ma tam WD5000AAKS, si mi na predoslej pisal, ze ten je cool.. ale bol tam aj AALS, v testoch vyhral nad seagatom a samsungom, aj tym AAKS, len viac vrcal a hrial.. ale vykonnostne je na tom lepsie a rozdiel medzi 640AAKS a AALS je okolo 300SKbrm napísal:krbik13.. ja by som zmenil všetko okrem DVD mechaniky.. a grafiky.
Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Šu-Do.. áno, presne tak, preto miesto WD5000AAKS by som dal WD6400AAKS.. 
Pozri aj tento test:
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008112201
..síce je to test SSD disku, ale v grafoch máš aj WD5000AAKS a WD6400AAKS..

Pozri aj tento test:
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008112201
..síce je to test SSD disku, ale v grafoch máš aj WD5000AAKS a WD6400AAKS..
Šu-Do.. zrejme..
WD robí dobré disky, ale ich značenie je na......... byť nejakým bohatým znudeným američanom, tak ich zažalujem za zavádzanie zákazníka. 
WD5000AAKS má myslím 3 platne po 160GB (ak som dobre vygooglil)
WD6400AAKS má 2 platne po 320GB
..ešte pre informáciu dokonca pod jedným označením predáva dva rôzne disky..
WD3200AAKS ... 2 platne po 160GB
WD3200AAKS ... 1 platňa 320GB
Vzhľadom na rôzne platne samozrejme oba disky majú aj rôzne výkony. Oba disky však rozlíšiš jedine na základe čísla revízie. A predajcovia neuvádzajú, ktorú revíziu majú na sklade, pretože distribútor im pošle stále niečo iné.. takže kupovať WD3200AAKS je ako kupovať mačku vo vreci. Najhoršie je, že sa nemôžeš orientovať ani podľa dátumu výroby, pretože WD obe verzie vyrába priebežne.

WD5000AAKS má myslím 3 platne po 160GB (ak som dobre vygooglil)
WD6400AAKS má 2 platne po 320GB
..ešte pre informáciu dokonca pod jedným označením predáva dva rôzne disky..
WD3200AAKS ... 2 platne po 160GB
WD3200AAKS ... 1 platňa 320GB
Vzhľadom na rôzne platne samozrejme oba disky majú aj rôzne výkony. Oba disky však rozlíšiš jedine na základe čísla revízie. A predajcovia neuvádzajú, ktorú revíziu majú na sklade, pretože distribútor im pošle stále niečo iné.. takže kupovať WD3200AAKS je ako kupovať mačku vo vreci. Najhoršie je, že sa nemôžeš orientovať ani podľa dátumu výroby, pretože WD obe verzie vyrába priebežne.
-
Šu-Do
Redeemer
potrebujem poradit, aku skrinku kupit, pretoze tu co som mal vybranu LINK je vraj shit
, ze vetranie skrine je velmi zle, uchyty pre HDD su na kkt, vraj su nekvalitne a ze vetrak vpredu nechladi HDD ale iba tie uchyty, kedze su priamo natocene na HDD...
cize ak mate lepsie napady do 2300Sk, tak pls poradte, to by som zobral, uz nejaku BIG tower... predpokladam, ze priehladna bocnica by bola fajn
dakujem
ps. 12cm vetraky su povinnost
a samozrejme alza a aby mali nasklade...
nasiel som TOTO, co poviete ?
len dpc za tu cenu mam 2 big tower.. + ucinnost zdroja aby odsaval vzduch z bedne totalne odpada
recenzia na CM690
brm ty ju mas doma vsak ? spokojny ?
// omg 0.7mm plechy
cize ak mate lepsie napady do 2300Sk, tak pls poradte, to by som zobral, uz nejaku BIG tower... predpokladam, ze priehladna bocnica by bola fajn
ps. 12cm vetraky su povinnost
a samozrejme alza a aby mali nasklade...
nasiel som TOTO, co poviete ?
len dpc za tu cenu mam 2 big tower.. + ucinnost zdroja aby odsaval vzduch z bedne totalne odpada
recenzia na CM690
brm ty ju mas doma vsak ? spokojny ?
