Taktovanie vo windowse (CPU)
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Taktovanie vo windowse (CPU)
Zdravim, nepoznate nejake programy na dosku gigabyte 8ie2004, s ktorym by som vedel taktovat aj vo wine? ... thx
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Par vyrbcov dosiek ma svoju taktovaciu utilitku, treba ale pripomenut, ze pri zmene FSB pri nabootovanom systeme dochadza k chybam, ktore ty mozno nespozorujes, ale je to tam, pokial hybes s FSB. Jedine nasobicom. Ale sam so taktoval cez FSB vo windoze a poho - teda poho, chyby som nespozoroval, i ked tam urcite boli...
MSI ma napr. CoreCell, Asus AI booster ci jak sa to vola, GB ma EasyTune, nie su na zahodenie - hlavne ten GB ma slusnu podporu a funguje.
Potom mas moznost ClockGen - program, ktory je ovladany .pll suborom, musis zistit aky mas generator frekvencii na doske, k nemu stiahnes .pll ovladac do ClockGenu a taktujes si...
MSI ma napr. CoreCell, Asus AI booster ci jak sa to vola, GB ma EasyTune, nie su na zahodenie - hlavne ten GB ma slusnu podporu a funguje.
Potom mas moznost ClockGen - program, ktory je ovladany .pll suborom, musis zistit aky mas generator frekvencii na doske, k nemu stiahnes .pll ovladac do ClockGenu a taktujes si...
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
Inspectah Deck
Expert
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
misokgb
King
Sak a co v BIOSe ta nepusti? ViA chipset, to bude skor smrt a nie taktovanie... Nechce sa mi hladat, ale pochybujem, ze dosky s viou maju CoreCell podporu od MSI. Skus pod BIOSom taktovat, i ked to bude marna slava. Radsej predaj dosku a kup inu, alebo predaj procak a kup silnejsi, lebo tuto si toho moc nepotaktujes, teda mozno hej, ale kym to na takom suxe vyladis...OphusS napísal:Pomozes mi s tym? mam MSI K8T NEO a AMD Sempron 2600+, ale uz som dvihal z 1.6 ma 1.8 ... DIk
-
RoQa
Darca
porovnavas intel a AMD ??
... Ale sempron som mal aj ja a so zakladnym chladicom v poho mozes dat aj 2.0 -2.2Ghz ked mas dobre chladenie tak v poho aj 2.4 a viac .... mne bol nestabilny pri 2.4 ale mal som iba zakladny chladic a asi som ani nedvihal napatie ... // Sice som si vsimol aby som ta nezavadzal , ja som mal 2800+ default 1.6Ghz..
pocuj aky mas chladic to s boxovanym si toho celera taktoval?si kup radsej nejaky freezera lebo nieco dobre aby si to uchladil bo takto ti velmi skoror odide ten procak..pri tej teplote naozaj bacha na to...a celerony zase zalezi od jadra kolko znesie..ako ho vyrobca navrhol an aku maximalnu hodnotu tepelnu co znesie to si zisti an intelackej stranke a nepusatj do neho nejako moc napätie bo si ho odpalis...tomasc000 napísal:ja mám Celeron D 3,06GHz a dal som ho až na 3,91GHz a teplota pri záťaži sa blížila ku 100C, ale nárast výkonu bol enormný skoro 30%
-
TargetMe
Novice
Taktovanie ci len uspora energie
Opravte ma keď sa mýlim ale podla mňa tam ide skôr o úspore ako taktovaní keď nepotrebuješ taký vysoký výkon zníži výkon a tým dlhšie ti baterky vydržia....Charger napísal:a na notbukoch ked si system nastavuje frekvenciu podla potreby??
no to nebolo na stále, len na test čo to znesie a mám Zalman chladič a pri takte na 3,53GHz je teplota pri záťaži do 45Cdekarbon napísal:pocuj aky mas chladic to s boxovanym si toho celera taktoval?si kup radsej nejaky freezera lebo nieco dobre aby si to uchladil bo takto ti velmi skoror odide ten procak..pri tej teplote naozaj bacha na to...a celerony zase zalezi od jadra kolko znesie..ako ho vyrobca navrhol an aku maximalnu hodnotu tepelnu co znesie to si zisti an intelackej stranke a nepusatj do neho nejako moc napätie bo si ho odpalis...