Stihanie posty

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

Nam raz domo prisiel casopis (Zivot) bez obalu s vylustenou krizovkou a mama to rada riesi tak sa dost nastvala isla na postu a tam jej ho hned vymenili a nikdy sa to uz nestalo, ale to v tvojom pripade asi fungovat nebude.

Treba ziskat dalsich ludi s podobnym problemom a dokazi a vitaz si uz dopredu :)
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Take jednoduché to nebude. Inak asi začnem raobiť na pošte skôr ako Gangy začne poštákom robiť problémy. Šak si môžem čítať a Levely (časopis) a ponapaľovať priložené DVD-čka a ešte ma dobre Že aj nepochvália :D
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

ale ja som sa nadtim aj sam pozastavil ze preco ten casak (zivot )aj kedsi ho uz kukli preco ho potom znova neprezehlili so zehlickunikto by si to nevsimol mali len zbytocne problemi
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

lekoklatik napísal:Take jednoduché to nebude. Inak asi začnem raobiť na pošte skôr ako Gangy začne poštákom robiť problémy. Šak si môžem čítať a Levely (časopis) a ponapaľovať priložené DVD-čka a ešte ma dobre Že aj nepochvália :D
To mozes robit aj v novinovom stanku :lol:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Stihanie posty

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Gangy napísal:Cize moja otazka znie, co mozem v takejto situacii robit? Stalo sa vam to niekedy?
Áno, prišiel vykradnutý, prázdny balík na dobierku. Niekto ho zospodu otvoril a na rýchlo prelepil úplne inou lepiacou páskou

Reklamoval som (len tak-tak zobrali reklamáciu), pretrpel som cez dva mesiace, no naštastie nakoniec reklamáciu uznali, vyplatili peniaze späť - dosť ma to štvalo, lebo som nemal ani tovar, a ani peniaze celé dva mesiace :x .

Vtip bol však v tom, že skôr než som nevyplatil sumu za dobierku, nemal som možnosť vidieť balík. A akonáhle by som i na fleku pri okienku počas preberania zistil, že niečo nie je v poriadku a otvoril ho tam pod dohľadom priehradkového zamestnanca, AJ tak by som nemal nárok na vrátenie peňazí a muselo by to ísť na reklamáciu. Hoci v skutočnosti ženská za okienkom by mohla spraviť storno, ale to by musela mať dobrú náladu a hlavne vedieť ako sa to robí.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Celá pošta je tak debilna organizácia. Ja len čakám, kedy európska komisia už konečne zasiahne proti tomu zákonu, ktorý vyhradzuje pošte jedinečné právo na doručovanie malých zásielok /listov/.

Radšej sa tu ani nejdem rozpisovať, čo všetko som s nimi už zažil. Najviac ma dojímajú podacie lístky a šeky, ktoré z nejasneho dôvodu nemôžu byť vyložené v stojane, ale musím si ich pýtať pri okienku u nervoznej ženy, ktoru to očividne obťažuje (ale dá mi ich max. 5ks) :slap:
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

pryja napísal:A neni mozne, ze to tak bolo odoslane? Zistoval si to? Lebo samolepiace obalky niekedy vobec nedrzia, casto som musela pouzit lepidlo. Mozno to tam prelepuju v takom pripade stitkami. Ale v tom pripade by sa patrilo tie stitky aspon orazit.
ako vyzera samolepiaca obalka? Ja pri odosielani oblizujem kazdu jednu. Inak k teme. Nemozes s tym robit nic,jedine keby si bol na poste a tam by to videli viaceri ze ti ju predavaju uz otvorenu. Inak to bude tazko dokazatelne,to mas ako s balikmi ked pridu a je v nich nieco ine ako by malo byt. (a posta si privlastnila obsah a bude sa vyhovarat ze to uz take prislo ku nim)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Filipito napísal:gangy: a preco si tu obalku prebral?
No lebo mi zazvonila doobeda ked som spal, a teraz mi choti mnozstvo veci tak som proste rozospaty len v trenkach podpisal a siel spat do postele, kedze to ale bolo zo Ziliny tak som sa predtym este na to pozrel a vtedy som si to vsimol. Na tom som sa hned obliekol a behal po poschodiach aby som postarku nasiel.
Frikso napísal:Ide o porušenie listového tajomstva.
Na tvojom mieste by som si naštudoval poštový poriadok ohladom preberania zásiely (od odosielateľa). Sťažoval sa na pošte, ktorá dopis doručila, vyžiadal si knihu sťažností (je na každej pošte, no často si ju musíš vyhádať - uveď tam aj to, že ti nechcela byť vydaná, ak sa tak stane).
Očakávaj stanovisko pošty. Ak to skončí pri rečiach, šiel by som na to súdnou cestou (ak ta to dovtedy neomrzí).
Rátaj ale s tým, že sa bude musieť preukázať úmysel. To bude problem.
Nemyslím si však, že takéto zalepenie je štandardné. Zisti si tiež, ako pošta postupuje v prípade poškodenia zásielky pri preprave.

