Vodicak

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

Tak po prve kedze otec robil na policii fest dlho pred tym nez zomrel, poznam vela policajtov a este viac by asi poznalo mna (cim nechcem povedat ze by si odfrkli a poslali ma prec, ale polahcujuca okolnost by to bola urcite, nakoniec uz ma takto nechali aj pre ine veci), po druhe mnozstvo zien hlavne od dopravakov su matkine zname (chodia k nej na kozmetiku uz par rokov) takze zase nejaka uzitocna znamost navyse. Po tretie oje*avat viem excelentne (s cim by sa asi rozumny clovek chvalit nemal) takze by som si nieco vymyslel, nejaku urgenciu kombinovanu s mojou nevedomostou etc. Naozaj si myslim ze by mi odklad nedali, ved aj preto som po meste jazdil s kludom aj ked som vedel ze by to problem bol.
Vravim ze by som to pravdepodobne vykecal ja (dovody mas hore), nie ze je to malickost a vykeca to kazdy. Objasnil som ti to dostatocne?

Uz niekolkokrat som mal na krku vec ktoru by inak policia riesila a nechali ma tak... Ci uz z ucty k otcovi alebo poznali niekoho ineho z rodiny (aj moj ujo bol tak isto dlho policajt). Nepotrebujem sa tym chvalit, ved ani nieje cim ale pytal si sa tak som odpovedal.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nam bolo hovorene na autoskole, ze ak uz ma clovek po skuskach, je to ine, ako ked nie. Tj uz je opravneny viest motorove vozidlo, len toto opravnenie nedokaze zdokladovat. Zaznam o opravneni pre tu ktoru skupinu na PZ eviduju. Odklad o 2 roky uz v takomto pripade nehrozi, ale je to brane ako priestupok - za ktory uz mozes byt pokutovany.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

KoCi urcite? Pozri sem "Ak teda niekoho prichytí polícia na budúci rok šoférovať bez papierov, hrozí mu pokuta až do 40-tisíc korún a zákaz činnosti na päť rokov. Dnes za priestupok zaplatí len 7-tisíc korún. Ak pravidlá opakovane poruší a znovu sadne za volant, bude nasledovať obvinenie z trestného činu marenia úradného rozhodnutia a môže skončiť aj vo väzení." a este ""Ak vodič nemá oprávnenie a šoféruje, hodnotí sa to ako priestupok. Polícia mu zakáže činnosť, teda šoférovanie. Trestného činu sa dopustí len v prípade, ak ho znova prichytia za volantom, alebo ak spôsobí vážnu dopravnú nehodu," hovorí viceprezident policajného prezídia Stanislav Jankovič."

zdroj: pravda.sk

Bez ohladu na to ci si skusky spravil alebo nie, jednoducho nemas vodicsky preukaz a soferujes na cierno, nie je co riesit. To co ti povedali v autoskole, tak to bude kktina. Neviem ako mozes byt pokutovany za priestupok a jeden zaznam pocas skusobnej doby, ked este nemas vydany platny vodicsky preukaz, cize nie si vodicom, ha?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nie, vodic si, si vedeny v databaze vodicov. Len nemas vodicak. Ci je v Bratislave vo vyrobe, na miestnom policajnom oddeleni, odkial si ho o 15 minut vyzdvihnes, alebo doma v sufliku, je jedno.
KoCi
Darca
Darca

test - urcite je len to ze zomrieme :D .. ja som prepisal to co nam bolo hovorene.. v kazdom pripade to od "buduceho roka" - je pre niektorych neprijemne, ale ked to pomoze eliminovat "vodicov" nevodicov, preco nie. Ale v pripade ze niekto je opravneny viest motorove vozidlo, len nema toto opravnenie, tak mi tieto tresty pridu ako prilis prehnana buzeracia.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

dnes ma len tak napadlo, ze keby som stratil vodicak a dal by som si vyrobit druhy a nahodou by som nasiel ten prvy a mal by som 2 vodicaky :) jeden by mi zobrali ale stale by mi zostal ten druhy. Keby ma zastavila potom kontrola a preukazal by som sa? Alebo to oni kontroluju v aute ja nvm este ma nezastavli :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

KoCi napísal:Nam bolo hovorene na autoskole, ze ak uz ma clovek po skuskach, je to ine, ako ked nie. Tj uz je opravneny viest motorove vozidlo, len toto opravnenie nedokaze zdokladovat. Zaznam o opravneni pre tu ktoru skupinu na PZ eviduju. Odklad o 2 roky uz v takomto pripade nehrozi, ale je to brane ako priestupok - za ktory uz mozes byt pokutovany.
Fabo napísal:Nie, vodic si, si vedeny v databaze vodicov. Len nemas vodicak. Ci je v Bratislave vo vyrobe, na miestnom policajnom oddeleni, odkial si ho o 15 minut vyzdvihnes, alebo doma v sufliku, je jedno.
Imho, ja by som si to vyložil inak.
Normálne ti hrozí odklad na dva roky. Spravíš skúšky, ale pokiaľ si nevyzdvihneš hotový vodičák, nie si vodič. Si v databáze čakateľov na vodičák, ale vodičák nemáš, pokiaľ nepodpíšeš papier o prevzatí (a nezamastíš za kolok).
Ak si ho raz vyzdvihneš a necháš v šuflíku, je to o niečom inom.

