Aka je podla VAS Windows Vista...

Informácie o software, ankety...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

bloodko napísal:romerot, lenze plno ludi je takych, ze ju vyskusaju na par minut a hned nadavaju. Hlavne co som pocul boli staznosti na to potvrdzovanie pri instalovani ci pri com to je, ale to sa da vypnut atd... Ludia si vzdy najdu dovod na kritizovanie. :)
ja som mal instalnutú ultimate asi 1 týžden.. prvé s čím som sa stretol musel som posťahovať nové drivery ale to bolo jasné.. pak ma kus naštvalo že sa nedal nájsť ovládač ku klávesnici.. tak som si povedal že aj tak som používal z tých veľa tlačítok len tri namiesto ctrl+c,v,x a pak ešte občas tlačítka na ovladanie prehrávača.. som si povedal ved kludne budem aj bez toho..
druhý problém nastal ked som nainštaloval nero7.. nedalo sa error v registroch.. šak nevadí som si povedal budem používať dačo iné aj tak moc nenapalujem radšej kúpim další disk.. no najväčší problém nastal ked som nainštaloval orig. steam idem si zahrať css a sekačka jak riť..lagy.. sa to nedao hrať.. v tom momente šla preč..
ale to bude skôr tým že mám 1GB ram... nevravím že vistu nebudem v budúcnosti používať ale zatím som pri xp- dark edition v.6
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

No ano.. pri 1GB ram to je dost mozne. Ja som hned kupoval do booku 2GB. :)
Co sa tyka ovladacov.. No je s nimi este problem. Ale myslim, ze novy HW bude mat ovladace na Vistu a stare mozno.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

bloodko napísal:No ano.. pri 1GB ram to je dost mozne. Ja som hned kupoval do booku 2GB. :)
Co sa tyka ovladacov.. No je s nimi este problem. Ale myslim, ze novy HW bude mat ovladace na Vistu a stare mozno.
podla mna staré ani nie.. bude to záruka že ludia staré veci budú pomaly dávať het a nahradzovať ich novými vecami..
je to normálny vývoj
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Bolldar napísal:BTW: ted kdyz se na to divam, vidim OEM verzi a krabicovou verzi... krabicova verze stoji jednou tolik ... nevi nekdo jaky je v tom rozdil.............
http://www.hojko.com/zmena-hardware-oem ... 93379.html
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

je.. diky moc.. hledal jsem to ale musel jsem to prehlednout :oops:
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

triple napísal:nevravím že vistu nebudem v budúcnosti používať ale zatím som pri xp- dark edition v.6
ja som na TPB cital ze v XP black edition nasli nejaky nastrceny backdoor
ale nefim ci black a dark je to iste
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vsetky tieto Super Turbo Ultimate Black Dark Edition XP-cka nejak nemusim ... Racej si nainstalujem Verziu 2002 hodim tam SP3 a necham volne aktualizovat.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pred casom som sa vyjadril, tak sa vraciam znovu k tejto teme. Vistu uz mam na dvoch notebookoch. Jeden od ASUS, druhy od TOSHIBA. Jeden vo verzii Ultimate (pirat) a jeden vo verzii Home Premium (original). Obidve maju uz nainstalovane SP1, plne aktualizovane. Doteraz som nemal ani jeden blue screen, ci problem s drivermi. Myslim si, ze Vista po SP1 je system uplne v poriadku, i ked s vyssimi narokmi na HW. Kazdopadne, nevidim ziadny dovod prechadzat z niecoho plne funkcneho XP SP3 na Vista a preto si XP SP3 ponechavam na hlavnom PC - desktop.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

pom napísal:ja som na TPB cital ze v XP black edition nasli nejaky nastrceny backdoor
ale nefim ci black a dark je to iste
čo je to backdoor?
brm
Darca
Darca

triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

dík :)
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Rad sa tei z vyjadrim.

Argument:

Plakajuci Tvorcovia ako sa to nepredava potom zrazu ked sa ich uz konecne predal ourcite mnozstvo tak sa strasne chválil kolko toho uz predali.

Realita:

Priemerne Tretina lusi ktorý kupili vistu presla nazad na xp.

Riesenie:

Microsoft prestava vyrabat XP aby mohol predat nový hnoj.

