Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Šu-Do napísal:myslis tu cooler master dominator co ma brm, alebo tu ktoru si chce kupit user nad tebou ?
Tu co ma brm - totalne branenie prietoku vzduchu a mat takto tri disky nad sebou to musi byt radost - navzajom sa obstastnuju teplom - aspon ich v zime neklepe :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

t0m4s3.. presne takýto názor som mal na podobné skrinky pred kúpou CM690.. tiež som to nechcel.. ale nakoniec som to riskol a musím povedať, že celkom sa dá. Ako som už písal vyššie.. disky v lete majú pri bežnej práci okolo 40°C a teraz v zime okolo 35°C. Tiež som to pôvodne odmietal kvôli bráneniu prietoku vzduchu (určite je o tom dôkaz aj tu na fóre), ale ako som opäť už písal.. prietok vzduchu spredu-dozadu je v tejto skrini nahradený prietokom vzduchu zdola-hore.. grafika ani CPU o čerstvý vzduch neprídu, dokonca by som povedal, že ho budú mať ešte chladnejší.. bo sa nestihol ohriať pri diskoch.. ;)

Inak keď som skriňu prvýkrát vybalil zo škatule a videl plastové "lyžiny", v ktorých je disk uložený, až ma oblial pot od strachu, čo som urobil.. že to ani nebude odvádzať teplo. Realita je však zdá sa byť iná.. a v pohode to zvláda uchladiť aj 4 disky nad sebou. Najhorúcejší disk bol PATA disk uložený pod DVD mechanikou v priestore pre 5,25"ky.. pohyboval sa pri bežnej práci až okolo 45°C..

//autoeditácia príspevku ( 28 Nov 2008, 21:50 )
XtremeUser.. nižšie uvádzam možnosti úspory peňazí v poradí, v akom by som skúšal ja, až kým by som sa nedostal na cieľovú hodnotu..

1) Zmenil by som obchod, z mojich osobných skúseností FOCUS patrí medzi drahšie obchody v KE, skôr by som to vyberal v DATACOMe alebo v XCOMPUTERS
2) zdroj.. 650W je zbytočne veľa, stačí Ti aj 400W, ale pre istotu radšej zober 500W.. značka Fortron môže ostať..
3) doska.. potrebuješ P5Q PRO? Nestačí Ti obyčajná P5Q? Pozri sa aj po značke GIGABYTE.. ak to bude mať chipset P45 a všetky požadované sloty, konektory a featuritqy, bude dobre. Prinajhoršom ešte môžeš pokukať po P43 chipsete.
4) grafika.. čo som pozeral, tak asusky patria medzi drahšie značky.. čo tak sa poobzerať po 4850 512MB od iného výrobcu (GAINWARD, GIGABYTE, SAPPHIRE)?
5) skrinka.. coolermaster elite.. lacné, ale vzhľadom na svoju cenu vraj celkom slušné skrinky..
6) procesor.. ak Ti ide hlavne o hranie hier, možno by stačila E7300ka.. dá sa pekne pretočiť na výkon E8400 (prípadne aj viac).. ak treba ešte viac ušetriť, možno by šla aj E5200ka.. :)

..k LCD sa nevyjadrujem, bo do nich sa nevyznám.. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

"Celkom sa da" znie skutocne presvedico :)
"prietok vzduchu spredu-dozadu je v tejto skrini nahradený prietokom vzduchu zdola-hore." olol! Nie je tym diskom zima z tolkeho prietoku hore-dole? Prosim, napis mi, ze len srandujes ...
brm
Darca
Darca

t0m4s3.. no ak sa Ti teplota 35°C na 4 diskoch zdá byť veľa.. nedbám.. je to teda šmejd..

