Pokec komunikator

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pokec komunikator

Príspevok od používateľa Kamosko »

Ahojte mam takuto vec. Spravil som pokec komunikator. Soft ktory pracuje ako icq ale cita RP z pokecu jednoducho sa to tam napoji a ide. Celkom je to slusne lebo si tam viem ukladat historiu rp bez pluska atd... a navyse nemusim mat zapaty prehliadac...

Chcem sa spytat mohol by byt problem z nejakym zakonom ze by som mohol mat z toho problemy keby to pustim na verejnost ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

V pravidlach nic take nevidim, takze ak to pustis do sveta bez toho, aby si na tom zarabal, tak by ti realne nemalo nic hrozit.
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:V pravidlach nic take nevidim, takze ak to pustis do sveta bez toho, aby si na tom zarabal, tak by ti realne nemalo nic hrozit.
Dik.. a tak urcite by som to pustil zadarmo este k tomu spravim grafiku. Ale este to musim nejak lepsie zistit :) Nepotrebujem mat z toho problemy.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nie ze by som ti neveril, ale som zvedavy, kto do toho napise svoj login a password
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:nie ze by som ti neveril, ale som zvedavy, kto do toho napise svoj login a password
Ako ked ti mam pravdu povedat vobec som pri tvorbe toho programu nad takouto vecou nerozmyslal. Robil som to koli robote lebo tam nemozem byt na pokeci. Robim programatora vo velkej firme a mat otvoreni pokec je dost suxs..

Navyse si mozes bez problemov pustit softy, ktore odstupuju vystupy z app na rozne ip a pokial to nebudu ip pokecu tak to nemusis pouzivat :)
turtlak69
Guru
Guru

to mi je uplne jasne :) firewall dokaze odchytit toho vela, ale zober si to zo strany BFU. kto bude ochotny stahovat firewall a nastavovat kvoli tomu? nie je tajomstvom, ze na pokec chodi vela ludi s IQ nepresahujucim lepsie cvicenu opicu. ked sa to spoji so vsetkymi vystrahami o phishingu (ci ako sa to pise) a s vystrahami, ze azet neziada heslo to moze narobit galibu. mozno by nebolo zle vydat to ako opensource (ale tym stracas know-how). kazdopadne keby sa to uchytilo a bolo by to znamejsie, nadobudla by sa aj doveryhodnot. inak si moze kazdy mysliet, ze prisiel dalsi vymyselnik, ktoremu jeden mudry softik posiela hesla do schranky.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked to bude znamejsie, tak to azet zablokuje :) Prichadzaju tak o prijmy z reklamy a za balicky plus :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

GothaR: Ako by to zablokovali, napada ta mozne riesenie?
turtlak69
Guru
Guru

captcha + osetrenie, aby obrazok nemohol byt zobrazeny z ineho servera ako kde je stranka umiestnena (tusim aj ic.cz to tak ma alebo iny free hosting)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

captcha sa co som pocul veselo obchadza, a myslim ze by tym veelmi znepriemnili zivot ludom na pokeci.. ale who cares, ze :]
turtlak69
Guru
Guru

viac mi zneprijenuje zivot kopec reklam a agresivna propagacia ich "uzasneho" balika plus. ano tento typ ochrany sa veselo obchadza a zacina byt pomaly prezitkom. autorovi tohto pokec komunikatora by to ale aj tak zneprijemnilo pracu. urcite su aj ine formy ochrany, ale momentalne ma nic nenapada.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Aj pri najpoužívanejšom IM protokole na svete (teda Čínskom QQ) sa captcha na niečo používa (netuším na čo, ale v jednej knižnici na obsluhu toho protokolu som si to všimol), ale nie je problém ju zobraziť v programe a používateľ ju tam odpíše (ochrana pomocou referer sa dá obísť veľmi jednoducho, takže sa proti tomu brániť nemôžu, ale je možné, že priamo do nej pridajú nejakú reklamu :) ).