// omg 0.7mm plechy
Ja som spokojný.. mám ju od Veľkej noci.. a keby som dnes kupoval novú skriňu, tak ju asi kúpim opäť, aj keď nemám veľké skúsenosti s inými skriňami (ak nerátame Eurocase a spol.)
Tejto skrini sa vyčítajú hlavne tri veci:
1) Samá perforácia na ventilátory, cez ktorú ide veľký hluk. Nuž mám dnu 5x 120mm + Glaciator na grafike + Enermax zdroj.. a hluk nie je vôbec extrémny. Pravdou je, že ak idú ventilátory na 1200rpm, tak počuť svišťanie, ale ja ich mám znížené na cca 800rpm, takže je to relatívne tiché a nemám problém pri tom spať každú noc (asi 1,5m od hlavy).
2) Tenký plech.. no neviem.. čo spôsobuje tenký plech? Jedine ak dám ventilátor na bočnicu, tak celá bočnica vibruje. Ale ak tam ventilátor nie je, tak je všetko v pohode. Pravdupovediac ho tam ani nepotrebujem (potvrdili to aj v testoch na svethardware.cz). A celkovo je skriňa celkom dobre pevná.. v porovnaní s EC a noname skriňami.
3) Zdroj v spodnej časti skrine, nasáva prach zo zeme. Uloženie zdroja je netypické, ale dá sa zvyknúť. Akurát musíš mať dlhšie káble, čo môj Enermax nemá. Ak si všimneš na obrázku, napájanie cpu musím ťahať popod grafiku.. okolo socketu.. a vyšlo mi to akurát na chlp. Keby bol kábel kratší o cca 2cm, tak asi mám problém. Ale videl som iné zdroje s dlhšími káblami ťahanými pozadu.. (viď fotky na konci prvého príspevku). To isté aj pri napájaní základnej dosky. Čo sa týka nasávania prachu, zatiaľ nemám problém. Skriňa je položená na plávajúcej podlahe, každý týždeň sa pod ňou vysáva a občas celý komp prefúknem stlačeným vzduchom. Ale zdroj sa dá aj otočiť, aby nasával vzduch zo skrine.. spod grafiky.
Ešte sa mi na skrini nepáčilo uloženie diskov, ktoré bráni zaužívanej cirkulácii vzduchu spredu->dozadu, ale je to vynahradené cirkuláciou zdola->hore. Vyhovuje mi aj poloha I/O portov navrchu a tiež riešenie predného panela.. nemám totiž rád dvierka.
V tejto cenovej kategórii je to podľa mňa najlepšie riešenie. Potom by som bral už jedine big tower.. napr. Cosmos alebo Stacker T01, ale na to zatiaľ nie som pripravený..

Tejto skrini sa vyčítajú hlavne tri veci:
1) Samá perforácia na ventilátory, cez ktorú ide veľký hluk. Nuž mám dnu 5x 120mm + Glaciator na grafike + Enermax zdroj.. a hluk nie je vôbec extrémny. Pravdou je, že ak idú ventilátory na 1200rpm, tak počuť svišťanie, ale ja ich mám znížené na cca 800rpm, takže je to relatívne tiché a nemám problém pri tom spať každú noc (asi 1,5m od hlavy).
2) Tenký plech.. no neviem.. čo spôsobuje tenký plech? Jedine ak dám ventilátor na bočnicu, tak celá bočnica vibruje. Ale ak tam ventilátor nie je, tak je všetko v pohode. Pravdupovediac ho tam ani nepotrebujem (potvrdili to aj v testoch na svethardware.cz). A celkovo je skriňa celkom dobre pevná.. v porovnaní s EC a noname skriňami.
3) Zdroj v spodnej časti skrine, nasáva prach zo zeme. Uloženie zdroja je netypické, ale dá sa zvyknúť. Akurát musíš mať dlhšie káble, čo môj Enermax nemá. Ak si všimneš na obrázku, napájanie cpu musím ťahať popod grafiku.. okolo socketu.. a vyšlo mi to akurát na chlp. Keby bol kábel kratší o cca 2cm, tak asi mám problém. Ale videl som iné zdroje s dlhšími káblami ťahanými pozadu.. (viď fotky na konci prvého príspevku). To isté aj pri napájaní základnej dosky. Čo sa týka nasávania prachu, zatiaľ nemám problém. Skriňa je položená na plávajúcej podlahe, každý týždeň sa pod ňou vysáva a občas celý komp prefúknem stlačeným vzduchom. Ale zdroj sa dá aj otočiť, aby nasával vzduch zo skrine.. spod grafiky.
