prach nehorel urcite
Zeby som odpalil zdroj (???)
ono robi sa to tak, ze kupis rovnaky disk a jednoducho vymenis cely plosak, zvycajne tam je jediny paskovy vodic, ktory len zapojis do novej dosky s elektronikou a malo by to fungovat
ale ak je poskodena mechanika resp. nieco vo vnutri disku tak potom ti ostava asi len data recovery co stoji strasne prachy
ale ak je poskodena mechanika resp. nieco vo vnutri disku tak potom ti ostava asi len data recovery co stoji strasne prachy
-
DeJF
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zeby som odpalil zdroj (???)
keby odjebabreš zdroj tak by ti nešol ani pc ...Lub0$ napísal:Dnes som si chchel 'zazimovat' PC. Cele leto bola otvorena case tak samozrejme uz bola cela zaprasena.....ja, som ako obvykle zobral vysavac a ten prach povysaval.....mal som vysavac zapnuty na najmensiu silu...respektive tahal slabucko a pomaly.....obzvlast vela prachu bolo na mriezke mojho 'no name' zdroja. Tak som to pocistil, povysaval, vsetko ponapajal, zavrel, zapojil do elektriky a zapol....normalne zacalo bootovat...ukazalo sa na monitore logo dosky a zrazu sa vyplo...z case vyslo kopec dymu a smradu......ked som skusal zapnut znova.....nezatocil sa ani jeden ventilator.....nic....len ticho a smrad........
Moja otazka na vas je: Odjebabral som si zdroj? Ked ano co som v nom pohol tak posrat, ze az vyhorel?
Jasne, uz mi je jasne, ze zdroj funguje tak s nim asi nic nieje...ale aj tak si myslim, ze to poje**** en zdroj a potaral sa mi o HDD......
Gangy dik za radu....velmi si mi pomohol....
A inac bol som sa dnes opytat v jednom shope, a povedali mi ze oni data recovery nerobia, ale ze mi to mozu poslat do jedneho laboratoria a ze ma to bude stat nieco cez 600 libier
tak nezostava mi nic ine iba vymena elektroniky.....taky ist HDD by nemal byt nejak drahy...aspon si myslim....inac je zlozite vymenit tu elektroniku? Dokazem to spravit doma v pohode?
Gangy dik za radu....velmi si mi pomohol....
A inac bol som sa dnes opytat v jednom shope, a povedali mi ze oni data recovery nerobia, ale ze mi to mozu poslat do jedneho laboratoria a ze ma to bude stat nieco cez 600 libier
Ok tak nic ine mi nezostava......nasiel som nieco take: http://www.techstore.co.uk/detail_104643.html
Potrebujem mat istotu, ze to je presne to iste.....tak co poviete?
Ako mam inac zistit ci ten moj je 8mb cache a ci ma 7200 otacok?
A leby to nahodou nebol presne taky isty, ze by sa troska v niecom odlisoval a ja pouzijem tu elektroniku....nedojebkam to este viac?
//A inac sranda je ta, ze ja aj ked si spravim nejak ten HDD, nemam ho kam napojit, lebo konektor je roztaveny...znamena to ze budem musiet kupovat aj zdroj???

Potrebujem mat istotu, ze to je presne to iste.....tak co poviete?
Ako mam inac zistit ci ten moj je 8mb cache a ci ma 7200 otacok?
A leby to nahodou nebol presne taky isty, ze by sa troska v niecom odlisoval a ja pouzijem tu elektroniku....nedojebkam to este viac?
//A inac sranda je ta, ze ja aj ked si spravim nejak ten HDD, nemam ho kam napojit, lebo konektor je roztaveny...znamena to ze budem musiet kupovat aj zdroj???
Dunlop diky za podoru
si ma pobavil.....no vies ono ine vychodisko nemam......a je to posledna vec co mozem skusit aby som zachranil data.....ked toto doseriem tak uz sa s tym budem musiet len zmierit....
A Gangy...hej dalsi SATA som nenasiel....
a aj tento co sa mi roztavil je len redukcia ked sa nemylim....tomu sa hovori origos no name shit zdroj.
Boooze ja som uz tak nechcel investovat do tej starej bedni
a furt sa daco poserka....furt
A Gangy...hej dalsi SATA som nenasiel....
Boooze ja som uz tak nechcel investovat do tej starej bedni
Ten disk moze byt funkcny a ja si myslim,ze aj je.Z fotiek vidno ze mas odpalene kontaktne plosky.Takze ja by som to spravil tak,ze by som to spojil natvrdo.Teda odstikol konektor zdroja a vodice pripajkoval na plosky.Tie co su spalene by si musel pohladat kam pokracuju a pripajkovat na prve mozne miesto.Ale z obrazka vidno,ze to nie je problem.Takto nemusis zhanat elektroniku a ani zdroj.Na tom zdroji by si ten konektor musel aj tak prepajkovat.Takze si poznac,ktory vodic kam ide,odstikni konektor na zdroji a skus to tam napajkovat natvrdo.
Ako myslim to tak, ze uz by som sa nespoliehal na HDD, ktory podstupil taky mecahnicky zakrok a pred tym taku nehodu.....asi by som len vsetko pozalohoval a uz by som nanho asi nikdy neukladal dolezite veci....
No chlapci, tak ako, myslite, ze mozem objednat ten HDD co som dal na zaciatku tejto strany?
A inac ako sa vola ten hviezdicovy srubovak? Ten pomocou ktoreho treba otvorit HDD, mobili a inu elektroniku?
No chlapci, tak ako, myslite, ze mozem objednat ten HDD co som dal na zaciatku tejto strany?
A inac ako sa vola ten hviezdicovy srubovak? Ten pomocou ktoreho treba otvorit HDD, mobili a inu elektroniku?
Pajkovanie nie je pre elektroniku ziaden"zakrok".Naopak-pajkovany spoj je spolahhlivejsi,ako rozoberatelny-napr.taky molex.V tvojom pripade doslo ku skratu v konektore.Medzi 5V vetvou.A tam zdroj doda v pohode 30 A,takze preto je to take spalene.Ale ak disk prezil,tak mu toto na spolahlivosti neubralo.Ono poruchovy prud vlastne elektronikou disku neprechadzal.Poskodit ho vsak mohli rozne"bludne" prudy a"indukcie",ktore vznikali pri iskreni zapricenenim nedokonalym spojom.
Samozrejme je to na tebe,ci disk budes pouzivat
.Tie skrutkovace sa volaju TORX a konkretne nastavce sa oznacuju pismenom T,ku ktoremu sa podla velkosti priradi cislo.
Samozrejme je to na tebe,ci disk budes pouzivat