Šu-do.. nekupuj ju.. t0m4s3 Ti poradí lepšie.. :D

Ak sa bojíš toho, čo písal t0m4s3, skús sa pozrieť na CM590. V podstate to isté ako CM690, akurát má iné uloženie diskov, tým pádom nemá možnosť napojenia spodného ventilátora (čo by už bolo aj zbytočné), má iné umiestnenie I/O panela a chýba mu vrchný plastový kryt zakrývajúci dva horné ventilátory (čo z estetického hľadiska by mi dosť vadilo, preto som ju nebral)
http://www.coolermaster.com/products/pr ... 17&id=3927
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

ehmm... už sa pýtam druhý krát na túto skrinku, ako som vravel v príspevku pred týmto, zaráža ma tá cena... Čo na ňu poviete ? Prípadne nevideli ste neakú recenziu alebo niečo podobné ?

http://www.tntrade.sk/thermalrock-eclip ... 12348.html
jurino88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

prosim vas spravite mi niekto zostavu cca 10.000sk +-2.000sk
skrinka,doska,grafika,procak,ramka,disk
najlepsie tu www.kassotechnik.sk

diki moc :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

GIGABYTE
TU si kukni review na tu skrinku.. IMHO mne sa nepaci :)

brm, tom4s3...
brm, co si poslal link na tu CM590, tak co su tam obrazky, tak su akosi pomiesane, ak si vsimnes, tak ta bedna nema zospodu moznost napojit chladic, ale ked je tam dany zdroj, uz tam ma tu moznost.. celkovo, nepaci sa mi a ta klientka, ten vytah co tam je, je dost divny...
to uz by som bral 690.. HDD budem mat 1, mozno 2...
BTW co mam teraz bednu.. zrejme len na to aby mi drzala komponenty, uplne obycajna, obe bocnice dole, a teploty HDD nepresahuju pri zatazi 40°C, bezne 37.. grafika 6600GT na 53% ventilator ma pod 45°C :) CPU ani nebudem pisat.. je to shit :D chladice su tam iba na CPU, VGA a zdroj.. ziadne pridavne na HDD alebo skrinke, celkom slusne vsak ? hehe

tom4s3.. aku skrinku by si navrhol ty ? do tej kategorie 2500Sk :) a bolo by fajn keby ju mali v alze... i ked.. ty mas doma vodne chladenie dpc.. :)
ale predpokladam, ze to su uz potom bedne, ktore su poriadne, za cenu nad 3000Sk.. kazdopadne, myslel som si, ze ma vyjde krabica do 1500SK omfg :D
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Šu-Do prekladať sa ti to asi neche, že ? :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Su-Do vodnika som rozobral pred rokom a pol minimalne.
Mne osobne sa pozdava napr. Centurion 590:
http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-coo ... d89990.htm
http://www.coolermaster.com/products/pr ... il&id=3927
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

a kde ta 590 nechala reset ? zatial si mrknem recenzie na nu.. dokonca je drahsia ako 690

ok nieco som uz precital, ale stale bola lepsie hodnotena 690.. to je jedno...
ak si vsimnes vetranie vpredu na 590.. tak vidis, ako je umiestneny chladic, priamo pred HDD.. i ked.. zase tomu nebrania tie plechy ako u 690.. kazdopadne ak to zaplnis cele.. 3 kusy HDD tak tiez nema kade pretekat vzduch... instalacia hdd je na rit.. musis celu klietku vytiahnut.. a potom uchytit aj srobmi.. je to malickost aj tak.. pretoze HDD vyhodim mozno raz dva krat za rok :)
Prílohy
cm_590_11.jpg
hddcageoutside.jpg
brm
Darca
Darca

Dnes som trochu odprašoval svoje PC a urobil aj pár fotiek CM690..

Hm.. do CM590 by som ja potreboval dokúpiť ešte jednu klietku na disky.. a si viem predstaviť bordel s káblami.