http://www.minv.sk/swift_data/source/mv ... _zakon.doc
Presne taketo nieco som potreboval, diky kamo.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

neviem, ci okrem reklamacie na poste nieco zmozes, ba nie som si ani isty, ci tou reklamackou cosi dosiahnes...
nedavno som mal tiez problem s postou, nastastie to reklamacia vyriesila (jedno stastie, inak by som na poste nepekne vypenil)... najviac ma dorazilo:
-bol som asi mesiac bez penazi
-ked som sa veduceho opytal, aka je najpravdepodobnejsia pricina, odpovedal, ze poukazky sa casto pripletu medzi letaky (=vyhodia sa :twisted: )
-vycitavo mi veduci posty oznamil (ina osoba reklamaciu spisovala, ina vybavovala uz vyriesenu), ze pri takychto pripadoch netreba podavat reklamacie [ 1. nesiel som podavat reklamaciu - siel som sa informovat za veducou ohladom veci, 2. veduca po usilovnom hladani sama navrhla reklamaciu, 3. je mi ukradnute, akym sposobom sa dopracujem k mojmu pravu a ich povinnosti... ]

kolac uz mal dva podobne incidenty, prvym bola taktiez otvorena obalka z CZ, v ktorej ani nebol jej obsah ( !!! ), druhu riesi teraz - stratili mu balik v hodnote 4000 sk (dobierka 4k, poistenie 4k)... v prvom pripade nevyriesil nic, druhy je este v stadiu riesenia (podana reklamacka) => postou od neho uz nic nechcite :D
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Gangy vyriesil si daco??? :)
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Problémy s poštou? Našou slovenskou poštou? Ktorá od dôb komunizmu zmenila iba webstránku? (No dobre, dosť bolo irónie.)

Pravdou je, že s našou Poštou sú neustále len problémy. Gangy, nie si prvý a ani posledný, kto dostal takýto list. V podstate môžeš byť rád, že v ňom bol aspoň nejaký obsah. A že vôbec prišiel.

Samotný problém je v tom, že celá pošta funguje nesystémovo. Sama nepozná vlastné služby, ktoré poskytuje (pozrite na stránke poistenie listov a skúste si vyžiadať poistenie pri priehradke), nedokáže riadne usledovať zásielky, často ich vystavuje riziku (poštárka nechá tašku s listami pred budovou firmy a ide dnu doručovať pár letákov) a potom sa všetci čudujeme, prečo toľko problémov. Ja sa len pýtam, prečo som NIKDY neriešil nedôslednosť kuriérov napr. UPS, ale Pošta mi zvyšuje tlak kedykoľvek niečo potrebujem.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

pozri na slovensku je ešte stále množstvo ludí čo si nechajú za pár korún vrtať koleno, pri pošte začínaš cenu na 10 sk, pri UPS na 200+.

Osobne klasickú poštu (listy, faktúry) si neviem predstaviť že by som posielal inak ako cez poštu ale zásielky som nikdy neposlal inak ako cez UPS a toto určite nelutujem.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ked posielas na dobierku, aku firmu vyuzivas?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

na dobierku neposielam, ale aj v špedičkách sa da posielať na dobierku, ale musíš si tam spraviť zákaznícky účet (zdarma) ale berú nejaké myslím 1% z dobierkovej sumy, toto sa dá však tiež s obchodákmi vyjednať...
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

vajda65 napísal:pozri na slovensku je ešte stále množstvo ludí čo si nechajú za pár korún vrtať koleno, pri pošte začínaš cenu na 10 sk, pri UPS na 200+.

Osobne klasickú poštu (listy, faktúry) si neviem predstaviť že by som posielal inak ako cez poštu ale zásielky som nikdy neposlal inak ako cez UPS a toto určite nelutujem.
suhlasim ... ja napriklad slovenskej poste nedoverujem ani keby mi mal prist posraty list od niekoho ... ale co sa tyka dobierkovej zasielky od UPS jednoznacne je to fajn aj ked si za to zaplatis viac ale je to lepsie pride ti do dvoch troch dni ... a nemusis mat obavy ze sa ti s tym nieco stane
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

na zaciatok snad www.staznosti.sme.sk
debilnymarek
Novice
Novice

heh, ze stihanie.... srandujes...

Príspevok od používateľa debilnymarek »

heh, ze stihanie.... srandujes.....

gangy nebud smiesny. 18 rocneno zakomplexovaneho chalana /podla tvojich prispevkov to sudim/ako si ty na poste jedine vysmeju a poslu ta kade lahsie.mozes robic co chces na slovensku s niecim takymto nespravis nic. mojmu fotrovi sa stalo to iste uz davno /cca7-8 rokov/ a dobre vedel, ze to spravila POSTA a ked sa tam siel popytat tak bol kazdy ticho ako vos... kazdy sa na teba maximalne dobre vyvrieska aky si cock a ze co si to vobec dovolujes ze tam chodis - ako ty na lamkych na inich... budu pekne arogantny a protivny.....zvykaj si.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

Gangy napísal:Som presvedceny ze posta porusila nejaky zakon .....
ano konkretne Listove tajomstvo
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: heh, ze stihanie.... srandujes...

Príspevok od používateľa moosha »

debilnymarek napísal:heh, ze stihanie.... srandujes.....

gangy nebud smiesny. 18 rocneno zakomplexovaneho chalana /podla tvojich prispevkov to sudim/ako si ty na poste jedine vysmeju a poslu ta kade lahsie.mozes robic co chces na slovensku s niecim takymto nespravis nic. mojmu fotrovi sa stalo to iste uz davno /cca7-8 rokov/ a dobre vedel, ze to spravila POSTA a ked sa tam siel popytat tak bol kazdy ticho ako vos... kazdy sa na teba maximalne dobre vyvrieska aky si cock a ze co si to vobec dovolujes ze tam chodis - ako ty na lamkych na inich... budu pekne arogantny a protivny.....zvykaj si.
V tomto spore som nezavysli, ale dobre ti radim, toto si nemal robit :wink: .
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: heh, ze stihanie.... srandujes...

Príspevok od používateľa wolodo »

debilnymarek napísal:heh, ze stihanie.... srandujes.....ATD
je to velmi OT ale neda mi to....

Si v pi*i BATMAN, dolieetal !!! :samovrazda:
Zamknuté