Politológia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MajsterN
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MajsterN »

To vážne sa tam nerobia prijimačky :o to je taky malý záujem?
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Mateq napísal:Ja som dnes zistil, že politológia - na UCM (:D) bude moja stávka na istotu, v prípade že by niečo zlyhalo ohľadne škôl o ktoré mám záujem prioritne.
Nakoľko sa tu nerobia žiadne prijímacie skúšky.
ta UCM to je riadny bordel :D ....poviem ti,aj ja som to tak mal,ze som si hovoril,ze politologia na UCM to je tutovka,nerobia sa prijmacky,vezmu ma. ale realita bola taka,ze som spravil prijmacky na politologiu na trnavskej univerzite a takisto na pravo a z UCM mi nakoniec prislo rozhodnutie,ze ma neberu :)
Chapes? Najlepsia pravnicka fakulta a druha ci tretia najlepsia filozoficka fakulta na slovensku ma vzali a posrata UCM ktora je druha najslabsia vyska na slovensku ma nevzala:-)
MajsterN
Amateur
Amateur

UK

Príspevok od používateľa MajsterN »

Prave som na stránke UK v Blave zistil že prijimačky sa robia IBA z Anglického jazyka. :( A ja maturujem z neminy sakra
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

no uz je pravdepodobne po skuskach, tak pani damy, jak ste dopadli, kto mi bude robit spoluziaka? :wink:
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

abstraktt napísal:no uz je pravdepodobne po skuskach, tak pani damy, jak ste dopadli, kto mi bude robit spoluziaka? :wink:
Ahoj Abstraktt, tak kde si nakoniec zakotvil? resp kde budes studovat ?
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

bell napísal:Ahoj Abstraktt, tak kde si nakoniec zakotvil? resp kde budes studovat ?
jej ahoj bell :wink:

mno trnavu mam istu(kto bol ten vie :lol: ) a este cakam na vysledky z blavy, co by podla predbeznych vysledkov malo vyjst, tak uvidim :)
Renovacio
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Renovacio »

Momentálne študujem politológiu na Trenčianskej Univerzite ... ale externe ... :) síce škola má nejaké tie prbolémy ale inak sa to dá ... prijímačky neboli žiadne ... a čo sa týka jazykov tak mi máme napr. na výber nemecký jazyk alebo anglický ... s tým, že okrem normálnych prednášok z daného jazyka máme samostatne od toho odborný seminár prednášaný v cudzom jazyku na tému EU, moderná politika atď.
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Ako uz len mohla nejaka univerzita vyda spravu ze sa v odbore ktory ludia vystudovali uplatnilo 100%? To je co za blbost. Ja osobne som vystudoval politologiu pred 5 rokmi a odvtedy s nou v podstate nemam nic spolocne. Tak isto aj ostatny spoluziaci s ktorymi udrziavam nejaky kontakt. Studium je super co sa tyka vseobecneho rozhladu, uplatnenie .... podla toho kto ma na co nervy :wink:
Žanet
Novice
Novice

Re: Politológia

Príspevok od používateľa Žanet »

čaute, ja by som sa vás chcela opýtať, aké okruhy okrem histórie, jazyka a NOS budem potrebovať na prijímačkách... myslím hlavne politiku... pýtajú sa aj na súčasnú situáciu, príp. kam siahajú jej korene, aké sú dôsledky a pod.? Na internete som čítala, že je dôležitá analýza...stačí všeob. prehľad alebo to musí byť trošku hlbšie? Ďakujeeeem :smt059
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pouvažuj hlavne nad gramatikou.
Martin502
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Martin502 »

Ahojte. Chcel by som si dať po maturite (Nos,Dej,SJL,AJ) prihlášku na UKF v Nitre odbor politológia. Je to moc podľa Vás tažké? Zaujíma ako to tam je čo sa týka jazykov?? Pretože v jazykoch dobrý moc nie som. Díkes
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mas pocit, ze je na Slovensku nedostatok politologov?
hughito
Redeemer
Redeemer

Podľa mňa je takáto argumentácia irelevantná. Ak bude dobrý, tak sa nájde miesto aj preňho. Ak nie, tak pôjde inou cestou, ktorej riadky napíše Majster život. Hádam by si nechcel, aby sa dalo prihlasovať na VŠ obory iba podľa aktuálnej "poptávke"..
beardie
Redeemer
Redeemer

dopyt po politilogoch bude aj v buducnosti minimalny, nieco ako vedecki pracovnici s vystudovanou filozofiou, rocne sa uplatnia asi traja
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

beardie: ale ved v MacDonalds sa miesto isto najde ;-)

hugo: je to aj o istej zodpovednosti voci spolocnosti, nie celkom suhlasim s beardiem, clovek by mal studovat to co ho bavi ale v sucastnej dobe v SR nie je mudre ist studovat nieco v com sa neuplatnis...
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:dopyt po politilogoch bude aj v buducnosti minimalny, nieco ako vedecki pracovnici s vystudovanou filozofiou, rocne sa uplatnia asi traja
Však áno, treba s tým počítať a snažiť sa dostať medzi tých troch. Ak s tým niekto nepočíta, tak skončí v tom spomínanom MCD alebo za pásom.
Martin502
Medium Expert
Medium Expert

Nemám pocit že by nebolo na SR dostatok politológov ,ale ja to chcem študovať pretože ma to baví. Napríklad je nedostatok IT pracovníkov alebo zubárov ale ja k tomu nemám vzťah,nebaví ma to. A čo sa týka uplatnenia si myslím že vo väčšine v SR :) keď nemáš známosti môžeš mať aj 5 titulov a skončíš pri tom spomínanom páse. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

nuz, v tom pripade snad len vela stastia a pouzi tie znamosti s mierou
Martin502
Medium Expert
Medium Expert

beardie napísal:nuz, v tom pripade snad len vela stastia a pouzi tie znamosti s mierou
Ja tie známosti ale nemám preto sa pýtam ako to je na UKF Ja som iba konštatoval že v dnešnej dobe je to všetko iba o známosti
sandra353
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sandra353 »

Ahojte, chcem sa opýtať, či niekto z vás nerobil prijímačky v KE na UPJŠ na politológiu. Ak áno, akým štýlom bol stavaný test? Ďakujem za odpoveď :)
Napísať odpoveď