F1 2009
start bol zaujimavi -- tod vsio
start bol zaujimavi -- tod vsio/
aby jazdilo 6 monopostov... hanba ti michelin .../
navrhujem nech maju rovnaky rozmer - aby im sedeli pneumatiky koho budu chciet.../ ja viem ze sa to neda... ale aspon budu mat na vyber keby dakto nechcel vyrobit pneumatiky na tu trat ktoru potrebuju/ nech ich vyrabaju trebars aj Goodyaer, Matador...
aby jazdilo 6 monopostov... hanba ti michelin .../
navrhujem nech maju rovnaky rozmer - aby im sedeli pneumatiky koho budu chciet.../ ja viem ze sa to neda... ale aspon budu mat na vyber keby dakto nechcel vyrobit pneumatiky na tu trat ktoru potrebuju/ nech ich vyrabaju trebars aj Goodyaer, Matador...
ano, ferrari sa nemuselo zachovat tak ako sa zachovalo, ale co ak mali monopost nastaveny na rychlost a postavenim sikany stratia vsetko. a dalej fia mohla povolit zmenu pneumatik[samozrejme tym padol ale aj pre bridgestone]t0m4s3 napísal:Skor hanba ferrari. Minardi aj Jordan boli za postavenie sikany - co povedalo ferrari? NIE. Takisto ked na zaciatku sezony nemohlo nastupit Minardi na treningy, ale zazracne cez vikend zohnali sponzora a chceli nastupit na velku cenu zo zadnych pozici - vsetci ANO, co ferrari? NIE!
Ale aj Berniemu by mal niekto zaklopat na celo! Hanba F1
Su to len dohady, a obvinovanie ferrari je blbost. Za toto fiasko moze iba michelin.
-
michaelkiller
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Nene, za to moze viacmenej FIA pretoze pravidlo o jednych pneumatikach za zavoj je kktina. Michelin pouziva makku zmes na vonkajsej strane pneumatiky a tak pri prechadzani tej 12-tej ci 13-tej zakruty sa opotrebuje rychlo makka zmas a pneumatika pukne. Ked vacsina timov chcela spravit sikanu pred tou zatackou (ja by som tam dal klacisky zlto-cierny spomalovac co sa pouziva na slovenskych cestachmadjo napísal:Su to len dohady, a obvinovanie ferrari je blbost. Za toto fiasko moze iba michelin.
-
hojko
Site Admin
Ale ja sa necudujem Tomasovi ze nema rad Ferrari, ja ich tiez neznasam a su na to dovody. Napriklad dlhorocnym fanusikom ostane v pamati kolizia M.Sch. a J.Villeneuvea alebo kolizia M.Sch. a D.Hilla... Taktiez je to sposob komunikacie pri pravidlach... mala ukazka dnes - vsetci okrem Ferrari suhlasili so sikanou pred tou zatackou, na zaciatku sezony chceli timy zaviest obmedzeny pocet testovacich dni a vsetci okrem Ferrari suhlasili atd, atd...
asi ste to uz citali ale dam to sem...
Tím Minardi F1 získal v USA sedem bodov za piate a šieste miesto. Christijanovi Albersovi a Patrickovi Friesacherovi k tomu stačilo jediné - dôjsť do cieľa. Aj preto sa šéf tímu Paul Stoddart z inak fantastického výsledku príliš netešil a Minardi vydalo po pretekoch len takého vyhlásenie:
Paul Stoddart, šéf tímu:
“Predovšetkým by som sa rád ospravedlnil všetkym priaznivcom F1 a to najmä tým, ktorí zavítali na tribúny v Indianapolise. Dnes popoludní sme boli v Indy svedkami frašky. Toto bol ten správny čas, v ktorom sa mal náš šport zbaviť politiky. Bohužiaľ sa tak nestalo. Ešte dnes ráno sa deväť z desiatich tímov dohodlo na tom, že v záujme bezpečnosti bude na trati vybudovaná šikana, ktorá sa bude nachádzať pred nájazdom do poslednej zákruty. Zároveň bola prijatá dohoda, podľa ktorej v prípade nevybudovania šikany na preteky nenastúpi deväť tímov.
Táto idea však bola zamietnutá prezidentom FIA Maxom Mosleym. Nechápem prečo sa tak rozhodol. Za týchto podmienok sa tímy rozhodli nepretekať. Z môjho pohľadu sa nekonalo v záujme športu, americkej verejnosti a ani fanúšikov F1 na celom svete.
Ja úplne sympatizujem so stajňami Michelinu. Viem, že dnešné preteky nikomu nepomohli a nemyslíte si, že teraz budeme oslavovať zisk bodov. Minardi bolo odhodlané na preteky nenastúpiť. Tím Jordan však porušil dohodu a zmenil svoje stanovisko z rannej schôdzky.
Verím, že z VC USA sa všetci poučia a v budúcnosti už nebudeme ničiť náš milovaný šport politikou. Dnešné preteky sa mohli uskutočniť nebyť stanoviska FIA a Ferrari, ktoré sa k ostatným tímom nepripojilo s odôvodnením, že to nie je ich problém."