Každopádne je otázne čo by s tým Pokec mohol urobiť. V rámci interoperability sa môže preštudovať ich protokol a potom sa môže urobiť alternatívny program, takže autor niečoho takého nemá problém. Jediné čo môžu urobiť je to, že zmenia pravidlá a zakážu taký program používať.
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

captha

Nepomohla by im ani captha, to sa da obist a co sa tyka toho , ze dat to von ako open source je tiez jedna z moznosti... isto s tym nieco spravim. Pravdu tu mate, ze oni prichadzaju dost o reklamu a nielen o balicek plus, ale aj o tie reklamy, ktore sa zobrazuju v RP a ludia si zato platia, pretoze program sa sprava tak, ze tie rp sa skutocne zobrazuju.. teda aspon oni to tak vidia to znamena, ze klientovi, ktory tam plati nehorazne prachy za reklamu odchadzaju brutalne prachy pretoze ta reklama sa v skutocnosti nezobrazuje.
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Ja si myslím, že ak by sa ti to skutočne rozbehlo a dozvedeli by sa o tom, tak to vyriešia tak, že jednoducho pridajú do pravidiel niečo v zmysle, že to je zakázané a tým budú chránení a ty to jednoducho nebudeš môcť používať v súlade s pravidlami.
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Hextall napísal:Ja si myslím, že ak by sa ti to skutočne rozbehlo a dozvedeli by sa o tom, tak to vyriešia tak, že jednoducho pridajú do pravidiel niečo v zmysle, že to je zakázané a tým budú chránení a ty to jednoducho nebudeš môcť používať v súlade s pravidlami.
Vec je taka, ze neviem ci oni mozu len tak upravit pravidla. Uz som co to o tom zistoval. Podla mojho sefa v robote by s tym nemohli absolutne nic urobit.

Pretoze zober si to inak. Akoze nemam program a RP si zapisujem do WORDU a ukladam do suboru ... mam historiu .. mozu s tym nieco robit? samozrejme ze nie.. tu je len vec ktora to spravi za teba a zobrazi ti to.. Tak isto aj samotny komunikator aplikacka sa sprava ako prehliadac.. myslim, ze oni ani nemozu nejak zistit, ze tam prichadzam z toho programu, ale tak nato keby vedia, ze je takyto problem tak by uz opatrenia spravili, ale jednoznacne by to nemali jednoduche..
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Kamosko napísal:Vec je taka, ze neviem ci oni mozu len tak upravit pravidla.
To myslis vazne?
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:To myslis vazne?
Nho nemozu upravit taketo pravidlo len tak z hlavy :) resp. nemozu to spravit tak aby to vyznelo prave pre tento komunikator. Prave pre tie dovody, ktore som napisal hore...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna si mozu pravidla upravit ako chcu, ako im bude vyhovovat, ale ako dokazu teba bloknut, kedze si dokazes pri spojeni emulovat co treba, tj. OS, prehliadac, Javu a tak asi tazko identifikuju ci sa skutocne pripajas cez stranku alebo ten komunikator.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Uprav to tak, aby sa tam dala zobrazovať reklama a predaj im to. A súčasťou balička plus môže byť napr. odstranenie reklamy z tohto messengera.
Ryža ako pre nich, tak aj pre teba. Len otázka znie, že či by oni mali o to zaujem.

Pokiaľ by si to ale vypustil do sveta, je dosť nerealne, aby zisťovali, kto sa cez tento program prihlasuje a z toho nasledne vyvodzovali nejake dôsledky a opatrenia. To by bola hra na mačku a myš.
Azet je známy tým, že sa za každu debilinu oháňa právnikmi. Spomeň si napr. na odhaľovanie bežpečnostných dier pokecu na blackhole.sk (hesla do albumov, etc.). Takže keď už, skôr by sa snažili ísť po tebe. (z tohto mi logicky vyplýva nezaujem o prvú časť tohto mojho postu). :)
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Rozmyslam ci by nebolo vhodne to mozno aj sem niekde dat ako opensource vysvetlit kody dat program do pohybu a spravit z toho nieco ako mirandu aby sa to stale zlepsovalo ... a potom to vlasne nebude mat autora ... Ryzovat natom netreba..
Napísať odpoveď