Minulost a dnesna realita
Minulost a dnesna realita
Viete si predstavit zivot bez mobilneho telefonu??? Ludia pred par desiatkami rokov si nemuseli klast tuto otazku. Dnesny ludia si bez mobilu nevedia predstavit zivot.. Generacia sa uplne zmenila. Mobily prispievaju k stresom... Ved si len predstavte ze by ste si ho zabudli doma na par minut a uz ste nie vo svojej kozi... Ludia sa velmi zmenili a velmi sa este len zmenia.
Ludia sa stretavaju online, nakupuju cez internet, davaju si rande online, mavaju sex online cez kameru, sobasia sa online. Daju si sluchadka do usi a pocuvaju MP3jky a ostatny svet je im ukradnuty... Za starych cias muz ked chcel zenu isiel za nou a zoznamil sa. Zato dnes ma kazda mp3jku, stravi pol zivota na telefone a ma 200 ludi v contact liste. Ono ak sa to bude vyvyjat takto aj nadalej, podla mojho nazoru mozme ocakavat v buducnosti katastrofu... Kina uz vobec niesu take plne ako boli. Vacsina z nas si pozrie filmy na dvdckach alebo stiahne nelegalne z internetu. Tym padom zase sme doma a odcudzujeme sa od druhych. A tychto prikladov su tisice... Mnohy z nas pracuju cez internet, niesu v kontakte s realnymi ludmi... V minulosti boli ludia viac spojeny.. boli k sebe blizsie... Kazdy z nas pozna ako cela rodina, starky, bratranci, synovia atd. sa zisli a pozerali spolu TV. Pre nich to vtedy bolo vynimocne a tesili sa z toho.
Viete o tom ze vyhladovane dieta z Afriky je stastnejsie ako Milionar z Ameriky?? Dieta v afrike ked sa napije cistej vody, povazuje to za najvacsi uspech a je velmi stastne. Garantujem vam, ze je take stastne, ako ked si milionar kupi ferrari. A o tom to je. Podla mna je to vsetko o prioritach a nie o peniazoch.
Aky mate na to nazor vy??
Ludia sa stretavaju online, nakupuju cez internet, davaju si rande online, mavaju sex online cez kameru, sobasia sa online. Daju si sluchadka do usi a pocuvaju MP3jky a ostatny svet je im ukradnuty... Za starych cias muz ked chcel zenu isiel za nou a zoznamil sa. Zato dnes ma kazda mp3jku, stravi pol zivota na telefone a ma 200 ludi v contact liste. Ono ak sa to bude vyvyjat takto aj nadalej, podla mojho nazoru mozme ocakavat v buducnosti katastrofu... Kina uz vobec niesu take plne ako boli. Vacsina z nas si pozrie filmy na dvdckach alebo stiahne nelegalne z internetu. Tym padom zase sme doma a odcudzujeme sa od druhych. A tychto prikladov su tisice... Mnohy z nas pracuju cez internet, niesu v kontakte s realnymi ludmi... V minulosti boli ludia viac spojeny.. boli k sebe blizsie... Kazdy z nas pozna ako cela rodina, starky, bratranci, synovia atd. sa zisli a pozerali spolu TV. Pre nich to vtedy bolo vynimocne a tesili sa z toho.
Viete o tom ze vyhladovane dieta z Afriky je stastnejsie ako Milionar z Ameriky?? Dieta v afrike ked sa napije cistej vody, povazuje to za najvacsi uspech a je velmi stastne. Garantujem vam, ze je take stastne, ako ked si milionar kupi ferrari. A o tom to je. Podla mna je to vsetko o prioritach a nie o peniazoch.
Aky mate na to nazor vy??
-
Sagittarius
Guru
Sorry za OT, ale máš spolubývajúcu? Alebo je tam zlý slovosled alebo čo?Lebo to vôbec nechápemades napísal:na jednej strane mas pravdu, na druhej neviem, co si o tom mam mysliet a co tym chcel autor povedat.
k teme: cim viac som na nete, cim viac som bez ludi, tym viac mam nutkanie ist do spolocnosti alebo len tak spolubyvajucej do izby pokecat o niecom. preto to tak aj robim
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Minulost a dnesna realita
ze to moc prezivasMirec21 napísal:Aky mate na to nazor vy??
je to normalny vyvoj... tak ako si nepsomenul, ze ludia travia viacej casu v robote ako s rodinou, bez auta su strateni, nakup v malej samoobsluhe vo vchode susedneho baraku si uz nevedia ani predstavit, radsej sa natlacia do tesca, aj ked vedia, ze potrebuju iba pecen chleba a dve smotany... nezastavis to a bude to este horsie (implantovany telefon, cip na sledovanie polohy...)
zatial nevidim dovod preco by som nemal vyuzivat veci, ktore mi ulahcuju zivot. nebudem nakupovat v drahom obchode, ked si mozem nieco kupit online a lacnejsie. tiez sa nebudem terigat za priatelkou na druhy koniec mesta busmi hodinu a dufat ze je doma a stretneme sa radsej niekde po dohode cez fon. tiez nebudem chodit do kniznice ked budem potrebovat nejaky prikaz pri programovani. radsej najdem na nete. co sa zoznamovanie a celkovo osobneho zivota tyka, tak tam by som trosku s tou technologiou brzdil
ale aj tak je lepsie si pista chvilu s priatelkou ked nemame cas ist von ako nevediet ani ci zijeme.
