ukoncenie studia?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ukoncenie studia?

Príspevok od používateľa sisken »

hola..potrebujem poradit...nejakou nahodou som sa dostal na vysku-EU BA...ale potvrdilo sa mi ze nemam hlavu na ucenie, nechce sa mi tam chodit, nebavi ma to...viem ze je normalne ze na vyske sa uci mrte teorie ktora nikoho nebavi ale ja to neviem prekusnut...vsade same definicie, este kua aj matiku nespravim pokial sa nenaucim teoriu uz len tak cista matika neviem kde v mojom zivote bude mat vyuzitie ale budis, logiku to dava, da sa to naucit...ale tu poondiatu teoriu nezvladam...rozmyslal som ze sa na tu skolu vykaslem, pojdem rok robit (este neviem kde) a o rok (vlastne polrok) pojdem na sukromnu, kde sa sice budem ucit podobne veci ale myslim ze im nepojde o to aby studenti vyleteli ale aby sli dalej ked platia (btw neni tam matika).

ak niekto mate podobne skusenosti alebo nazor na to tak pls napiste bo celkom neviem co mam robit...zo strany rodicov samozrejmne- vypadnes z domu, hladaj si ubytovanie, prispievaj na domacnost a podobne, ale tu skolu by som dal iba keby som sa fakt ucil a to sa jednak neviem a jednak sa mi nechce...pomoze asi len zazrak

a este nieco by som potreboval...co vsetko treba spravit ked ukoncim studium?treba sa prihlasit na urad prace abo tak? viem ze je najlahsie ist na studijne v skole ale predsa sa opytam ked uz som sa rozhodol zalozit temu

no podte do mna :)
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

zase budem za moralistu, ale skus sa zamysliet ako budes vyzerat v buducnosti: budes sa chvalit vysokou skolou, pre ktoru si urobil hovno, akurat si od rodicov na nu vyzobral peniaze. ak clovek chce nieco v zivote dosiahnut, musi tvrdo makat, inak nema sancu sa presadit. aj ja mozem teraz hodit knihy do kuta, povedat si ze sa to nikdy nenaucim a mozem ist pozerat filmy. no na skolu som siel dobrovolne a teda nieco kvoli tomu obetujem a naucim sa to aj keby som sa z toho mal posrat. skus to brat tak. a na zaver: pocul som od spoluziakov, ktori boli na gympli z matiky uplne mimo, ze EU BA je tzv. elektrickova skola. co ty potom musis byt za typka...? :D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

No, mne sa zase potvrdil môj názor na EUBA.... no čo už.. Ale každpoádne by som ti radila, keď už tam raz si, tak to tam vydrž aspoň nejaký čas... Predsalen je to investícia do tvojho vzdelania. Možno je toho teraz dosť, ale určite sa to dá zvládnuť. Bez učenia to zrejme nepôjde, ale čo už máš dnes zadarmo... sprav tam aspoň semester, alebo rok a medzitým si prezisti podmienky prerušenia štúdia, prestúpenia na externé štúdium alebo individuálny študijný plán. Tak budeš mať čas si nájsť nejakú prácu aj sa pripravovať do školy. A keď časom zistíš, že ťa škola nenapĺňa, tak ju môžeš zmeniť. Ale určite by som to nezahadzovala po pár týždňoch.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

EUBA neni vysoka skola to je najtachsia zakladna skola v bratislave aspon tak sa tu hovori :-D ako poviem ti takto ked si myslis ze EU je tazka tak sa rovno vybodni na VS. To je elektrickova skola pokial ta nezrazi elektricka skoncis ju. Moj bracho ju dal bez problemov a to sa dako neucil proste tam sa len opisuje sem tam daco naucis pripadne sa tam kockuje. BTW ked si odchodis sukromnu super mas titul aj to pochybujem bo sukromna nesukromna neozu pustit uplneho magora von bo predsa len maju dake meno. No proste skoncis skolu a co chces s nou robit ked nebudes nic vediet ??? Ako jedna vec je mat titul ale prides do roboty tam ti zadelia sprav toto ty kukas ze cooo oni sak v tom smere mate titul no nic tak spravte toto a ty zasa cooooo potom pride magor zo strednou skolou co sa o tieto veci zaujima prijmu ho tebe ukazu dvere abo miestnost pre upratovacky jeho zamenstaju a bude popri robote studovat a ty budes z VS titulom chodit z mopom po 3 poschodi a zametat dlazku. Budes sice najvysie postaveny upratovac ale nato tu VS nepotrebujes .... Takze si poloz otazku co chces robit a co cakas od zivota zmen ked tak skolu podla toho alebo si otvor stanok z nukrikmi na kolotococh. Heh ako fakt ist na vysoku skolu a zadelit ze nechce sa mi ucit .... to je ako ked povie slepy ze chce televizor z uhloprieckou aspon 150cm aby mal cisty zvuk
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

