RC - Vselico na dialkove ovladanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Jelko4
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jelko4 »

predam rc auticko+tankovacia flasa+1,5 litra nitra(paliva)+kluc na sviecku a kolesa+startovatko+ovladac+nabijacka na startovatko.Velmi malo pouzivane,vynikajuci stav.Zaruka este 14 mesiacov.Cena kompletu pri kupe bola okolo 11000. info o aute: Dľžka: 385 mm; Šírka: 203 mm; Výška: 84 mm; Rozvor: 262 mm; Svetlá výška.: 10 mm; Rozchod kol vpredu a vzadu176 mm; Rozmer pneumatík(v/h): 66x24 mm; Motor: GZ-15; Hmotnosť caa.: 1.670 g

Charakteristyky
• ReadySet pripavený k jazde s RC súpravou Perfex
• Vysoko kvalitné digitalné servá pre plyn/brzdu a riadenie
• Spalovací motor GZ-15 s rezonančným výfukom
• Dvojihlový supatkový karburátor je zhotovený z plastu a hliníku
• Dvojčelustová závodná spojka s ocelovým bubienkom
• Kardany s veľmi lahkým chodom na všetkých kolách
• Hnacie ustrojenstvo kompletne uložené v guličkových ložiskách
• Olejové tlmiče s nastavením predpetím strun
• Ľahké šasi zhotovené z hliníkovej zliatiny a plastu odolné proti krúteniu
• Diferencialy prednej a zadnej nápravy
• Konštrukcia modelu umožnuje ľahkú údržbu
• Optimálna ochrana elektronických prvkov

spokojny?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ja mam tuto Double horse shuttle ppci helikopterka najskor som sa ale musel naucit lietat a tak som odebal 2 vrtule ... nastastie k tomu davaju 4 nahradne :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Filipito napísal:ja mam tuto Double horse shuttle ppci helikopterka najskor som sa ale musel naucit lietat a tak som odebal 2 vrtule ... nastastie k tomu davaju 4 nahradne :D
Ja nad niecim takym tiez uvazujem, aby som sa mimo sezony nenudil :) Normalny RC vrtulnik ma totiz dost drahu prevadzku, hlavne pocas ucenia :D Navyse toto je interierova zalezitost, co mi tiez vyhovuje, lebo vonku je to o cosi nebezpecnejsie kvoli vetru.
Len si este musim dovybavit lietadlo a potom sa zacnem obzerat po mini helikopterach :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Dnes som si jednu malinku RC trojkanalovu helikopteru objednal z hongkongu. Som zvedavý, že čo to bude. Neplanujem sa tomu zatiaľ dalej venovať, čisto zo zvedavosti a na vyskúšanie som zobral taky lacnejši model, takže aspoň toho nebude škoda, keď to roztrepem o hranu stola.. :D
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

kamerove sety sa daju kupit aj napriklad v PYRA obchode v Ba netusim kolko stoja ale toto ma zaujalo, iked trocha drahe....

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=33548
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

tak prispejem aj ja..

moj oco je modelar, ja to pilotujem
mame doma asi 6 modelov, neviem presne, mozno viac :lol:
od slow flyerow az po tie rychlejsie, no vsetko je na elektrinu (oco nema rad spinu od benzinakov a tak)
celkom ma to bavi, no v poslednom case som dlho s nicim nelietal, no nie je problem
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Molitan »

Mozte mi prosim niekto povedat aky je rozdiel medzi 2 kanalovym a 3 kanalovym rc mini vrtulnikom? Na co sluzia tie 2/3 kanaly?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Molitan napísal:Mozte mi prosim niekto povedat aky je rozdiel medzi 2 kanalovym a 3 kanalovym rc mini vrtulnikom? Na co sluzia tie 2/3 kanaly?
3 kanaly: smer doprava/dolava; naklon dopredu/dozadu (rychlost) a kolektiv (stupanie/klesanie kolmo). Ked je iba dvojkanal, tak neriadis rychlost, ale iba vysku a smer, vrtulnik je nastaveny tak, aby vzdy letel pomaly dopredu.
Na plnohodnotne ovladanie potrebujes este 4ty kanal - na priecny naklon.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

neako som zabudol na tuto temu :D
gothar: tak uz si si nieco zohnal? pridavam foto svojej, kupovana v cechach za 1990 kc
Prílohy
100_0232.JPG
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

v avione otvorili nove modelarstvo peckamodelar a tam maju vrtulnikov dost aj tie pi***** aj normalne velke a aj afticka :-) ja sa chystam na X-twin to je lietadlo zo serie p.i.c.o.z a pak aj tandemovu helikopteru to je nove pikoz dvoj vrtulove (ma 2 rotory vpredu a vzadu) kvazi vojenska helikoptera
http://www.kdosihrajenezlobi.cz/product ... 518bf007cf
Gothar
Moderátor
Moderátor

