Nakladaný hermelín

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mehmed
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nakladaný hermelín

Príspevok od používateľa mehmed »

no... stručne a jasne. žijem na intráku a chcem si naložiť hermelín/encián - prosto ten bochníček syra so zväčša bielou plesňou na povrchu. je to rýchle, chutné a hlavne strašne coooool.
Preto by ma zaujímalo, či s touto pochúťkou máte aj vy nejaké dobré/zlé skúsenosti. Prípadne nejaké dobré nápady, ako to naložiť, čo tam dať a tak..

Začnem prvý ja teda: Hermelín prerežeme na polovice, dáme do neho pripravenú pastu z cesnaku, rozmarínu, soli, trochy oleja a červenej papriky, tiež do neho dáme krúžok cibule, a potom ich viacej takto pripravených zalejeme olejom - slnečnicový {olivový je strata peňazí}, do ktorého dáme ešte nové korenie, čierne korenie a bobkový list. A je to super - teda až po pár dňoch - 4-7 zhruba. :P
hm? 8)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

do toho "nálevu" pridaj feferónku - viac/menej podľa toho koľko si trúfaš, dostane to šmak :wink:
a keď dávaš syr do fľašky, dávaj vrstvy SYR - CIBUĽA - SYR - CIBUĽA... získaš tým aj kvalitne preležanú cibuľku, ktorá sa k syru hodí. Ako prílohu je jasný chlieb no odporúčam aj baranie rohy - delikatesa

p.s. dokelu, dostal som na to chuť :oops:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

odporucam najprv to korenie v tom oleji trocha rozmrdat, nech to pusti chut (ale pozor aby si si to neurobil velmi silne). a super je tiez nalozit viac druhov syra, dajme tomu aj nejake udene a tak a ked vydrzis a nebudes pazravy tak 3-4 tyzdne, tak sa chute syrov perfektne premiesaju :) a zajtra idem nakupovat, tesim sa uz teraz :P
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

dano ty skareda lama, nemam ta rad... vies aku chut som teraz dostal na to? vidim to tak,ze v utorok kupujem ingrediencie a nakladam :D
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hehe maki, ty pažravec. a vlastne všetci! :D :D :D mám z vás radosť. :wink:
ja to vidím na zopár menších nádob a experimentovanie s vašimi nápadmi :D thx
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Táto téma mi príde ako naschvál pre hladných študentov na kolejách :D No každopádne som veľmi vďačný, že teta v intrákových potravinách tam túto špecialitku má, takže zajtra ráno si ho doprajem.. Ono aj tak by som asi nevydržal čakať tých pár dní kým to bude dosť odstáte a zožral by som to ďalší deň :)
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Vesper napísal:No každopádne som veľmi vďačný, že teta v intrákových potravinách tam túto špecialitku má, takže zajtra ráno si ho doprajem..
aj v bille to maju, raz som kupil, ale vobec to neni ono, nebolo to dobre..
ale toto sa hodi k teme:
http://system15.blogspot.com/2007/01/na ... eport.html
:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vesper napísal:Táto téma mi príde ako naschvál pre hladných študentov na kolejách :D No každopádne som veľmi vďačný, že teta v intrákových potravinách tam túto špecialitku má, takže zajtra ráno si ho doprajem.. Ono aj tak by som asi nevydržal čakať tých pár dní kým to bude dosť odstáte a zožral by som to ďalší deň :)
v intrakovych potravinach? Myslis u zida alebo vecierku? Either way, u
zida maju zajtra zavrete cely den a v pondelok az od piatej...

PS: Svina jedna, aj ja som dostal chut :D

PPS: vesper kolko to stoji? Fkat by som si dal, aj utopenca by som si dal, sakra jaku ja mam na to chut...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Fabo napísal:v intrakovych potravinach? Myslis u zida alebo vecierku? Either way, u
zida maju zajtra zavrete cely den a v pondelok az od piatej...

PS: Svina jedna, aj ja som dostal chut :D

PPS: vesper kolko to stoji? Fkat by som si dal, aj utopenca by som si dal, sakra jaku ja mam na to chut...
V Bille to stoji 60 kc, je tam tusim 5 Hermelinov, no nie su rozrezane na polovicu. Pred konzumaciou odporucam nechat cele balenie "zohriat" na izbovu teplotu a nechat aspon 24 hodin odstat, vtedy chut nadherne prenikde do syra.
Inak skvela pochutka, samemu sa mi to nakladat nechce, cenovo aj chutovo to vychadza rovnako ako kupovany, takze dovod nemam :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Fabo napísal:PPS: vesper kolko to stoji? Fkat by som si dal, aj utopenca by som si dal, sakra jaku ja mam na to chut...
Myslím, že 20,- jeden. Jasné, že sa to oplatí kupovať viac v tých väčších baleniach, ale tak po jednom z toho má človek taký ten pocit, že to nie je až také strojové (aj keď pravdepodobne tá ženská v potravinách len rozbalila to väčšie balenie).
Ja by som si to aj rád spravil sám akurát nemám vhodný equipment (konkrétne nejakú vhodnú nádobu). Ale prípadne to skúsim zaimprovizovať do nejakého tégla.
Goťar dôvodom je predsa ten hrejivý pocit pri srdci, že ješ svoj vlastný výtvor :wink:
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bol som dnes v ikei a kúpil som si tri pekné sklenené dózičky a 12 hermajzov. napchal som ich nakoniec bohužiaľ len 8, tak som 1,5 zjedol na večeru.
GothaR napísal: Inak skvela pochutka, samemu sa mi to nakladat nechce, cenovo aj chutovo to vychadza rovnako ako kupovany, takze dovod nemam
no, ver tomu, keď som sa dneska pozeral na tú nádheru a vedel, že to o týždeň zožeriem a že som si to pripravil SÁM - bolo to super.
ale no... kvalitne som ich napchal cesnakom, cibuľou a pokombinoval do tých troch fliaš asi 9 druhov korenia - mám pocit, že to bude sila :D
P.S.: foto radšej nepostnem, lebo by ste veľmi závideli.. :D
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