A právne vzaté, ak niečo nedokážeš zdokladovať, tak to nemáš.
Charger napísal:dnes ma len tak napadlo, ze keby som stratil vodicak a dal by som si vyrobit druhy a nahodou by som nasiel ten prvy a mal by som 2 vodicaky :) jeden by mi zobrali ale stale by mi zostal ten druhy. Keby ma zastavila potom kontrola a preukazal by som sa? Alebo to oni kontroluju v aute ja nvm este ma nezastavli :)
Teoreticky by to šlo, dokým si to policajt neskontroluje... Čo asi bežne nerobia, no stačilo by, ak by to do teba niekto napral na križovatke. Tam sa to spisuje a si jasný. Naviac by si možno mohol vyfasovať aj falšovanie dokumentov, či aspoň nejaký podvod, neviem presne.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Nam v autoskole, ked sme isli robit skusky, hovorili, ze v ziadnom pripade nesmieme jazdit, kym nemame vodicak pri sebe (to bolo 2 mesiace dozadu). Takze by som stavil na istotu a neriskoval.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mateq bavime sa o situacii ze si si uz podal ziadost alebo este nie?

No a ak nahlasil strateny/ukradnuty doklad a vydavau ti novy, ten stary je okamzite zneplatneny
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Fabo napísal:Mateq bavime sa o situacii ze si si uz podal ziadost alebo este nie?
Podľa mňa v tom nie je rozdiel, pretože ani podaná žiadosť o vodičák z teba ešte nerobí držiteľa vodičského oprávnenia, teda nemôžeš sadnúť za volant, a či máš podanú žiadosť alebo nie, za pristihnutie za volantom budeš podľa mňa trestaný rovnako, teda odkladom.
Mám za to, že sa situácia obracia na priestupok až v momente, keď je ti vodičák reálne fyzicky vydaný. Imho ale ťažko povedať, respektíve nájsť nejaký príklad keď sa to stalo, resp. niekto nevydržal tých 5 dní a chytili ho. Myslím si, že by v tomto prípade bol vytvorený precedens, podľa ktorého by sa posudzovali takéto prípady, pretože tu ten výklad nie je jednoznačný.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Mateq: tak v tomto sa asi nezhdoneme pretoze drzitelom danej skupiny si od uspesneho zvladnutia skusok a nie od samotneho odovzdania karticky.. Takisto aj na vodicaku mas napisany datum skusok co je v podstate aj datum udelenia danej skupiny a nie datum vydania dokladu...

Mam za to (teraz teoreticky) ze ked 3.12. spravim skusky a 4.12. ma zastavi hliadka a preukazem sa potvrdenim s kolkom ktore dostanem po skuskach tak sa to rata ako priestupok - jazda bez dokladov, cize rovnako ako by som si vodicak zabudol doma.
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

dnes som sa bola fotit..kolok 200 sk ..caka sa 2 tyzdne..som myslela ze skro dostanem...co uz
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

to sa nejako dlho čaka, ja som ho mal do 5 dni vybaveny.. resp štvrtok boli skušky, piatok vybavil, a pondelok/utorok neviem presne už ot je davnejšie som išiel pon..:)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nepriplacal si si za expresne vybavenie? Lebo tych cirka 10 dni - 2 tyzdne je normalna cakacia doba na vsetky europske preukazy, teda aj obciansky. S priplatkom to je potom do 2 prac. dni.
BoBor89
Medium Star
Medium Star

vôbec som nič nepriplacal, ked sme to boli vybavovať boli sme asi 3ja z autoškoly. A všetci to vyzvihli tiež do 3 dni pracovnych teda...
POlicajti mi poslali SMS, že si môžem vyzdvihnuť preukaz v čase od do.. a prišiel som si pon..
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

BoBor89 napísal:vôbec som nič nepriplacal, ked sme to boli vybavovať boli sme asi 3ja z autoškoly. A všetci to vyzvihli tiež do 3 dni pracovnych teda...
POlicajti mi poslali SMS, že si môžem vyzdvihnuť preukaz v čase od do.. a prišiel som si pon..
Fúúúha, tak to si mal asi šťastie, mne poslali SMS - ku až po 2 týždňoch a viem, že aj ostatným spolužiakom trvalo vystavenie vodičáku tiež minimálne toľko. Ale myslím si, že tie vodičáky majú urobené raz dva, ale tie SMS - ky posielajú fakt načas po uplynutí 2 týťždňov od požiadania :roll:
BoBor89
Medium Star
Medium Star

mne bolo povedane že do 5ti pracovnych dni mi daju vedieť, dali mi po 2, ale možno to funguje tak len na tom inšpektorate kde som to ja vybavoval, alebo autoškola mala nejake + tam :)
poznam zopar ludi čo to mali vybavené a tí už v den skušok mali vodičak v rukach, takže ak niekto to vybavuje a trva to viac dni podla mňa je to ošmek.. ked to niekto chce urobiť urobí to v priebehu par minut..
KoCi
Darca
Darca

Mozno je to zavisle od mnozstva ziadatelov - viem ze ked som ziadal o pas, tak som cakal ozaj len par dni, na vodicak som si pockal tyzden aj nieco. Nemyslim si, ze by to tam niekto zamerne odkladal ze vsak tento ma este 2 tyzdne cas. Skorej ten termin 2 tyzdne treba brat ako informativny DOKEDY by to MOHLO byt.
deMarkqo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deMarkqo »

ano zalezi to od poctu ziadatelov, u nas to tak bolo ked som robil vodicak. mal som ho tak do tyzdna cca.
websterko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa websterko »

ta ludia zajtra skusky uffff mam nervy ale dufam ze spravim drzte palce idem sa ja dalej drvit
Napísať odpoveď