Energeticke napoje

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

aky je najlepsi energetak??

Hlasovanie ukončené 17 jún 2009, 21:50

Redbull
32
67%
UP
14
29%
Power UP
2
4%

Celkom hlasov: 48

TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

podla mna je to uplne zbytocna vec
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Red Bull je red bull. nevravim ,ze ma ine ucinky ako ostatne ale je to proste znacka :D
V poslednej dobe som pil energy drinky casto....koli skole a uceniu....aby som vydrzal byt v skole do pol siedmej....od rana a potom prist domov a ucit sa.....Alebo len tak ked mam chut, ked som unaveny a podobne....ked som strasne unaveny tak mi ani energy drink nepomoze.....ked som tak priemerne unaveny tak to je v pohode, citim trosku potlacenie unavy...
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Skus V12 :)
njoko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa njoko »

V12 LOL to mi je napoj:D jak voda:D raz to mali v nejakej akcii take lacne, liter ze ochutnam :D no fakt som si mohol radsej vodu kupit:P
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

njoko napísal:viem ze sa pije kadeco s kadecim, takze toto tu sa uplne myli ? :http://www.sme.sk/c/3962088/Energeticky ... kodit.html aj ked je pravda ze tam je napisane ze MOZE uskodit:P
Tiez som o tom pocul. A preistotu to nemiesam s alkoholom....aspon preistotu.
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Friseur »

ak pijes energeticke napoje pravidelne tak ti nepomoze ziaden... lepsie spravis ak si das na osviezenie 100% dzusik :wink:
njoko
Light Expert
Light Expert

to sedi...ale kde mas zarucene ze to bude fakt tych 100%..?
Friseur
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Friseur »

njoko napísal:to sedi...ale kde mas zarucene ze to bude fakt tych 100%..?
ale ja som myslel 100% -ny dzus. Nie ze to na 100% pomoze.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

njoko napísal:to sedi...ale kde mas zarucene ze to bude fakt tych 100%..?
Treba poriadne pozriet na krabicu a nekupovat 100% dzus z koncentratu.
K teme:
Skusal som Shock!, ale ten mi pripadal slaby a fungoval na mna asi tak, ze som si dal jeden (0.5l), zacal som sa ucit, zaspal som na pol hodiny a pokracoval som v uceni uz niekolko hodin.
Preto uz uprednostnujem RedBull. Ked ho mam iba k uceniu, tak beriem bez cukru, ked niekde na tanecnej akcii, tak s cukrom. Davam maximalne 3 za akciu, ak k uceniu tak si dam jeden na obed a do vecera bohato staci. (No uprednostnujem radsej kavu, pripada mi menej agresivna, RB je iba pre krizove situacie)
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Mrk napísal:mal som 6 redbullov za noc plus som k tomu chlastal a este na druhy den som nespal jak ma to vzpruzilo :D
Skúsil si Absinth + Redbull? :D ...Tak to ťa vzpruží ešte viacej! :wink:

Ale aby to nebolo OT, tak energetické nápoje určite majú nejaký zmysel, ale netreba to s nimi preháňať...treba si dať len vtedy keď nemáš na niečo energiu a musíš to dorobiť alebo spraviť, tak to slúži ako chvílkový náboj energie :P
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Bohvie koko rebullov je smrtelna davka :D
Pijem vacsinou cez skuskove.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Kedy? ked potrebuješ povzbudiť, pri učení, fyz.aktivite, šoférovaní...
Aký? ak ti záleží na chuti tak ti neporadím (100 ľudí 100 chutí, lebo som dnes čítal v jednej téme, že niekto obľubuje aj pivo heineken, preto to príslovie... :D )
Ak podla účinku tak by som poradil SHOCK alebo Lets Go, ktorý sa v rozumnej miere môže miešať s alkoholom
Aj taký Kamikaze alebo RB dáva "vedieť"
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Nepijem vôbec. :)
njoko
Light Expert
Light Expert

mi-chau napísal:Bohvie koko rebullov je smrtelna davka :D
Pijem vacsinou cez skuskove.
to sice neviem,ale kamos si dal toho trojdecoveho ci aky to je a ze mu nebolo vsetko jedno, neviem preco...a heh skuskove...podaktorym znas dnes zacalo :roll:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ja vyssie spominane zvyky nemam zauzivane /potrebujem byt dlho hore, tak si dam redbull/, skor k sportu..

