Gympel vs SPŠ
ja nikoho nepodjebavam ...........a nevravim že gymnazista si nenajde pracu .........zaujimal by ma ten plat ..................ale ja vravim otom že ked mam hocijaku inu školu mam niečo vyštudovane niečo čo ma bavi ale ty ked si vyšiel z gympla tak maš čo ??.........nič .............najdeš si pracu ........tak nvm očom točiš ....................................Martin44 napísal:Zaxman... ja som po gympli. momentalne na vyske nejsom aj ked sa chystam, ale externe a mam plat vyssi o niekolko tisic ako je priemerny slovensky zarobok. Nehovorim ze, tym chcem skoncit, ale podjebavat gymnazistov je povrchne.
kamarat ma 4ročku z maturitou vyučeny chodiu na sou a ma večši plat ako ludia čo maju vysoké školy ..........ale to je len fakť štastie ze niekto najde dobru pracu a niekto zlu
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
No ja som vyštudoval gympel a tiež to bola škola čo ma bavila a prácu som našiel. Áno, veď čo sa zvykne robiť po škole? Neviem ako u vás ale u nás pracovať.Zaxman napísal:ja nikoho nepodjebavam ...........a nevravim že gymnazista si nenajde pracu .........zaujimal by ma ten plat ..................ale ja vravim otom že ked mam hocijaku inu školu mam niečo vyštudovane niečo čo ma bavi ale ty ked si vyšiel z gympla tak maš čo ??.........nič .............najdeš si pracu ........tak nvm očom točiš ....................................
kamarat ma 4ročku z maturitou vyučeny chodiu na sou a ma večši plat ako ludia čo maju vysoké školy ..........ale to je len fakť štastie ze niekto najde dobru pracu a niekto zlu
A čo mi gympel dal? Široký rozhlad do takmer všetkých smerov.A že gymnazisti sú drevá?
ȡi už ako součkár alebo gymnazista, myslím, že každý študák potrebuje cez leto peniaze... a to sa zvyčajne rieši cez brigády. A osobne som sa toho nabehal dosť a verím, že su tu mnohí čo toho naskákali ešte omnoho viac.
to o tych drevach je dost hovadina, zalezi od toho aky je kto sikovny a ako sa o to zaujima,...a nikto uceny z neba nespadol - ked sa to gymnazista nauci moze to vediet lepsie vyuzit ako SOUckar pretoze na SOU su vacsinou ludia s podpriemernym IQ - tj maju slabu logiku ...
ja chodim na gympel a idem studovat informu, siete a pod, a napr my mame 99% uspesnost prijatia na VS, co taka SPS nemoze ani ceknut.. ale samozrejme kto je sikovny tak sa dostane aj z SOUcka [obrazne]
ja chodim na gympel a idem studovat informu, siete a pod, a napr my mame 99% uspesnost prijatia na VS, co taka SPS nemoze ani ceknut.. ale samozrejme kto je sikovny tak sa dostane aj z SOUcka [obrazne]
-
Runes
Addict
SOU podpriemerne IQ ??? sa zobud sulin co trepes nas bolo v triede 25 a mozno 2 boli nizsie IQ ale ani to by som tak neprisudil iq ale jeden bol dislektik a 2 heh no splodila ho ucitelka zo ziakom cize skor velky vekovy rozdiel, ked povies ze z problemovim spravanim berem ale rozhodne nie IQ ono zasa az take rozdiely medzi SOU a SPS neni lebo dakto z nizkym IQ by nebol schopny vyprodukovat to co odnas chcelipershing napísal:to o tych drevach je dost hovadina, zalezi od toho aky je kto sikovny a ako sa o to zaujima,...a nikto uceny z neba nespadol - ked sa to gymnazista nauci moze to vediet lepsie vyuzit ako SOUckar pretoze na SOU su vacsinou ludia s podpriemernym IQ - tj maju slabu logiku ...
a tvoje uspesne prijatie heh si zober kolko ludi sa hlasi zo SPS a SOU na VS mozno 1/3 a odnas co sa hlasili sme sa seci dostali a to sme sli len na SJF FEI a MatFyz ty podpriemerne IQ
-
lacijawa
Star
preco tak podcenuje sou-cka? Poznam dost vela ludi ktory sa dostali na vs aj z sou.pershing napísal:to o tych drevach je dost hovadina, zalezi od toho aky je kto sikovny a ako sa o to zaujima,...a nikto uceny z neba nespadol - ked sa to gymnazista nauci moze to vediet lepsie vyuzit ako SOUckar pretoze na SOU su vacsinou ludia s podpriemernym IQ - tj maju slabu logiku ...
ludia ktori su na SOU a maju vyssie IQ tak su bud lenivi jak hovada a pred vyskou zamakaju[ale naco im to je omg?] alebo uz fakt neviem...
