Satronet Wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Coloboss
Novice
Novice

Satronet Wifi

Príspevok od používateľa Coloboss »

Dasa pripojit druhe pc cez wifi na Satronet aj ked ma odlisnu mac adresu?
MakeFake
Spammer
Spammer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Ak aj ma satronet obmedzenie na MAC adresu, zmena mac adresi je zalezitost 1 minut.
Coloboss
Novice
Novice

RE

ano ale internet funguje potom len na 1pc neide na oboch sucasne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Router/wifirouter ;)
Coloboss
Novice
Novice

re

router sice mam SMC 7904BRB2

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8864194
ale ked dam na 2pc tu istu mac adresu tak na internet sa pripoji iba jeden ma druhom net neide :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Asi nemas nastavene IP adresy, mozes skusit DHCP... Tazko povedat, kedze neviem ako to mas nastavene.
Coloboss
Novice
Novice

Re

problem je vtom ze ja mam zavadeni kable z chodu kde je pripojeni k switchu a server prideluje podla mac adresi ip adresu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Moc tomu nechapem, ale neva. Zrejme byvas v panelaku a tam mate od tohto providera internet, zo strechy ci pivnice mas domov natiahnuty kabel, ktory zapajas do PC alebo do Switchu (ci co to mas). Teda tam treba pripojit router a za router uz mozes napojit viacej pocitacov. Ak to je viazane na MAC adresu (sice neviem na ktoru), tak jednoducho na routri naklonujes MAC adresu a je to.
Coloboss
Novice
Novice

Re

ale ked pripojim sietovy kabel do wan v routri portu RJ45 natom modemi tak my ani neblika ze jetam daco pripojene preto bysom potreboval aspon poradit aky router si mam zakupit aby isiel cez nej satronet a bola tam moznost klonovania mac adresi kto ma stym skusenost please aby poradil :?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

My mame tiez satronet, kabel-modem-D-Link wifi router zakupeny priamo u nich a notebooky. A slape to bez problemov.

//je to konkretne DI-524 a ano, ma klonovanie MAC. Tu ide skor o to, ze oni ho ponukaju uz dlhu dobu za 'akciovu' cenu, ale to uz nie je dnes pravda, lebo napr.alza ho ma o par stoviek lacnejsi teraz v akcii. Ale je tu kopu tem ohladne routerov, treba hladat a tam si popozeraj, kt.odporucaju odbornici :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozri si ponuku routrou odkial kupujes a hladaj, ze ci podporuje klonovanie MAC adries, pripadne tam bude v popise MAC clonning. Takze ak to ma, tak ho mozes kupit.
Coloboss
Novice
Novice

Re

Dakujem za pomoc :)

//autoeditácia príspevku ( 05 Oct 2008, 11:57 )
Takze odporucate D-link 524 Wireless Router k satronetu , ten router ma aj klonovanie mac adries? alebo iny router?
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Tiez mam satronet a router MSI RG60SE, s klonovanou mac adresou to ide bez problemov.
Coloboss
Novice
Novice

Re

Asi kupim tento router

Kód: Vybrať všetko

http://www.airlive.com/products/WT-2000R/wt_2000r.shtml

parametre su dobre ma niekto s tymto routrom skusenosti?
Prílohy
WT-2000R.jpg
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kamosko »

Cozeeee viete ako funguje satro?? On ma len jednu mac adresu, ktoru sleduje bez problemov tam zavolas a nadiktujes im adresu tvojho routra. Potom vsetko ostatne co je za routrom moze mat hocijaku adresu. Uz som to tak v satre riesil X krat. Takze presne tak ako ti poradil hojko
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Nechcem zakladat novu temu, takze napisem sem: v podmienkach pre pripojenie je veta
"Pripojenie viacerých počítačov naraz bude kvôli nutnosti pridelenia ďalšej verejnej IP adresy spoplatňované
(viď doplnková služba IP Plus). V tomto prípade bude každý ďalší počítač zdieľať rýchlosť pripojenia s prvým pripojeným počítačom. Ďalšou alternatívou je možnosť objednať si pre každý počítač jednu zo základných služieb SATROnet zvlášť. V takom prípade bude mať každý z počítačov pridelenú vlastnú prenosovú rýchlosť."
Ja si ale mozem zaplatit za jeden a k tomu si dam vlastny router aby som mohol byt pripojeny na viacerych, nie? Trocha som to nepochopil a v takychto veciach sa velmi nevyznam, tak mi prosim poradte kto vie. Dakujem
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Staci ti len 1 IP od satra, priklad 10.101.01.1. Proste navonok sa bude tvoja siet tvarit ako jeden pocitac.

A tvojim pocitacom za routrom bude pridelovat IP tvoj router. Napr. 192.168.1.1, dalsi komp 192.168.1.2 ...ale cela tvoja siet bude zvonka vystupovat pod IP adresou 10.101.01.1

(satro ponuka aj to, ze ti za poplatok pridelia dalsiu verejnu IP napr. 10.101.01.2, ktoru si mozes priamo nastavit na dalsi pocitac)

V tvojom pripade ti staci 1 riesenie.
Napísať odpoveď