hej je to blbe ze som siel na vysku a nechce sa mi ucit...ale mna to proste vobec nezaujima to co sa tam uci...proste nic co by sa mi mohlo niekedy hodit...tazka skola to asi nie je ked som sa tam dostal ja, ale zasa blbec nevystuduje vysku, cize neviem ci je to elektrickova skola ale myslim si ze ziadna vyska nie je lahka...urcite su tazsie ale na mna je dost toto :D....a popravde vobec mi pri vyske nejde o "vedomosti" ale iba o ten titul...a k tej sukromnej, keby mi ju platili rodicia tak tam idem hned po strednej :).... zrejme musim najst sposoby ako opisovat

z kazdej strany pocuvam ze co som si myslel ked som siel na vysku, ze sa tam budem ucit iba veci co ma bavia alebo co maju v zivote vyuzitie...sak tam sa to vyucuje aby sme sa mali co ucit

som si pozeral sukromne skoly a kua 250 000 za titul neni trocha moc?:)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

250 000 to mas este studentsku zlavu :-D
Hm pozri ja tez nestudujem to co ma bavi ale obcas sa pritrafi ze trafia predmet abo daoc co ta bavi to je proste problem VS na svk je tu sirokospektralny zaber neberes to co ta zaujima ale asi milion veci ktore sa priamo nedotykaju tvojho odboru ale konec koncov koncis ako univerzalny vojacik z nejakou speckou v ktorej si fakt dobry ale ani v tych ostatnych nesi strateny. A co ta bavi abo co by si chcel robit okrem toho ze riaditela. BTW na eko sa oplati zostat uz len koli tym babam co tam su hehe ked idem obcas okolo tak mi je "horuco"
ades
Guru
Guru

sisken napísal:ale mna to proste vobec nezaujima to co sa tam uci...proste nic co by sa mi mohlo niekedy hodit...
prezrad, ci si isiel z vole rodicov, alebo si prstom triafal do zoznamu skol? lebo ak jedno alebo druhe, co je dost pravdepodobne, tak ta lutujem
sisken napísal:a popravde vobec mi pri vyske nejde o "vedomosti" ale iba o ten titul...
k tomuto len dve veci: "zaciatok konca" a "buducnost naroda". inteligent pochopi.
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

baby su ... to je pravda...to napadne kazdeho ako prve ked pocuje EU :)...na vysku som siel aj preto ze som chcel ja, proste som si povedal ze budem mat pismenka pred menom....ale hlavne aby som nevyletel z domu lebo mam dost divnych rodicov a mama zavelila ze ked nepojdem na vysku tak pojdem z domu :)...len keby bolo kam

na tej vyske mi fakt nejde o nic ine len mat titul...nikdy ma nezaujimali siroke vedomosti...proste co ma bavi o to sa zameriam

kolko ludi bez VS su sikovnejsi ako s VS ale ked je nejake firemne zasadnutie alebo rokovanie tak tam treba poslat niekoho s titulom...lebo ten kto nema titul predsa nemoze vediet co je dobre...asi na to mi je VS

sry ale to je moj nazor a buducnost naroda?uff neviem ci to zavisi od toho co som napisal alebo od toho ze sa cigani rychlejsie mnozia a madari viac roztahuju...to s madarmi som asi nemal pisat ze? :?
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Vsetkym skaredakom z STU apd. odborov :P . Nase ekonomky by ste brali vsetkymi 10-timi 8) (Unas koluje taka veta : " Na STU sa aj za zozenstelim gayom chalani obracaju :D, uz vidim tie karmy :lol: ). Ale je pravda ze skola nie je vobec tazka, ALE a prichadza to ale, ale :D to je asi vsade, ked niekedy chytis namiesany taky koktail "inteligentnych" skusajucich ze sa budes modlit aby si presiel aj ked das uceniu max.