oh super, vies co robil som asi s 20timi Souckarmi [nie naraz, ale stale pri nejakej inej brigade] a vsetci mi prisli akysi zabrzdeny, ja ich neodsudzujem, ale vravim ze maju ine zmyslanie...a ked to nechapete tak zato uz ja nemozem
//Runes: ty si kam chodil? Ved ked dakto ide na SOU zo zakladnej tak myslim ze vie ze na VYSKU NEPOJDE na 100% ... ja zato nemozem ze tie nazory sa tak rychlo zmenia [aj ked nechapem, podla mna je to az veelky rozdiel].. ako fakt mozno ste boli nejaka vynimocna trieda, ale ja co mam skusenosti a poznam, tak to su zvacsa taky ludia na manualnu pracu [ano aj taky musia byt], dalej som si isty ze existuju sikovny ludia, ktory sa presadia aj ked maju len vyucny list atd...ale stale je to podla mna ta vacsina ktora skonci niekde na poli [obrazne]
a podpriemernym IQ som nemyslel DEMENCIU, skor to upravim na normalne aby ste ma neukamenovali
oh super, vies co robil som asi s 20timi Souckarmi [nie naraz, ale stale pri nejakej inej brigade] a vsetci mi prisli akysi zabrzdeny, ja ich neodsudzujem, ale vravim ze maju ine zmyslanie...a ked to nechapete tak zato uz ja nemozem
//Runes: ty si kam chodil? Ved ked dakto ide na SOU zo zakladnej tak myslim ze vie ze na VYSKU NEPOJDE na 100% ... ja zato nemozem ze tie nazory sa tak rychlo zmenia [aj ked nechapem, podla mna je to az veelky rozdiel].. ako fakt mozno ste boli nejaka vynimocna trieda, ale ja co mam skusenosti a poznam, tak to su zvacsa taky ludia na manualnu pracu [ano aj taky musia byt], dalej som si isty ze existuju sikovny ludia, ktory sa presadia aj ked maju len vyucny list atd...ale stale je to podla mna ta vacsina ktora skonci niekde na poli [obrazne]
a podpriemernym IQ som nemyslel DEMENCIU, skor to upravim na normalne aby ste ma neukamenovali
no unaš sa po škole chodi pracovať ale po gympli sa chodi unas na vysoku ..................o tom že gymnazisti su dreva to som ja nikde nepisal tak si si niečo asi zle vybavil ..............Martin44 napísal:No ja som vyštudoval gympel a tiež to bola škola čo ma bavila a prácu som našiel. Áno, veď čo sa zvykne robiť po škole? Neviem ako u vás ale u nás pracovať.
A čo mi gympel dal? Široký rozhlad do takmer všetkých smerov.A že gymnazisti sú drevá?
ȡi už ako součkár alebo gymnazista, myslím, že každý študák potrebuje cez leto peniaze... a to sa zvyčajne rieši cez brigády. A osobne som sa toho nabehal dosť a verím, že su tu mnohí čo toho naskákali ešte omnoho viac.
-
imro_zakruta
Novice
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Pokiaľ by chcel na techniku, tak som názoru, že priemyslovka by bola vhodnejšia i za cenu menej obsažnej matematiky. Totižto po maturite sa žiačik nemusí dostať na VŠ (nie že by sa nedostal) a v tom prípade naučené technické veci prídu mimoriadne vhod. Okrem toho že žiačik sa môže pokúsiť cez leto brigádovať v odbore, keďž to gymnazista stále len čaká, až ho potom keď bude na Vysokej technickosti naučia.imro_zakruta napísal:ak na vysku tak jednoznacne gympel, tam sa da dobre pripravit
A ešte musím pripomenúť, že na gymnazistu je tých technických vecí dosť.
Urcite SPS, ak to pomoze, mal som tu istu dilemu, prijali ma aj na gympel, aj na sps elektrotechnicku, nakoniec som si vybral sps(aj ked to dost bolelo, skoro ziadne dievcata, auu
)...
Samozrejme, prve 2 roky som trpel ideou, ze pojdem na vysoku, 3 a 4 rocnik ma z nej rychlo vytrhol a nakoniec som zistil, ze vobec niesom studijny typ...
Hned ako som ukoncil skolu, zacal som si hladat pracu, co s takou skolou nebol ziadny problem, dal som si zivotopis na profesiu.sk a ponuky sa len tak sypali, ziskal som skusenosti so sietami, s linuxom, na skole som spravil par certifikatov, a skutocne, prave tie certifikaty mi pomohli najst si dobru pracu...
Mam 19 rokov, byvam daleko od rodicov s priatelkou, vsetko co mam je moje, mam taku pracu, ze cely den si len tukam do klavesnice a telefonujem s anglicanmi, cez nocnu pozriem par filmov a idem domov... a mam zato dobry plat, na vychodne slovensko velmi dobry plat a to bez vysokej a plat mam vyssi ako niektory moji kamarati, co su inziniermi...(Este raz podotykam, ze pritom mam len 19 rokov)
Taktiez kamarati co sli na technicku vysoku, napriklad FEI, su dost napred pred gymnazistami... Taky moj postreh a postreh par profesorov co poznam...
