Kampaň "Nemyslíš - Zaplatíš"

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Je táto kampaň vhodná na vysielanie a pomôže?

Je vhodná na vysielanie a pomôže
55
72%
Nie je vhodná na vysielanie ale pomohla by
6
8%
Je vhodná na vysielanie ale nepomôže
13
17%
Nie je vhodná na vysielanie a nič nerieši
2
3%

Celkom hlasov: 76

nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

GothaR napísal:grr som slusny sofer ...
keby na ceste kazdy rozmyslal tak by rychlosti nevadili, nesnazim sa obhajit seba, viem ze niesom svata prdel za volantom, ani byt nechcem a neviem .. ale neraz som riesil situacie v ktorych bol "slusny" sofer tzv. "klobuk" najnebezpecnejsim elementom ... ked ides po peknej okreske (mozno niekto pozna napr. PU->PB cez nimnicu) 100kmh a za zakrutou si to niekto klobukuje 50, tak mas co robit, ci ides podla predpisov alebo nie ... mam skusenosti ze zbytocne vysrani soferi (dedovia, rodinkari, kostolnici) su velkym nebezpecenstvom ... jazdia 70-80 mimo obec na peknych cestach , potom sa ich kazdy snazi obehnut a vznikaju zbytocne riskantne situacie s autami v protismere a podobne ... dalsia vec debil za mnou co sa lepi, bud ho necham nech ma predbehne, alebo mu uteciem, kamionisti a tzv "dialkari/hmlovkari" su tiez zberba, pred tymi tiez utekam, lebo v noci radsej rychlejsie, ako pomalsie a nic nevidiet :-) ...

... keby jazdil kazdy ako normalny clovek, rozumel by autu, rozumel co robi s tym autom spravia podmienky, rozumel aspon trosku fyzike, tak by bolo jazdenie ovela bezpecnejsie ... myslim ze nieje nic horsie za volantom ako precenenie schopnosti alebo strach .. uznavam iba zdravy respekt, ktory k tomu aj chovam ... ked sa niekto boji, nesmie do lesa, kto nevie jazdit, kto chce jazdit pomaly nech ide autobusom, ved sa aj tak ocividne nikam neponahla ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

nordkapp_pb napísal:...
Keby bolo keby...
Jasne, ze aj stari dedovia a klobukari spolu so zenami vedia vytvorit nebezpecnu situaciu, ale tu prave zohrava rychlost velku rolu. Ked ti za zakrutou na 90ke niekto ide 60, tak skor to zvladnes ked ty ides 90 ako ked ides 120. To iste plati ked ti v meste niekto skrizi cestu. Tiez ti hrozi mensie nebezpecenstvo ked ta niekto oslepi v 90ke ako v 130ke.
Ja jazdim vzdy na hranici povolenej rychlosti, na 90ke nechavam tachometer ukazovat 100, vo Fabii je vtedy totiz rucicka pekne kolmo :)
K poslednemu odstavcu: prave takto to u nas nie je a preto treba chodit radsej pomalsie, ja radsej dojdem o 5 minut neskor ako vobec. Mne sa tiez stalo, ze nejaka slecna sa proste nepozrela do zrkadla, alebo si typek stojaci na krajnici otvoril dvere, ale prave kvoli rychlosti som mal cas zareagovat. Dovolim si povedat, ze zvlast pri tych dverach (bola tam 40ka) by som pri takej 70ke mal co robit, aby som tie dvere nezobral so sebou.
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

plne stym suhlasim, proti takymto magorom uz fakt treba zakrocit, hoci aj tvrdo, potom by som este navrhol spravit nieco bez smeroviek, bez svetiel, takyto kktkovia ma vedia fajn rozculit, a je to dost nebezpecne [ takyto ci takito? omg :D ]
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

takyto kktko, takito kktkovia ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

GothaR napísal:...
osobne strasne nesuhlasim s tym aby sa premavka mala stale prisposobovat kretenom co nevedia alebo sa boja jazdit, kto sa boji, nema na ceste co hladat, chapem ked niekto ide na vystrazakoch, , ze ti odide prevodovka na zaradenej trojke si nevyberes .. ale ked sa tak jazdi "normlane" tak ma to vytaca ...

.. inak to co pises, tak si potom aj ty podobne cestne hovado ako ja :-P .. lebo ja jazdim v podstate tiez stale cca. 100-110 tacho (100 tacho cca 96 GPS) takze okolo tej stovky ... na peknej ceste a kvalitnej ceste ale jazdievam rychlejsie :-) ...

//GothaR: tak prave ja chodim vsade najviac 100, teda okrem dialnice :) A tych 100 na peknej ceste.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Takéto reklamy by podľa mňa aspoň minimálne pomohli zlepšiť situáciu a pár vodičov by si možno uvedomilo, že by mali jazdiť opatrnejšie a bezpečnejšie. Tí, ktorí poznajú cestu z Nitry do Zlatých Moraviec, určite vedia, že tam je to o hubu a pravidelne sa tam stávajú tragické havárie, lebo keď tam niektorí vidia peknú rovinku, tak tadiaľ mastia 150 km/h :?