Filipito napísal:neako som zabudol na tuto temu :D
gothar: tak uz si si nieco zohnal? pridavam foto svojej, kupovana v cechach za 1990 kc
Teraz som ani nezhanal, iba som robil prieskum trhu :)
Na novu sezonu potrebujem 7 kanal, tak si setrim na ten :) Vrtulnik bude potom.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

7 kanal? To co chces lietat, stvormotorak? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Fabo napísal:7 kanal? To co chces lietat, stvormotorak? :)
Nie :)
Mam doma Pipera J-3 a ten ma ovladane kridelka, vyskovku, smerovku a motor. Ma tam este vlekacie zariadenie, ktore budem potrebovat tiez a su este svetla, ale to nie je podmienka. Takze 5 kanalov ako nic :) A 7 chcem preto, ze stoji rovnako ako 6 kanal a uvazujem aj do buducnosti, lebo ak by ma lietanie velmi chytilo, tak by som urcite isiel do niecoho lepsieho a ked uz mas nieco so vztlakmi, zatahovacim podvozkom, pripadne este brzdami, tak to je akurat na 7 kanalov, cize ak by som teraz kupil 5-6 kanal, tak by mi to neskor mohlo byt malo.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Gothar, co takto zajst na Letnany alebo na Tocnu a zacat lietat rovno skutocne lietadla? Bude to este lacnejsie :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Fabo napísal:Gothar, co takto zajst na Letnany alebo na Tocnu a zacat lietat rovno skutocne lietadla? Bude to este lacnejsie :D
Lacnejsie? Ved za jednu letovu hodinu v Cessne mozem mat 7 kanal :)
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Mám ešte pár otázok na skúsenejších:

Aký je rozdiel medzi minivrtuľníčkami s RC ovladaním a INFRAČERVENÝM ovladaním? Môžu sa RC mini vrtuľníčky používať aj vonku?

A ešte sa chcem opýtať, ktorý vrtulník by ste mi doporucili ako úplnemu začiatočníkovi tento alebo tento.

Ďakujem
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Molitan napísal:Mám ešte pár otázok na skúsenejších:

Aký je rozdiel medzi minivrtuľníčkami s RC ovladaním a INFRAČERVENÝM ovladaním? Môžu sa RC mini vrtuľníčky používať aj vonku?

A ešte sa chcem opýtať, ktorý vrtulník by ste mi doporucili ako úplnemu začiatočníkovi tento alebo tento.

Ďakujem
Nie som odborník na vrtulníčky, ale maturoval som z fyziky a infračervené žiarenie, ktoré sa používa napríklad pri diaľkovom na telku a podobne, musí mať priamy výhľad medzi prijímačom a vysielačom, a žiarenie na vyšších frekvenciách (rádiové žiarenie) lepšie prechádza materiálmi. Takže ja si myslím, že je lepšie rádiové ovládanie, keďže nemusíš mať priamy výhľad na vrtulník...
Ale opravte ma, ak to nie je tak.
Stenky
Professional
Professional

tie helikopterky co su ovladane pomocou IR ovladaca (infracervene) su interierove hned z 2. dovodov.

kedze sa nejedna o radiove vlny ale svetelne tak cast svetla zo slnka interferuje s ovladacom a stracas nad nimi kontrolu. po druhe su fakt lahke tak ti ich odfukne.

a ja by som siel do toho Pic**za, kedze jedneho mam (sice je mensi) je fakt fajn :)

/mne sa na starej telke stalo ze som ju parkrat zapol ovladacom od helikopterky nakolko aj TV sa ovlada IR vlnami
Molitan
Medium Expert
Medium Expert

Ja by som s tym vrtulnikom chcel lietat obcas aj vonku na luke (ak bude bezvetrie), takze stale vaham.
Stenky napísal:a ja by som siel do toho Pic**za, kedze jedneho mam (sice je mensi) je fakt fajn :)
Pocul som ze sa tam rychlo kazia tie Li-pol baterie vo vrtulniku, je to pravda?
Stenky
Professional
Professional

mam ho vyse roka a priznam sa ze naposledy ked som s nim chcel lietat tak dako netahal, drzal sa pri zemi. dnes to mozem este skusit a ak nepojde tak mam asi odfajcenu baterku a tympadom mas recht :)
Napísať odpoveď