Energeticke napoje
Red Bull je red bull. nevravim ,ze ma ine ucinky ako ostatne ale je to proste znacka
V poslednej dobe som pil energy drinky casto....koli skole a uceniu....aby som vydrzal byt v skole do pol siedmej....od rana a potom prist domov a ucit sa.....Alebo len tak ked mam chut, ked som unaveny a podobne....ked som strasne unaveny tak mi ani energy drink nepomoze.....ked som tak priemerne unaveny tak to je v pohode, citim trosku potlacenie unavy...
V poslednej dobe som pil energy drinky casto....koli skole a uceniu....aby som vydrzal byt v skole do pol siedmej....od rana a potom prist domov a ucit sa.....Alebo len tak ked mam chut, ked som unaveny a podobne....ked som strasne unaveny tak mi ani energy drink nepomoze.....ked som tak priemerne unaveny tak to je v pohode, citim trosku potlacenie unavy...
Tiez som o tom pocul. A preistotu to nemiesam s alkoholom....aspon preistotu.njoko napísal:viem ze sa pije kadeco s kadecim, takze toto tu sa uplne myli ? :http://www.sme.sk/c/3962088/Energeticky ... kodit.html aj ked je pravda ze tam je napisane ze MOZE uskodit:P
Treba poriadne pozriet na krabicu a nekupovat 100% dzus z koncentratu.njoko napísal:to sedi...ale kde mas zarucene ze to bude fakt tych 100%..?
K teme:
Skusal som Shock!, ale ten mi pripadal slaby a fungoval na mna asi tak, ze som si dal jeden (0.5l), zacal som sa ucit, zaspal som na pol hodiny a pokracoval som v uceni uz niekolko hodin.
Preto uz uprednostnujem RedBull. Ked ho mam iba k uceniu, tak beriem bez cukru, ked niekde na tanecnej akcii, tak s cukrom. Davam maximalne 3 za akciu, ak k uceniu tak si dam jeden na obed a do vecera bohato staci. (No uprednostnujem radsej kavu, pripada mi menej agresivna, RB je iba pre krizove situacie)
-
.:M4jco:.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Skúsil si Absinth + Redbull?Mrk napísal:mal som 6 redbullov za noc plus som k tomu chlastal a este na druhy den som nespal jak ma to vzpruzilo
Ale aby to nebolo OT, tak energetické nápoje určite majú nejaký zmysel, ale netreba to s nimi preháňať...treba si dať len vtedy keď nemáš na niečo energiu a musíš to dorobiť alebo spraviť, tak to slúži ako chvílkový náboj energie
-
Tempus7
Star
Kedy? ked potrebuješ povzbudiť, pri učení, fyz.aktivite, šoférovaní...
Aký? ak ti záleží na chuti tak ti neporadím (100 ľudí 100 chutí, lebo som dnes čítal v jednej téme, že niekto obľubuje aj pivo heineken, preto to príslovie...
)
Ak podla účinku tak by som poradil SHOCK alebo Lets Go, ktorý sa v rozumnej miere môže miešať s alkoholom
Aj taký Kamikaze alebo RB dáva "vedieť"
Aký? ak ti záleží na chuti tak ti neporadím (100 ľudí 100 chutí, lebo som dnes čítal v jednej téme, že niekto obľubuje aj pivo heineken, preto to príslovie...
Ak podla účinku tak by som poradil SHOCK alebo Lets Go, ktorý sa v rozumnej miere môže miešať s alkoholom
Aj taký Kamikaze alebo RB dáva "vedieť"
-
fikus-kukis
Guru wannabe
ja vyssie spominane zvyky nemam zauzivane /potrebujem byt dlho hore, tak si dam redbull/, skor k sportu..
je viac druhov energy drinkov (resp. drinkov
):
hypotonicke, izotonicke (iontove) a hypertonicke
hypotonicke - rychly prisun vody a mineralov (napr. aj mineralka)
izotonicke - pozivaju sa pocas vykonu, dodavaju stratene mineraly a samozrejme, hydratuju organizmus, ale nie az v takej miere ako hypotonicke... nesluzia k zvyseniu vykonnosti
hypertonicke - po vykone, vyrovnanie vnutorneho prostredia, doplnenie stratenych latok
na kazdej plechovke by malo byt napisane, o aky druh sa jedna
IMHO, v tomto je to aj o psychike - napr. ak si niekto da nieco, co napr. kofein ani neobsahuje a potom sa citi byt culy celu noc, tak placebo pomoze
je viac druhov energy drinkov (resp. drinkov
hypotonicke, izotonicke (iontove) a hypertonicke
hypotonicke - rychly prisun vody a mineralov (napr. aj mineralka)
izotonicke - pozivaju sa pocas vykonu, dodavaju stratene mineraly a samozrejme, hydratuju organizmus, ale nie az v takej miere ako hypotonicke... nesluzia k zvyseniu vykonnosti
hypertonicke - po vykone, vyrovnanie vnutorneho prostredia, doplnenie stratenych latok
na kazdej plechovke by malo byt napisane, o aky druh sa jedna
IMHO, v tomto je to aj o psychike - napr. ak si niekto da nieco, co napr. kofein ani neobsahuje a potom sa citi byt culy celu noc, tak placebo pomoze
-
Stoporko
VIP
hlavne treba piť energiťáky spolu s nejakým zdrojom energie - napríklad k nemu zakusovať čokotyčinku alebo podobne - zdroj energie ktorú energeťák môže spáliť, inak sa spotrebúvajú zásoby z tela.
počas skúškového (teraz
) preferujem presladený čaj (stále dosť kofeínu a cukor sa z tekutín rýchlejšie vstrebáva). Občas káva a keď je kríza - redbul zapíjaný kávou (fakt kríza, neodporúčam...)
počas skúškového (teraz
-
Stoporko
VIP
ono redbull a podobne funguje tak že ti stimuluje metabolizmus a spaľovanie cukrov. Preto treba ku nim tlačiť nejaké čoko a podobne. Inak je to slabší efekt - spália sa len dostupné cukry a potom prázdno.ades napísal:uz som to sem pisal: Speed8 (nie je to sice napoj v pravom slova zmysle, ale je to supa). inak nepijem, jedine na chut. osobne si myslim, ze taketo drinky su skor placebo ako nejaky povzbudzovac. zase az taky rozdiel oproti nejakej kave tam nie je. a okrem toho je to plne chemie a umelych sraciek
ani nie tak velmi, nezameriava sa hlavne na spalovanie, ale na syntezu bielkovin (enzymov), ktore potom nepriamo stimuluju spalovanie cukrov. podla mna je omnoho lepsie dat si nejaku cokoladovu tycinku, troska sa vyvetrat, nejako sa odreagovat ako pit RB a spol. uplne najlepsie je pri uceni polozit hlavu na stol, dat si budik o 10 minut neskor a regulerne zaspat. 10 minut je niekedy lepsie ako cela nocStoporko napísal:ono redbull a podobne funguje tak že ti stimuluje metabolizmus a spaľovanie cukrov. Preto treba ku nim tlačiť nejaké čoko a podobne. Inak je to slabší efekt - spália sa len dostupné cukry a potom prázdno.