pershing : "takíto" :P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

myslim ze v tejto teme mozem konecne uplne suhlasit s nordkappom :) akurat by som dodal ze to ze ma na urcitych usekoch vytaca maximalna povolena rychlost niekedy sa mi zda nizka a niekedy vysoka lebo poznam kopu ludi ktori ked vidia niekde 90 tak tam tych 90 idu ci je to na rovine medzi dvoma polami alebo je to na serpentinach a cesta je pokryta snehom... proste keby ludia boli slusni chapali by tomu co sa s autom moze stat v danej situacii a vedeli by odhadnut situaciu tak by ziadne rychlostne ani ine obmedzenia nemuseli vobec existovat...

a k tym spotom... osobne mi je jedno ci to bude v telke alebo nie akurat to prepnem asi ako hociaku inu reklamu ale neviem posudit aky to bude mat vplyv na ostatnych... no pokial je niekto natolko tupy a predbieha v hentakych serpentinach ako ten mladik na konci tak k tomu nemam co povedat... takito vodici boli su aj budu a myslim zvlast tym mladym ktori vedia taketo veci stvarat to video nic nepovie... dalsie video s tym deckom... osobne sa z miesta nepohnem pokial nie su spolucestujuci priputani a dieta nie je v sedacke aj napriek tomu ze sa sam nepriputavam ale nemienim si buchat hlavu o stenu keby sa pri pripadnej nehode niekomu nieco stalo a ja by som ho vopred neupozornil na to ze ma byt priputany... a ked uz su aj tatko aj mamka natolko dementni ze si vlastne decko nevedia dat do sedacky hoci ju maju... :roll:
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Tie videá sú poučné, ale pochybujem, že to pomôže. Dnes keď má niekto vodičák, myslí si, že je pánom sveta. Už chápem, prečo sa hovorí: komu niet rady, tomu niet pomoci... Nechcel by som byť účastníkom nehody. Ale ešte mohli spraviť aj niečo takéto:
Chlapec sa ide bicyklovať a neberie si helmu, vraj načo. Ide po ceste a v tom sa na neho vyrúti kamión, odhodí ho niekam preč, a tam je on s celou hlavou krvavý, bicykel je niekde 20 metrov od neho. A potom by povedali, že helma môže zachrániť život.

Môj švagor si v aute často zapaľoval, keď ma viezol. Keď som tam bol aj ja, našťastie nehoda nebola, ale teraz mu vodičák zobrali...
GothaR napísal:To iste plati pre priputavanie v autobuse, ked sa v pripade prevratenia na bok ludia sypu na stranu, po ktorej sa autobus smyka a potom im to amputuje koncatiny pripadne drvi hlavy a trupy.
Len škoda, že nie vo všetkých autobusoch sú pásy...
L.A.M.E
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa L.A.M.E »

lol ty kamo riadne reklamy... brutalne ale pravdive Velmi dobra kampan podla mna...
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

nerozumiem, ako si z toho niekto môže robiť srandu, toto je akože paródia... (vtipné by mi to možno prišlo, keby som tie videá nevidel)

http://www.youtube.com/watch?v=vjhHvpPb ... re=related
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Plne s touto kampanou suhlasim. Pomoze to vstupit si bezohladnym vodicom do svedomia. Mohli by spravit nieco podobne aj u nas.
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

myslim ze je to prehnane
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Dobra kampan, najviac ma dostalo to dieta na tom celnom skle a este tie dve deti co sa mu rozplynuly v rukach :(
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Som 100% za....konecne sa zacalo nieco robit....co ma aj zmysel...podla mna si z toho aj niekto nieco zoberie..
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Aj ja súhlasím, hlasoval som za prvú možnosť... ešte by som pridal túto kampaň... je to pre vás, ktorí ste šoféri a nerešpektujete motorkárov... :wink:

veľmi dobre si to pozrite.. :)

http://motoride.sk/?ID=1831
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

hlasoval som za prvu moznost...
je to drsne dost emotivna reklama a dost to cloveka chyti(cloveka aspon kusok empatickeho)
CLOVEK je tvor hlupy-cize myslim si ze inak sa nenauci...ja v kazdom pripade si budem zapinat pasyv aute a hambim sa ze som si ich nezapinal...hamba mi
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Keby tak dakoho napadlo natocit taketo reklami normalne aj so slovakmi zeby si tam zahrali aj nejake zname osoby tak by to hned pouzili... ale musi to byt drsne inak to nepomoze, som za taku reklamu a pokial by sa too pustalo tak kludne nech sa pred reklaamou ukaze napis nevhodne pre slabsie povahy a deti do 15 rokov a potom by sa pustila reklama
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vyborne a suhlasim s tym 100%.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

suhlasim že by to tak mali puštať ale ked niekdo kce jazdiť rychlo tak bude ........a suhlasim skorej suhlasim stými vačšimi pokutamy zobratie papierov a tak ...............lebo toto je len reklama si povie každy taky vodič čo jazdi bezohladne ale ked mu zmizne z učtu 100 000 a na 3 roky vodičak a bude museť isť 40 - 60km/h na autobuse tak sa uvedomý

ale určite by to mali puštať niekoho by to ovplivnilo hlavne te slabšie povahy
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Charger napísal:myslim ze je to prehnane
a to je účel toho, šokovať človeka, aby sa v "onej" chvíli zamyslel

Ja osobne by som to dával ako doplnok k reklamám počas celého dňa, myslím, že by sa zamyslelo mnoho ľudí a keď by iba pár z nich zmenilo prístup k jazde, malo by to zmysel
Napísať odpoveď