Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE
Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE
Zdravim mam na PC1 s Visou internet do ktorehosa pripajam cez PPoE pripojenie(koli verejnej IP). Do PC1 mi vedie kabel zo strechy.
ibaze mam k dispozicii teraz aj druhy PC2 s XP. Takze by som chcel rozbehat Internet na obidvoch PC, tak som zobra SWITCH do ktoreho som strcil Internetovi kabel a z nehu vedu dalsie 2 kable do kazdeho PC. Ibaze netusim ako mam rozbehat Internet na obidvoch kedze ked s apripojim na jendom cez prihlasovacie udaje v PPoE pripojeny na druhom PC pise, ze meno sa uz pouziva a naopak.
Bol by som vdacny za nejaky navod ako to mat NET na obidvoch PC dakujem
ibaze mam k dispozicii teraz aj druhy PC2 s XP. Takze by som chcel rozbehat Internet na obidvoch PC, tak som zobra SWITCH do ktoreho som strcil Internetovi kabel a z nehu vedu dalsie 2 kable do kazdeho PC. Ibaze netusim ako mam rozbehat Internet na obidvoch kedze ked s apripojim na jendom cez prihlasovacie udaje v PPoE pripojeny na druhom PC pise, ze meno sa uz pouziva a naopak.
Re: Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE
switch ti to nespravi, potrebujes router.8andrej8 napísal:Zdravim mam na PC1 s Visou internet do ktorehosa pripajam cez PPoE pripojenie(koli verejnej IP). Do PC1 mi vedie kabel zo strechy.
pripadne pridat sietovku do jedneho kompu a zazdielat pripojenie, to ti vsak pre surfovanie musia bezat oba stroje. ked je poskytujuci stroj vypnuty na druhom ti logicky net nepojde.
Mužíček pred tebou píše pravdu. Ja som mal ten isty problem mam 6 pc a len na jednom som mal NET. A potreboval som aby som mal NET na štyroch PC. Kupil som si http://www.alza.sk/SK/bezdratovy-wifi-r ... d71983.htmrouter
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hojko.com/post1025648.html#10256488andrej8 napísal:Takze teraz mam v PC2(XP) 2 sietove karty:
do1 ide hlavny internet a z druhej ide kabel do switchu a zo switchu ide 2 kabel do PC1 je mozne nejako spravit aby bol na obidvoch PC naraz internet? nejaky navodik?
Dakujem
takze upravil sompodla navodu( este aby som bol jasny, nastavenia sietovej karty je to kded dam:lokalne pripojenie-vlastnosti-internet protokol TCP/IP-vlastnosti a tam?) ale ked dam vlastnosti lokalneho pripojenia 2 pakety odosiela a prijma zhruba 5000/minutu ale internet vobec nejde!
daufam ze pomozete
Dakujem
daufam ze pomozete
Dakujem
-
Don_Pipino
Darca
Na tom hlavnom PC, kde je pripojeny NET, chod do sietovych pripojeni, tam klikni pravym tlacidlom na mysi na Pripojenie PPPoE a daj vlastnosti, tam spresnenie a zaskrtni "Umoznit ostatnym pouzivatelom siete pripojit sa prostrednictvom internetoveho pripojenie tohto pocitaca". Potvrd OK, uloz a musi ti to ist.
Nechcem zbytocne zakladat dalsiu temu kedze ide o to iste, s tym, ze internet nepotrebujem. Skratka na NB mam Vistu a Desktope mam XP. Spojil som ich kablom, nastavil na oboch rovnaku IP okrem posledneho cisla a nic. ked vstupim do svojej skupiny ine PC tam nevidim 
Aha. takze mam priamy kabel a treba prekrizeny.
Aha. takze mam priamy kabel a treba prekrizeny.
spojenie 2 pc
Urobil som všetko podľa vyššie uvedených návodov skúsil som obyč. kábel aj prekrížený, pingol som pc tam aj s5 bez straty paketov, čiže pc sú spojené . Ale net 0 bodov. Kde môžem mať chybu?
-
Don_Pipino
Darca
Re: Spojenie 2PC Vista,XP +PPoE
Ahoj. Takže tu screen sieťovky ktorá je na hlavnom pczdielaná TCP/IP na notase je taká istá s tým rozdielom že na konci ip mám miesto "1" číslo "2".
Díky za radu.Nie som síce profík v pc ale viem dosť. Ale toto je ťažký orech.
Robil som to podľa tohoto príspevku: http://www.hojko.com/post1025648.html#1025648
Dal som aj cros kábej aj obyčajný nothing.
Díky za radu.Nie som síce profík v pc ale viem dosť. Ale toto je ťažký orech.
Robil som to podľa tohoto príspevku: http://www.hojko.com/post1025648.html#1025648
Dal som aj cros kábej aj obyčajný nothing.