wifi router aby fungoval ako switch
-
pietro4488
Novice
wifi router aby fungoval ako switch
zdravim, chcel by som nastavit router (ZCOMAX WA-2204A-TX) aby mi fungoval iba ako switch...proste mame na izbe iba dve zasuvky a 3 kompy...ked to malo defaultne nastavenia tak to slo v pohode ale do casu kym sa nam na izbe nezjavili spravcovia siete a nevytrhli nam to zo siete - ze im to nejako robi bordel ci co, dobre som ich nepochopil...ak by ste niekto vedeli ako na to, pls napiste mi podrobny popis co zapnut co zase vypnut atd...dakujem
za odpovede typu "preco si nakupite switch??" vopred dakujem ale sme predsa len studenti
za odpovede typu "preco si nakupite switch??" vopred dakujem ale sme predsa len studenti
-
will.i.am
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: wifi router aby fungoval ako switch
Ak ani samnevies co chces a co vlastne od teba chceli oni.. tak ti tu asi tazko pomozeme.. Napriklad u nas mame zakazane pripajat routre, switche, AP a ine sietove zariadenia. Proste jedna zasuvka = 1 PC. Po dohode sa da urobit vynimka... Aj ked sa skryjes za NAT, tak ti na to pridu... Mylim si ze u vas je to to iste.. Proste nechcu mat viac pc na zasuvku..
A neviem co si myslel tymi studentami, ked router je niekolko krat drahsi ako switch...
A neviem co si myslel tymi studentami, ked router je niekolko krat drahsi ako switch...
-
t0m4s3
Admin
370,- za switch nemoze by vela ani pre studentov - http://www.alza.sk/sitovy-switch-d-link ... d64193.htm
-
pietro4488
Novice
-
pietro4488
Novice
t0m4s3: ano, ved aj nam to tak fungovalo...
will.i.am: praveze neviem co presne potrebujem...laicky povedane aby to fungovalo na principe switch-u nic viac nic menej...keby som presne vedel ako to ma byt nastavene tak tu nevytvaram tento topic...snad to pomoze ip-cky mame pridelovane automaticky DHCP serverom (registrovane na meno a mac)...oni jednoducho nechcu aby sa na siet pripajal niekto cudzi (alebo kompy co niesu registrovane - mame obmedzene mnozstvo ip-ciek)...a cez to nastavenie co sme mali vo wifine sa myslim mohol pripojit k intrakovej sieti doslova ktokolvek kto bol na nu napojeny a to im zrejme vadilo...neviem ci to pomhlo ale snad ano...btw som laik do tychto veci takze prosim o pochopenie
will.i.am: praveze neviem co presne potrebujem...laicky povedane aby to fungovalo na principe switch-u nic viac nic menej...keby som presne vedel ako to ma byt nastavene tak tu nevytvaram tento topic...snad to pomoze ip-cky mame pridelovane automaticky DHCP serverom (registrovane na meno a mac)...oni jednoducho nechcu aby sa na siet pripajal niekto cudzi (alebo kompy co niesu registrovane - mame obmedzene mnozstvo ip-ciek)...a cez to nastavenie co sme mali vo wifine sa myslim mohol pripojit k intrakovej sieti doslova ktokolvek kto bol na nu napojeny a to im zrejme vadilo...neviem ci to pomhlo ale snad ano...btw som laik do tychto veci takze prosim o pochopenie
-
Don_Pipino
Darca
-
pietro4488
Novice
-
will.i.am
Darca
u nas to je rovnake.. takze by som neskusal ich trezlivost.. i nas ma kazdy zasuvku. a ked pride pristelkar da sa s nimi dohodnut na tom switchi alebo routri ale plati sa za to... no a tak skus ten router resetovat a mas defaultne nastaveniapietro4488 napísal:hmm no dik vyskusam ale velmi riskovat nemozem lebo uz teraz nam chceli dat BAN na cely rok ale chvalabohu nedali ale upozornili nas ze ak to spravime este raz tak nam pridu oznamit s usmevom na tvari ze "pani za porusenie pravidiel vas odpajame do konca skolskeho roka" a ten intrak M. Uhra v TT
-
pietro4488
Novice