Pocity:

Je mi z nej zle - 1. kur*a jedna tak dost co pomal ij unajebu do kazdeho pocitaca ked si ho che clovek kupit a musi si ju pochopitelne v tej cene zaplatit

2. Svina jedna sama zere giga ramky a to ako jeje to je*e ze je nakompatibilna a kopec veci na nej nejde to nieje normalne.
(Kazdy vie spravit taku vymakanu hru alebo program ktorý bude fest dobre vyzerat ale nikto enbude mat taky komp aby mu tam isiel to niej umenie)

3. Realita je taka ze po nainstalovani a spustienie spravcu uloh ukazovala vista 85 procesou beziacich. Xp by uz skolabovalal keby tam dosiahlo taku hodnotu no mam dost tak tolko proscesou a to som nic neurobil este toi sa len sama hra je to komplet neviladene.

4- Naj bonus a sku*vena drzost je v tom ze aj ked ju clovek odinstaluje s kompu a nahodi tam win XP tak jej to je*e a riadne a brani sa ak osvina a býva s tým fest problem .

5- A zaver to ma rozculuje ako nic ine Ked chem hocico spravit vymazat cosi povolit cosi or hocico tak sa ma 10 aspon 10 razi opýta ze ci ano c i urcite ci ozaj ci fakt ......

NO je*** je***
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mna najviac sere hovadina s POVOLIT.. ked nieco spustím tak to asi chcem spustiť ni?
brm
Darca
Darca

triple.. vypni si UAC..
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Se.. vas take veci ktore sa daju vypnut. co tak precitat si napovedu? Vyskoci okno a tam je napisane, ako sa ta funkcia vola. staci stlacit F1 napisat UAC a je tu riesenie.
Ja som s Vistou nanajvys spokojny. Nemenil by som ju uz za nic. Teraz idem kupit dalsiu na desktop kedze tam mam este to XP.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

skener: to su take pripomienky uzivatela po kratkom case pouzivania. Je to nove a stve ta to. Vista po clean install nema 86 procesov, ale iba nieco cez 40 myslim. 86 tam mas ked mas mozno notebook od vyrobcu aj s kopou bloatware. Ja mam po nainstalovani vsetkych programov, ktore pouzivam, beziacich asi 78 procesov, no je to stale svizne a stabilne. To, ze zerie 1GB RAM je fakt, no vacsina konfiguracii pod 2GB nejde, takze to nepocitis. Zo zaciatku som na Vistu nadaval aj ja, no teraz sa mi v nej pracuje ovela lepsie ako pod XP.Hlavne som musel vypnut veci ako UAC,automaticke zalohovanie,windefender,win firewall a upozornovania centra zabezpecenia.

Pravdu mas pri kompatibilite. Trvalo mi dlhsie, kym sa mi podarilo nahradit pripadne updatnut niektore programy, ktore som pouzival pod XP, no stoji to za to. Trnom v oku ostali len hry. Naptr Worms Armageddon alebo stary Unreal Tournament stale hravam pod XP
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

len aby som to upresnil.. som nepovedal že je zlá ved som ju mal doma nainštalovanú necelé tri dni :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

skener: slabe argumenty, slabe
Ked ta hneva, ze mas spustenych vela procesov a ze ti to zerie vela RAM, tak si daj MS-DOS!
Ja mam hned po spusteni 75 procesov a zaplnene 1 GB RAM. A co teraz? Naco som si kupoval 2 GB RAM? Aby bola prazdna? Ked spustim nejaku novu hru, tak ide tak ci tak v pohode. Cely system bezi plynulo aj po pol roku pouzivania. Vsetky aplikacie funguju spravne, s nekompatibilitou som sa stretol iba u cca 10 rocnych hier.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

dokonca aj to UAC mam zapnute, kedze nie som lama :D
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja som si Vistu pekne orezal na 38 procesov po starte (v tom su zaratane procesy mojej mysi a klavesnici, ktore su 4)... povypinal som zbytocne servisy... ale ma to zmysel ? ak by som mal viac ako 2-3GB ram nerobim to pravdepodobne.. a mozno aj ano.. pretoze ma sere ked mam vela aktivnych procesov :D

Holubar
co sa tyka Unreal Tournament.. ja som ho v pohode spustil :)
Napísať odpoveď