Ešte sa mi na skrini nepáčilo uloženie diskov, ktoré bráni zaužívanej cirkulácii vzduchu spredu->dozadu, ale je to vynahradené cirkuláciou zdola->hore. Vyhovuje mi aj poloha I/O portov navrchu a tiež riešenie predného panela.. nemám totiž rád dvierka.
V tejto cenovej kategórii je to podľa mňa najlepšie riešenie. Potom by som bral už jedine big tower.. napr. Cosmos alebo Stacker T01, ale na to zatiaľ nie som pripravený..
Ukáž mi, ktoré big tower skrine by si si kúpil za 2600sk?Šu-Do napísal:len dpc za tu cenu mam 2 big tower
Miesto zdroja mi odsávajú vzduch 2xNoctua.. a je to v pohode.Šu-Do napísal:ucinnost zdroja aby odsaval vzduch z bedne totalne odpada
-
Šu-Do
Redeemer
ppci recenzia brm.. dobra foto, kde je vidiet ako aj pises PATA disky
na jednej americkej recenzii som cital, ze ked je tam disk napajany molexom, tak to robi problemy pri zasuvani diskov...
predpokladam, ze ty si taky problem nemal..
Skrine Big Tower.. pozri najpredavanejsie..
http://www.alza.sk/SK/skrine/big-tower/18849064.htm
nad chladenim rozmyslam aj ja, co sa tyka Noctua vetrakov
BUD ALEBO
investujem 2-2.5 tisic, dam tak ako mas ty... hore dva, dozadu, dopredu, dole...
CPU mas chladene dpc len pasivom
ale v pohode.. je obrovsky
ja rozmyslam, ze kupim TENTO na CPU, natocim ho dohora, aby prefukoval priamo na tie dva vrchne.. a mozno ostanem na boxovanom chladici, ten by mal utiahnut netaktovany E8400...
ten predny chladic, sa da podla mna vyuzit len na disky... celkovo airflow tam mas teda dobry ? co sa tyka stockovych chladicov, jeden vidim vzadu, je pisany hluk 21db, je to mrte ?
a posledna vec... mas bednu s tym priehladnym bokom, ci celym bokom ?
kazdopadne.. berem tuto bednicku 
//
zdroj ktory berem ma 24pin vetvu dlhu 55cm
http://www.alza.sk/SK/zdroj-enermax-pro ... d89556.htm
je to dostacujuce ?
pre dosku ktoru berem, je umiestnenie toho konektora uplne daleko..
predpokladam, ze ty si taky problem nemal..
Skrine Big Tower.. pozri najpredavanejsie..
http://www.alza.sk/SK/skrine/big-tower/18849064.htm
nad chladenim rozmyslam aj ja, co sa tyka Noctua vetrakov
BUD ALEBO
investujem 2-2.5 tisic, dam tak ako mas ty... hore dva, dozadu, dopredu, dole...
CPU mas chladene dpc len pasivom
ja rozmyslam, ze kupim TENTO na CPU, natocim ho dohora, aby prefukoval priamo na tie dva vrchne.. a mozno ostanem na boxovanom chladici, ten by mal utiahnut netaktovany E8400...
ten predny chladic, sa da podla mna vyuzit len na disky... celkovo airflow tam mas teda dobry ? co sa tyka stockovych chladicov, jeden vidim vzadu, je pisany hluk 21db, je to mrte ?
a posledna vec... mas bednu s tym priehladnym bokom, ci celym bokom ?
//
zdroj ktory berem ma 24pin vetvu dlhu 55cm
http://www.alza.sk/SK/zdroj-enermax-pro ... d89556.htm
je to dostacujuce ?
pre dosku ktoru berem, je umiestnenie toho konektora uplne daleko..