Paul Stoddart, šéf tímu:
“Predovšetkým by som sa rád ospravedlnil všetkym priaznivcom F1 a to najmä tým, ktorí zavítali na tribúny v Indianapolise. Dnes popoludní sme boli v Indy svedkami frašky. Toto bol ten správny čas, v ktorom sa mal náš šport zbaviť politiky. Bohužiaľ sa tak nestalo. Ešte dnes ráno sa deväť z desiatich tímov dohodlo na tom, že v záujme bezpečnosti bude na trati vybudovaná šikana, ktorá sa bude nachádzať pred nájazdom do poslednej zákruty. Zároveň bola prijatá dohoda, podľa ktorej v prípade nevybudovania šikany na preteky nenastúpi deväť tímov.
Táto idea však bola zamietnutá prezidentom FIA Maxom Mosleym. Nechápem prečo sa tak rozhodol. Za týchto podmienok sa tímy rozhodli nepretekať. Z môjho pohľadu sa nekonalo v záujme športu, americkej verejnosti a ani fanúšikov F1 na celom svete.
Ja úplne sympatizujem so stajňami Michelinu. Viem, že dnešné preteky nikomu nepomohli a nemyslíte si, že teraz budeme oslavovať zisk bodov. Minardi bolo odhodlané na preteky nenastúpiť. Tím Jordan však porušil dohodu a zmenil svoje stanovisko z rannej schôdzky.
Verím, že z VC USA sa všetci poučia a v budúcnosti už nebudeme ničiť náš milovaný šport politikou. Dnešné preteky sa mohli uskutočniť nebyť stanoviska FIA a Ferrari, ktoré sa k ostatným tímom nepripojilo s odôvodnením, že to nie je ich problém."
hojko napísal:Ale ja sa necudujem Tomasovi ze nema rad Ferrari, ja ich tiez neznasam a su na to dovody. Napriklad dlhorocnym fanusikom ostane v pamati kolizia M.Sch. a J.Villeneuvea alebo kolizia M.Sch. a D.Hilla... Taktiez je to sposob komunikacie pri pravidlach... mala ukazka dnes - vsetci okrem Ferrari suhlasili so sikanou pred tou zatackou, na zaciatku sezony chceli timy zaviest obmedzeny pocet testovacich dni a vsetci okrem Ferrari suhlasili atd, atd...
ano robil kktiny [robil to schumacher] tak preco nadavas na ferrari a za tie prehresky bol dostatocne schumi potrestany
-
hojko
Site Admin
...noman, este by trebalo dodat:
Stoddart: Je to fraška, Jordan porušil dohodu!
Šéf tímu Minardi Paul Stoddart tvrdí, že VC USA sa zmenila na frašku. On sám chcel dokonca stiahnuť svojich pilotov z trate, ale to by musel rovnako konať aj Jordan.
“Na vine je Jordan. Ak by zašiel do boxov, tak ho budeme nasledovať. Takto si to nemôžeme dovoliť, pretože nám ide o šampionát. Takto môžeme získať body a tie nám napokon vynesú celkom slušné peniaze. Toto však nie sú preteky - toto je fraška!”
“Jordan nesplnil svoj sľub. Ráno mi povedali, že ak sa nevybuduje šikana v trinástke, tak pretekať nebudú. Je neuveriteľné, že FIA nedokázala nájsť riešenie s tímami Michelinu. FIA sa hovno stará o samotný šport. Ide im len o ich politické hry!”
“Nikto nemôže brať túto veľkú cenu vážne a ani Ferrari nebude mať radosť z double, na ktoré sa im stačilo vyvážať. Formula 1 už urobila v minulosti veľa šialených vecí, ale dnešný deň to všetko vysoko predčil,” dodal Stoddart.
f1.sk
...takze keby sa tak stalo, Ferrari by ostalo samotne na trati a asi by si isli po double...
Stoddart: Je to fraška, Jordan porušil dohodu!
Šéf tímu Minardi Paul Stoddart tvrdí, že VC USA sa zmenila na frašku. On sám chcel dokonca stiahnuť svojich pilotov z trate, ale to by musel rovnako konať aj Jordan.
“Na vine je Jordan. Ak by zašiel do boxov, tak ho budeme nasledovať. Takto si to nemôžeme dovoliť, pretože nám ide o šampionát. Takto môžeme získať body a tie nám napokon vynesú celkom slušné peniaze. Toto však nie sú preteky - toto je fraška!”
“Jordan nesplnil svoj sľub. Ráno mi povedali, že ak sa nevybuduje šikana v trinástke, tak pretekať nebudú. Je neuveriteľné, že FIA nedokázala nájsť riešenie s tímami Michelinu. FIA sa hovno stará o samotný šport. Ide im len o ich politické hry!”
“Nikto nemôže brať túto veľkú cenu vážne a ani Ferrari nebude mať radosť z double, na ktoré sa im stačilo vyvážať. Formula 1 už urobila v minulosti veľa šialených vecí, ale dnešný deň to všetko vysoko predčil,” dodal Stoddart.
f1.sk
...takze keby sa tak stalo, Ferrari by ostalo samotne na trati a asi by si isli po double...
hej, jasne a minule preteky ked dostal prednost v depe kimi pred montoyom ...to co bolo?t0m4s3 napísal:prosim ta - vsak timova rezia fici stale, tak preco teraz nie? Len sa zahrali s divakmi, akoze ho spravil tesne az v boxoch. Jednoducho nikdy sa nikto nedozvie ci ho pustil alebo nie, pretoze vzdy je Miso pred Rubinhom. Sa cudujem Rubensovi ze si necha po hlave skakat - ma na viac.