Algoritmus pomoc

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Jerrynko
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jerrynko »

[quote="audiotrack"][/quote]ahojte potreboval by som cim skor pravy opak...prevod dvojkoveho cisla do osmickoveho....bol by niekto taky zlaty?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

každá trojica dvojok ti tvorí jendú cifru v osmičkovej sústave, lebo 7(10) = 111(2). Čiže vstup budeš deliť 1000 aby si oddelil trojice (div a mod) ktoré potom prevedieš do desiatkovej klasicky mocninami dvojky
Jerrynko
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jerrynko »

audiotrack napísal:každá trojica dvojok ti tvorí jendú cifru v osmičkovej sústave, lebo 7(10) = 111(2). Čiže vstup budeš deliť 1000 aby si oddelil trojice (div a mod) ktoré potom prevedieš do desiatkovej klasicky mocninami dvojky
cize len prepisem dve riadky div 10 a mod 10 div 1000 a mod 1000 a ostatsne sa nezmeni?
Luk1
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Luk1 »

[quote="audiotrack"][/quote]pocuj si si isty ze to mas dobre lebo zda sa mi ze ti to tam nejak zle uklada do tej premennej pom, myslim ten program z osmickovej do dvojkovej
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jerrynko napísal:cize len prepisem dve riadky div 10 a mod 10 div 1000 a mod 1000 a ostatsne sa nezmeni?
to som predsa vôbec nenapísal. Samozrejme že to nebude tak isto, bude to tak ako som napísal slovne.

a naučte sa robiť si úlohy sami, behom posledného týždňa sa tu objavilo asi 20 žiadostí o štrukturogram, vývoják, program. Všetky svojou obtiažnosťou zaostávajú za 2. ročníkom strednej školy, tak ak ste na výške, mali by ste prehodnotiť svoje schopnosti. Ja nie som povinný vám tu robiť úlohy, ešte raz mi nikto napíše ss alebo mail, a má to za basu s odvolaním na 15. pravidlo :evil:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

ja som si vyvojak uz poriesil, naprogramoval som si to v delphi a teraz to uz len nejako prekreslit. a je to.
Luk1
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

stanulik napísal:ja som si vyvojak uz poriesil, naprogramoval som si to v delphi a teraz to uz len nejako prekreslit. a je to.
ty si mal ten program z osmickovej do dvojkovej ? to mam aj ja ale vysledok som ukladal do polia lebo neviem ako to spravit normalne, ako si to ty vyriesil pls ?
stanulik
Light Professional
Light Professional

Luk1 napísal:ty si mal ten program z osmickovej do dvojkovej ? to mam aj ja ale vysledok som ukladal do polia lebo neviem ako to spravit normalne, ako si to ty vyriesil pls ?
ziadne pole nic, urobil som to tak, ze cislo som najprv previedol z osmickovej do desiatkovej sustavy a tak do dvojkovej. nepouzil som ziadne pole. a vysledok mi vypisuje do mema.
Luk1
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

stanulik napísal:ziadne pole nic, urobil som to tak, ze cislo som najprv previedol z osmickovej do desiatkovej sustavy a tak do dvojkovej. nepouzil som ziadne pole. a vysledok mi vypisuje do mema.
cviciaci mi vravel ze to ma byt priamo z 8 do 2 bez medzi prevodu neviem, mam haulisa (fei tuke)
stanulik
Light Professional
Light Professional

Luk1 napísal:cviciaci mi vravel ze to ma byt priamo z 8 do 2 bez medzi prevodu neviem, mam haulisa (fei tuke)
mne to moj cviciaci neobjasnoval, rozdal nam zadania a to bolo vsetko..takze to uz je ich problem, na papieriku sa nepisalo ako to chcu. ja to mam tak ako to mam. zadam cislo a z toho cisla bude binarny kod, to co to malo robit to robi :)

bohuzial mas smolu ked ti tak cviciaci povedal...mne nic take nepovedal, takze neubde moc povedat, ze to mam zle :)
mindwipe
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mindwipe »

vedel by mi pls niekto nacrtnu diagram na prevod cisla z priameho do inverzneho kodu? cele zadanie je: prevedte cislo z desiatkovej sustavy do dvojkovej na 16 bitoch do doplnkoveho kodu, ale akurat ta cast kde je prevod z priameho do doplnkoveho mi chyba... pls ak by ste niekto vedeli, vopred diki :)
dragoon17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Vyvojovy diagram

Príspevok od používateľa dragoon17 »

Cawte ludia prosim vas potreboval by som pomoc s jednou ulohou, ktoru sme dostali v skole. Jej znenie: Navrhnite algoritmus na prevod dvojkoveho cisla do osmickovej sustavy. Previest to nie je nic tazke ale ani za svet neviem spravit ten vyvojovy diagram ak mi niekto bude ochotny pomoct tak vam velmi pekne dakujem .
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

ahojte,

potrebujem pomoc, ak sa najde niekto ochotny kto by mi pomohol vypracovat
vyvojovy diagram algoritmu

> prevod z sestnastkovej sustavy do dvojkovej sustavy

som uplne bezmocny ;[
mindwipe
Novice
Novice

Re: Vyvojovy diagram

Príspevok od používateľa mindwipe »

dragoon17 napísal:Cawte ludia prosim vas potreboval by som pomoc s jednou ulohou, ktoru sme dostali v skole. Jej znenie: Navrhnite algoritmus na prevod dvojkoveho cisla do osmickovej sustavy. Previest to nie je nic tazke ale ani za svet neviem spravit ten vyvojovy diagram ak mi niekto bude ochotny pomoct tak vam velmi pekne dakujem .
ten tvoj som tu niekde zahliadol, uz to niekto riesil... skus pohladat...
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

nieze niekto, ale skoro kazdy... videl som to tu uz asi 3x :?
dragoon17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dragoon17 »

vsimol som si ze to niekto riesil ale nedokoncil to cize potreboval by som ten vyvojovy diagram(prevod dvojkoveho cisla do osmickovej sustavy) ked si myslis ze si ho niekde tu zahliadol tak mi prosim ta napis ho:
aabbccdd
Zablokovaný
Zablokovaný

Mensi problem

Príspevok od používateľa aabbccdd »

Nazdar mam taky problem:tiez mam ten vyvojovy diagram prevodu z dvojkoveho cisla do osmickovej sustavy...robil som ho tak ze najprv som dal 2 sustavu na 10 a z 10 som urobil 8, ale rad by som bol keby ste mi pomohli urobit tento priklad bez madziprevodov cize rovno z dvojkovej na osmickovu za odpovede vopred dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dragoon17 & aabbccdd: O co ti ide??? Napisat prispevok s podobnym obsahom, navyse z jednej verejnej IP adresy, trochu smiesne, nemyslis??? Ban na druhy ucet.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

nevedel by niekto pomôcť ohladom napisania diagramu pre tento program? :?
http://www.hojko.com/post1032693.html#1032693
patrick1
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa patrick1 »

zdravím, pekne prosím o zkontrolovanie algoritmu na zadanie: Navrhnite algoritmus, ktorý zistí, či zadaná matica je symetrická. Zobrazte maticu aj výsledok.

Maticu mam zobraziť kde? Ďakujem pekne, K+ Vás neminie :)
Prílohy
prosim nesmiať, kreslene v malovani :)
prosim nesmiať, kreslene v malovani :)
Napísať odpoveď