Moj nazor je, ze aby to malo svoj efekt, musel by si tieto spravy zvestovat medzi ludmi, napr. na namesti.. a nie pisat online na forum 
Ale ked si to tak vezmem - ano zivot je takto o nieco ochudobneny, ked je clovek obklopeny samou technikou. Na sebe to tak nevnimam teraz (kedze iny zivot som nemal moznost spoznat), ale strasne to vnimat na deckach. Kam sa z ulic vytratili decka s loptami, korculami, bicyklami? Za mojich cias sme sa zvykli o zodrate ihrisko aj skaredo povadit, dneska zarasta zelenou ako botanicka zahrada.
A co by som robil, keby okolo seba nemam techniku? Neviem, asi zil menej pohodlny ale plnohodnotnejsi zivot. Miesto PC, by som sa venoval napriklad prirode.. Asi by sa zislo na nejaky cas, ist niekam do totalneho zapadakova, kde najvyspelejsou technikou je "sporak" na drevo.
Ale ked si to tak vezmem - ano zivot je takto o nieco ochudobneny, ked je clovek obklopeny samou technikou. Na sebe to tak nevnimam teraz (kedze iny zivot som nemal moznost spoznat), ale strasne to vnimat na deckach. Kam sa z ulic vytratili decka s loptami, korculami, bicyklami? Za mojich cias sme sa zvykli o zodrate ihrisko aj skaredo povadit, dneska zarasta zelenou ako botanicka zahrada.
A co by som robil, keby okolo seba nemam techniku? Neviem, asi zil menej pohodlny ale plnohodnotnejsi zivot. Miesto PC, by som sa venoval napriklad prirode.. Asi by sa zislo na nejaky cas, ist niekam do totalneho zapadakova, kde najvyspelejsou technikou je "sporak" na drevo.
Zakladatel by bol radsej keby ludstvo stagnovalo?
Co podla teba spolocnost, v zasade cely svet posuva dopredu? Viera? Naklonnost k prirode? Laska? Zastarale zvyky?
Je to len a len technologia ktora nam kazdy den sprijemnuje zivot a pomocou ktorej napredujeme, len tehchnologia nam zivoty spravi naozaj lahsimi, takze nadavat na nu mi pride poriadne hlupe a obmedzene.
Co podla teba spolocnost, v zasade cely svet posuva dopredu? Viera? Naklonnost k prirode? Laska? Zastarale zvyky?
Je to len a len technologia ktora nam kazdy den sprijemnuje zivot a pomocou ktorej napredujeme, len tehchnologia nam zivoty spravi naozaj lahsimi, takze nadavat na nu mi pride poriadne hlupe a obmedzene.
Tohto sa chytim ako prveho. Chces tym povedat, ze sa mame vratit do doby ladovej a tesit sa z veci ako je to, ze som nezamrzol cez noc, alebo neumrel od hladu?Viete o tom ze vyhladovane dieta z Afriky je stastnejsie ako Milionar z Ameriky?? Dieta v afrike ked sa napije cistej vody, povazuje to za najvacsi uspech a je velmi stastne. Garantujem vam, ze je take stastne, ako ked si milionar kupi ferrari.
Zivot ponuka vela moznosti, tak preco sa ich tak drasticky vzdavat? Kazda novinka, kazda nova vymozenost nasho sveta ma svoje pozitiva a negativa. Uz len to, ako sa ludia stretavaju. V podstate som v kontakte so strasne ludmi, ale nemam cas, sa s nimi stretavat tak casto. Keby som mal kazdy vecer byt s roznymi ludmi vonku len preto, ze trochu pokecame, tak som zavisly na teritorialnych obmedzeniach a stracam kontakt s ludmi, ktori nebyvaju tak blizko pri mne.
Chapem, co chces touto temou povedat, ale mal by si sa aj zamysliet ako to vyzera z druhej, tej pozitivnej strany a ci tak trochu neprehanas.
Re: Minulost a dnesna realita
To je elementarny fakt, že vyhladovaný a smedný túži po jedle a vode. Sýty a napojený sa zas stará o to, aby mal pohodlie.. takto by sme mohli pokračovať až k tomu milionárovi.Mirec21 napísal:Viete o tom ze vyhladovane dieta z Afriky je stastnejsie ako Milionar z Ameriky?? Dieta v afrike ked sa napije cistej vody, povazuje to za najvacsi uspech a je velmi stastne. Garantujem vam, ze je take stastne, ako ked si milionar kupi ferrari. A o tom to je. Podla mna je to vsetko o prioritach a nie o peniazoch.
