Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
8andrej8
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE

Príspevok od používateľa 8andrej8 »

Zdravim mam na PC1 s Visou internet do ktorehosa pripajam cez PPoE pripojenie(koli verejnej IP). Do PC1 mi vedie kabel zo strechy.
ibaze mam k dispozicii teraz aj druhy PC2 s XP. Takze by som chcel rozbehat Internet na obidvoch PC, tak som zobra SWITCH do ktoreho som strcil Internetovi kabel a z nehu vedu dalsie 2 kable do kazdeho PC. Ibaze netusim ako mam rozbehat Internet na obidvoch kedze ked s apripojim na jendom cez prihlasovacie udaje v PPoE pripojeny na druhom PC pise, ze meno sa uz pouziva a naopak.
Bol by som vdacny za nejaky navod ako to mat NET na obidvoch PC dakujem
ven0m
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE

Príspevok od používateľa ven0m »

8andrej8 napísal:Zdravim mam na PC1 s Visou internet do ktorehosa pripajam cez PPoE pripojenie(koli verejnej IP). Do PC1 mi vedie kabel zo strechy.
ibaze mam k dispozicii teraz aj druhy PC2 s XP. Takze by som chcel rozbehat Internet na obidvoch PC, tak som zobra SWITCH do ktoreho som strcil Internetovi kabel a z nehu vedu dalsie 2 kable do kazdeho PC. Ibaze netusim ako mam rozbehat Internet na obidvoch kedze ked s apripojim na jendom cez prihlasovacie udaje v PPoE pripojeny na druhom PC pise, ze meno sa uz pouziva a naopak.
Bol by som vdacny za nejaky navod ako to mat NET na obidvoch PC dakujem
switch ti to nespravi, potrebujes router.
pripadne pridat sietovku do jedneho kompu a zazdielat pripojenie, to ti vsak pre surfovanie musia bezat oba stroje. ked je poskytujuci stroj vypnuty na druhom ti logicky net nepojde.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Mužíček pred tebou píše pravdu. Ja som mal ten isty problem mam 6 pc a len na jednom som mal NET. A potreboval som aby som mal NET na štyroch PC. Kupil som si http://www.alza.sk/SK/bezdratovy-wifi-r ... d71983.htmrouter
8andrej8
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Takze teraz mam v PC2(XP) 2 sietove karty:
do1 ide hlavny internet a z druhej ide kabel do switchu a zo switchu ide 2 kabel do PC1 je mozne nejako spravit aby bol na obidvoch PC naraz internet? nejaky navodik?
Dakujem
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

8andrej8 napísal:Takze teraz mam v PC2(XP) 2 sietove karty:
do1 ide hlavny internet a z druhej ide kabel do switchu a zo switchu ide 2 kabel do PC1 je mozne nejako spravit aby bol na obidvoch PC naraz internet? nejaky navodik?
Dakujem
http://www.hojko.com/post1025648.html#1025648
8andrej8
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

takze upravil sompodla navodu( este aby som bol jasny, nastavenia sietovej karty je to kded dam:lokalne pripojenie-vlastnosti-internet protokol TCP/IP-vlastnosti a tam?) ale ked dam vlastnosti lokalneho pripojenia 2 pakety odosiela a prijma zhruba 5000/minutu ale internet vobec nejde!
daufam ze pomozete
Dakujem
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Na tom hlavnom PC, kde je pripojeny NET, chod do sietovych pripojeni, tam klikni pravym tlacidlom na mysi na Pripojenie PPPoE a daj vlastnosti, tam spresnenie a zaskrtni "Umoznit ostatnym pouzivatelom siete pripojit sa prostrednictvom internetoveho pripojenie tohto pocitaca". Potvrd OK, uloz a musi ti to ist.
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Nechcem zbytocne zakladat dalsiu temu kedze ide o to iste, s tym, ze internet nepotrebujem. Skratka na NB mam Vistu a Desktope mam XP. Spojil som ich kablom, nastavil na oboch rovnaku IP okrem posledneho cisla a nic. ked vstupim do svojej skupiny ine PC tam nevidim :(

Aha. takze mam priamy kabel a treba prekrizeny.
jojom
Amateur
Amateur

spojenie 2 pc

Príspevok od používateľa jojom »

Urobil som všetko podľa vyššie uvedených návodov skúsil som obyč. kábel aj prekrížený, pingol som pc tam aj s5 bez straty paketov, čiže pc sú spojené . Ale net 0 bodov. Kde môžem mať chybu?
Prílohy
siet.karta2.jpg
siet karta.jpg
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Posli print screen nastavenia TCP/IP oboch PC.

START>Ovladaci Panel>Sietove pripojenia>Lokalne sietove pripojenie (Vlastnosti)>TCP/IP(Vlastnosti).

Toto ma zaujima.
jojom
Amateur
Amateur

Re: Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE

Príspevok od používateľa jojom »

Ahoj. Takže tu screen sieťovky ktorá je na hlavnom pczdielaná TCP/IP na notase je taká istá s tým rozdielom že na konci ip mám miesto "1" číslo "2".
Díky za radu.Nie som síce profík v pc ale viem dosť. Ale toto je ťažký orech.
Robil som to podľa tohoto príspevku: http://www.hojko.com/post1025648.html#1025648
Dal som aj cros kábej aj obyčajný nothing.
Prílohy
TCPIP.jpg
Napísať odpoveď