredim kde ziju a a asimilovali by sa.
Vzhladom na to aky tu je system zavedeny a aku mentalitu maju cigani, tak by to skoncilo ich rabovanim a na podnet EU o diskrimnacii mensin by sme vysli este k tomu ako vinny.P3Bo napísal:Zrusit im vsetky dotacie a velmi rychlo by sme vsetci videli ako nasi romsky spoluobcania vedia pracovat a verim tomu zeby nas aj predbehli lebo by potrebovali peniaze : )
Prave preto ich treba odclenit od bieleho obyvatelstva, ako uz bolo pisane tu http://cz.altermedia.info/humor/reseni- ... _4627.htmlP3Bo napísal:Dva protichodne prudy rasisticky [lebo ako si napisal vyzsie preco sa tvarit ze nie sme rasisti ked mame predsudky a to je zaklad rasizmu ] prakticky v kazdom z nas a ten druhy - "antidiskriminacne zakony " sposobili ze romovia na jednej strane pracu nenajdu lebo su cigani a na druhej strane sa o nich musime starat ....
A ako by nam to malo pomoct okrem toho ze ich bude o nieco menej?A7X napísal:podla mna by mali urobit obmedzenia ako su v cine ze tam tusim musia mat iba 2 deti tusim ci co.....ak sa dobre pametam z geografie....
kali ...ako by nam to malo pomoct..........ano bude ich menej pretože tu nebude nikdo ostanu tu len ty lepši cigani ktory sa nam nakoniec podradia pretože teraz sa podradujeme my im .........oni žiju v tych osaadch len stych deti že ma 15 deti a zakaždeho ked dostane 1500sk abo kolko dostavaju nvm ...ale viem že dosť..........tak užrčite by sa mu neoplatilo tu byť s 2 deťmi a dostavaš 3000sk za obidvoch by si vydel ako by si našiel hned robotu ...........a ak nie tak by sa priral k večine a odyšli by niekde polsko madarsko popripade česko aj ked to by bol problem zas tam ale to už by si zase museli vyriešiť oni