Struny na gitare (?)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Struny na gitare (?)

Príspevok od používateľa FAIL »

Zdravim,

mal by som otazku na nejakych ludi, co sa rozumeju gitaram. Mam elektricku gitaru mozno 7 mesiacov. Este stale mam na nej povodne struny od vyrobcu (SX). Niekde na webe som predcasom videl tip, ze gitara moze hrat podstatne lepsie s nejakymi lepsimi, kvalitnejsimi strunami, ako so "smejdmi" od vyrobcu. Myslite, ze je to pravda a moze to fakt pomoct? Ma niekto osobnu skusenost?

Dakujem za odpovede
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

na gitarach SX velky rozdiel nepocitis... od toho nemozes cakat nejaku super kvalitu
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

fruxo napísal:na gitarach SX velky rozdiel nepocitis... od toho nemozes cakat nejaku super kvalitu
Neocakavam "super kvalitu", ako si povedal. Ale nejaky rozdiel bude nie? :)

BTW: Aku gitaru mas ty a pomohli struny?
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tak struny sa urcite podpiusuju na kvalite zvuku..Zalezi dalej aj od hrubky strun.Ja preferujem mäksie struny..Lepsie sa na nich hra.Tiez sa odporucaju pre zaciatocnikov.

Ja si kupujemTIETO.A som spokojny.Od danneho vyrobcu najdes aj na elektriku.
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

dudo02 napísal:Tak struny sa urcite podpiusuju na kvalite zvuku..Zalezi dalej aj od hrubky strun.Ja preferujem mäksie struny..Lepsie sa na nich hra.Tiez sa odporucaju pre zaciatocnikov.

Ja si kupujemTIETO.A som spokojny.Od danneho vyrobcu najdes aj na elektriku.
Vdaka! (K+ uz poslana :) )
A este by som potreboval jednu radu. Ake struny kupit? Myslim hrubku. 0,9? Alebo hrubsie?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

zacinal som na 8ckach, a momentalne pouzivam 10ny, ak si nie si isty tak si vezmi hybridy 9/10 (tenke su 9ny, hrube 10ny), a ak si vezmes dadaria, tak isto nemas problem s kvalitou zvuku
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Nezabúdaj že struny nerobia zvuk, zvuk robí drevo... A SX gitary sú hluché jak ***. Ale aj ja som snou začínal...

A samozrejme struny treba meniť pretože aj tie stratia svoje vlastnosti, nedržia aldenie, stratia svoj zvuk, a hlavne sú zapatlané... Ja mením každý mesiac.

Aké struny? no záleží od toho čo hráš a na aké ladenie, a to si nám nepovedal...

Ak metal (čo sa na sx hrať neda) s podladenymi strunami, trba struny hrubšie... Ak štandardne ladenie, a hranie prevažne akordami/powerchordami tak odporúčam 10ny, ak štandardné ladenie a ssolova hra tak 9ny alebo 8ny ale to je už strašne mäkké.... ale budiž

Ale 10ny sú univerzál, ja kupuvávam Daddariá
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Calligen09 napísal:Vdaka! (K+ uz poslana :) )
A este by som potreboval jednu radu. Ake struny kupit? Myslim hrubku. 0,9? Alebo hrubsie?
A aky hudobny styl hras?Ak nejaku tvrdsiu hudbu tak hrubsie struny.A ak nejake vybrnkavacky tak su lepsie tie tensie.

\\akurat pozeram ze ti to uz vlastne napisal dunlop :aasmile27:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

netreba zase opakovať to čo bolo povedané :roll:

a ked už, tak na vybrnkavačky tiež tvrde aby to neznelo jak blato
FAIL
Zablokovaný
Zablokovaný

Dakujem vsetkym za odpovede :)

Zajtra skocim do hudobnin, ake struny si teda mam pytat za predpokladu, ze:

- mam gitaru SX, stratocaster (nie priam najdrahsiu, v com sa odzrkadluje asi aj kvalita
- nie som ziadny "profi" hrac
- styl, ktory hram je viac-menej tvrdsi