Ok dost OT kamo myslim ze tych vycucov co je po nete a koluje po intrakoch tych tahakov a pomocok je tolko ze skola sa da urobit v pohode ale, kto je maxi lenivy nech ide na sukromnu kde vycalujes 50000 za rok a budes mat sice MBA ale ked ti to da to srdce od rodicov cucat studium+zivot+ubytko cca 50000-80000 litrov za semester ,mozno to je trosku prehnane ale neviem aky mas zivotny styl, tak budis ;). Peace

a btw. nikdy nie je problem robit popri EUBA ja si rozbieham vlastny business a v poho stiham vsetko. . .
ades
Guru
Guru

sisken napísal:kolko ludi bez VS su sikovnejsi ako s VS ale ked je nejake firemne zasadnutie alebo rokovanie tak tam treba poslat niekoho s titulom...lebo ten kto nema titul predsa nemoze vediet co je dobre...asi na to mi je VS

sry ale to je moj nazor a buducnost naroda?uff neviem ci to zavisi od toho co som napisal alebo od toho ze sa cigani rychlejsie mnozia a madari viac roztahuju...to s madarmi som asi nemal pisat ze? :?
kvoli tomu som tam dal tu poznamocku "inteligent pochopi". nic v zlom, zjavne si nepochopil. teraz uz v takmer ziadnej firme nemas take, akoze kto ma VS je boss, uz sa ide na schopnosti. praveze kto ma filipa a ma to v hlave ok moze vsetkych pretromfnut. skor som mal na mysli to, ze ked raz budes mat ten titul, ktory si si zaplatil, budu sa na teba pozerat niektori ludia ako na pana inziniera, no ty nebudes vediet prakticky nic, lebo si sa na to vyflakol a titul si si kupil. s tym suvisi aj buducnost naroda, ktoru si teda nepochopil uz vobec. preco sem pleties take veci ako ciganov a madarov? to s tymto vobec nesuvisi. suvisi s tym ale to, ze ak raz budes mat titul, budu na teba pozerat ako na schopneho, dosadia ta do vysokej funkcie s tym ocakavanim, ze ak uz si raz ten stupen vzdelania dosiahol, mas predpoklady aj na ine veci. no hovno kamarade. takto skoncime raz, verte tomu: na cele ludia s titulmi no bez nejakych schopnosti nieco dotiahnut uspesne vlastnymi silami do konca a bez absolutneho mnozstva vlastnej vole, sily a sebaovladania. a to potom teda bude sranda...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Sisken, myslím, že s tvojimi názormi a pohľadom na svet by si celkom pekne zapadol do slovenskej politiky....

Len nechápem, keď tu stále omielaš, že sa chceš sústrediť na to, čo ťa baví, tak prečo si si teda nezvolil školu, ktorá tento tvoj záujem ďalej rozvinie??? Myslíš, že titul je všetko? Spamätaj sa. V dnešnej dobe nie je titul pred menom ničím výnimočným. Na dôležité pozície sa vyberajú ľudia, ktorí majú MBA a bohaté skúsenosti z odboru. Myslíš, že už len na teba bude niekto čakať a ponúkne ti manažérsku pozíciu s vysokým platom? Čím by si sa chcel obhájiť na pracovnom pohovore? Čo budeš robiť, keď príde na odborné otázky?
Poznám pár ľudí, s tvojim prístupom, čo študovalo len preto, aby malo titul. Rodičia im vybavili, aby školou prešli ako nôž maslom, oni si to tam odsedeli, dostali titul a zamestnali sa. To sú potom tie individuá, ktoré v práci každý človek, ktorý sa na škole učil, hneď odhalí a urobí si na neho vlastný názor...
Platí tu jednoduchá matematika - keď sa raz neučíš, nemôžeš očakávať, že problematike budeš rozumieť. Tak si zváž, čo vlastne chceš...
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ide viac o to ze ja nechcem mat za sebou vysku a potom si najst nejaky flek a robit dobre svoju pracu a zarabat nejake peniaze, ale skor ako ich dostanem zaplatim dane...budem kludne robit popri skole, ale najradsej stale nieco ine , pol roka to, pol roka to, nech chytim nejaky rozhlad, na nieco z toho za zameram.... a neskor chcem byt zodpovedny sam za seba, robit na seba, nie na sefa, nie na majitela firmy, ale na seba a pre seba(mozno ma na skole naucia ako zacat, alebo ma naucia iba ako byt super zamestnanec?)

