wifi router aby fungoval ako switch

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pietro4488
Novice
Novice

wifi router aby fungoval ako switch

Príspevok od používateľa pietro4488 »

zdravim, chcel by som nastavit router (ZCOMAX WA-2204A-TX) aby mi fungoval iba ako switch...proste mame na izbe iba dve zasuvky a 3 kompy...ked to malo defaultne nastavenia tak to slo v pohode ale do casu kym sa nam na izbe nezjavili spravcovia siete a nevytrhli nam to zo siete - ze im to nejako robi bordel ci co, dobre som ich nepochopil...ak by ste niekto vedeli ako na to, pls napiste mi podrobny popis co zapnut co zase vypnut atd...dakujem

za odpovede typu "preco si nakupite switch??" vopred dakujem ale sme predsa len studenti
will.i.am
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: wifi router aby fungoval ako switch

Príspevok od používateľa will.i.am »

Ak ani samnevies co chces a co vlastne od teba chceli oni.. tak ti tu asi tazko pomozeme.. Napriklad u nas mame zakazane pripajat routre, switche, AP a ine sietove zariadenia. Proste jedna zasuvka = 1 PC. Po dohode sa da urobit vynimka... Aj ked sa skryjes za NAT, tak ti na to pridu... Mylim si ze u vas je to to iste.. Proste nechcu mat viac pc na zasuvku..
A neviem co si myslel tymi studentami, ked router je niekolko krat drahsi ako switch...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

370,- za switch nemoze by vela ani pre studentov - http://www.alza.sk/sitovy-switch-d-link ... d64193.htm
pietro4488
Novice
Novice

nuz myslel som ze mi tu ktosi poradi ale... t0m4s3 mas pravdu nieje to vela ale naco budem kupovat switch ked mam ten router, len ho treba nastavit
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

len najprv musis povedat co presne chces... co mozte a co nemozte vo vasej sieti...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ten router (rovnako ako 99% takychto routrov) funguje ako switch na vsetkych LAN portoch defaultne - nepotrebujes nic nastavovat.
pietro4488
Novice
Novice

t0m4s3: ano, ved aj nam to tak fungovalo...
will.i.am: praveze neviem co presne potrebujem...laicky povedane aby to fungovalo na principe switch-u nic viac nic menej...keby som presne vedel ako to ma byt nastavene tak tu nevytvaram tento topic...snad to pomoze ip-cky mame pridelovane automaticky DHCP serverom (registrovane na meno a mac)...oni jednoducho nechcu aby sa na siet pripajal niekto cudzi (alebo kompy co niesu registrovane - mame obmedzene mnozstvo ip-ciek)...a cez to nastavenie co sme mali vo wifine sa myslim mohol pripojit k intrakovej sieti doslova ktokolvek kto bol na nu napojeny a to im zrejme vadilo...neviem ci to pomhlo ale snad ano...btw som laik do tychto veci takze prosim o pochopenie
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Nastav router do rezimu bridge, kabel zo zasuvky vopchaj do LAN portu nie do WAN. Vypni wifinu, ak ju nepotrebujes, ak hej, tak tam ale nastav MAC filter,WPA, a hide SSID aby sa tam pripojil, len ten kdo chces.
A fachas, kym vam to nevytrhnu znova. Len tak mimo OT, aky intrak??
pietro4488
Novice
Novice

hmm no dik vyskusam ale velmi riskovat nemozem lebo uz teraz nam chceli dat BAN na cely rok ale chvalabohu nedali ale upozornili nas ze ak to spravime este raz tak nam pridu oznamit s usmevom na tvari ze "pani za porusenie pravidiel vas odpajame do konca skolskeho roka" a ten intrak M. Uhra v TT
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pietro4488 napísal:hmm no dik vyskusam ale velmi riskovat nemozem lebo uz teraz nam chceli dat BAN na cely rok ale chvalabohu nedali ale upozornili nas ze ak to spravime este raz tak nam pridu oznamit s usmevom na tvari ze "pani za porusenie pravidiel vas odpajame do konca skolskeho roka" a ten intrak M. Uhra v TT
u nas to je rovnake.. takze by som neskusal ich trezlivost.. i nas ma kazdy zasuvku. a ked pride pristelkar da sa s nimi dohodnut na tom switchi alebo routri ale plati sa za to... no a tak skus ten router resetovat a mas defaultne nastavenia :)
pietro4488
Novice
Novice

dobre pani tak uz to mam dakujem vsetkym za pomoc ale najviac mi pomohol asi Don_Pipino thx...nastavil som tam Operation mode: bridge, vypol wifinu, a na LAN-e som vypol DHCP... vsetko facha ako ma este raz dakujem
Napísať odpoveď