:)

GIGABYTE.. nízka cena môže byť spôsobená aj tým, že je už aspoň 4,5 roka stará.. (viď dátum publikácie recenzie od Šu-da). Osobne sa mi tiež nepáči..
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

pekne brm... obrazok kde si dal coment ohladom zapojenia molexu do HDD.. zmesti sa len tak tak.. okey.. to mi staci.. aspon, ze sa zmesti :P
keby som nedal dole vetrak.. tak s kabelazou zdroja keby som nemal modularne kable, by problem nebol.. vsetko by lezalo dole... dosku co idem kupit, ma tiez 4 pin pre CPU uplne v rohu hore ako mas ty... cize ten liberty by nebola asi najlepsia volba :( ako som si vsimol, vpredu kde je vetrak, za nim klietka pre HDD... len uplne malo viditelne otvory pre prietok vzduchu.. ak by som teda zobral 690.. z bocnice dam vetrak bud dole abo hore :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do napísal:kazdopadne ak to zaplnis cele.. 3 kusy HDD tak tiez nema kade pretekat vzduch... instalacia hdd je na rit.. musis celu klietku vytiahnut.. a potom uchytit aj srobmi.. je to malickost aj tak.. pretoze HDD vyhodim mozno raz dva krat za rok :)
Aj ked to zaplnim cele tak to nebude taky paskvil ako s 690 a vzduch bude pretekat presne tade kade ma - okolo (medzi) diskov. Neviem akym inym sposobom este moze ten vzduch prudit :roll:
brm
Darca
Darca

hej.. tak isto ako pri CM690.. :D
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Centurion 590 mam aj ja a som s nim uplne spokojny. Je priestranna, zdroj ma samostatny vzduchovy okruh a skrina je velmi kvalitna spracovana a vyborne odobera teplo. Reset ti netreba, staci ked dlhsie podrzis power a potom ho znova stlacis. Co sa tyka HDD tak som ich tam dostal bez problemov (3ks a mas tam okolo srobov antivibracny silikon) a prietok vzduchu je stale dobry. Urcite odporucam.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:hej.. tak isto ako pri CM690.. :D
Pri CM690 vzduch bude narazat do plechov a trosku z neho sa dostane cez tie "obrovske" diery ...
XtremeUser
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa XtremeUser »

to "brm"
Ahoj takže

1)Rozhodol som sa pre datacom,pretoze je to cenovo vyhodnejsie
2) Zdroj som vybral "Fortron 500W -1880,-SK
3) Co sa tyka dosky,vybral som "Gigabyte EP-45 DS3R -3530,-SK
4) Grafika "GIGABYTE ATI Radeon HD4850 512MB -4860,-SK
5) Skrinka "Coolermaster elite" ale je tu jeden hacik,neviem ci bude podporovat MB Gygabite EP-45 DS3R,pretoze intel a amd podporuje.
6) Procesor "Intel Core 2 Duo E8400 3,0Ghz ostava pretoze v buducnosti planujem oc,cize takto nejako :-)
7) DVD "LG GH22NP20 10x10x22x22Black -670, -SK
8) DDR "Kingston 4GB (2GBx2)kit Cl5 -1975,-SK
Zostava okrem mouse+keyboard+repro.

Poprosim vyjadrenie sa k tomu vsetkemu,niesom si isty tou TOWER.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

XtremeUser
dosku ti ta bedna zobere.. toho sa bat nemusis
brm
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:a trosku z neho sa dostane cez tie "obrovske" diery ...
..a v pohode uchladí aj 4 disky naraz.. :mnam:

XtremeUser.. v pohode.. len ešte ramky môžeš zameniť za tieto..
http://www.datacomp.sk/default.asp?cls= ... tiid=19228
..a máš ďalších 400sk vo vrecku bez ujmy na výkone.. ;)
XtremeUser
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa XtremeUser »

to "Šu-Do"

jj,vsimol som si ze to berie ATX dosky,a tou je aj Gigabyte,ale az o 5 minut neskor ,a to uz som napisal post :D

to "brm"

z tymi ramkami, je to v poho,vykon ten isty 800mhz,ale su aj zarukou dobre?Kingstony su zname tym ze su drahe ale zato by mnoho dalo ruku do ohna :D Skusim tie A-Data, 400,-sk dole a mam na mouse alebo keyboard :D
Napísať odpoveď