sice nebývam na internate .. ale chut som dostal tiez ... idem asi vybrat z garaze auto a idem do tesca nakupit .. chcem sa spytat len ake je to to farebne korenie .. co mam v tescu hladat ...
a to cierne korenie mam dat mlete alebo tie gulicky ???
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

farebné korenie, tuším sa predáva niečo také, ako štvorfarebné korenie - prehľadaj poriadne ten regál a snáď to nájdeš :)
a s tým drviť, či nedrviť - do jednej fľaše som aj trocha rozdrvil v novinách a do druhej som nedal drvené, neviem ešte, či to spraví nejaký výraznejší rozdiel, ale zasa
ades vyššie napísal:odporucam najprv to korenie v tom oleji trocha rozmrdat, nech to pusti chut (ale pozor aby si si to neurobil velmi silne).
hm, nič nepokazíš aj tak aj tak podľa mňa
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

korenie sa zvykne dávať "nerozmrdané" z dôvodu, že takto ho tam hodíš v celku a ono ti postupne uvolňuje svoju silu a chuť. Keď ho tam rozmačkáš/dáš podrvené, musíš ho tam dať menej, lebo má väčší povrch a tým sa rýchlejšie uvoľnia tie silice v ňom...čiže s drteným opatrne, aj do polievok sa dáva celé korenie...
dokeluuu, idem ja najbližšie kúpiť hermelín... :new18:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak sme sa dnes o piatej s Vesperom stretli dole vo vestibule a nakupili... taku dobru veceru som davno nemal :)
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

GothaR napísal:V Bille to stoji 60 kc, je tam tusim 5 Hermelinov, no nie su rozrezane na polovicu. Pred konzumaciou odporucam nechat cele balenie "zohriat" na izbovu teplotu a nechat aspon 24 hodin odstat, vtedy chut nadherne prenikde do syra.
Inak skvela pochutka, samemu sa mi to nakladat nechce, cenovo aj chutovo to vychadza rovnako ako kupovany, takze dovod nemam :)
hmm to si z nejakeho velmi lacneho kraja, aj ked zasa CR, no u nas v lm je velkoobchodna cena 780SK za 18 kuskov , pravda je ze chutovo sa tomu nic nevyrovna,a mozes mat recepty ake kolvek, toto sa nam este nalozit nepodarilo :D najlepsie su presne 2-4 dni po zaruke, neviem ako to presne robia :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Nakladaný hermelín

Príspevok od používateľa brainwirm »

ludia nalozil som hermelin, normalne som nakrajal na polky pozdlzne, kazdu polku natrel zmesou cesnaku oliv a korenia, prekladal cibulou a chilli, bobkovym listom a stvorfarebnym korenim, zalial som to slnecnicovym olejom, poriadne milionkrat prevratil zeby som odstranil vsetok vzduch... ta kur*a mi skysla alebo co, skratka po 4 dnoch pozeram v chladnicke olej vsade, jak som to otvoril, tak pozeram vychadzaju bublinky reku kur*a to skyslo.. je to mozne?? este som nepocul zeby nekomu skysol nakladany hermelin ale tak pozeram ze asi to mozne je... napadlo ma ci to nieje tym ze feferony ktorymi som to prekladal boli sterilizovane, obsahovali asi dost stavy alebo?? neviem si to vysvetlit a neviem ci to je jedle alebo ci to mozem rovno vyhodit :(((
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Otvaram tuto temu :D Presne toto iste sa stalo aj mne, 2dni mi zrel v spajze, potom som ho dal na 5dni do chladnicky, dneska som ho otvoril a olej je akokeby trochu "syteny" a su v nom bublinky.. Robil som to prvykrat a jedol v zivote asi 3x. Je to na zavadu, ci je to normalne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Toto robi aj kupovany, zvlast ked sa da na par hodin do tepla, tak viecko sa trochu zdvihne vplyvom zvyseneho tlaku vnutri. Je to zrejuci syr, takze asi tam su stale nejake bakterie, ktore produkuju CO2. Ja to normalne jem a zatial som tu :)
PS: nova skusenost...kupil som nakladane hermeliny v Metre, bolo to take velke balenie, ale ten syr bol o nicom. Vobec to nebolo ako hermelin, boli to iba kusy tvrdeho syra vzdialene chutou primoninajuce hermelin a ani nedozrievali. Takze radim nekupovat.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Dnes som nalozil. Napravo dve flase camembertu z lidlu, vlavo nejaky iny podobny zrejuci syr (500g balenie). Cibula, cesnak, bazalka, peper, feferony, sol.

Som zvedavy ako to bude chutit v piatok :). Skladovat to budem pri izbovej teplote, kedze nemam chladnicku.
Prílohy
nakladany camembert.jpg
Napísať odpoveď