Internet na druhom pc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Dr.Garden
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Internet na druhom pc

Príspevok od používateľa Dr.Garden »

Potreboval by som radu ako vyzdielať internetové pripojenie na druhom PC prepojemom cez dátový kabel. Zdielanie súborov ide na oboch v poriadku. Na prvom PC je internet cez WiFi a oba majú Windows XP Prof.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Dr.Garden
Light Expert
Light Expert

Čítal, sieť medzi dvoma pc mi ide v pohode, len na druhom neviem spojazdnit internet. Na prvom ten internet mám
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Takže pingy medzi PC idú, internet na prvom ide, len na druhom nie.
- máš na PC s internetom nastavené zdielanie internetového pripojenia?
ak áno
- máš na druhom PC nastavené DNS?
Dr.Garden
Light Expert
Light Expert

DNS na druhom pc nemám, čo tam treba zadať?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Skus IP prveho PC, alebo nejake DNS co si vygooglis, alebo T-COMacke ak ich mas.
Dr.Garden
Light Expert
Light Expert

Nejde mi to rozchodiť. Je na to nejaký návod? Vďaka všetkým čo poradia
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

No tak ešte raz
skúšal si zadať do druhého PC DNS?
napríklad
213.151.236.161
213.151.200.3
Kamosko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kamosko »

Skus pouzit proxy server ked ti to nepojde nejako inac, aj ked viem, ze to nieje najlepsie riesenie, ale je jedno z mnohych. Podla mna pokial tam chces len browsovat a sem tam nieco stahovat ftp a podobne tak proxy nieje ziadny problem. Niekedy je to este lepsie riesenie ako zdielany internet. odporucam PROXY+ vygooglis kliknutim :)
salami
Medium Expert
Medium Expert

Re: Internet na druhom pc

Príspevok od používateľa salami »

Dr.Garden napísal:Potreboval by som radu ako vyzdielať internetové pripojenie na druhom PC prepojemom cez dátový kabel. Zdielanie súborov ide na oboch v poriadku. Na prvom PC je internet cez WiFi a oba majú Windows XP Prof.
na kompe kde mas internet cez tu wifi otvor:
ovladacipanel > sietove pripojenia
jedna z nich je lan - ta co je pripojena kablom k tomu druhemu pc - daj vlasnosti, tam najdi tcp/ip a daj ziskavat ip adersu automaticky a aj dole pod tym dns. takto isto to nastav na tom druhom pocitaci. v tomto kroku ti pocitace medzi sebou este nebudu komunikovat. potom sa vrat k tomu prvemu pocitacu(co ma internet) pravim klikni na tu wifi>vlasnosti a tam hore v tretej zalozke zaskrtni umoznit ostatnym pocitacom pripojit na internet prostrednictvom tohto pocitaca. alebo nieco v tomto zneni uz si to dobre nepamatam. apply a ok. pocitac teraz bude teraz trochu dlhsie rozmyslat, a vysledok bude ze na tej sietovke kde si nastavoval ziskat ip automaticky, spravi 192.168.0.1 .dns neries to spravi windows zateba, aj ked sa tomu tazko veri ;) . na druhom pc ti nacita ip 192.168.0.nejake_cislo (najviaci tusim 128). ak to este nepojde restartni oba kompy a uz by to malo bezat, ak je samozrejme vsetko spravne nastavene
Dr.Garden
Light Expert
Light Expert

Thovt napísal:No tak ešte raz
skúšal si zadať do druhého PC DNS?
napríklad
213.151.236.161
213.151.200.3
Skúsil som to, ale bez úspechu. Zdielanie Wifi internetu na prvom pc mám.

//autoeditácia príspevku ( 07 Nov 2008, 12:03 )
salami napísal:na kompe kde mas internet cez tu wifi otvor:
ovladacipanel > sietove pripojenia
jedna z nich je lan - ta co je pripojena kablom k tomu druhemu pc - daj vlasnosti, tam najdi tcp/ip a daj ziskavat ip adersu automaticky a aj dole pod tym dns. takto isto to nastav na tom druhom pocitaci. v tomto kroku ti pocitace medzi sebou este nebudu komunikovat. potom sa vrat k tomu prvemu pocitacu(co ma internet) pravim klikni na tu wifi>vlasnosti a tam hore v tretej zalozke zaskrtni umoznit ostatnym pocitacom pripojit na internet prostrednictvom tohto pocitaca. alebo nieco v tomto zneni uz si to dobre nepamatam. apply a ok. pocitac teraz bude teraz trochu dlhsie rozmyslat, a vysledok bude ze na tej sietovke kde si nastavoval ziskat ip automaticky, spravi 192.168.0.1 .dns neries to spravi windows zateba, aj ked sa tomu tazko veri ;) . na druhom pc ti nacita ip 192.168.0.nejake_cislo (najviaci tusim 128). ak to este nepojde restartni oba kompy a uz by to malo bezat, ak je samozrejme vsetko spravne nastavene
ip na sieťovej karte som nastavil tak, sieť mi ide ale internet na druhom pc nie. Možno treba ešte DNS, ale neviem čo tam zadať?
salami
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa salami »

Dr.Garden napísal:ip na sieťovej karte som nastavil tak, sieť mi ide ale internet na druhom pc nie. Možno treba ešte DNS, ale neviem čo tam zadať?
nie ty s dns nemas robit nic, len nastavit obtain dns automatically(tak isto ako ip). inak tam je este tlacitko advanced a tam, v druhej karte je dns. tam tiez tam nic nema byt, tak ak tam nieco mas, vymaz to. ked na tom prvom pocitaci nastavis zdielanie internetu on ti prideluje dns a ty nemas nastavovat nic

spravme to takto, otvor si sietove pripojenia a na kazdom z nich daj stav/status>druhu zalozku - podpora/support, toto odscreenshotuj a pastni to sem, alebo mi to posli cez pm. na tom pocitaci odkial zdielas net su dve a na tom druhom jedna. a ked to uvidim aspon ziskam predstavu co tam mas ponastavovane
Napísať odpoveď