Jediný rozdiel je v tom, že kto si ako ľahko a rýchlo dokáže svoje poteby ukojiť. A podľa toho sa menia aj tvoje priority.
V tomto máš pravdu ja ked som bol malý som mal starú ukrajinu vozil som sa po ulici s kamarátmi ked boli prázdniny utekalo sa na ihrisko a dnes uz nevydno skoro ani ziadnych sopliakov vonka. Technológia je fajn ale všetko z mierou napr. ako ten típek co sedel za pc 4 dni a potom mu skolabovalo srdce. Treba chodiť aj von aj do krčmy proste kde je vám fajn ak je vám dobre doma za pc tak je to vasa vec ja vzdy ostanem normalny a budem to ucit aj moje detiKoCi napísal: Ale ked si to tak vezmem - ano zivot je takto o nieco ochudobneny, ked je clovek obklopeny samou technikou. Na sebe to tak nevnimam teraz (kedze iny zivot som nemal moznost spoznat), ale strasne to vnimat na deckach. Kam sa z ulic vytratili decka s loptami, korculami, bicyklami? Za mojich cias sme sa zvykli o zodrate ihrisko aj skaredo povadit, dneska zarasta zelenou ako botanicka zahrada.
Co sa týka vývoju technologie ludia su cim dalej tym sprostejsi vsetko co nepotrebuju drzat v hlave si najdu neskor na nete.
Priznajte sa kazdy znás uz fotil nieake fotky a maximalne ich vypali na dáky disk ale nepozrie si ich . stuzkova, priroda, kamarati, chata, atd. Ide to priliz dopredu uz nestihame ani pozriet si fotky ktore sme videli mozno raz ked sme sa pozreli na displej fotaku.
Ludia strácaju hodnoty a to je zlé.
Dakujem za prispevky.. Inac samozrejme nikomu nezakazujem pouzivat techniku ako to niekto mohol pochopit. Na internete su stovky clankov kde je dokazane ze technicky rozvoj ma nehorazny vplyv na vyvin ludstva a to aj v ohromnom negativnom smere. V minulosti nikto nevedel co je to rozvod. Dnes sa ludia rozvadzaju a rozvodovost je 50 percent. Cize kazdy druhy par sa rozvadza... Rodicia sa zacinaju bat vlastnych deti. A verte ci nie neviem vam to konkretne vysvetlit ale z velkej casti je na pricine prave technicky vyvoj. TV,Filmy, PC atd.... Technika je fajn, sam ju s radostou pouzivam... ale len tak mi napadlo, co bude dalej.. o par rokov.. 
-
Grim
Darca
áno, v tomto ohľade máš pravdu. Dnes nieje pre dieťa pozrieť si na nete erotické obrázky. Pozrieť si stránky ako rotten.com a podobné. Navyše na internete to na nich pozerá z každej strany. Deti "skôr dospievajú" a prichádzajú tak do konfliktu s rodičmi aj so zákonom. Bohužiaľ usmerniť ich je často dosť ťažké. A ako tu tiež už niekto spomenul. Kedysi keď som ja ešte bol krpec, chodili sme von, bicyklovať sa a pod. A teraz decká vonku skoro nevidieť. Mnohí si radšej zahrajú futbal s počítačom.
-
Eritrea
Star
nojo mobily, mp3...dost casto cestujem , vlastne v kuse a vidim to ze ludia nekomunikuju, sadnu do vlaku ..busu ..pocuvaju hudbu obrateny ku oknu, alebo dlhe minuty volaju s niekym a tak obtazuju aj ludi kt to nemaju chut pocuvat...vzdy si pomyslim ake by to bolo krasne len tak lahko konverzovat s niekym uplne neznamym..nadviazat vztahy
no zatial sa ku mne nik neozval...ani ja sa do toho nehrniem , lebo sa hanbim...ale niekedy staci maly usmev a pohlad cloveka sa ihned zmeni.
ked viete co tym myslim , ten nepristupny pohlad kt vsetci nosime v tvari ked stojime na zastávke 
no a knihy? ...kto chce citat cita, kto nechce je to jeho problem ja citam knihy, sprijemuju mi dlhy cas vo vlaku ,alebo par stranok pred spanim ..
a k tomu stastiu, ano clovek je viac stastny ked ma menej ako ked ma vsetko..pretoze potom ho uz nic netesi ...nevie si vazit veci ..
cize z toho mi vyplyva ze som stastny clovek ..ach aky to krasny svet odrazu.
:):)
PS: kto sa dostal az nakoniec , gratulujem mu ( trochu som sa rozpisala.
)...have a nice day 
no a knihy? ...kto chce citat cita, kto nechce je to jeho problem ja citam knihy, sprijemuju mi dlhy cas vo vlaku ,alebo par stranok pred spanim ..
a k tomu stastiu, ano clovek je viac stastny ked ma menej ako ked ma vsetko..pretoze potom ho uz nic netesi ...nevie si vazit veci ..
PS: kto sa dostal az nakoniec , gratulujem mu ( trochu som sa rozpisala.