-
GIGABYTE
King
Keď sme pri tých skrinkách, neviem čo poviete na túto case ? Zarážama ma cena, je to big tower, má odnímatelné HDD koše....
// Šu-Do: myslím, že by to malo stačiť
Hádam to ešte môžeš raz obtočiť okolo CPU chladiča, ale počkaj na brm, ten ti to potvrdí, alebo vyvráti 100%
// Šu-Do: myslím, že by to malo stačiť
S tým molexom asi narážaš na to, že je problém zavrieť skriňu na druhej strane. To som teda neskúšal, ale verím, že problém môže byť. Napájanie SATA tam však akurát pasuje "nachlp".
Z toho linku na alzácke big towerky.. pozrel som len prvú stránku a big towerky som tam videl iba 4.. hneď tie prvé. Zvyšok sú všetko midi. Alza má menší bordel.. viď napr. www.coolermaster.com
K vetrákom.. mali by stačiť aj S12 800rpm.. ale možno hore by sa oplatili dať aj 9lopatkové P12 1300rpm.. možno tam treba trochu silnejší tlak. Alebo nie? Neviem..
Áno, CPU mi uchladí aj pasívna Ninja 1 Rev. B.. momentálne mám 25°C (E6750@2GHz, bo je zapnuté EIST).. s cirkuláciou vzduchu som spokojný. Aj disky sú chladné.. 4 disky nad sebou majú pri bežnej práci 35-37°C, v horúčavách +/- 40°C..
Tiež som sa bál dodávaných chladičov, chcel som ich všetky vymeniť za Noctua, ale nakoniec to s nimi nie je až také zlé.. (ako som písal pri znížení otáčok na 800rpm). S bedňou som chcel kúpiť 5x Noctua ventilátory na kompletnú výmenu stock chladičov + doplnenie zvyšných pozícií, ale na predajni mali iba tri kúsky.. a z nich sa mi ešte stále jeden kúsok váľa doma nerozbalený.
A ešte doplním.. nemám priehľadnú bočnicu. Neviem, aké mám dlhé káble na zdroji, cez víkend vypnem komp a odmeriam. Ja mám 4+4pin umiestnený o trošičku nižšie..
http://www.asus.com/prog_content/middle ... model=1889
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2008, 22:53 )
Podľa datasheetu k môjmu zdroju by som mal mať iba 40cm..
No čo už.. človek sa učí na vlastných chybách, nabudúce už budem vedieť, že si mám dávať pozor aj na dĺžku káblov na zdroji.. 
http://www.enermax.com/english/upload/d ... 427360.pdf
Z toho linku na alzácke big towerky.. pozrel som len prvú stránku a big towerky som tam videl iba 4.. hneď tie prvé. Zvyšok sú všetko midi. Alza má menší bordel.. viď napr. www.coolermaster.com
K vetrákom.. mali by stačiť aj S12 800rpm.. ale možno hore by sa oplatili dať aj 9lopatkové P12 1300rpm.. možno tam treba trochu silnejší tlak. Alebo nie? Neviem..
Áno, CPU mi uchladí aj pasívna Ninja 1 Rev. B.. momentálne mám 25°C (E6750@2GHz, bo je zapnuté EIST).. s cirkuláciou vzduchu som spokojný. Aj disky sú chladné.. 4 disky nad sebou majú pri bežnej práci 35-37°C, v horúčavách +/- 40°C..
Tiež som sa bál dodávaných chladičov, chcel som ich všetky vymeniť za Noctua, ale nakoniec to s nimi nie je až také zlé.. (ako som písal pri znížení otáčok na 800rpm). S bedňou som chcel kúpiť 5x Noctua ventilátory na kompletnú výmenu stock chladičov + doplnenie zvyšných pozícií, ale na predajni mali iba tri kúsky.. a z nich sa mi ešte stále jeden kúsok váľa doma nerozbalený.