je viac druhov energy drinkov (resp. drinkov :) ):
hypotonicke, izotonicke (iontove) a hypertonicke

hypotonicke - rychly prisun vody a mineralov (napr. aj mineralka)
izotonicke - pozivaju sa pocas vykonu, dodavaju stratene mineraly a samozrejme, hydratuju organizmus, ale nie az v takej miere ako hypotonicke... nesluzia k zvyseniu vykonnosti
hypertonicke - po vykone, vyrovnanie vnutorneho prostredia, doplnenie stratenych latok

na kazdej plechovke by malo byt napisane, o aky druh sa jedna :wink:

IMHO, v tomto je to aj o psychike - napr. ak si niekto da nieco, co napr. kofein ani neobsahuje a potom sa citi byt culy celu noc, tak placebo pomoze :)
njoko
Light Expert
Light Expert

Tempus7 napísal:... alebo Lets Go, ...
osobne som to este neochutnal...ale co som pocul dokonca od ludi co to propagovali,tak ze to je cista chemia(nevravim ze ostatne nie) ale toto ze je najako az moc a ze chut tiez nic moc..ale kolko ludi tolko chuti :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hlavne treba piť energiťáky spolu s nejakým zdrojom energie - napríklad k nemu zakusovať čokotyčinku alebo podobne - zdroj energie ktorú energeťák môže spáliť, inak sa spotrebúvajú zásoby z tela.

počas skúškového (teraz :D ) preferujem presladený čaj (stále dosť kofeínu a cukor sa z tekutín rýchlejšie vstrebáva). Občas káva a keď je kríza - redbul zapíjaný kávou (fakt kríza, neodporúčam...)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

uz som to sem pisal: Speed8 (nie je to sice napoj v pravom slova zmysle, ale je to supa). inak nepijem, jedine na chut. osobne si myslim, ze taketo drinky su skor placebo ako nejaky povzbudzovac. zase az taky rozdiel oproti nejakej kave tam nie je. a okrem toho je to plne chemie a umelych sraciek
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ades napísal:uz som to sem pisal: Speed8 (nie je to sice napoj v pravom slova zmysle, ale je to supa). inak nepijem, jedine na chut. osobne si myslim, ze taketo drinky su skor placebo ako nejaky povzbudzovac. zase az taky rozdiel oproti nejakej kave tam nie je. a okrem toho je to plne chemie a umelych sraciek
ono redbull a podobne funguje tak že ti stimuluje metabolizmus a spaľovanie cukrov. Preto treba ku nim tlačiť nejaké čoko a podobne. Inak je to slabší efekt - spália sa len dostupné cukry a potom prázdno.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

Stoporko napísal:ono redbull a podobne funguje tak že ti stimuluje metabolizmus a spaľovanie cukrov. Preto treba ku nim tlačiť nejaké čoko a podobne. Inak je to slabší efekt - spália sa len dostupné cukry a potom prázdno.
ani nie tak velmi, nezameriava sa hlavne na spalovanie, ale na syntezu bielkovin (enzymov), ktore potom nepriamo stimuluju spalovanie cukrov. podla mna je omnoho lepsie dat si nejaku cokoladovu tycinku, troska sa vyvetrat, nejako sa odreagovat ako pit RB a spol. uplne najlepsie je pri uceni polozit hlavu na stol, dat si budik o 10 minut neskor a regulerne zaspat. 10 minut je niekedy lepsie ako cela noc :)
Napísať odpoveď