Pokec komunikator
-
Kamosko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Pokec komunikator
Ahojte mam takuto vec. Spravil som pokec komunikator. Soft ktory pracuje ako icq ale cita RP z pokecu jednoducho sa to tam napoji a ide. Celkom je to slusne lebo si tam viem ukladat historiu rp bez pluska atd... a navyse nemusim mat zapaty prehliadac...
Chcem sa spytat mohol by byt problem z nejakym zakonom ze by som mohol mat z toho problemy keby to pustim na verejnost ?
Chcem sa spytat mohol by byt problem z nejakym zakonom ze by som mohol mat z toho problemy keby to pustim na verejnost ?
V pravidlach nic take nevidim, takze ak to pustis do sveta bez toho, aby si na tom zarabal, tak by ti realne nemalo nic hrozit.
-
Kamosko
Medium Expert
Dik.. a tak urcite by som to pustil zadarmo este k tomu spravim grafiku. Ale este to musim nejak lepsie zistitGothaR napísal:V pravidlach nic take nevidim, takze ak to pustis do sveta bez toho, aby si na tom zarabal, tak by ti realne nemalo nic hrozit.
-
Kamosko
Medium Expert
Ako ked ti mam pravdu povedat vobec som pri tvorbe toho programu nad takouto vecou nerozmyslal. Robil som to koli robote lebo tam nemozem byt na pokeci. Robim programatora vo velkej firme a mat otvoreni pokec je dost suxs..turtlak69 napísal:nie ze by som ti neveril, ale som zvedavy, kto do toho napise svoj login a password
Navyse si mozes bez problemov pustit softy, ktore odstupuju vystupy z app na rozne ip a pokial to nebudu ip pokecu tak to nemusis pouzivat
to mi je uplne jasne
firewall dokaze odchytit toho vela, ale zober si to zo strany BFU. kto bude ochotny stahovat firewall a nastavovat kvoli tomu? nie je tajomstvom, ze na pokec chodi vela ludi s IQ nepresahujucim lepsie cvicenu opicu. ked sa to spoji so vsetkymi vystrahami o phishingu (ci ako sa to pise) a s vystrahami, ze azet neziada heslo to moze narobit galibu. mozno by nebolo zle vydat to ako opensource (ale tym stracas know-how). kazdopadne keby sa to uchytilo a bolo by to znamejsie, nadobudla by sa aj doveryhodnot. inak si moze kazdy mysliet, ze prisiel dalsi vymyselnik, ktoremu jeden mudry softik posiela hesla do schranky.
Aj pri najpoužívanejšom IM protokole na svete (teda Čínskom QQ) sa captcha na niečo používa (netuším na čo, ale v jednej knižnici na obsluhu toho protokolu som si to všimol), ale nie je problém ju zobraziť v programe a používateľ ju tam odpíše (ochrana pomocou referer sa dá obísť veľmi jednoducho, takže sa proti tomu brániť nemôžu, ale je možné, že priamo do nej pridajú nejakú reklamu
).
Každopádne je otázne čo by s tým Pokec mohol urobiť. V rámci interoperability sa môže preštudovať ich protokol a potom sa môže urobiť alternatívny program, takže autor niečoho takého nemá problém. Jediné čo môžu urobiť je to, že zmenia pravidlá a zakážu taký program používať.
Každopádne je otázne čo by s tým Pokec mohol urobiť. V rámci interoperability sa môže preštudovať ich protokol a potom sa môže urobiť alternatívny program, takže autor niečoho takého nemá problém. Jediné čo môžu urobiť je to, že zmenia pravidlá a zakážu taký program používať.
-
Kamosko
Medium Expert
captha
Nepomohla by im ani captha, to sa da obist a co sa tyka toho , ze dat to von ako open source je tiez jedna z moznosti... isto s tym nieco spravim. Pravdu tu mate, ze oni prichadzaju dost o reklamu a nielen o balicek plus, ale aj o tie reklamy, ktore sa zobrazuju v RP a ludia si zato platia, pretoze program sa sprava tak, ze tie rp sa skutocne zobrazuju.. teda aspon oni to tak vidia to znamena, ze klientovi, ktory tam plati nehorazne prachy za reklamu odchadzaju brutalne prachy pretoze ta reklama sa v skutocnosti nezobrazuje.
-
Kamosko
Medium Expert
Vec je taka, ze neviem ci oni mozu len tak upravit pravidla. Uz som co to o tom zistoval. Podla mojho sefa v robote by s tym nemohli absolutne nic urobit.Hextall napísal:Ja si myslím, že ak by sa ti to skutočne rozbehlo a dozvedeli by sa o tom, tak to vyriešia tak, že jednoducho pridajú do pravidiel niečo v zmysle, že to je zakázané a tým budú chránení a ty to jednoducho nebudeš môcť používať v súlade s pravidlami.
Pretoze zober si to inak. Akoze nemam program a RP si zapisujem do WORDU a ukladam do suboru ... mam historiu .. mozu s tym nieco robit? samozrejme ze nie.. tu je len vec ktora to spravi za teba a zobrazi ti to.. Tak isto aj samotny komunikator aplikacka sa sprava ako prehliadac.. myslim, ze oni ani nemozu nejak zistit, ze tam prichadzam z toho programu, ale tak nato keby vedia, ze je takyto problem tak by uz opatrenia spravili, ale jednoznacne by to nemali jednoduche..
Uprav to tak, aby sa tam dala zobrazovať reklama a predaj im to. A súčasťou balička plus môže byť napr. odstranenie reklamy z tohto messengera.
Ryža ako pre nich, tak aj pre teba. Len otázka znie, že či by oni mali o to zaujem.
Pokiaľ by si to ale vypustil do sveta, je dosť nerealne, aby zisťovali, kto sa cez tento program prihlasuje a z toho nasledne vyvodzovali nejake dôsledky a opatrenia. To by bola hra na mačku a myš.
Azet je známy tým, že sa za každu debilinu oháňa právnikmi. Spomeň si napr. na odhaľovanie bežpečnostných dier pokecu na blackhole.sk (hesla do albumov, etc.). Takže keď už, skôr by sa snažili ísť po tebe. (z tohto mi logicky vyplýva nezaujem o prvú časť tohto mojho postu).
Ryža ako pre nich, tak aj pre teba. Len otázka znie, že či by oni mali o to zaujem.
Pokiaľ by si to ale vypustil do sveta, je dosť nerealne, aby zisťovali, kto sa cez tento program prihlasuje a z toho nasledne vyvodzovali nejake dôsledky a opatrenia. To by bola hra na mačku a myš.
Azet je známy tým, že sa za každu debilinu oháňa právnikmi. Spomeň si napr. na odhaľovanie bežpečnostných dier pokecu na blackhole.sk (hesla do albumov, etc.). Takže keď už, skôr by sa snažili ísť po tebe. (z tohto mi logicky vyplýva nezaujem o prvú časť tohto mojho postu).