A ešte doplním.. nemám priehľadnú bočnicu. Neviem, aké mám dlhé káble na zdroji, cez víkend vypnem komp a odmeriam. Ja mám 4+4pin umiestnený o trošičku nižšie..
http://www.asus.com/prog_content/middle ... model=1889
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2008, 22:53 )
Podľa datasheetu k môjmu zdroju by som mal mať iba 40cm..
http://www.enermax.com/english/upload/d ... 427360.pdf
-
Šu-Do
Redeemer
tak to je zle s tym pata napajanim HDD
zrejme budem musiet mat nejaky mesiac dva pootvorenu bocnicu.. -.-
a inak som kukal tvoj zdroj.. ma zaujal.. mrkol som zatial recenzie, hlavne som chcel vediet ake konektory to ma...
zistil som ze:
1 x 20 + 4 pin ATX 2.0
8 x Molex 4-pinový
8 x Serial ATA HDD
2 x FDD konektor
1 x 8-pinový
2 x 4-pinový ATX 12 V
2 x 6-pinový PCI Express
a dalej vetvy:
+3,3 V: 28 A
+5 V: 30 A
+12 V: 22 A (2 vetvy)
dolezite je ale pre mna moznost odpajania kablov..
co som ja chcel brat taktiez enermax 525W, ten ma vetvy nasledujuco
+ 3,3 V – 24 A
+ 5 V – 24 A
+ 12 V 1 – 25 A
+ 12 V 2 – 25 A
+ 12 V 3 – 25 A
-12 V – 0,6 A
+ 5 V sb – 3 A
je za tu istu cenu +/- 20sk, ale aj tak, co som kukal IBA GTX260 tak potrebuje na vetvu 40A lol.. neviem no, ci si vymyslaju alebo co... neverim, ze by to zdroj za 2600Sk neutiahol..
budem musiet co najskor kupit teda SATA disk
vsak potom uvidim, ako tam pasne ten ATA hajzlik 
//
aha co som ja zistil
Length of mainboard cable 46 cm
http://www.hardware.info/productdb/bGRk ... y_DXX_500/#
a inak som kukal tvoj zdroj.. ma zaujal.. mrkol som zatial recenzie, hlavne som chcel vediet ake konektory to ma...
zistil som ze:
1 x 20 + 4 pin ATX 2.0
8 x Molex 4-pinový
8 x Serial ATA HDD
2 x FDD konektor
1 x 8-pinový
2 x 4-pinový ATX 12 V
2 x 6-pinový PCI Express
a dalej vetvy:
+3,3 V: 28 A
+5 V: 30 A
+12 V: 22 A (2 vetvy)
dolezite je ale pre mna moznost odpajania kablov..
co som ja chcel brat taktiez enermax 525W, ten ma vetvy nasledujuco
+ 3,3 V – 24 A
+ 5 V – 24 A
+ 12 V 1 – 25 A
+ 12 V 2 – 25 A
+ 12 V 3 – 25 A
-12 V – 0,6 A
+ 5 V sb – 3 A
je za tu istu cenu +/- 20sk, ale aj tak, co som kukal IBA GTX260 tak potrebuje na vetvu 40A lol.. neviem no, ci si vymyslaju alebo co... neverim, ze by to zdroj za 2600Sk neutiahol..
budem musiet co najskor kupit teda SATA disk
//
ok ostavam pri tom co som si vybral ako prvy bez odpajania kablovbrm napísal:Podľa datasheetu k môjmu zdroju by som mal mať iba 40cm..No čo už.. človek sa učí na vlastných chybách, nabudúce už budem vedieť, že si mám dávať pozor aj na dĺžku káblov na zdroji..
aha co som ja zistil
Length of mainboard cable 46 cm
http://www.hardware.info/productdb/bGRk ... y_DXX_500/#
Zober:
http://www.alza.sk/zdroj-enermax-mod82- ... d89551.htm
Údajne by to malo byť to isté, avšak odpájateľné káble..
A ešte aby som nezabudol postreh zo skladania kompu CM690. Keďže zdroj je dolu, v hornom rohu je dosť málo priestoru. Doporučujem najskôr založiť chladič cpu na dosku, potom vložiť dosku aj s chladičom do skrine, následne zapojiť káble od cpu (4pin) a cpu fan.. a až potom namontovať ventilátory na odsávanie z bedne. Inak sa tam nepohnete. Sám mám dosť úzku rúčku, ale 4pin som nebol schopný zapojiť, kým som nevybral všetky ventilátory v okolí..