Poznam par ludi, co po gympli nesli na vysoku a uz nejaku dobu si neuspesne hladaju pracu...
URCITE ak mas trosku vztah pre technicke veci a ako vravis, zameranie na siete a linux, tak urcite SPS...
Pocul som vela nazorov, ze je to tazsia skola ako gymnazium, ja si myslim ze je to vyrovnane, akurat pri priemyslovke mas istotu ze ked ta neprijmu na vysoku, tak si urcite najdes dobru pracu...
Skutocne nelutujem, ze som si vybral SPS, teraz ak byvali spoluziaci budu studovat 5 rokov a ja budem 5 rokov pracovat a chcel by som ist napriklad do firmy tam kde oni, koho vezmu skor, mna s 5 rocnou praxou, alebo ich s teoretickymi vedomostami. I ked vo firme mam isty postup smerom hore... Ak by oni po skonceni skoly chceli nastupit tam kde pracujem ja, znovu by ich len dali na miesto kde som zacinal ja, pretoze potrebuju nabrat prax, aby ich dali vyssie, ja uz vtedy budem mozno aj ich sefik, kto vie...
Moja rada znie SPS, ak si si nie si isty, ci fakt chces ist na vysoku skolu...
Good luck...
Samozrejme, prve 2 roky som trpel ideou, ze pojdem na vysoku, 3 a 4 rocnik ma z nej rychlo vytrhol a nakoniec som zistil, ze vobec niesom studijny typ...
Hned ako som ukoncil skolu, zacal som si hladat pracu, co s takou skolou nebol ziadny problem, dal som si zivotopis na profesiu.sk a ponuky sa len tak sypali, ziskal som skusenosti so sietami, s linuxom, na skole som spravil par certifikatov, a skutocne, prave tie certifikaty mi pomohli najst si dobru pracu...
Mam 19 rokov, byvam daleko od rodicov s priatelkou, vsetko co mam je moje, mam taku pracu, ze cely den si len tukam do klavesnice a telefonujem s anglicanmi, cez nocnu pozriem par filmov a idem domov... a mam zato dobry plat, na vychodne slovensko velmi dobry plat a to bez vysokej a plat mam vyssi ako niektory moji kamarati, co su inziniermi...(Este raz podotykam, ze pritom mam len 19 rokov)
Taktiez kamarati co sli na technicku vysoku, napriklad FEI, su dost napred pred gymnazistami... Taky moj postreh a postreh par profesorov co poznam...
Poznam par ludi, co po gympli nesli na vysoku a uz nejaku dobu si neuspesne hladaju pracu...
URCITE ak mas trosku vztah pre technicke veci a ako vravis, zameranie na siete a linux, tak urcite SPS...
Pocul som vela nazorov, ze je to tazsia skola ako gymnazium, ja si myslim ze je to vyrovnane, akurat pri priemyslovke mas istotu ze ked ta neprijmu na vysoku, tak si urcite najdes dobru pracu...
Skutocne nelutujem, ze som si vybral SPS, teraz ak byvali spoluziaci budu studovat 5 rokov a ja budem 5 rokov pracovat a chcel by som ist napriklad do firmy tam kde oni, koho vezmu skor, mna s 5 rocnou praxou, alebo ich s teoretickymi vedomostami. I ked vo firme mam isty postup smerom hore... Ak by oni po skonceni skoly chceli nastupit tam kde pracujem ja, znovu by ich len dali na miesto kde som zacinal ja, pretoze potrebuju nabrat prax, aby ich dali vyssie, ja uz vtedy budem mozno aj ich sefik, kto vie...
Moja rada znie SPS, ak si si nie si isty, ci fakt chces ist na vysoku skolu...
Good luck...
-
Vigor
King
Ako tak citam vsetkych co tu pisete, je to vlastne o tom rozdelit, ci je clovek zamerany technickym smerom, v tom pripade SPS, alebo nie. Osobne som chodil na gymnazium a v mojom pripade, ako priprava na pravo, to bolo super, rovnako kamarati co su na ekonomii, medicine, farmacii, manazerstve ci co este vsetko, nemaju ziadny problem. Aj informatici ci technici nemaju najmensi problem. Kvalitne gymnazium Ta pripravu na akukolvek, naozaj akukolvek skolu. A ak by si napr. neskor na tych technickych skolach mal problemy, tak realne si myslim, co aj poznam ludi z okolia, tak gymnazisti nemali problem to dobehnut. Takze tak. Ale tak vsetko je to o ludoch, niekomu vyhovuje to, inemu zas daco ine. Ale osobne by som volil gymnazium. Aj ked...tu dodam, ako pisla chalan nadomnou da sa presadit aj bez VS. Ak sa vsak chces venovat oblastiam ako pravo, medicina, farmacia, ekonomi a pod. kde sa bez titulu nezaobides, tak jednoznacne gymnazium. A ako som pisal, kedze z gymnazia nie je problem sa dostat na ziadnu skolu, tak ma clovek aj dlhsi cas na premyslanie, co chce vlastne dalej v zivote robit.