Kupit 10, Daddariá? (Usudil som to z vasich odpovedi)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

sorry kamo, ale je uplne jedno ake si kupis, keby si namiesto toho co si stravil googlenim a pisanim blbosti sem cvicil na gitare malo by to omnoho vacsi efekt, ked si kupis struny na elektricku gitaru, budu hrat, zvuk nie je o strunach ale o prstoch, stacilo sa spytat predavaca namiesto toho aby si zabijal sovj cas ktory si mohol stravit hranim, gitary sx za moc nestoja, tak necakaj, ze ked tam natiahnes nove struny za 200 korun budes mat stratocaster ako clapton, casom zistis aka hrubka strun ti vyhovuje, ked sa ti budu zdat 10 hrube kupis tensie, ked slabe kupis hrubsie, netreba ztoho robit ziadnu vedu...ale aby si nepovedal, tak, kedze mas gitaru aku mas predpokladam ze si azciatocnik(ked sa pytas na struny urcite si) takze si kup zlatu strednu cestu, struny hrubky 10, ked kupis moc makke, zvuk sa ti moze zdat malo hutny, no budu sa ti lahsie hrat rychle behy(ak ich vobec uz hras), legata, tapingove techniky, sweep a vlastne vsetko co suvisi s rychlostou, ked kupis hrubsie budu zniet poriadne akordy, qinty, palm muting skratka doprovod, ale furt to bude v PRSTOCH, tak uz nevymyslaj a radsej hraj, kedykolvek ich predsa mozes vymenit
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

viem že rozdiel je čo sa tyka basgitary ... ale je to nepatriy rozdiel a rozdiel je aj ze niektore praskaju casto niektore menej ale aj tak ich treba menit 7 mesiacov mat jedne struny je vela mali by sa menit raz za 3 mesiace som niekde cital pokial hras aktivne kazdy den
ColdRain
Addict
Addict

jak si nato prosimta dosiel? struny sa maju menit vtedy ked hraju zle, teda bud su ta zdeformovane ze sa nedaju naladit alebo stratili svoj zvuk, alebo sa ti na nich z akehokolvek ineho dovodu zle hra, ked niekto cvici 5 hodin denne meni ich castejsie ako ten co cvici hodinu ... koncertni gitaristi menia pred kazdym vystupenim
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:jak si nato prosimta dosiel? struny sa maju menit vtedy ked hraju zle, teda bud su ta zdeformovane ze sa nedaju naladit alebo stratili svoj zvuk, alebo sa ti na nich z akehokolvek ineho dovodu zle hra, ked niekto cvici 5 hodin denne meni ich castejsie ako ten co cvici hodinu ... koncertni gitaristi menia pred kazdym vystupenim
a myslis ze preco to robia ? lebo struny su uz opotrebovane ... a nemaju taky zvuk aky mali
ColdRain
Addict
Addict

ano, prave preto ich menia, ale garantujem ti, ze keby ti satriani, vai alebo malmsteen, alebo ktorykolvek gitarovy virtuoz zahral na pouzivanych strunach a novych nepoznal by si rozdiel, ale on by ho tam pocul, a druha vec, ze nechce riskovat ze prasknu, takze ziadne tri mesiace ale kazdemu podla chuti, kedy sa uz ludia konecne naucia, ze nemoze byt na vsetko google a tabulka s presnymi hodnotami, keby ste ludia radsej hrali ako sa zaoberali blbostami, ktore su absolutne nepodstatne
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

Pre začiatočníka sú dobré 9iny, keď chceš daj mi SS, pracoval som v jednom blaváckom shope kde sa predávali nástroje a dosť veľa gitár čiže sa vyznám (letna brigada)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Tiež sa prikláňam k názoru, ze 9-iny budú vhodnou voľbou pre začiatočníka. Čo sa týka výrobcu, tak to máš v Tvojom prípade približene jedno, pretože z SX asi nevyleznie nejaký markantnejší zvukový rozdiel. Akurát nejaké značkovejšie Ti vydržia dlhšie.

A do tej hádky: páni, staré struny hrajú mdlbo, nenaladíte ich a flažolety im robia problém.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

nie, 9ny na SX strat určite nie... Je to hluché drevo, tak aspon 10ny ho môžu trošičku oživiť...

mal som SX strat, viem očom hovorím
olihope
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa olihope »

Najlepšie by bolo zajsť ku nám do predajne a odskúšať si to.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:ano, prave preto ich menia, ale garantujem ti, ze keby ti satriani, vai alebo malmsteen, alebo ktorykolvek gitarovy virtuoz zahral na pouzivanych strunach a novych nepoznal by si rozdiel, ale on by ho tam pocul, a druha vec, ze nechce riskovat ze prasknu, takze ziadne tri mesiace ale kazdemu podla chuti, kedy sa uz ludia konecne naucia, ze nemoze byt na vsetko google a tabulka s presnymi hodnotami, keby ste ludia radsej hrali ako sa zaoberali blbostami, ktore su absolutne nepodstatne
ved prave preco kazde tri mesiace lebo kto chce aby mu praskla ? nebudem riskovat ze mi na koncerte praskne struna a potom co ? radsej si ich budem pekne pravidelne menit ... to nieje zo ziadnej tabulky to je zo skusenosti ze ked mam jedne struny tri mesiace tak uz na nich aj vidno ako vyzeraju ... su zdeformovane ...
Napísať odpoveď