//No každopádne cez víkend odmeriam káble..
http://www.alza.sk/zdroj-enermax-mod82- ... d89551.htm
Údajne by to malo byť to isté, avšak odpájateľné káble..
A ešte aby som nezabudol postreh zo skladania kompu CM690. Keďže zdroj je dolu, v hornom rohu je dosť málo priestoru. Doporučujem najskôr založiť chladič cpu na dosku, potom vložiť dosku aj s chladičom do skrine, následne zapojiť káble od cpu (4pin) a cpu fan.. a až potom namontovať ventilátory na odsávanie z bedne. Inak sa tam nepohnete. Sám mám dosť úzku rúčku, ale 4pin som nebol schopný zapojiť, kým som nevybral všetky ventilátory v okolí..
//No každopádne cez víkend odmeriam káble..
-
Šu-Do
Redeemer
cena ma neuveritelne odradza od toho.. totizto uplne najskor som chcel TENTO
potom som sa rozhodol pre TENTO , pretoze ma viac pripojok a viac Wattov... lenze nema odpajacie kable.. a ten co si ted ty napisal je presne tento, len ma odpajacie kable a stoji o pekne 4 stovky viac...
ma naozaj vyznam a oplati sa mat odpajacie kable ???
pretoze mal som v zaujme kupit PC do 15000 KOMPLET, teraz ma vyjde 15500 bez hdd vga cdromky, a + tieto komponenty to bude cez dalsich 15000 OMFG

VGAcku planujem zrejme GTX260, mozno este 9800GTX+, mozno 9800GX2, samozrejme ten SATA HDD za 2390Sk WD 640GB, romka.. hmm 700Sk a chladice cez 2500Sk..
no kazdopadne ti moc dakujem za pomoc
bez teba by som nemal taky drahy PC 
potom som sa rozhodol pre TENTO , pretoze ma viac pripojok a viac Wattov... lenze nema odpajacie kable.. a ten co si ted ty napisal je presne tento, len ma odpajacie kable a stoji o pekne 4 stovky viac...
ma naozaj vyznam a oplati sa mat odpajacie kable ???
pretoze mal som v zaujme kupit PC do 15000 KOMPLET, teraz ma vyjde 15500 bez hdd vga cdromky, a + tieto komponenty to bude cez dalsich 15000 OMFG
VGAcku planujem zrejme GTX260, mozno este 9800GTX+, mozno 9800GX2, samozrejme ten SATA HDD za 2390Sk WD 640GB, romka.. hmm 700Sk a chladice cez 2500Sk..
Modulárne káble sú dobrá vec.. napr. niekedy som mal v bedni takýto bordel: http://www.hojko.com/download.php?id=17345
..nuž a na základe tohto bordelu som si povedal, chcem modulárne káble..

Teraz mám napojené iba to, čo naozaj potrebujem. Čiže mám odpojenú jednu vetvu na PCIE (z 2 možných) a asi 3 vetvy zo SATA/PATA (zo 6 možných). Keby som ich musel mať povinne pri zdroji, ani neviem, kde by som ich dal. Buď niekde vedľa spodného ventilátoru, čo by prekážalo prúdeniu, alebo by som to poskladal hore na zdroj pod grafiku. Odpájateľné káble však samozrejme nie sú nevyhnutné, dá sa vyžiť aj bez nich, avšak budeš mať viac starostí. Keby som mal obmedzené financie, tak by som sa asi obišiel aj bez nich.
Inak rado sa stalo, ak by si chcel minúť ešte viac, stačí povedať..
..nuž a na základe tohto bordelu som si povedal, chcem modulárne káble..
Teraz mám napojené iba to, čo naozaj potrebujem. Čiže mám odpojenú jednu vetvu na PCIE (z 2 možných) a asi 3 vetvy zo SATA/PATA (zo 6 možných). Keby som ich musel mať povinne pri zdroji, ani neviem, kde by som ich dal. Buď niekde vedľa spodného ventilátoru, čo by prekážalo prúdeniu, alebo by som to poskladal hore na zdroj pod grafiku. Odpájateľné káble však samozrejme nie sú nevyhnutné, dá sa vyžiť aj bez nich, avšak budeš mať viac starostí. Keby som mal obmedzené financie, tak by som sa asi obišiel aj bez nich.
