po dlhom case zvazovania mojej situacie som sa rozhodol spytat aj na vas nazor, zaujimal by ma, a privital by som aj nejake rady, aj ked mi je jasne ze rozhodnut sa musim sam,
Som studentom Strojnickej fakulty Zil. univerzity.
Dostal som sa tam uplne bez problemov bez prijimacieho pohovoru.
Lenze, moje ocakavania boli ine, cakal som, ze to bude omnoho lahsia skola, nakolko brali vela ludi bez prijimaciek. No zistil som ze som sa mylil.
Je to tretia najlepsia fakulta z technickych smerov (minule o tom bolo v SME).
Najvacsim problemom a najviac ma trapi, ze na Gymnaziu som patril medzi najlepsich ziakov, vzdy som vsetkemu pochopil aj bez toho aby som sa moc ucil, zmaturoval som na same 1 (s pomocou Bozou, uroven B
Teraz vsak patrim medzi priemer kružku a vela veciam nerozumiem nakolko mi chybaju technicke zrucnosti z priemyslovky kt. moji spoluziaci maju.
Najhorsie je vsak, ze ma to moc ani nebavi, a neviem ci ma cely zivot bude bavit risovat skrutky, loziska a pod. (obrazne povedane).
Siel som sem s tym, ze to bude dost flakacka a s predstavou ze bude zo mna konstrukter a dostanem sa do dakej slovenskej zbrojarskej firmy.
Dost sa zaujimam o vojensku techniku, zbrane, ale aj o manazment a ekonomiku.
Preto rozmyslam o zmene studia na Bezpecnostny manazment na FSI v Ziline.
Len neviem ci je dobre uplatnenie z tohoto stud. odboru na profesii nebolo moc ponuk.
Ked som pozeral predmety, napr. Matiku mali omnoho lahsiu ako my na strojarine, je tam ekonomia, manazment, zbrane a streliva, BOZP, nastrazne a vybusne systemy. Toto by ma dost bavilo.
Je tu niekto kto chodi na bezpecnostny manazment a vedel by mi povedat ake to tam je?
Trosku sa bojim zanechat studium, jednak u nas v rodine nikto nevymyslal a dokoncil to co zacal studovat, takze to by bolo zas reci ze co spekulujem a neviem co chcem.. a za druhe rok bezplatneho studia vtahu.
Co by ste robili vy v mojej situacii? Mordovali sa, ucili a riskovali ze budete studovat to co vas ozaj nebavi a je to narocne, alebo by ste skusili nieco nove?
Predbezne som sa rozhodol tak, ze uvidim ako porobim skusky, ci sa nepodcenujem nahodou a spravim ich v pohode,alebo ci len tak-tak alebo vobec..
za odpovede dakujem