ano su to sny, myslim ze na tych sa zaklada vsetko...s mojim stastim (blby ho maju a ja som v tom pripade ten najblbsi, furt sa divim ze som este nevyhral to lotto) to vidim dost realne a viem ze neskoncim ako zamestnanec...ci uz budem mat vysku alebo nie...

ale ano, nie je to asi dobry pristup, na druhej strane, politici sa maju dobre, napr. klamat nie len recami ale aj gestami nevie len tak hocikto...maju peniaze, maju vyhody, maju konexie

takze s5 k jadru temy.... na otazku ci skoncit ste mi odpovedali asi toto: nebud k...t, nevzdavaj sa hned, kasli na sukromnu (aj tak na nu asi mat nebudem), EU neni tazka skola, to mozno das...ked ne tak aspon dokoncit semester.Rad si necham poradit, (asi prevazne od vysokoskolakov) takze let´s go, 13.30 mam prednasku...vitaj na palube siskene

dakujem a neodsudzujte ma za moj nazor, mozno sa to casom zmeni, a zacne ma bavit ucit sa ekonomicku teoriu.. :D joke...

ps:asi som premeskal par zapoctov, daju mi ine terminy?
ps2: neviete preco davam vsade tie bodky? (......)to bude nejaka vada
ps3:
- Bolí ma uško. - sťažuje si dievča na lavičke v parku mladíkovi. Ten ju na ucho pobozká a pýta sa:
- Ešte bolí?
- Ani trošku!
Po chvíľke ju bolí za krkom. Mladík ju tam pobozká a pýta sa:
- Ešte bolí?
- Už nie!
Na vedľajšej lavičke sedí starší pán, nakloní sa k mladíkovi a pýta sa ho:
- Prepáčte, hemoroidy tiež liečite?
:D
ades
Guru
Guru

sisken napísal:ale ano, nie je to asi dobry pristup, na druhej strane, politici sa maju dobre, napr. klamat nie len recami ale aj gestami nevie len tak hocikto...maju peniaze, maju vyhody, maju konexie
e pravda, ze kontakty su na nezaplatenie, ale naozaj chces mat taky zivot ako oni? zjavne ti ide len o peniaze a prestiz a nic ine... ved ty si obycajny chudak, nad ktorym by sa mali ludia pozastavovat, ukazovat prstom a hovorit si "to je chudak, strasne ho lutujem" aj ked budes sediet v mercedese a budes hadzat peniaze von z okna
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

ades napísal:e pravda, ze kontakty su na nezaplatenie, ale naozaj chces mat taky zivot ako oni? zjavne ti ide len o peniaze a prestiz a nic ine... ved ty si obycajny chudak, nad ktorym by sa mali ludia pozastavovat, ukazovat prstom a hovorit si "to je chudak, strasne ho lutujem" aj ked budes sediet v mercedese a budes hadzat peniaze von z okna
ked ma mercedes urcite nieje chudak :) ma peniaze a tym padom sa ma lepsie ako ty a ci si uz ty myslis ze je chudak nikoho nezaujima :roll:
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

mulatt to celkom vystihol...nejde mi iba o peniaze ale prevazne ano, zachvilu si za peniaze kupim aj zdravie...proste nechcem zit tak ako ziju moji rodicia....a to co si o mne myslia druhy ludia, povedzme ze mi to nie je uplne jedno ale nejako sa o to nezaujimam