Inak rado sa stalo, ak by si chcel minúť ešte viac, stačí povedať..
-
XtremeUser
Amateur
Ahojte, potreboval by som poskladat zostavu tak do 25k aj s monacom.
Vcera som pozeral po nete a vykuzlil som nieco,mozno by sa dalo na tom este popracovat a zmenit niektore veci,pretoze presahuju sumu,ale taktiez sa neviem rozhodnut nad jednym monitorom a druhym.
Tu je zostava:
(MB): ASUS P5Q PRO-iP45 - 4010,-SK
(CPU): Intel Core 2 Duo E8400-3,00Ghz,1333mhz -5458,-SK
(HDD): HDD 640GB WD6400AAKS,16Mb Sata II - 1970,-SK
(GPU): ASUS EAH 4850 Radeon 512MB,400Mhz - 5080,-SK
(DDR): DDR2,4GB (2x2GB KIT) Cl5 Kingston - 1320,-SK
(DVD): LG GH22NP20, 10x10x22x22xBlack - 650,-SK
(ZDROJ): Forton 650W/12FAN/PFC/20+4PIN - 2944,-SK
(KRABICA): Thermaltake VG7000BWS - 1670,-SK
S LCD si niesom isty :
22'' Samsung 2243NW -5ms,8000:1 Silver - 4820,-SK
22'' Samsung 2233BW -2ms,3000:1,DVI,piano - 6630,-SK
Takisto si niesom isty aj tym zdrojom ci to nieje vela dat tolko za 650W pretoze presahuje rozpocet tak isto aj ako LCD, ale ono mam skusenostami zo zdrojmi,cim viac W tym lepsi a dlhsia zivotnost,preto si niesom isty ci to utiahne aj taky 500W co je podstatne lacnejsi.
PS:Zostava je bez reprakov,mouse a keyboardu.
PS2: Tie ceny su uvadzane zo stranky focus.sk
KOMPLET : 29 732,-SK s druhym monacom, a s prvym 27 922,-SK
Dik za radu
Vcera som pozeral po nete a vykuzlil som nieco,mozno by sa dalo na tom este popracovat a zmenit niektore veci,pretoze presahuju sumu,ale taktiez sa neviem rozhodnut nad jednym monitorom a druhym.
Tu je zostava:
(MB): ASUS P5Q PRO-iP45 - 4010,-SK
(CPU): Intel Core 2 Duo E8400-3,00Ghz,1333mhz -5458,-SK
(HDD): HDD 640GB WD6400AAKS,16Mb Sata II - 1970,-SK
(GPU): ASUS EAH 4850 Radeon 512MB,400Mhz - 5080,-SK
(DDR): DDR2,4GB (2x2GB KIT) Cl5 Kingston - 1320,-SK
(DVD): LG GH22NP20, 10x10x22x22xBlack - 650,-SK
(ZDROJ): Forton 650W/12FAN/PFC/20+4PIN - 2944,-SK
(KRABICA): Thermaltake VG7000BWS - 1670,-SK
S LCD si niesom isty :
22'' Samsung 2243NW -5ms,8000:1 Silver - 4820,-SK
22'' Samsung 2233BW -2ms,3000:1,DVI,piano - 6630,-SK
Takisto si niesom isty aj tym zdrojom ci to nieje vela dat tolko za 650W pretoze presahuje rozpocet tak isto aj ako LCD, ale ono mam skusenostami zo zdrojmi,cim viac W tym lepsi a dlhsia zivotnost,preto si niesom isty ci to utiahne aj taky 500W co je podstatne lacnejsi.
PS:Zostava je bez reprakov,mouse a keyboardu.
PS2: Tie ceny su uvadzane zo stranky focus.sk
KOMPLET : 29 732,-SK s druhym monacom, a s prvym 27 922,-SK
Dik za radu
-
XtremeUser
Amateur
-
XtremeUser
Amateur