kazdy povie ze zmier sa s tym ze na VS sa budes ucit aj predmety ktore su nezazivne, nikdy tie veci nevyuzijes ale beru to ako nejake pravidlo ze proste sa to uci tak sa to budu ucit...v tomto ja mam dost problem
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

k teme STU a baby hmm trosku si to prehnal to co si hovotril ze za gayom a tak to plati mozno na FEI tam to je fakt take ze sem tam daka pekna baba sem tam normal chalan inak mega moc programatorov vo flanelkach okuliaroch akne a iq 300 :) preto som to po 1 semesri vzdal som tam nezapadol :-D Ale vedla FEI je PRIFUK a tma su celkom schopne objekty. Ja som na STU SJF unas je tiez par dobrych bab inak vacsinou normalny chalani autickari a tak vela je zparovanych z babami z EU. A pak mas este chemicku a hlavne stavebnu+architekruta tam su sprepacenim za vyraz dobre j.e.b.a.c.k.y. akurat maju jedno velke + voci EUBA maju v hlave mozog ne zrno lebo baby na EU susice dobre .... ale dobre na jednu noc jeden fakt je ze cloveku je teplo ale ked to otvori zrno tak ho porad prejde chut na kurata to su proste z 80% AuparkPipky ked ich an vikend zavres do izby z 5kg zrna tak su spokojne.

K tomu vzdelaniu... Je plno ludi zo strednou skolou pripadne vyucnym listom ktori presahuju ING napr moj byvali ef mal spravenyu ucnovku z maturitou a vsade ho povazovali za ING sade mu to aj pisali len preto ze je to mega mozog ohladne telekomunikacii. Cize nepotrebujes ani titul ani oblek ani penaze ani mercedes potrebujes hlavne vedomosti ked prides do dakej spolcnosti a zamestnas sa ako udrzbar a mas vedomosti neboj ani nevies ako sa ocitnes na veducej pozicii poznam jeden taky pripad kde sa chalan zamestnal ako daky informator po telefone neviem aky problem bol sef dal neviem koho zavolat, typek ho zavolal povedal aky problem dosel pan ING prd spravil dosel chalan spravil to on sef kukal zacal s nim komunikovat typek poresil par problemov a zrazu je daky veduci technik ci co to. Proste nejde o titul ide o schopnosti to mas napr. rozdiel medzi VS zo strednej a z gymnazia. Gymnazistom to vacsinou vice pali ohladne matematiky a pod. ale ked pride na riesenie technickych problemov tak hroza :-D cest vynimkam.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

mulatt napísal:ked ma mercedes urcite nieje chudak :) ma peniaze a tym padom sa ma lepsie ako ty a ci si uz ty myslis ze je chudak nikoho nezaujima :roll:
precitaj si to este raz a zistis ze ades nemyslel pomenovanie chudak ako chudobny. A inak preco by ho malo trapit ze to nikoho nezaujima?
mam taky dojem ze ludia sa navzajom hodnotia len na zaklade mnozstva cisel na bankovom ucte... je to trochu smutne.... :(
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

sisken napísal:...
z tvojich reci mam o tebe taky obraz ze len vela kecas a snivas a si lenivy kamo uz o tom nekecaj tolko a daco rob ;)

//autoeditácia príspevku ( 26 Nov 2008, 10:36 )
cubix napísal:mam taky dojem ze ludia sa navzajom hodnotia len na zaklade mnozstva cisel na bankovom ucte... je to trochu smutne.... :(
a co cakas je taka doba . . . kto na sebe maka a je sikovny ide a ma prachu je uspesny - tak sa to dens hodnoti a od toho sa odvijaju dalsie a dalsei veci
sisken
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

tak tomu ver ze som lenivy :)...lenivy vynasiel koleso

ale pokial ide napr o peniaze tak lenivost ma prechadza :)

v nejakom filme som zapocul: kto hovori ze peniaze nie su dolezite, je svorc

ale ano uz robim uz robim...dokonca som bol na prednaske
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

prednasky su nepovinne hehe to ze si tma nic neznamena kolko si zapisal stran kolko otazok si dal prednasajucemu a nad cim si rozmyslal. Abo si tam len sedel a kukal na uja ci tetu nedajboze si napisal daco :-)
Napísať odpoveď